.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sport Rim @ Rim Aloi V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20  Next
AuthorMessage
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Apr 20, 2011 5:04 pm

meetoto wrote:
mR.nobita wrote:
meetoto wrote:
ade sape leh blnje rim 3 btg x1r x??
untung la lau ade org nk belanje rim..
aku pon nak.. wakakaka...
Razz Razz


belanje gmbar boleh la.. hehe..
rim X1R f1.85 r2.15

smart lah....tp x1r nih...xde lubang kt tgh2 kn?? n mane nk dpt eh kalo area2 jb? kalo kl tu ak xpnh nmpk plak...


harga bape? scratch

kat KL aq ade jmpe rm220...skali ngan bearing....
tp kne order dlu la.....knape...ko nk bli ke.....
aq mmg nk crik sepak rim ni pon...sbb engkai mhal sngat la....
huhuhuh....
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Apr 20, 2011 5:14 pm

MaGNum_1721 wrote:


kat KL aq ade jmpe rm220...skali ngan bearing....
tp kne order dlu la.....knape...ko nk bli ke.....
aq mmg nk crik sepak rim ni pon...sbb engkai mhal sngat la....
huhuhuh....

mcm orait je harge tu incik magnum..?
siap bearing tu...
plg besh saiz 2.15 blkg.
hmm,
kalau mampu sarung engkai skalipn tp hati tk senang wtpe..
moto nk lepas dr mate pn cuak.
gi lepak cc sanggup jln kaki sbb tnk tggal moto.
ape function moto full BOM..?
rilek suda..
haha~
I love you

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 21, 2011 12:22 am

Ultra-Z wrote:
MaGNum_1721 wrote:


kat KL aq ade jmpe rm220...skali ngan bearing....
tp kne order dlu la.....knape...ko nk bli ke.....
aq mmg nk crik sepak rim ni pon...sbb engkai mhal sngat la....
huhuhuh....

mcm orait je harge tu incik magnum..?
siap bearing tu...
plg besh saiz 2.15 blkg.
hmm,
kalau mampu sarung engkai skalipn tp hati tk senang wtpe..
moto nk lepas dr mate pn cuak.
gi lepak cc sanggup jln kaki sbb tnk tggal moto.
ape function moto full BOM..?
rilek suda..
haha~
I love you

yeke...slalu brape rege x1r ni...???
tu yg syiok tu...dpan 1.8 blakang 2.15....
lyan pal kat jeram toi besh tu...hahhaha.....
geram aq....membwak smpe ke sini...
rase nk repeat jek... Evil or Very Mad
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 21, 2011 10:51 pm

MaGNum_1721 wrote:
meetoto wrote:
mR.nobita wrote:
meetoto wrote:
ade sape leh blnje rim 3 btg x1r x??
untung la lau ade org nk belanje rim..
aku pon nak.. wakakaka...
Razz Razz


belanje gmbar boleh la.. hehe..
rim X1R f1.85 r2.15

smart lah....tp x1r nih...xde lubang kt tgh2 kn?? n mane nk dpt eh kalo area2 jb? kalo kl tu ak xpnh nmpk plak...


harga bape? scratch

kat KL aq ade jmpe rm220...skali ngan bearing....
tp kne order dlu la.....knape...ko nk bli ke.....
aq mmg nk crik sepak rim ni pon...sbb engkai mhal sngat la....
huhuhuh....


tp ak da angkat enkei 3 btg aritu...7rat jer...n ak da repaint sume..pki sekali jer...tngkap gmbr..n simpan bawah katil..
cuak ooo...haha..
tu la ak nk bli x1r nih...leh pki ble2 jer..org x usha sgt...
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 21, 2011 10:53 pm

Ultra-Z wrote:
MaGNum_1721 wrote:


kat KL aq ade jmpe rm220...skali ngan bearing....
tp kne order dlu la.....knape...ko nk bli ke.....
aq mmg nk crik sepak rim ni pon...sbb engkai mhal sngat la....
huhuhuh....

mcm orait je harge tu incik magnum..?
siap bearing tu...
plg besh saiz 2.15 blkg.
hmm,
kalau mampu sarung engkai skalipn tp hati tk senang wtpe..
moto nk lepas dr mate pn cuak.
gi lepak cc sanggup jln kaki sbb tnk tggal moto.
ape function moto full BOM..?
rilek suda..
haha~
I love you

haha...tawu xpe....syg la kalo lesap 3 btg nih..
x1r ni mmg cm besh jer...2.5 kot...standard cuprix kn?pergh..meleleh..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Apr 22, 2011 8:57 pm

x1r tu aku tgk,lagi cantik la bebanding Rb 3btg...
ntah mata aku yg dah juling kot keh3... Very Happy
x1r tu saiz belakang 1.85,dpn 1.6 mcm saiz standet sputrim 125,6btg pn ada,harga lebih kurg rm190-180(lebih kurg mcm tu la)siap dah ada bearing,tapak spoket 125zr x leh pakai,kena yg 125 jejari pnya.tokey cina tu ckp dgn aku,tnya je,belinya tak,hehehe kumpul bajet.. kumpul bajet..
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Apr 22, 2011 9:41 pm

-sLip- wrote:
x1r tu aku tgk,lagi cantik la bebanding Rb 3btg...
ntah mata aku yg dah juling kot keh3... Very Happy
x1r tu saiz belakang 1.85,dpn 1.6 mcm saiz standet sputrim 125,6btg pn ada,harga lebih kurg rm190-180(lebih kurg mcm tu la)siap dah ada bearing,tapak spoket 125zr x leh pakai,kena yg 125 jejari pnya.tokey cina tu ckp dgn aku,tnya je,belinya tak,hehehe kumpul bajet.. kumpul bajet..

yg 1.8, 2.5 tu rm220 tu kt ner???
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Apr 22, 2011 10:56 pm

meetoto wrote:
-sLip- wrote:
x1r tu aku tgk,lagi cantik la bebanding Rb 3btg...
ntah mata aku yg dah juling kot keh3... Very Happy
x1r tu saiz belakang 1.85,dpn 1.6 mcm saiz standet sputrim 125,6btg pn ada,harga lebih kurg rm190-180(lebih kurg mcm tu la)siap dah ada bearing,tapak spoket 125zr x leh pakai,kena yg 125 jejari pnya.tokey cina tu ckp dgn aku,tnya je,belinya tak,hehehe kumpul bajet.. kumpul bajet..

yg 1.8, 2.5 tu rm220 tu kt ner???

Yg 1.8,2.5 aku x jmpa,yg jumpa 1.8,2.15 dgn 1.6,1.85 x1r 3 btg ada la
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Apr 22, 2011 11:31 pm

-sLip- wrote:
meetoto wrote:
-sLip- wrote:
x1r tu aku tgk,lagi cantik la bebanding Rb 3btg...
ntah mata aku yg dah juling kot keh3... Very Happy
x1r tu saiz belakang 1.85,dpn 1.6 mcm saiz standet sputrim 125,6btg pn ada,harga lebih kurg rm190-180(lebih kurg mcm tu la)siap dah ada bearing,tapak spoket 125zr x leh pakai,kena yg 125 jejari pnya.tokey cina tu ckp dgn aku,tnya je,belinya tak,hehehe kumpul bajet.. kumpul bajet..

yg 1.8, 2.5 tu rm220 tu kt ner???

Yg 1.8,2.5 aku x jmpa,yg jumpa 1.8,2.15 dgn 1.6,1.85 x1r 3 btg ada la

la....bkn 2.5...tertinggal satu..keyboard ak prob ckit ngn no 1....lol...1.85 ngn 2.15 tu harge 220 eh??kt ner eh??siap bering sume kn...? nk angkat nih..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Apr 23, 2011 2:44 am

meetoto wrote:
-sLip- wrote:
meetoto wrote:
-sLip- wrote:
x1r tu aku tgk,lagi cantik la bebanding Rb 3btg...
ntah mata aku yg dah juling kot keh3... Very Happy
x1r tu saiz belakang 1.85,dpn 1.6 mcm saiz standet sputrim 125,6btg pn ada,harga lebih kurg rm190-180(lebih kurg mcm tu la)siap dah ada bearing,tapak spoket 125zr x leh pakai,kena yg 125 jejari pnya.tokey cina tu ckp dgn aku,tnya je,belinya tak,hehehe kumpul bajet.. kumpul bajet..

yg 1.8, 2.5 tu rm220 tu kt ner???

Yg 1.8,2.5 aku x jmpa,yg jumpa 1.8,2.15 dgn 1.6,1.85 x1r 3 btg ada la

la....bkn 2.5...tertinggal satu..keyboard ak prob ckit ngn no 1....lol...1.85 ngn 2.15 tu harge 220 eh??kt ner eh??siap bering sume kn...? nk angkat nih..

nk cari x1r tu...cari la kat sentul...msti ade nyer...hehhehe...
tp kne order dlu la...
tu kdai yg slalu aq g la...
tataw la yg laen kn...huhuhu
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Apr 23, 2011 7:41 am

to mee toto>ko kt kl kn try cari kt sentul mcm Magnum cadangkn tu,kot2 bule dapat harga lagi kurg.. ko ronda2 je dulu
kalu saiz 1.85,2.15 rm220 kt klang,kedai sparepat,kedai tu berdepan dgn pasar borong klang,a.ah siap bearing complete,psg tyr,terus dah bergaya hehehe
kl ke klang bule tahan jauhnya,ko try cari kt kl,tpi kalo ko tnya lebeh rm220,jgn beli,purata rm220 je..
aku pn tgh kumpul bajet utk beli hehehe
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Apr 23, 2011 8:41 am

-sLip- wrote:
to mee toto>ko kt kl kn try cari kt sentul mcm Magnum cadangkn tu,kot2 bule dapat harga lagi kurg.. ko ronda2 je dulu
kalu saiz 1.85,2.15 rm220 kt klang,kedai sparepat,kedai tu berdepan dgn pasar borong klang,a.ah siap bearing complete,psg tyr,terus dah bergaya hehehe
kl ke klang bule tahan jauhnya,ko try cari kt kl,tpi kalo ko tnya lebeh rm220,jgn beli,purata rm220 je..
aku pn tgh kumpul bajet utk beli hehehe

OOOOBAEK2.....ak kt jb nih..nnt ak blk kl ak gy try servey2 dulu la eh..tq2..220..bajet sgt cukup..hihi..ooo lupe
bajet tok tayar xde lg...lol.. lol!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Apr 23, 2011 12:18 pm

to mee toto> x pe.. ko beli dulu sportrim,tyr kemudian, beli satu2 x la terasa sgt duit kuar hehehe.. slow2.. selamat mmbeli sportrim la aku ucpkn
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Apr 23, 2011 12:59 pm

-sLip- wrote:
to mee toto> x pe.. ko beli dulu sportrim,tyr kemudian, beli satu2 x la terasa sgt duit kuar hehehe.. slow2.. selamat mmbeli sportrim la aku ucpkn

nnt kalo ak usha2 kl mahal ke ape...ak rodger balek..fuh..xsabar! haha..ala x1r je pon..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue Apr 26, 2011 8:39 pm

http://www.mudah.my/Sport+rim+for+kawasaki-9483417.htm

rim ni blh masuk tupai kte x?? mcm, semart jer....
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue Apr 26, 2011 9:32 pm



tak silap aku ni rim kawasaki zx2...
blh jer nk sumbat kt 125z kalau dh kreatif mengalahkn engineer2 yamaha...Razz

aku rasa nk masuk rim 2.5 kt blkg pn dh sempit, ni nk sumbat rim 4.0?
rim dpn pakai 1.6 pn tyr dh jejak skit2 kt cover fork..kalau masuk 3.0 ni, ntah mcm mane lar.. silent

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue Apr 26, 2011 11:08 pm

vendetta wrote:


tak silap aku ni rim kawasaki zx2...
blh jer nk sumbat kt 125z kalau dh kreatif mengalahkn engineer2 yamaha...Razz

aku rasa nk masuk rim 2.5 kt blkg pn dh sempit, ni nk sumbat rim 4.0?
rim dpn pakai 1.6 pn tyr dh jejak skit2 kt cover fork..kalau masuk 3.0 ni, ntah mcm mane lar.. silent

la....ni superbike nyer eh??lol..xtaw plak ak...tp style la kalo ade tok tupai...
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Apr 27, 2011 4:11 pm

gempak sgt ni..~~ pale
boleh je nk wat..
tp rase sgt sgt sgt membazir.
kos dh la kaw2, kne cari t-clamp lebar, swing arm custom, pelbagai kje custom bla3....,
yg plg besh, moto tkleh pepah ari2 dh.
body balance out terus, pickup berat, top tk larat, 2nd hand tkde harga, guna utk autoshow je.
nk wt ke ni..?
scratch

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue May 03, 2011 8:02 pm

rakan2 sekalian..nk pasang lidi kt rim senang x?ke ader skill?ader x web or forum yg ajar kita nk pasang lidi ngan string rim?sbb kt tempat aku kalau string kedai mhal woo..
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue May 03, 2011 11:59 pm

nazjb wrote:
rakan2 sekalian..nk pasang lidi kt rim senang x?ke ader skill?ader x web or forum yg ajar kita nk pasang lidi ngan string rim?sbb kt tempat aku kalau string kedai mhal woo..

tgk sampel yg ada..kene lar phmkn sendiri..
tp nk tegangkn lidi, mst kene ada alat mcm kt kedai tu..kalau takde, tak dptla nk buat..

aku biasa pasang semua lidi belah kiri hub, pastu belah kanan..(sama je kanan kiri yg penting sebelah-sebelah) kunci skit je dl...
dh pasang semua lidi, baru ketatkn skit2..
tp nk ketatkn betul2, kene ada alat mcm kt kedai tu, takde alat tu, kene hntr kt kedai jugakla..
kalau tak, mmg gelong lar rim tu nnt..

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 4:58 pm

antare enkei 3spokes dengan excel japan, agak2 mane tak ramai orang pakai ekk.??
nak buat survey ni,, mintak pendapat kawan2 semua..
hee,, tolong ye.. mintak pendapat..
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 5:02 pm

Que Danealle wrote:
antare enkei 3spokes dengan excel japan, agak2 mane tak ramai orang pakai ekk.??
nak buat survey ni,, mintak pendapat kawan2 semua..
hee,, tolong ye.. mintak pendapat..

bg ak excel...
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 5:30 pm

Que Danealle wrote:
antare enkei 3spokes dengan excel japan, agak2 mane tak ramai orang pakai ekk.??
nak buat survey ni,, mintak pendapat kawan2 semua..
hee,, tolong ye.. mintak pendapat..
depends pd niat asal...kalo nk sportrim + tubeless=enkei...sebaliknyer=excel..harga lbh kurg kot dua ni...
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 5:36 pm

aku vote tuk enkai walaupun tk pkai enkai 3 btg hahaks, spot rim ni sgt hensem di mane2 hehe
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 5:54 pm

nurkaye_akmal wrote:
aku vote tuk enkai walaupun tk pkai enkai 3 btg hahaks, spot rim ni sgt hensem di mane2 hehe
erk aku xreti nk votes..sb newbie lg..xle nk votes...tp aku pon mcm sk sportrim...sb leh pakai tubeless..pyh nk pncit....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Today at 1:50 pm

Back to top Go down
 
Sport Rim @ Rim Aloi V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 20Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: