.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V14

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Thu Apr 07, 2011 9:04 pm

zman kegemilangn rxs dlu..men 2kilo..dlm 2kilo bleh dpt 220km/h..peergghh!! mmg laju btol..
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Thu Apr 07, 2011 10:39 pm

chaosworld wrote:
aku ade satu persoalan, cam ne nk repair lampu brake blakang? bila start mto lmpu xnyala..tp bila tekan brake nyala..ade mne2 wayar ptus/tercabut kew?

haa.. ni aku tawu kenape.. hehehehe,,
sebab..........
kat mentol kau ade 2 filamen, filamen atas(untuk lampu belakang mase daily ride)
dengan filamen bawah(untuk brek),
lampu belakang kau tak menyale sebab filamen atas kau dah putus..
aku pun kena macam ni jugak, tapi memang keajaiban sebab filamen atas yang putus tu leh lekat kat filamen bawah, yang menyebabkan litar eletrik tu lengkap..
so, aku tak payah tuko mentol..
cheers cheers

faham tak.?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Thu Apr 07, 2011 10:44 pm

ish..geram tol aku gini.. mentol ori tu.. alahai..
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Thu Apr 07, 2011 10:57 pm

Que Danealle wrote:
chaosworld wrote:
aku ade satu persoalan, cam ne nk repair lampu brake blakang? bila start mto lmpu xnyala..tp bila tekan brake nyala..ade mne2 wayar ptus/tercabut kew?

haa.. ni aku tawu kenape.. hehehehe,,
sebab..........
kat mentol kau ade 2 filamen, filamen atas(untuk lampu belakang mase daily ride)
dengan filamen bawah(untuk brek),
lampu belakang kau tak menyale sebab filamen atas kau dah putus..
aku pun kena macam ni jugak, tapi memang keajaiban sebab filamen atas yang putus tu leh lekat kat filamen bawah, yang menyebabkan litar eletrik tu lengkap..
so, aku tak payah tuko mentol..
cheers cheers

faham tak.?
betul tu bro.. filamen untuk brake masih ok.. yang 1 lagi putus.

aku dah pernah kene.

so, beli lagi 1 mentol ori. Evil or Very Mad
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 12:07 am

hahaha!! mls aku nk beli mentol len..slagi bleh nyala(walaupun lmpu bile tekan brake je), aku pkai je..brg ori ma..mesti mau guna 100% smpai xleh guna lngsung dah..korang jgn nk ckp aku kedekut k nk beli mentol len! hahaha
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 12:11 am

chaosworld wrote:
hahaha!! mls aku nk beli mentol len..slagi bleh nyala(walaupun lmpu bile tekan brake je), aku pkai je..brg ori ma..mesti mau guna 100% smpai xleh guna lngsung dah..korang jgn nk ckp aku kedekut k nk beli mentol len! hahaha
haha. betul tu.

alah membeli menang memakai.
Back to top Go down
askrun
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 31/05/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 2:26 am

salam
aku nak tanya
kalau ekzos standard 125z ada 3 sarang@catalizer kan
kalau aku nak buang sarang ni
adakah aku patut buang tiga@dua@1 sarang yang kat tabung...?
pastu kalau ekzos rxz mili yg 3bs ada berapa sarang dalam...?
tq
Back to top Go down
AdHwA
Bintara Muda


Posts : 429
Join date : 04/03/2011
Age : 26
Location : Dungun

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 2:34 am

chaosworld wrote:
hahaha!! mls aku nk beli mentol len..slagi bleh nyala(walaupun lmpu bile tekan brake je), aku pkai je..brg ori ma..mesti mau guna 100% smpai xleh guna lngsung dah..korang jgn nk ckp aku kedekut k nk beli mentol len! hahaha

hahah! ko mcm tau2 je org akn pk yg ko ni kdekut ble bce ayt ko 2.. gune 100% ek..
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 12:28 pm

anep4742 wrote:
salam..aku nk tnye..lmpu untuk N ngan 2T aku x nyala..tp lmpu top,signal elok je nyala..
nape ek?br je jd td..tgh otway jb-kl,kt srmban jd gtu..

ce tuka mentol meter...
Back to top Go down
fiq
Laskar Kanan


Posts : 214
Join date : 29/07/2010
Age : 26
Location : seri iskandar

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 3:25 pm

superjoemanito wrote:
fiq wrote:
aku ade persoalan yang mantap..sape yg tahu moto 2 stroke modi bpe second sekilo??
kalo men sprint test bpe second? sekarang ni pomen ak tgh set masa nk tgk machine camne..
dpt mase tercepat untuk finishing,sprint test 400 meter n time nk dkt finishing dah blh dpt 180kmh,rase2x dah jd pencabar kuat..

ooh..ak cme nak tw bpe saat sekilo..betul ke leh dapat 15,16,17 second r?
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 6:05 pm

betul la tu kot..moto stendet pon dlm 30saat je nk sekilo..
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Fri Apr 08, 2011 7:36 pm

kalo pkai ekjos standed 'harapan' je la nk dpt 400meter bwh 10sec..
sekilo pkai paip standard belah buang sarang pn 19-20 sec plg cpt aku dgr..
Neutral

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
Arthur
Laskar Kelas I


Posts : 197
Join date : 16/09/2009
Age : 24
Location : kota marudu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 12:31 pm

otai2 sekalian...ade problem skit nk minta pertolongan korang...hehe
moto sy hri tu buat top overhaul...skg ni piston 0.50..lubang angin,minyak ngan asap dah buang permukaan kasar n polished...tapi xde buat porting...
skg ni moto dah running lbih kurang 1.5k k.meter...dah try rembat skit tapi top x mcm dulu...pikap je sedap...top dlu dpt 160 le...skg ni 140 meter dah mati...
sblm buat top overhaul ni tayar size 70/80 depan, 80/90 blkang..skg ni 80/80 depan..90/80 blkang...pe msalahnye ek?? tayar besar sgt?? mainjet & pilot perlu tukar? atau ade mslah yg lain??
spoket saiz 15-38
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 1:21 pm

Arthur wrote:
otai2 sekalian...ade problem skit nk minta pertolongan korang...hehe
moto sy hri tu buat top overhaul...skg ni piston 0.50..lubang angin,minyak ngan asap dah buang permukaan kasar n polished...tapi xde buat porting...
skg ni moto dah running lbih kurang 1.5k k.meter...dah try rembat skit tapi top x mcm dulu...pikap je sedap...top dlu dpt 160 le...skg ni 140 meter dah mati...
sblm buat top overhaul ni tayar size 70/80 depan, 80/90 blkang..skg ni 80/80 depan..90/80 blkang...pe msalahnye ek?? tayar besar sgt?? mainjet & pilot perlu tukar? atau ade mslah yg lain??
spoket saiz 15-38

tyar aku ase..dia berat skit..sbb dlu permukaan tyar kecik..skang dah lebar..cuba nek kan spoket blakang..
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 1:50 pm

tyr besar juga mempengaruhi top..

kalo pakai 70/90 mmg ringan.. top pon sedap..
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 2:32 pm

aku duk usha2 mudah tadi..jupe la org jual tayar ni
http://www.mudah.my/li?ca=5_s&id=5499
tayar dia ni,second kn?pastu bunga2 tu dia buat balik ke cne?ingat nk bli gk..
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 2:38 pm

unknownh wrote:
aku duk usha2 mudah tadi..jupe la org jual tayar ni
http://www.mudah.my/li?ca=5_s&id=5499
tayar dia ni,second kn?pastu bunga2 tu dia buat balik ke cne?ingat nk bli gk..

ni tyar org dah pkai.. tp bunga bnyk lagi..nk buang syg..so dia jual..nmpak cam baru sbb dia polish guna wax tyar..tu berkilat je.. tp ok ke tyar gini? kalo ok, nk gak angkat sebutir 2..
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 2:45 pm

aku nk angkt gk ingat..tayar blakang aku x brape nk nmpk dh bunganye
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 2:48 pm

aku nasihatkn,kalo nk beli.g pilih sndri...sb byk tayar korek..aku dh terbeli dua biji...aku xperasan,smp time pasang br perasan..last2 aku buang tyr tu....so,pk la 2,3x sebelum beli ye kwn2...jgn smp mbhayakn nyawa anda..
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 2:50 pm

laaa..kirenye,die wt bunga balik la tu??isk2..kalu tayar yg mmg x sentuh,aku bli gk..asalkn condition cm dia kate
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 3:35 pm

kira nye, tyar tu dah xde bunga ek, pastu dia wat balik bunga tu? komfem nipis nye tyar tu..
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 3:45 pm

tayar celup ler tuu~~

patut ler harga x masuk akal..
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 3:54 pm

tu ar..duro 80/90 Rm17 ringgit..? mahal tyar sime tyre lg..hehe
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 3:56 pm

chaosworld wrote:
tu ar..duro 80/90 Rm17 ringgit..? mahal tyar sime tyre lg..hehe

haha..tau pun..

baik aku beli tyr baru je.. puas hati
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 6:22 pm

getah tayar production 2006 tkkan ler leh same prestasi dgn production 2011 kot..
getah lama kompom suda mati maa... nnt bleh merekah n pecah.
dr beli tyr 2nd kondisi tkbesh baek bli tayar baru bersesuaian bajet.
huhuhu..
aku pn ade je pnah beli tyr 2nd, kire ok gak dpt arge 'boleh laa...~' dgn kondisi bunge n umor tyr..
Wink

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Today at 4:12 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V14
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: