.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Mar 25, 2011 2:27 am

kasi tepek gmbar skit lar bro..
Back to top Go down
der z0uwl
Laskar Kelas I


Posts : 121
Join date : 02/05/2010
Location : kl

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Mar 25, 2011 2:58 am

http://www.yaleasia.com/en/yale/yale-asia/ProductsDB/?groupId=358 ni link dia....
nk ltak pixc nset aku problem...aku pkai model yg nih Brass padlock with boron steel shackle-Y124/60/110
Back to top Go down
der z0uwl
Laskar Kelas I


Posts : 121
Join date : 02/05/2010
Location : kl

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Mar 25, 2011 3:05 am

mmang berpeluh ar pencuri lau nk pkai cutter pun...
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Mar 25, 2011 1:07 pm

yale boron tu mmg tak blh potong pakai cutter pn..
tp blh dibuka tanpa bersusah payah pn sbnrnya... Cool
jgnla terlalu yakin dgn padlock tu..

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts : 349
Join date : 30/05/2010
Age : 26
Location : UTP,perak

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Mar 25, 2011 8:20 pm

vendetta wrote:
yale boron tu mmg tak blh potong pakai cutter pn..
tp blh dibuka tanpa bersusah payah pn sbnrnya... Cool
jgnla terlalu yakin dgn padlock tu..

aduh,ne yg xsedap hati..
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sat Mar 26, 2011 12:37 am

vendetta wrote:
yale boron tu mmg tak blh potong pakai cutter pn..
tp blh dibuka tanpa bersusah payah pn sbnrnya... Cool
jgnla terlalu yakin dgn padlock tu..

yup... btol.. bleh gak nk ptong.. tpi pkai cutter yg besar gajah... aq search2 kt youtube ad je bleh ptong.. ad yg bukak pkai tin aluminuim.. tanpa rosak kn padlock tu..

_________________
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sat Mar 26, 2011 7:19 pm

xperla...bab kata org putih...prevent better than cure...so kiter da bt yg terbaik...mane lg tnsion kalu motor ilang sbb xpakai lock or da lock tp kena curi gak....ermmm
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sat Mar 26, 2011 7:20 pm

skang ni lock brand ape yg pencuri xleh bukak/potong guna master key, cutter besar, asid, dan teknik2 utk bukak?
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sat Mar 26, 2011 7:32 pm

smakin cggih lock smakin pndai pencuri...dorg pn blaja gak...
Back to top Go down
AdHwA
Bintara Muda


Posts : 429
Join date : 04/03/2011
Age : 26
Location : Dungun

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sun Mar 27, 2011 2:34 am

tp mkin cggih lock mkin lme amk mse nk curi.. pncuri tgk mtor trget pown .. hehe
Back to top Go down
der z0uwl
Laskar Kelas I


Posts : 121
Join date : 02/05/2010
Location : kl

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sun Mar 27, 2011 2:50 am

AdHwA wrote:
tp mkin cggih lock mkin lme amk mse nk curi.. pncuri tgk mtor trget pown .. hehe
btol uh...
Back to top Go down
herel_rocks
Laskar Muda


Posts : 35
Join date : 03/10/2010
Age : 30
Location : T'loh, KL, T'noh

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sun May 22, 2011 12:25 am

der z0uwl wrote:
http://www.yaleasia.com/en/yale/yale-asia/ProductsDB/?groupId=358 ni link dia....
nk ltak pixc nset aku problem...aku pkai model yg nih Brass padlock with boron steel shackle-Y124/60/110

mcm kcik ker gap die tu..
lock kt disc ker kt mane muat tu..???
Back to top Go down
der z0uwl
Laskar Kelas I


Posts : 121
Join date : 02/05/2010
Location : kl

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sat May 28, 2011 3:36 am

gap dia muat kt disc rcing boy,tgk jnis disc gk...lau yg disc ori 125 aku rse x muat...
Back to top Go down
herel_rocks
Laskar Muda


Posts : 35
Join date : 03/10/2010
Age : 30
Location : T'loh, KL, T'noh

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Sat May 28, 2011 8:39 pm

oooo...yer ker..klu disc ori tk muat..seb baek tk bli lgk.. Very Happy

thanx btw!
Back to top Go down
koimuhammad
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 11/08/2011

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Aug 12, 2011 5:10 am

pkai VIRO je...
Back to top Go down
lock7584
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 13/03/2012

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Tue Mar 13, 2012 12:55 pm

abus n abloy bunyinya bagush.......xtaula.....xpena jumpe ag.....
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Jun 01, 2012 11:19 pm

salam aku guna jenama viro n fork lock yg kedai bagi je.
tapi aku tgh cari rantai yg cam dlm gmbr ni. ade sape2 tau tak kat ner ade jual?


satu lagi kunci nazi ni elok tak kalo aku pasang kat tupai aku?



minta otai2 tlg bagi komen anda. tq

p/s:- mana nak cari kedai kunci yg jual abloy, abus atau kunci yg jenis baron tu?
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Fri Jun 08, 2012 8:21 pm

lock7584 wrote:
abus n abloy bunyinya bagush.......xtaula.....xpena jumpe ag.....

abus memang bagus, kata tokey kedai tu la. setahu aku dia ade byk jenis abus ni mcm hardened, nano protected granit n lain2 lagi. yg granit tu harga dia melampau lampau. jadi kalo nk beli aku suggest amik je yg jenis nano protected tu sebab dia jenis aloy. harga pun dlm 150-250 je tgk jenis. lepas beli manga dia kalo ade duit lebih beli la rantai dia plak. sebab rantai dia tu jenis anti cut, anti ice spray dll. rantai tu plak harga dia dari 140-250 nak yg lagi mahal pun ade plg mahal harga dia 1k aku tgk.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2   Today at 5:38 pm

Back to top Go down
 
Jenis & brand lock moto yang korang gunakan V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» Segala Persoalan V8
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day
» Futsal N Bola Sepak

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: