.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sport Rim @ Rim Aloi V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
AuthorMessage
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Feb 20, 2013 9:35 pm

Rim belang boleh masuk 125z tak ?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Feb 21, 2013 6:19 pm

zahrul wrote:
Rim belang boleh masuk 125z tak ?

boleh tpi rsanya speedo x leh sumbat
Back to top Go down
cabai
Laskar Muda


Posts : 9
Join date : 29/09/2011
Age : 24
Location : kajang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Feb 23, 2013 3:04 am

abam2 125zr sekalian , spotrim gto bole sumbat kat 125 kan ? klo nk sumbat belah dpn jee , agk2 ape yg kne tukr yee ? bolee tlong terangkn x ? nk men spotrim plak lpas ni . hehehe Very Happy Very Happy
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Apr 24, 2013 10:01 pm

Ade orang cakap sportrim Enkei 6 batang lagi berat dari sportrim Yamaha
Betul ke?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Apr 24, 2013 10:50 pm

picy91 wrote:
Ade orang cakap sportrim Enkei 6 batang lagi berat dari sportrim Yamaha
Betul ke?

betul la tu, rasa2 enkei 6 batang tu lgi berat sbb ari tu ak try angkat kwn ak pnya, mmg berat betui
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Apr 24, 2013 11:19 pm

Azeri_conquistador wrote:
betul la tu, rasa2 enkei 6 batang tu lgi berat sbb ari tu ak try angkat kwn ak pnya, mmg berat betui

Yeke
Tak jadi lah nak beli
Skang pilihan Yamaha silver or RB 3 batang
Mane satu ek

Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 25, 2013 8:35 am

salam bro...
aku syorkan RB 3 batang..lawa ooo... Smile
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 25, 2013 12:50 pm

BCDSyaz wrote:
salam bro...
aku syorkan RB 3 batang..lawa ooo... Smile

Dalam hati memang sangat terpikat
Tapi dengar takleh plug n play terus
Kene tukar itu ini
Ade senget2
Tu yang pening dibuatnye
Hmmm

Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 25, 2013 5:02 pm

ye ke?
x pernah dengar pun..
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 25, 2013 8:29 pm

BCDSyaz wrote:
ye ke?
x pernah dengar pun..

Bro pakai RB 3 batang ke?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Apr 25, 2013 11:16 pm

picy91 wrote:
BCDSyaz wrote:
salam bro...
aku syorkan RB 3 batang..lawa ooo... Smile

Dalam hati memang sangat terpikat
Tapi dengar takleh plug n play terus
Kene tukar itu ini
Ade senget2
Tu yang pening dibuatnye
Hmmm


sport rim rb x leh plug n play, die kene ejas part2 yg berkaitan
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Apr 26, 2013 11:46 am

ye ke...
aku pun teringin gak nk pakai rim sukan RB yg 3 batang..
hm...camne ek? crite sikit pe yg nak kene modi kalu nk sarung rim RB 3 batang..
jom kite kongsi pengalaman ni.. Cool

thanks...
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Apr 26, 2013 6:46 pm

Betul3
Yang dah sarong RB 3 batang meh turon ilmu sikit
Boleh tak amek part tersebut dari moto LC?
Senang sikit nak cari
Duet tersedia dah ni
Back to top Go down
huzaifah
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 09/05/2013

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 09, 2013 4:28 pm

Salam perkenalan semua..sy baru kat sini...nak tny sikit...mcm mana nak sumbat s.rim phamter? Rim blakang tu kena tukar bearing ke? Nk guna bearing saiz apa?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Aug 21, 2013 5:13 pm

sebentar tadi aku saje je tgk mudah... ada 1 iklan yg bole dikatakn agak menarik phatian aku... jom layan pict yg telah aku save berserta link iklan nya... http://www.mudah.my/Sportrim+ENKEI+1+3+batang-22954705.htm

tu diaaa..... dah ada dah.. kedai mariii..

 " />

tapi x kn 100% mcm ori motor pnyerr.. tang logo enkei tu.. dan tang warnanyer,putih berseri2

yg ada no.1 tu ori motor..
 " />

yg ada no.2 bwh ni... kedai mariiii
 " />

x tgk dpn2 mata lagi,tang mana lgi lain nyer x tau kt tmpt aku dah ada ke blum kt kedai spare part... tapi berlubang tuuuuu....

harga hmm tgk la sndri link iklan nyer...

rim ar kedai dah ada,rim enkei 6btg kedai ada,terkini 3 btg berlubang2 pn sdah ada hehehe.... ini 3 btg kalo laku siap nnti kedai tu naik harga sikit... amik kesempatan... tapi x tau kalo sebaliknyer.. akan jdi turun lagi ke.. hehe entah laaa
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Aug 21, 2013 10:29 pm

biar betul rm 750? ni betul2 ori ke?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Aug 21, 2013 11:59 pm

aku dah tgk dpn mata ptg tdi,tapi cuma jenguk2 aje,x belek2 pn,tergantung .. fuh skali imbas mmg cun sgt larr,cuma tu je la huruf ejaan enkei dia x sama dgn mcm yg ori motor.. patut la sejak 2 menjak ni rmai betul yg pakai enkei 3 btg putih2 berseri,slain warna putih,oren,biru pn ada,yg biru lagi mhl.. rm800 tapi x jejak rm1000... dia cth mcm perbezaan antara enkei 6 ori dgn yg kedai pnya,tang huruf enkei tu,ni msti 1 syarikat ni yg bt sportrim tu,andaian aku je keh3.... sama la situasi nyer dgn rim AR.. antara ori motor dgn kedai mari

x tau la kalo diaorg import masuk dari negara jiran sebelah,motor yamaha tiara,motor ni pakai 3 btg enkei lubang2.. tapi kalo harga dia cth rm500 ke,mau dgn aku2 skali terjebak mmbelinya keh3... nk hrp beli yg ori motor,huhuhu x termampu la aku nk mmbelinyer rm 1k lebih...

tapi kalo skali imbas mmg cun sgt la dari sudut mata aku ni haaa.. lubang pn ada,batu balancing timah tu x de...

bab orii hurmm hehehe entah lah aku pn x tau sgt,kiter tggu nnti ada lah para2 mereka yg lebih tau akan kongsi info bersma...
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Aug 22, 2013 12:02 am

oh lupa lak... yg aku tgk ni bkn tmpt yg kt iklan kt mudah tu,kedai tmpt aku... adeh bole jdi angau aku dgn 3 btg tersebut.... eh entah2 klon kot... klon pn klon la keh3
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Aug 22, 2013 2:07 pm

ikut hati mmg ak nk beli.. tapi duit tk berapa mengizinkan.. mungkin belum rezeki ak lgi agknya  
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Sep 21, 2013 3:26 pm

x pe azeri kumpul sikit2,nnti lelama bila dah cukup.. boleh laa hehehe... aku pn nk kumpul rm sikit2..hentam aje la wlpn x sebijik 100% ori.. aku x kesah keh3x..... nk beli yg orii hohoho.... x terbeli wooo aku... klon pn klon la... Laughing 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Sep 21, 2013 7:03 pm

-sLip- wrote:
x pe azeri kumpul sikit2,nnti lelama bila dah cukup.. boleh laa hehehe... aku pn nk kumpul rm sikit2..hentam aje la wlpn x sebijik 100% ori.. aku x kesah keh3x..... nk beli yg orii hohoho.... x terbeli wooo aku... klon pn klon la... Laughing 
kalau 3 batang rb, hri ni pn ak mampu beli.. kalau enkei.. mau duk fikir 2-3 kali jgk.. ak pn dh mula kumpul duit nk beli rim tu.. Smile
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Sep 25, 2013 3:04 pm

Azeri_conquistador wrote:
-sLip- wrote:
x pe azeri kumpul sikit2,nnti lelama bila dah cukup.. boleh laa hehehe... aku pn nk kumpul rm sikit2..hentam aje la wlpn x sebijik 100% ori.. aku x kesah keh3x..... nk beli yg orii hohoho.... x terbeli wooo aku... klon pn klon la... Laughing 
kalau 3 batang rb, hri ni pn ak mampu beli.. kalau enkei.. mau duk fikir 2-3 kali jgk.. ak pn dh mula kumpul duit nk beli rim tu.. Smile
Rim enkei 3 btg ada apa beza dengan rim racing boy 3btg? cuma nama dia mahal aje ke ada kebaikan lain??
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Sep 25, 2013 5:26 pm

budak kt wrote:

Rim enkei 3 btg ada apa beza dengan rim racing boy 3btg? cuma nama dia mahal aje ke ada kebaikan lain??
enkei pnya kualiti     daripada racing boy..
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Sep 25, 2013 5:50 pm

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Rim enkei 3 btg ada apa beza dengan rim racing boy 3btg? cuma nama dia mahal aje ke ada kebaikan lain??
enkei pnya kualiti     daripada racing boy..

Eh?kualiti?macam mana?payah patah?ke apa?     
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Sep 25, 2013 6:30 pm

budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:

Rim enkei 3 btg ada apa beza dengan rim racing boy 3btg? cuma nama dia mahal aje ke ada kebaikan lain??
enkei pnya kualiti     daripada racing boy..
Eh?kualiti?macam mana?payah patah?ke apa?     
rim dia kuat skit drpd rb
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Today at 11:57 pm

Back to top Go down
 
Sport Rim @ Rim Aloi V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 18 of 20Go to page : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: