.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
AuthorMessage
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Tue Jun 05, 2012 8:58 am

boleh jadi bateri,boleh jadi rectifier yang kong..masa on lampu N hidup tak?..bila tinggal lama mto mati pastu try on lampu N idop tak?..Pasang benda2 asing ni kene pakai relay baru boleh totally cut electric..

_________________

soNa - 0194485713
Back to top Go down
Flashback
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 02/06/2012
Age : 29
Location : Sabah

PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Wed Jun 06, 2012 10:49 pm

soNa wrote:
boleh jadi bateri,boleh jadi rectifier yang kong..masa on lampu N hidup tak?..bila tinggal lama mto mati pastu try on lampu N idop tak?..Pasang benda2 asing ni kene pakai relay baru boleh totally cut electric..


Lampu N tak ada masalah, sya mintak pasang horn siput dkt bangkel moto..ada pasang relay..sya rasa bateri yg dh kong sbab cas pndai lari..bila moto hidup lama,tekan horn bunyi kuat pula..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Thu Jul 05, 2012 10:24 am

aku pon ade problem gak, dah jenuh aku bce kt thread ni, byk gak ilmu yg aku dpt, cume nk tanye somethin aku nye wiring sume okay aku rase, baru lepas bedah sebb wayar N ngan 2T terputus, dah balut balik dah sume cun, cume lately aku perasan lampu mcm malap skit, and satu simptom lagi, time idle , lampu N ngan 2t nyala cun je, tpi bile aku tarik brek tgn dye mcm malap, tk brape nk nampak sgt, sbb ape ek, kalo dah bce2 mungkin punca dari bateri ngan rectifier, tpi nk taw la kot2 sape ade pengalamn yg same, and solution dye
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Fri Jul 06, 2012 8:16 pm

nurkaye_akmal wrote:
aku pon ade problem gak, dah jenuh aku bce kt thread ni, byk gak ilmu yg aku dpt, cume nk tanye somethin aku nye wiring sume okay aku rase, baru lepas bedah sebb wayar N ngan 2T terputus, dah balut balik dah sume cun, cume lately aku perasan lampu mcm malap skit, and satu simptom lagi, time idle , lampu N ngan 2T nyala cun je, tpi bile aku tarik brek tgn dye mcm malap, tk brape nk nampak sgt, sbb ape ek, kalo dah bce2 mungkin punca dari bateri ngan rectifier, tpi nk taw la kot2 sape ade pengalamn yg same, and solution dye

penah kena macam ni. lagi satu, time idle tekan horn xbrapa nak berbunyi. so dapat tau battery kong. tukar bateri terus okey. Very Happy
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Fri Jul 06, 2012 8:19 pm

letak_pisang wrote:
nurkaye_akmal wrote:
aku pon ade problem gak, dah jenuh aku bce kt thread ni, byk gak ilmu yg aku dpt, cume nk tanye somethin aku nye wiring sume okay aku rase, baru lepas bedah sebb wayar N ngan 2T terputus, dah balut balik dah sume cun, cume lately aku perasan lampu mcm malap skit, and satu simptom lagi, time idle , lampu N ngan 2T nyala cun je, tpi bile aku tarik brek tgn dye mcm malap, tk brape nk nampak sgt, sbb ape ek, kalo dah bce2 mungkin punca dari bateri ngan rectifier, tpi nk taw la kot2 sape ade pengalamn yg same, and solution dye

penah kena macam ni. lagi satu, time idle tekan horn xbrapa nak berbunyi. so dapat tau battery kong. tukar bateri terus okey. Very Happy

tu ar, ptg td aku tukar trus bateri baru sume okay balik haha, buat suspen je, bateri dah kong ghopenye haha
Back to top Go down
antu125
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 28/10/2012

PostSubject: hai kengkawan.....   Sun Nov 04, 2012 11:40 am

ermm..wayaring......aku punya tadak masalah,...sbb aku wayaring blik sendiri,aku pakai wayar keta hap-cut recond...wayar jepon,kecik dan halus, penyampaian karen tu lebih bagus....skali dgn socket lagi tue...pas tu aku sumbat skali pwr booster proton wira....tp kene jaga piston,takut brlubangggg.... afro
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Sat Jan 19, 2013 4:16 pm

salam smue... Cool

need help..tolong.....
semalam tgh drive..xde speed pn..lampu top gear kt meter padam...
camne nak setel? nk bg die menyala blk...


thanks...
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Sat Jan 19, 2013 8:29 pm

BCDSyaz wrote:
salam smue... Cool

need help..tolong.....
semalam tgh drive..xde speed pn..lampu top gear kt meter padam...
camne nak setel? nk bg die menyala blk...


thanks...

mentol terbakar je tu..mentol tu kecik je,ada jual kat kedai.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x   Today at 7:32 pm

Back to top Go down
 
Perbincangan Wiring Untuk Lampu, Sistem Api, Bateri & Lain2x
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Picture Of The Day V2
» Konvoi Teluk Batik Perak

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: