.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sport Rim @ Rim Aloi V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20  Next
AuthorMessage
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Sep 27, 2013 9:32 am

Saya pernah pakai sport rim racing boy 6 batang selama 5 tahun pun takda masalah. memang bukan nak marketing untuk Racing boy. Selama ini saya tidak dapat kira berapa lubang dekat jalan raya telah kena, putting kayu trailer dan juga batu besar , masih dalam keadaan mantap cuma warna cat hitamnya dah pudar sikit .
Pasal Rim Enkei baru tu saya pun pernah survey dah, memang banyak diimport dari Thailand, dan ada diantaranya panggil gread AAA sama satu syarikat keluaran sportrim Kawasaki AR125 yang banyak pakai oleh gang budak EX5. Tetapi masalah harganya tetap mahal daripada sportrim original motor...apa sebabnya?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Sep 27, 2013 1:31 pm

Snake125z wrote:
Saya pernah pakai sport rim racing boy 6 batang selama 5 tahun pun takda masalah. memang bukan nak marketing untuk Racing boy. Selama ini saya tidak dapat kira berapa lubang dekat jalan raya telah kena, putting kayu trailer dan juga batu besar , masih dalam keadaan mantap cuma warna cat hitamnya dah pudar sikit .
Pasal Rim Enkei baru tu saya pun pernah survey dah, memang banyak diimport dari Thailand, dan ada diantaranya panggil gread AAA sama satu syarikat keluaran sportrim Kawasaki AR125 yang banyak pakai oleh gang budak EX5. Tetapi masalah harganya tetap mahal daripada sportrim original motor...apa sebabnya?
sebab hrga mahal pn masih ada org beli, cba kalau x laku, mesti hrga turun pnya.
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Sep 27, 2013 6:16 pm

betul2 aku setuju,krna pmintaan tu yg harga bole tahannn..... harga yg agak melalut & merapu pn ada utk gred AAA tsebut,hampir rm seribu,gilerr utk gred AAA... kalo yg enkei 3 btg sblm ni lagi la,x de lubang,harga lebih sikit dri spotrim ori cap yamaha,itu lagi terserlah kelokelan nyer,dah ala2 rim 3btg x1r,kalo 3btg x1r dgn racingboy hrga ok mampu milik...

lagi 1 enkei 6btg baru yg ada lubang tu,awal2 kuar hrga pn bole tahann.... skrg dlm rm550 kosog tnpa bearing & bush tgh,tapi kbykannye aku jumpa warna itam aje,warna putih kdg2 je jumpa..

tapi aku rsa rmai yg dah mennggu dari dulu enkei gred AAA ni,nk beli yg ori fuh!!! bole beli motor seken mcm ss110,yamaha sport dLL yg murah2 belum restore oleh kedai lagi.. tpi mungkin tgk minat,ada duit no problem... mcm aku huhu x terbeli yg ori... kalo gred AAA enkei 3btg blubang insyallah kameng soon... ngahakkk!!! tapi kalo makin naik harga & harga merapu... kensel...

(Dah terbyg2 dah aku,coverset energy + enkei 3btg blubang gred AAA,b,c,d,e,f... nguahhh!!!)
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Sep 27, 2013 11:04 pm

-sLip- wrote:
betul2 aku setuju,krna pmintaan tu yg harga bole tahannn..... harga yg agak melalut & merapu pn ada utk gred AAA tsebut,hampir rm seribu,gilerr utk gred AAA... kalo yg enkei 3 btg sblm ni lagi la,x de lubang,harga lebih sikit dri spotrim ori cap yamaha,itu lagi terserlah kelokelan nyer,dah ala2 rim 3btg x1r,kalo 3btg x1r dgn racingboy hrga ok mampu milik...

lagi 1 enkei 6btg baru yg ada lubang tu,awal2 kuar hrga pn bole tahann.... skrg dlm rm550 kosog tnpa bearing & bush tgh,tapi kbykannye aku jumpa warna itam aje,warna putih kdg2 je jumpa..

tapi aku rsa rmai yg dah mennggu dari dulu enkei gred AAA ni,nk beli yg ori fuh!!! bole beli motor seken mcm ss110,yamaha sport dLL yg murah2 belum restore oleh kedai lagi.. tpi mungkin tgk minat,ada duit no problem... mcm aku huhu x terbeli yg ori... kalo gred AAA enkei 3btg blubang insyallah kameng soon... ngahakkk!!! tapi kalo makin naik harga & harga merapu... kensel...

(Dah terbyg2 dah aku,coverset energy   + enkei 3btg blubang   gred AAA,b,c,d,e,f... nguahhh!!!)
pastinya
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Oct 09, 2013 6:36 am

last2 pakai rim sukan standard jugak yang sedap kehkeh.
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Oct 09, 2013 2:16 pm

serez,aku tgk ,mudah hr tu.. ko telah mengiklankn coverset dgn rim rB ko kn hehe....

uiihhh mau nyer x sedap rim ori standert mutur hehehe....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Oct 09, 2013 3:36 pm

ya ak pn tgk jgk hari tu.. jual coverset kuning silver + rb 3 batang kn..
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Oct 11, 2013 10:26 am

asalkan sport rim tu yang idamkan dapat dipadamkan dengan design dan warna motor kita....dah berbaloi. Sesiapa yang ada informasi atau pernah pakai sport rim jenama Enkei juga tapi untuk LC Es 5 speed pada motor 125z? Misalnya kena buat modify macam mana ni? Harap boleh membantu...terima kasih
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Oct 12, 2013 11:06 am

kehkeh aku jual sbb pakai standard lg sedap. lepas setahun br tkar pakai barang ori mau nye xberkilau kilau hehe. dh letgo dh pun rim dgn cover tu. kantoi dowh satu malaya tau cam hampeh nyesal letak nama aku hahahah
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Oct 23, 2013 12:02 pm

Snake125z wrote:
asalkan sport rim tu yang idamkan dapat dipadamkan dengan design dan warna motor kita....dah berbaloi. Sesiapa yang ada informasi atau pernah pakai sport rim jenama Enkei juga tapi untuk LC Es 5 speed pada motor 125z? Misalnya kena buat modify macam mana ni? Harap boleh membantu...terima kasih
slm bro.aku tgh pakai skang ni rim enkei lc 5 speed tu.suh pomen pasang.plug n play je.cover mono kena cabut ler.terdedah aurat kayaba merah tu.haha.seksi plak.haha. tapi yang aku ragu2 ni tayar belakang mcm ke kiri skit .tak center gitu. tak tau la moto aku je kot yg ke kiri skit tayar belakang nyer.dari dulu lagi mcm tu tapi x pasan sgt pasal dlu tayar ngn rim standed je. tak ramai aku tgk pakai rim ni. pasal berat skit kot.rim belakng 2.5 tayar plak 100/70.kona best.haha
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Nov 23, 2013 5:12 pm

enkei klon 3 batang berlubang nmpknyer harga ada turun... hehehe ... tapi turun pn bole tahan la juge harga nyer.... (sepertinya cerah masa dpn nk beli keh3x).....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Nov 23, 2013 8:50 pm

-sLip- wrote:
enkei klon 3 batang berlubang nmpknyer harga ada turun... hehehe ... tapi turun pn bole tahan la juge harga nyer.... (sepertinya cerah masa dpn nk beli keh3x).....
brape rm bro? klon pn klon lah, asalkn nmpk bentuk + ada cop enkei dh ok bgi ak
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Nov 24, 2013 11:01 pm

haishh frust lerr aku Azeri... dah sold out,smlm aku ushar.. laku,mgkin harga nyer yg kira paling ideal & ok kot berbanding kedai2 lain.. hrganyer hehe... ats sikit hrganyer drpada enkei 6 btg berlubang yg kedai pnya.. kdg2 kedai lain jual mak aii hrga merapu... rm900,800,750... dLL

biru,oren,putih... yg oren tu fuh... berkilat ala2 yamaha tiara thailand ori pnya.. tapi nk ngam kn warna coverset,bkn suma warna coverset bole ngam dgn sportrim kaler oren.. paling senang putih...

tdi tgk area tmpt aku ternmpk kt trafik lite 5 bijik 125z semua pakai yg klon pnya (ntah nk kemana diaorg).. ok gak.. cunnn... itu kalo pakai lama2 dah lusuh sikit... lepas tu letak batu balancing carik kt kedai rim keta yg 10 gram @ yg lagi ringan.. peh!! sempoi laaa.. dgn kata2 sycho diri sndri... (klon pn klon larr aku x kesah...ngahakkk)
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Nov 27, 2013 1:16 am

 " />

adakah ini enkei klon yg digembar gemburkan itu ?haha
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Nov 27, 2013 10:45 am

-sLip- wrote:
haishh frust lerr aku Azeri... dah sold out,smlm aku ushar.. laku,mgkin harga nyer yg kira paling ideal & ok kot berbanding kedai2 lain.. hrganyer hehe... ats sikit hrganyer drpada enkei 6 btg berlubang yg kedai pnya.. kdg2 kedai lain jual mak aii hrga merapu... rm900,800,750... dLL

biru,oren,putih... yg oren tu fuh... berkilat ala2 yamaha tiara thailand ori pnya.. tapi nk ngam kn warna coverset,bkn suma warna coverset bole ngam dgn sportrim kaler oren.. paling senang putih...

tdi tgk area tmpt aku ternmpk kt trafik lite 5 bijik 125z semua pakai yg klon pnya (ntah nk kemana diaorg).. ok gak.. cunnn... itu kalo pakai lama2 dah lusuh sikit... lepas tu letak batu balancing carik kt kedai rim keta yg 10 gram @ yg lagi ringan.. peh!! sempoi laaa.. dgn kata2 sycho diri sndri... (klon pn klon larr aku x kesah...ngahakkk)
3 batang kaler orentu kalau masuk dgn coverset putih stripe petir cun gk ak tgk. ada sorang member ak buat.
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Nov 27, 2013 5:38 pm

To alang_y125z : a'ah itu lerr sportrimnyer... ko pnya ko ke tu,baru beli? errr knape ujung pktaan ko tu ada taip "haha"... bole kongsi dgn kami2 ape yg tersurat dan tersirat.....

Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Nov 28, 2013 1:58 am

-sLip- wrote:
To alang_y125z : a'ah itu lerr sportrimnyer... ko pnya ko ke tu,baru beli? errr knape ujung pktaan ko tu ada taip "haha"... bole kongsi dgn kami2 ape yg tersurat dan tersirat.....

yela aku baru beli aritu.bau kilang lagi.nak beli ori tak mampu bang.harga merapu.klon pon aku sebat je.disebalik "haha" tu xde apa pn.aku gelak je teringat masa aku booking kt brader tu mmg last stok.6 batang enkei tggal 2.3 batang enkei tggal satu.mmg nasib aku.xpe kau tggu je mana tau supplier buat lg. banyak sambutan kot. enkei lover! peace yo!
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Nov 28, 2013 3:55 pm

ak pn nk jugakkkkk  
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Nov 29, 2013 3:00 pm

Azeri_conquistador wrote:
ak pn nk jugakkkkk  
amboi kau ni. siap tekeluar lidah bagai. relaks brader:bball: 
ni aku nak tanya la.skg aku pakai rim lc 5 speed tu.tayar belakang aku lebih ke kiri. aku cek tgk rantai moto x senget pun.lurus je drpd spoket blakang ke spoket depan.yang ragu2 ni aku tgk budak lc pakai cantik je duk tgh tayar blkg dorang.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Nov 30, 2013 10:04 am

alang_y125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ak pn nk jugakkkkk  
amboi kau ni. siap tekeluar lidah bagai. relaks brader:bball: 
ni aku nak tanya la.skg aku pakai rim lc 5 speed tu.tayar belakang aku lebih ke kiri. aku cek tgk rantai moto x senget pun.lurus je drpd spoket blakang ke spoket depan.yang ragu2 ni aku tgk budak lc pakai cantik je duk tgh tayar blkg dorang.
125z ni susah ckpla,kalau gne s.rim lain mmg tayar suka lari sikit n kena tambah macam2 baru tayar tu boleh straight, gne rim rb lagi la lari teruk Mad
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue Dec 03, 2013 12:52 pm

sesuai tak kalau atas highway pakai rim aloi bagi 125z ? utk ride long distance . . .
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Tue Dec 03, 2013 8:06 pm

areyz95 wrote:
sesuai tak kalau atas highway pakai rim aloi bagi 125z ? utk ride long distance . . .
ak rasa lebih baik gna sport rim, kalau aloi guna tiub kn? bocor nanti susah plk.. highway plk tu
Back to top Go down
aby88
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 19/01/2014

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Jan 24, 2014 4:40 pm

salam.aku pakai rim aloi dh 6 bulan alhamdulillah xpnah bocor.tgk saiz tyr jgak bro.sblm ni pakai aloi 1.85 depan blkg tyr 80/90.pstu tgn gatal tukar rim blkg 2.15 pulak,tayar 80/90 jgak.pstu gatal lg tukar rim depan 2.15 rim belakang 2.50,tayar depan 70/90 belakang 80/90.wakaka.yg trbaru ni tukar lg rim depan masuk 2.50 belakang masuk 3.00 plak,tayar 70/90 depan 80/90 belakang.dh mcm motard dh.tiub fkr,alhamdulillah xpnah bocor.
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Jan 25, 2014 9:12 am

update... tntg sportrim enkei klon 3 btg.

bush besi tgh rim blkg x leh pakai bush 125zr sportrim asal & 125z jejari pn xleh pakai,cos dua2 ni pjg,kena pakai yg mmg khas utk enkei 3 btg punya,jdi kot2 mana la tau nk save bajet gi buka bearing rim utk amik ambik bush besi tu utk bubuh kt enkei 3 btg,x leh yerr.. bush besi tu x mhl dlm lingkungan rm5-rm7 je... sekian terima ksh,utk yg rim depan x tau hehehee
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Jan 25, 2014 10:17 pm

kalau nk tukar rim ni mmg susah kn.. mcm2 nk kena tukar..  ada saja yg panjang dan pendek Sad
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Today at 11:56 pm

Back to top Go down
 
Sport Rim @ Rim Aloi V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 19 of 20Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: