.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sport Rim @ Rim Aloi V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
AuthorMessage
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 6:32 pm

yi_tupaijek01 wrote:
nurkaye_akmal wrote:
aku vote tuk enkai walaupun tk pkai enkai 3 btg hahaks, spot rim ni sgt hensem di mane2 hehe
erk aku xreti nk votes..sb newbie lg..xle nk votes...tp aku pon mcm sk sportrim...sb leh pakai tubeless..pyh nk pncit....

hehe yela tu si Yi ni newbies, aku ske spotrim sbb senang nk cuci agaga, tambah2 kalo ade 3 btg nye, seminit dah setel cuci
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 8:21 pm

enkei la smart...kekuatan sportrim ni x same dgn sportrim beli kat kedai..excel plak mmg power..harge pun meletop..tp bleh ke kai tubeless???aku penah dgr org ckp bole kai tubeless,tp x penah nmpk lagi...
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 04, 2011 9:06 pm

ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 05, 2011 12:37 am

Kaer wrote:
ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek

bkn angin tu kn kuar ke nnt??rare gle excel pki tubeless xpnh nmpk ak...haha enkei terbaek!!! 3 btg...tp syg..
ddk kt bawah katil jer..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 05, 2011 12:49 am

meetoto wrote:
Kaer wrote:
ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek

bkn angin tu kn kuar ke nnt??rare gle excel pki tubeless xpnh nmpk ak...haha enkei terbaek!!! 3 btg...tp syg..
ddk kt bawah katil jer..

hihi BAWAH KATIL, meh le cni tolak kt aku, aku pasti pkai kt motor ngeh2
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 05, 2011 8:50 pm

nurkaye_akmal wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
nurkaye_akmal wrote:
aku vote tuk enkai walaupun tk pkai enkai 3 btg hahaks, spot rim ni sgt hensem di mane2 hehe
erk aku xreti nk votes..sb newbie lg..xle nk votes...tp aku pon mcm sk sportrim...sb leh pakai tubeless..pyh nk pncit....

hehe yela tu si Yi ni newbies, aku ske spotrim sbb senang nk cuci agaga, tambah2 kalo ade 3 btg nye, seminit dah setel cuci
betul2.. senang nak cuci.. kalau excel yang berlidi2 tu, pergh.. ngantuk beb cuci.. ketahanan lebih kurang je, sebab excel japan ni banyak offroad pakai.. aku dah cek kat website die..
tapi, camane nak pasang excel japan ni kat tupai.. kan tupai ni ade brakedisc..?
ade gantang sendiri ke nak bagi boleh masuk dengan brakedisc cam kat tupai Z yang gune rim dulu.?
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 05, 2011 9:38 pm

meetoto wrote:
Kaer wrote:
ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek

bkn angin tu kn kuar ke nnt??rare gle excel pki tubeless xpnh nmpk ak...haha enkei terbaek!!! 3 btg...tp syg..
ddk kt bawah katil jer..

kalu aku yg pakai enkei3 btg tu,mmg parking dlm bilik je..kt jb ni dh la kwsn panas..pantang lepa sket,,lesap..ni aku pakai yg 6 btg punyer pun penuhh lock..kene jage baek2 beb..brg rare kn..
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 05, 2011 11:17 pm

Que Danealle wrote:
nurkaye_akmal wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
nurkaye_akmal wrote:
aku vote tuk enkai walaupun tk pkai enkai 3 btg hahaks, spot rim ni sgt hensem di mane2 hehe
erk aku xreti nk votes..sb newbie lg..xle nk votes...tp aku pon mcm sk sportrim...sb leh pakai tubeless..pyh nk pncit....

hehe yela tu si Yi ni newbies, aku ske spotrim sbb senang nk cuci agaga, tambah2 kalo ade 3 btg nye, seminit dah setel cuci
betul2.. senang nak cuci.. kalau excel yang berlidi2 tu, pergh.. ngantuk beb cuci.. ketahanan lebih kurang je, sebab excel japan ni banyak offroad pakai.. aku dah cek kat website die..
tapi, camane nak pasang excel japan ni kat tupai.. kan tupai ni ade brakedisc..?
ade gantang sendiri ke nak bagi boleh masuk dengan brakedisc cam kat tupai Z yang gune rim dulu.?
guna gantang 125z la bro...
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri May 06, 2011 11:09 am

meetoto wrote:
Kaer wrote:
ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek

bkn angin tu kn kuar ke nnt??rare gle excel pki tubeless xpnh nmpk ak...haha enkei terbaek!!! 3 btg...tp syg..
ddk kt bawah katil jer..

angin x keluar lor..
dh cover getah keliling rim tu baek punye kualiti + cecair sealent tu..
nk cube ke bro..
Back to top Go down
AdHwA
Bintara Muda


Posts : 429
Join date : 04/03/2011
Age : 26
Location : Dungun

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Mon May 09, 2011 2:40 pm

ade sspe tau kt mne bley dpt rim v rossi? bkn 2ndhand

Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 11, 2011 12:40 am

Kaer wrote:
meetoto wrote:
Kaer wrote:
ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek

bkn angin tu kn kuar ke nnt??rare gle excel pki tubeless xpnh nmpk ak...haha enkei terbaek!!! 3 btg...tp syg..
ddk kt bawah katil jer..

angin x keluar lor..
dh cover getah keliling rim tu baek punye kualiti + cecair sealent tu..
nk cube ke bro..

haha ak kurang minat ckit la aloi...baek pki sportrim...tkt jd pape kat jalan sng...

ak pki rim yamaha bese jer..3 btg rase cm nk jual jer...tp bile terdesak la...sbb xpki pon..haha
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 11, 2011 12:41 am

nazjb wrote:
meetoto wrote:
Kaer wrote:
ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek

bkn angin tu kn kuar ke nnt??rare gle excel pki tubeless xpnh nmpk ak...haha enkei terbaek!!! 3 btg...tp syg..
ddk kt bawah katil jer..

kalu aku yg pakai enkei3 btg tu,mmg parking dlm bilik je..kt jb ni dh la kwsn panas..pantang lepa sket,,lesap..ni aku pakai yg 6 btg punyer pun penuhh lock..kene jage baek2 beb..brg rare kn..

btol tu...ak xpki pon..pki yg cikai nyer jer...yg rare pki tok convoi jer..ehhe
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 11, 2011 1:55 pm

tanye2 kalo bearing dekat spotrim dah pecah sipmtom dye nye seal tu akan mengelembung ek, kalo gegar tu mcm mane plak, aku rase spot rim aku tkde bengkok2 lagi, dye gegar ble nk berhenti
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 11, 2011 8:40 pm

sebat lubang kt jalan ke ni? rasenye mmg bearing pecah kot..seal gelembung 2 mgkin dh sampai mase nk rosak.kalau x silap dlm seal 2 ader spring..baik g bengkel2 berdekatan sebelum bearing 2 "mkn"sportrim.huhuh
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 11, 2011 8:44 pm

hehe bukan salah aku, tmpat area aku ni yg byk gler lubang, walaupun aku dah hafal kt mane port lubang tu, konpem mesti kene gak skali seminggu haha
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 11, 2011 8:49 pm

sportrim original ke?sminggu skali ko kene??kalo sebulan?setahun?sayang woo sportrim ori buat hentam lubang je...hehe
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 11, 2011 8:51 pm

hehe spot rim enkei 6 btg, tpi lubang2 dye bukan la yg memang kaw2 nyer, lubang2 manje gitu
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 12, 2011 1:51 am

Kaer wrote:
meetoto wrote:
Kaer wrote:
ade je dak2 rxz jb wat excel ni wat tubeless bro..
diorg punye getah kt rim tu ade tebal bnyk dari getah biase..
tp jaminan x bocor tu masing2 kne tanggung ler.. geek

bkn angin tu kn kuar ke nnt??rare gle excel pki tubeless xpnh nmpk ak...haha enkei terbaek!!! 3 btg...tp syg..
ddk kt bawah katil jer..

angin x keluar lor..
dh cover getah keliling rim tu baek punye kualiti + cecair sealent tu..
nk cube ke bro..

nk!
nk!
jb ktne aloi murah2?
kt bp ni choice tk byk ler..
dh la plg lebar 2.15 je ade..
bengang gue..

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 12, 2011 9:43 am

baru beli rim excel asia warne gold rm150..1.4 r.kalau 1.6 rm165...makin lebar makin naek harge...beli kat taman johor,jb..area bukit mewah...rate2 kt tempat laen aku tanye paling murah rm180...kalau racing boy aku x minat,kaler cepat pudar..kene la ngan hargenyer yg murah2 tu..hehee..
errrr...nk tanye ni..warne asal enkei 1 yg 6 btg punye tu PUTIH atau CREAM ek?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 12, 2011 5:02 pm

dye putih yg tk menyerlah, mcm cream la hehe
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri May 13, 2011 10:45 pm

cream la tuu...tp dgr citer enkei ader yg kaler hitam kn..ader ke enkei 2?3?
Back to top Go down
fizerpool
Bintara Kanan


Posts : 697
Join date : 11/08/2009
Location : Penang / kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Wed May 25, 2011 9:56 pm

lama sangt sunyi thread ni...
blanja pics sket...



rim x1r...1.85 front,2.15 rear...gamba atas ni tayar 110/70(duro)


Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Thu May 26, 2011 9:44 pm

fizerpool wrote:
lama sangt sunyi thread ni...
blanja pics sket...



rim x1r...1.85 front,2.15 rear...gamba atas ni tayar 110/70(duro)



waaaaa.......rim ini mcam la aq nk carik....
hahahha......brape ko bli.....????
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Sun May 29, 2011 10:10 am

fizerpool wrote:
lama sangt sunyi thread ni...
blanja pics sket...



rim x1r...1.85 front,2.15 rear...gamba atas ni tayar 110/70(duro)



insyallah sebelum Raya nnti mau beli gak 3 btg mcm tu... dah survey s.part ada 3 btg cutting mcm gitu sebijik,Rm165 tpi saiz mcm 6btg standet 125 yamahal,jenama x tgk pula,x1r kot,siap bearing dah,wah dlm bajet aku tu,hmm nnti la beli kalo ada rezki lebih
Back to top Go down
fizerpool
Bintara Kanan


Posts : 697
Join date : 11/08/2009
Location : Penang / kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Fri Jun 10, 2011 4:19 pm

MaGNum_1721 wrote:


waaaaa.......rim ini mcam la aq nk carik....
hahahha......brape ko bli.....????

aku beli aritu dlam rm 220....pasang sendri...
dapat sekali bearing....bearing mmg siap ada kat rim tu...
pastu kalo pkai rim ni kena pkai hub spoket spotrim...
hub spoket rim besi xleh masuk...

-sLip- wrote:

insyallah sebelum Raya nnti mau beli gak 3 btg mcm tu... dah survey s.part ada 3 btg cutting mcm gitu sebijik,Rm165 tpi saiz mcm 6btg standet 125 yamahal,jenama x tgk pula,x1r kot,siap bearing dah,wah dlm bajet aku tu,hmm nnti la beli kalo ada rezki lebih

saiz 1.6f,1.85 rear...no wonder la murah....ok la tu....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sport Rim @ Rim Aloi V3   Today at 1:49 pm

Back to top Go down
 
Sport Rim @ Rim Aloi V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 20Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: