.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sport Rim @ Rim Aloi V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next
AuthorMessage
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Nov 25, 2012 2:22 pm

Ultra-Z wrote:

maybe ko ikat ekjos kt sebelah dalam tapak kt body..
kalau ikat sebelah luar, ekjos jauh sket dari pam disc belakang..
huhu..
owh kalo sbb ekjos xpe.. hehe.. sbb aku risau takut kalau2 komplikasi akibat alter bush sebelah dalam hub spoket tu.. motor standard kilang xde usik lg. maybe QC dorg salah pasang kot sebelah dalam. sebab rapat sangat pam disc dengan eksoz. bila brake, pam ekjos mcm dh menolak sikit ekjos tu


nurkaye_akmal wrote:

pegi kt kedai hardware bro, tanye touch up paint, botol kecik je mcm bam sakit kepala tu, tpi sepuloh hinggit sebotol, banyak color, ko beli je color yg ko nak haha
touch up paint ada kaler kod jugak ke bro? atau pakai spray can biasa ada beza tak dari segi warna dan kekemasan?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Nov 25, 2012 5:52 pm

peh!!! pewiwttttttttt!!!! nguah!! lawa lawa lawa.... wlpn koyak poket utk menyolek2,mekap2 makanya.. hasilnya pewewitttttttttt!!! lawa umpama emma maembong ngahak!!!

tapi kenapa ya??? ke mata aku yg dah juling..

[img] [/img]

yg aku tandakn anak panah warna merah kt bibir rim tu

kalo cara aku kaler yg terkopek aku belasah pakai berus kaler yg kita lukis2 kt skolah dulu,pakai spray botol rm5,spray kt dlm penutup spray tu byk2 sikit,amik berus tachap2 aje.. x pn biarkn aje hehehe... perkara biasa cat terkopek2 ni,x leh lari.. spray aku bantai aje warna putih x kisah ape2 brand pn.

ni yg rsa nk psg balik rim 3 btg cap ayam aku balik ni... hehehe
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Nov 25, 2012 6:47 pm

-sLip- wrote:
peh!!! pewiwttttttttt!!!! nguah!! lawa lawa lawa.... wlpn koyak poket utk menyolek2,mekap2 makanya.. hasilnya pewewitttttttttt!!! lawa umpama emma maembong ngahak!!!

tapi kenapa ya??? ke mata aku yg dah juling..


yg aku tandakn anak panah warna merah kt bibir rim tu

kalo cara aku kaler yg terkopek aku belasah pakai berus kaler yg kita lukis2 kt skolah dulu,pakai spray botol rm5,spray kt dlm penutup spray tu byk2 sikit,amik berus tachap2 aje.. x pn biarkn aje hehehe... perkara biasa cat terkopek2 ni,x leh lari.. spray aku bantai aje warna putih x kisah ape2 brand pn.

ni yg rsa nk psg balik rim 3 btg cap ayam aku balik ni... hehehe

heh tq2 bro for your compliment.. kenapa apakah? what heppe? confused

mm tu lh yg trgambar skrg aku nk touch up mcm pakai berus lukisan je hehe.. idea yg bagus tu. sekadar nk touch up je bagi nampak kemas sbb terkopek tak hengat kot.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Nov 25, 2012 10:22 pm

-sLip- wrote:
peh!!! pewiwttttttttt!!!! nguah!! lawa lawa lawa.... wlpn koyak poket utk menyolek2,mekap2 makanya.. hasilnya pewewitttttttttt!!! lawa umpama emma maembong ngahak!!!

tapi kenapa ya??? ke mata aku yg dah juling..

[img] [/img]

yg aku tandakn anak panah warna merah kt bibir rim tu

kalo cara aku kaler yg terkopek aku belasah pakai berus kaler yg kita lukis2 kt skolah dulu,pakai spray botol rm5,spray kt dlm penutup spray tu byk2 sikit,amik berus tachap2 aje.. x pn biarkn aje hehehe... perkara biasa cat terkopek2 ni,x leh lari.. spray aku bantai aje warna putih x kisah ape2 brand pn.

ni yg rsa nk psg balik rim 3 btg cap ayam aku balik ni... hehehe

jgn kata kau sorang ja, ak pn nk g beli rim 3 batang jgk. smart tul sport rim serez
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Nov 26, 2012 8:18 am

lol aku pn trmakan pujuk rayu slip je suh amik 3 batang. ikut ati awal2 nk amik yteq silver tu hehe
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Nov 26, 2012 11:17 am

serez wrote:
lol aku pn trmakan pujuk rayu slip je suh amik 3 batang. ikut ati awal2 nk amik yteq silver tu hehe

3 batang pn smart, warna putih dia bagi nmpk bersih ja moto walaupun lama tk cuci moto
Back to top Go down
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Nov 26, 2012 6:42 pm

Azeri_conquistador wrote:
serez wrote:
lol aku pn trmakan pujuk rayu slip je suh amik 3 batang. ikut ati awal2 nk amik yteq silver tu hehe

3 batang pn smart, warna putih dia bagi nmpk bersih ja moto walaupun lama tk cuci moto

rb 3 batang ok..tpi kalau wane hitam ok gak...
sapu minyak kat rantai..g race ..kotoran dekat sportrim x nmpak..
tpi ok la bleh tahan brang dengn harga
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Nov 26, 2012 9:06 pm

Ijat Stylo wrote:
Azeri_conquistador wrote:
serez wrote:
lol aku pn trmakan pujuk rayu slip je suh amik 3 batang. ikut ati awal2 nk amik yteq silver tu hehe

3 batang pn smart, warna putih dia bagi nmpk bersih ja moto walaupun lama tk cuci moto

rb 3 batang ok..tpi kalau wane hitam ok gak...
sapu minyak kat rantai..g race ..kotoran dekat sportrim x nmpak..
tpi ok la bleh tahan brang dengn harga

terbantut niat ak nk sarung ri lidi DID. takpa sarung rb 3 batang dlu lps dh jemu bru sambung kembali niat nk pasang rim lidi
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Nov 26, 2012 9:07 pm

Ijat Stylo wrote:
Azeri_conquistador wrote:
serez wrote:
lol aku pn trmakan pujuk rayu slip je suh amik 3 batang. ikut ati awal2 nk amik yteq silver tu hehe

3 batang pn smart, warna putih dia bagi nmpk bersih ja moto walaupun lama tk cuci moto

rb 3 batang ok..tpi kalau wane hitam ok gak...
sapu minyak kat rantai..g race ..kotoran dekat sportrim x nmpak..
tpi ok la bleh tahan brang dengn harga

terbantut niat ak nk sarung rim lidi DID. takpa sarung rb 3 batang dlu lps dh jemu bru sambung kembali niat nk pasang rim lidi
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Nov 26, 2012 9:46 pm

aku pun hajat dihati nak pakai rim DID lama jgk. dah siap standby hub bagai. cuma sebab aku travel g keja jauh. xkonfiden takut tayar bocor
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Nov 30, 2012 11:35 am

serez wrote:
aku pun hajat dihati nak pakai rim DID lama jgk. dah siap standby hub bagai. cuma sebab aku travel g keja jauh. xkonfiden takut tayar bocor

samala mcm ak jgk, igt nk spray ja rim gp ak tuh, sayang plak so terpaksalah kna beli sport rim lain. antara 3,6,8 batang mana lgi cantik? brand rb
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Nov 30, 2012 12:01 pm

Azeri_conquistador wrote:
serez wrote:
aku pun hajat dihati nak pakai rim DID lama jgk. dah siap standby hub bagai. cuma sebab aku travel g keja jauh. xkonfiden takut tayar bocor

samala mcm ak jgk, igt nk spray ja rim gp ak tuh, sayang plak so terpaksalah kna beli sport rim lain. antara 3,6,8 batang mana lgi cantik? brand rb

3 btg je lawa, kalo 8 btg ngan 6 btg RB tk ngam sgt ngan 125z, kalo 8 btg sarung kt wave atau ex5 memang lawa
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Nov 30, 2012 6:19 pm

nurkaye_akmal wrote:
Azeri_conquistador wrote:
serez wrote:
aku pun hajat dihati nak pakai rim DID lama jgk. dah siap standby hub bagai. cuma sebab aku travel g keja jauh. xkonfiden takut tayar bocor

samala mcm ak jgk, igt nk spray ja rim gp ak tuh, sayang plak so terpaksalah kna beli sport rim lain. antara 3,6,8 batang mana lgi cantik? brand rb

3 btg je lawa, kalo 8 btg ngan 6 btg RB tk ngam sgt ngan 125z, kalo 8 btg sarung kt wave atau ex5 memang lawa

nnti ak p bli 3 batang rb, mesti lawa moto ak
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Dec 22, 2012 8:07 pm

sport rim TZM cun tak pakai kt 125z nie ???
minta pendapat .. Smile
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Dec 22, 2012 8:50 pm

areyz95 wrote:
sport rim TZM cun tak pakai kt 125z nie ???
minta pendapat .. Smile

try la tgk, lps tu tunjuk gmbr kt kami utk dikomen
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Jan 13, 2013 12:03 am

salam ,,,,nak tanya kalau sportrim bengkok boleh dibetulkan tak..berapa harga untuk betulkan nya ????? .baru kelmarin pergi terjun lubang maklumlah malam tak nampak lubang,,,,,,
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Jan 13, 2013 1:34 pm

WsLm rulcool,sportrim kalo bengkok bole dibetulkn,kedai biasa bt diaorg bkr balik sportrim tu,try ronda2 kt tmpt ko brapa harganye,aku pn x tau brapa kedai biasa bt hehe...

tapi kalo dah bkr,rimsport tu kekerasan dia dah x jdi mcm keras yg asal,jdi kalo dah bkr,dah betulkn hati2 ya jgn langgar lubang besar2...

sekian trima ksh... kalo ada pakar2 yg lebih expert,pakar,terer,serba tahu sila tambah info ya....
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sat Jan 26, 2013 3:04 pm

assalam. sekali lagi hamba yang nubis lagi kudis ingin mohon menanyakan soalan berkenaan rim.

sila rujuk gambar dibawah ya puan-puan




menurut gambarajah tersebut, didapati alignment tayar dengan body kurang sama, agak lari 1.5 inci disitu. ini adalah kerana sport RB ni perlu disesuaikan dengan hub spoket pendek berserta bush dalam yang pendek. walau bagaimanapun, alignment spoket masih sama. persoalannya, kalau kedudukan macam ni mengundang bahaya x kalau high speed cornering dan juga sprint? risau jugak tgk mcm dah lari sikit ke kanan je.. puas betulkan tapi masih xsama Sad
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed Feb 06, 2013 11:44 pm

To serez : uihhh!! lebih ke kanan tu serez,cuba ko try psg rimsport asal ko jap senget ke x... tu rim kalo pusing x berat ke serez,x normal tu kalo dah senget mcm gitu... allignmen kiri-kanan dah betul.. lebih ke kanan... adeh... garu kepala jap aku hehehe

aku pakai 2 brand cap ayam,Y-teq dgn x1r 3btg x jdi lagi kes jdi senget mcm tu
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu Feb 14, 2013 9:18 pm

tu la.. aku pandai sgt nak masuk rb 3 batang ni la jadinya haha.. sebab rb tu design untuk 125z, bukan 125zr.. masalah skit. naik xde masalah cuma sangkut kat mudguard dalam.. tgh pk mcmana la nak betulkan masalah ni.. alter bush pun dh xleh sbb rim ni mmg hub panjang sebelah kiri..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Feb 15, 2013 9:13 pm

serez wrote:
tu la.. aku pandai sgt nak masuk rb 3 batang ni la jadinya haha.. sebab rb tu design untuk 125z, bukan 125zr.. masalah skit. naik xde masalah cuma sangkut kat mudguard dalam.. tgh pk mcmana la nak betulkan masalah ni.. alter bush pun dh xleh sbb rim ni mmg hub panjang sebelah kiri..

mudguard tu ko bkak then cover mono dgn botol
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Feb 17, 2013 5:12 pm

Sport rim RB 3 spokes tu ade tak untuk model ZR?
Meaning tinggal plug n play je
Tak perlu modi ape2
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Feb 17, 2013 6:20 pm

-delete-

krna x best x de lubg katanye.... kuang3x


Last edited by -sLip- on Mon Feb 18, 2013 12:00 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun Feb 17, 2013 11:18 pm

Tapi yg X1R takde lobang
Tak best
Tapi kalau pakai RB nanti jadi macam serez punye ke?
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon Feb 18, 2013 8:31 am

Azeri_conquistador wrote:
mudguard tu ko bkak then cover mono dgn botol
aku da buka mudguard dalam tu.. dan hasilnya.. pillion aku mencarut2 ayaq acaq naik sampai tengah belakang cyclops

picy91 wrote:
Tapi yg X1R takde lobang
Tak best
Tapi kalau pakai RB nanti jadi macam serez punye ke?
majoriti yang aku jumpa pakai hub spoket 125z mmg akan menyenget ke kanan sikit.. aku rasa dari zaman 125z pun dh mmg mcmtu. alignment taya depan dengan belakang mmg xsama. aku pun hairan kenapa...

slip, thanks untuk info yang sangat membantu. masalahnya bush dalam (gambar pertama) tu aku dah alter yang ori.. canai sampai pendek huhu.. mana la mau cari parts ori utk zr.. mana tau tiba2 rasa nak pakai rim samurai ori balik rabbit
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Today at 1:49 pm

Back to top Go down
 
Sport Rim @ Rim Aloi V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 17 of 20Go to page : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: