.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kaunter Lepas Geram V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next
AuthorMessage
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 3:02 pm

AdHwA wrote:
mantadkb wrote:
cis.. bayar mahal2 servis hampeh... apesal la internet ne slow sangat...
nasib baik ade berukband lain./.. kalau tak memang takleh online la ini malam..

x seting lg kowt.. aq pnyer brukband dlu lmbt gk.. lps aq antr g seting bru la lju..

haha..mcm mto plak..kena setting cun2, baru pegi..hehe
Back to top Go down
h@ziQ
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 14/04/2010
Location : KLANG

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 4:28 pm

ak dengar pun dah jadi geram!!!
masa tengah layan milo ais kat 1 kedai ,ada la 6 org BELIA muda remaja sedang borak pasal 135 LC yg baru launching ada 5 gear tu........(situasi pada ketika itu)

pemuda 1 : ko rasa aku ambik LC 5 speed yg baru ni ok x??
pemuda 2 : ok beb!! ko ambik moto tu dah tentu boleh tapau 125Z senang2
pemuda 3 : alah 125z tu bukan laju mana pun,senang2 je tapau pakai LC 5 speed yg baru nanti.
pemuda 4 & 5 : gelak besar sambil memandang motor 125z aku.

kesimpulannya----->ikut hati gelas milo terbang kat muka belia2 ni,tapi kesabaran aku masih ada dan biarlah apa diorang nak kata.

sekian
(sabar separuh daripada iman)
Back to top Go down
wgs4@9
Laskar Kelas I


Posts : 157
Join date : 13/01/2011
Age : 28
Location : Temerloh

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 4:33 pm

h@ziQ wrote:
ak dengar pun dah jadi geram!!!
masa tengah layan milo ais kat 1 kedai ,ada la 6 org BELIA muda remaja sedang borak pasal 135 LC yg baru launching ada 5 gear tu........(situasi pada ketika itu)

pemuda 1 : ko rasa aku ambik LC 5 speed yg baru ni ok x??
pemuda 2 : ok beb!! ko ambik moto tu dah tentu boleh tapau 125Z senang2
pemuda 3 : alah 125z tu bukan laju mana pun,senang2 je tapau pakai LC 5 speed yg baru nanti.
pemuda 4 & 5 : gelak besar sambil memandang motor 125z aku.

kesimpulannya----->ikut hati gelas milo terbang kat muka belia2 ni,tapi kesabaran aku masih ada dan biarlah apa diorang nak kata.

sekian
(sabar separuh daripada iman)

sabar2...biar kan mereka dengan dunia 'meter kartun' mereka... Razz Razz
Back to top Go down
h@ziQ
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 14/04/2010
Location : KLANG

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 4:41 pm

Laughing sembang mcm mana pun sikit tak melunturkan semangat ak pada motor 125z yg banyak berjasa ni
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 5:16 pm

wgs4@9 wrote:
h@ziQ wrote:
ak dengar pun dah jadi geram!!!
masa tengah layan milo ais kat 1 kedai ,ada la 6 org BELIA muda remaja sedang borak pasal 135 LC yg baru launching ada 5 gear tu........(situasi pada ketika itu)

pemuda 1 : ko rasa aku ambik LC 5 speed yg baru ni ok x??
pemuda 2 : ok beb!! ko ambik moto tu dah tentu boleh tapau 125Z senang2
pemuda 3 : alah 125z tu bukan laju mana pun,senang2 je tapau pakai LC 5 speed yg baru nanti.
pemuda 4 & 5 : gelak besar sambil memandang motor 125z aku.

kesimpulannya----->ikut hati gelas milo terbang kat muka belia2 ni,tapi kesabaran aku masih ada dan biarlah apa diorang nak kata.

sekian
(sabar separuh daripada iman)

sabar2...biar kan mereka dengan dunia 'meter kartun' mereka... Razz Razz

test la tgk...n yg buat aku geram n...dorg jeles tu...
siyes smenjak aku pakai tupai n 4stroke skit pun aku tak pandang...
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 5:40 pm

alahai xkn br nek 5gear da nk kecoh kot...tupai 6speed dri dulu pn xde pn nk tmbh2...so situ da nmpk tupai ni jntera yg lajuuuu.
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 7:45 pm

xda beza pon kalo lc 10 gear pon...topspeed tang tu jgk...
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Fri Mar 25, 2011 11:55 pm

LC 135...nak main corner pon dah x best..dari 1st kuar sampai skarang hodoh je moto ni.. Laughing ..tak minat aku!!!
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 12:03 am

ak xthn nk glak tngk lmpu bkng n meter die...cun oo....ehh..ni lps gram ke ap...
gram skit coz mmbr ak brpling tdah tlak tupai die then amik katak bru...
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 12:43 am

h@ziQ wrote:
ak dengar pun dah jadi geram!!!
masa tengah layan milo ais kat 1 kedai ,ada la 6 org BELIA muda remaja sedang borak pasal 135 LC yg baru launching ada 5 gear tu........(situasi pada ketika itu)

pemuda 1 : ko rasa aku ambik LC 5 speed yg baru ni ok x??
pemuda 2 : ok beb!! ko ambik moto tu dah tentu boleh tapau 125Z senang2
pemuda 3 : alah 125z tu bukan laju mana pun,senang2 je tapau pakai LC 5 speed yg baru nanti.
pemuda 4 & 5 : gelak besar sambil memandang motor 125z aku.

kesimpulannya----->ikut hati gelas milo terbang kat muka belia2 ni,tapi kesabaran aku masih ada dan biarlah apa diorang nak kata.

sekian
(sabar separuh daripada iman)

haha..aku dgr pun dah hot.. kalo lc 5speed tu leh tapau 125zr, aku kerat kepale aku ni..hahahaha
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 3:39 am

2t nek harga! damn!
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 5:20 am

h@ziQ wrote:
ak dengar pun dah jadi geram!!!
masa tengah layan milo ais kat 1 kedai ,ada la 6 org BELIA muda remaja sedang borak pasal 135 LC yg baru launching ada 5 gear tu........(situasi pada ketika itu)

pemuda 1 : ko rasa aku ambik LC 5 speed yg baru ni ok x??
pemuda 2 : ok beb!! ko ambik moto tu dah tentu boleh tapau 125Z senang2
pemuda 3 : alah 125z tu bukan laju mana pun,senang2 je tapau pakai LC 5 speed yg baru nanti.
pemuda 4 & 5 : gelak besar sambil memandang motor 125z aku.

kesimpulannya----->ikut hati gelas milo terbang kat muka belia2 ni,tapi kesabaran aku masih ada dan biarlah apa diorang nak kata.

sekian
(sabar separuh daripada iman)


rileks la bro... moto kita skarang ni dah nk masuk alam "limited edition".... moto "rare"....
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 10:30 am

yi_tupaijek01 wrote:
xda beza pon kalo lc 10 gear pon...topspeed tang tu jgk...

ntahnye..
yg bbual tu nmpak sgt bangang tk phm konsep ratio gear..
hahaha..
tu blom kne tanye psl beza sistem n cc 2stroke/4stroke lg.
dohc? jek rod? big bore?
tongue

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 10:45 am

chaosworld wrote:
h@ziQ wrote:
ak dengar pun dah jadi geram!!!
masa tengah layan milo ais kat 1 kedai ,ada la 6 org BELIA muda remaja sedang borak pasal 135 LC yg baru launching ada 5 gear tu........(situasi pada ketika itu)

pemuda 1 : ko rasa aku ambik LC 5 speed yg baru ni ok x??
pemuda 2 : ok beb!! ko ambik moto tu dah tentu boleh tapau 125Z senang2
pemuda 3 : alah 125z tu bukan laju mana pun,senang2 je tapau pakai LC 5 speed yg baru nanti.
pemuda 4 & 5 : gelak besar sambil memandang motor 125z aku.

kesimpulannya----->ikut hati gelas milo terbang kat muka belia2 ni,tapi kesabaran aku masih ada dan biarlah apa diorang nak kata.

sekian
(sabar separuh daripada iman)

haha..aku dgr pun dah hot.. kalo lc 5speed tu leh tapau 125zr, aku kerat kepale aku ni..hahahaha

tak payah belagak sgt bro..takat stendet modi sikit..mainjet pon tak smpai 260..
lc 4 gear pon boleh motong..
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 1:05 pm

hahaha...masing2 dah geram ye...cmn je...kte tgk lu keupayaan lc baru n baru leh sembang...skang n takleh nk ckp lagi...

per yg best nye moto kte nak modi rm300 dlm tangan pun dah sdp...lc modal byk nak buat...
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 1:44 pm

tupai comel wrote:
chaosworld wrote:
h@ziQ wrote:
ak dengar pun dah jadi geram!!!
masa tengah layan milo ais kat 1 kedai ,ada la 6 org BELIA muda remaja sedang borak pasal 135 LC yg baru launching ada 5 gear tu........(situasi pada ketika itu)

pemuda 1 : ko rasa aku ambik LC 5 speed yg baru ni ok x??
pemuda 2 : ok beb!! ko ambik moto tu dah tentu boleh tapau 125Z senang2
pemuda 3 : alah 125z tu bukan laju mana pun,senang2 je tapau pakai LC 5 speed yg baru nanti.
pemuda 4 & 5 : gelak besar sambil memandang motor 125z aku.

kesimpulannya----->ikut hati gelas milo terbang kat muka belia2 ni,tapi kesabaran aku masih ada dan biarlah apa diorang nak kata.

sekian
(sabar separuh daripada iman)

haha..aku dgr pun dah hot.. kalo lc 5speed tu leh tapau 125zr, aku kerat kepale aku ni..hahahaha

tak payah belagak sgt bro..takat stendet modi sikit..mainjet pon tak smpai 260..
lc 4 gear pon boleh motong..

boleh try kalo nk.. 125zr standard modi vs lc 135 standard modi..tgk sape dok dpan..hehe
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 7:13 pm

aish...xperlu modi...bia stenderd dua...back to topic...aku geram kalu ttber motor mati kt trefic light org blakg hon...siot jer...daaku terlupa time breti tu dlm gear3...hahaha...bkn nyer nk tlg kesian... moral og the story...kalu breti kt trefic light dk la sblh tepi kanan...jgn mengatal dk tgh2...lalalala
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 7:15 pm

faaizil wrote:
aish...xperlu modi...bia stenderd dua...back to topic...aku geram kalu ttber motor mati kt trefic light org blakg hon...siot jer...daaku terlupa time breti tu dlm gear3...hahaha...bkn nyer nk tlg kesian... moral og the story...kalu breti kt trefic light dk la sblh tepi kanan...jgn mengatal dk tgh2...lalalala

haha..aku pun pnh gak jd cam ko.. org hon kat blakang, aku pun tersentak lar..haha..pastu wat muka 10sen cam xtau pape..hehehe
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 7:34 pm

tu la...nk marah pn silap kiter gak kan...tp agak2 la bkn sengaja pn motor tu nk mati tgh2 jalan...kalu aku,aku kejar balik kete yg hon tu pastu pndng n jeling cm xpuas ati then aku lari...hahaha
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 7:35 pm

hehe..bgus gak ek kalo wat gitu..hahaha
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 7:38 pm

hehe...jgn ankt tgn tnjuk penumbuk lak...kang xpasal kena kejar...hehehe
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 7:39 pm

kene kejar xpe lg..kne lanngar kang tergolek terus...br tau
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 8:19 pm

dah2..
jgn buat perangai mat rempit..
Neutral

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 9:39 pm

geramnyeee aku!!!...geram aku tngok anak arnab comel2 ni!!!..
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Sat Mar 26, 2011 10:00 pm

NCH_KU wrote:
geramnyeee aku!!!...geram aku tngok anak arnab comel2 ni!!!..

saia kah?
:-3
http://www.facebook.com/profile.php?id=655712383
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kaunter Lepas Geram V4   Today at 5:37 pm

Back to top Go down
 
Kaunter Lepas Geram V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 17Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Kaunter Tambah Posting V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: