.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Anti-Lock Braking System (ABS)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 10:34 am









sape penah pakai? leh sharing2 skit bagus ke x mende ni?
aku cam ade niat nk pakai tp nk tny dulu mn taw sape2 pnah pakai?


Last edited by syamsk891 on Fri Mar 11, 2011 10:47 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 10:45 am

anti-lock braking system (ABS)
untuk moto besar2 ade kot...
aku tak pernah try lagi kat moto..
tapi kat kereta ada lah..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 10:47 am



ade yg die jual utk moto kecik..
rege dlm 80+ kot hahaha
cam menarik je tringin nk try.. safety pn safety
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 10:58 am

ape fungsi die? hehehe saje tanye...
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:01 am

menggelakkan tayar daripd uat drift apabila brek terlampau kuat hahahaha
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:05 am

owh yeke...bagus gak bende n ye...
brand ape ade?

brembo?
tokico?
nisin?

hehehe
jgn marah syam...
bagus gak kalo pasang bende n...aku kalo ujan tu takut je nak brek kaw2...takut lekat...
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:07 am



ntah ah.. aku tgk 1 brand ni je ade hahahaha
tp kalau nk power skit brembo la kot brembo aku rase ade.. skali dgn brek piston die..
tu ahh tp.. aku rase die nye brek lg keras la kalau pasang abs.. cume safety gile la.. tarik lever brek tu kuat mn pn mmg x wekang
cam kete bapak aku.. brek bapak keras tp slamat gile berbanding kete wira dulu..

lampu dah ijau nih, nk keja ni.. last2 merah.
"EKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK" nsb bek xde pape hahaha tp botak la tayar Razz
Back to top Go down
wgs4@9
Laskar Kelas I


Posts : 157
Join date : 13/01/2011
Age : 28
Location : Temerloh

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:12 am

pasang dan main ke bende nie???
depan blakang leh letak ek??cm bes je.
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:13 am

bagus la kalo camtu...tapi ade joki pomen aku ckp...kalo moto takbleh wheelie ngn wheekang moto tak laju kate nye...hehehehe...
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:14 am

wgs4@9 wrote:
pasang dan main ke bende nie???
depan blakang leh letak ek??cm bes je.


yup plug & play je.. die slalu jual yg seketul tu je.. pastu pasang..
tp better pasang kat depan.. sbb blakang kalau sliding pon kite leh kawal.. dpan tu ha..

kalau brek brembo + abs ni confirm sedap.
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:15 am

pasquale wrote:
bagus la kalo camtu...tapi ade joki pomen aku ckp...kalo moto takbleh wheelie ngn wheekang moto tak laju kate nye...hehehehe...



wakakakakaka x boleh wheelie? hahaha superbike pn ade gak abs.. pegi 300+km/h gak =.=..
lagi2 CBR250 baru nih.. bengang je..
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:19 am

joki tu melawak je...aritu moto aku baru pas setting...joki tu try la moto aku asik wheelie je aku igt nak pasang abs n baru slamat moto aku dari joki2 wheelie n...
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:21 am

pasquale wrote:
joki tu melawak je...aritu moto aku baru pas setting...joki tu try la moto aku asik wheelie je aku igt nak pasang abs n baru slamat moto aku dari joki2 wheelie n...


hahahaha fuyo setting kat ne? leh aku setting skali.
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:24 am

aku setting kat kampar ade sorg pomen n umo dlm 34 cmtu dah kawen masih maen moto lagi...nak set moto gtaw aku aku boleh bwk kn...pomen n stakat n aku mmg berpuas ati ngn die...
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:25 am

pasquale wrote:
aku setting kat kampar ade sorg pomen n umo dlm 34 cmtu dah kawen masih maen moto lagi...nak set moto gtaw aku aku boleh bwk kn...pomen n stakat n aku mmg berpuas ati ngn die...

aritu ko uat ape je?
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 11:33 am

ade la...aku modi skit moto aku yg dare aritu...ok la...stended modi piston stended...boleh pegi 180...gear 4 140 gear 5 150 gear 6 180 kmh...boleh keja z lagi...baget rm300

head potong...polished
piston potong
clutch
reed valve
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 12:03 pm

pasquale wrote:
ade la...aku modi skit moto aku yg dare aritu...ok la...stended modi piston stended...boleh pegi 180...gear 4 140 gear 5 150 gear 6 180 kmh...boleh keja z lagi...baget rm300

head potong...polished
piston potong
clutch
reed valve

fuyo~ minyak x parah?
Back to top Go down
carlz
Laskar Kelas I


Posts : 118
Join date : 23/05/2010
Location : Shah Alam, Selangor tetap indah...

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 12:06 pm

aku x galakkan la korg psg ABS ni....
sbb member aku ada pakai dulu,
fungsi dia mengurangkan tekanan minyak brek...
sbb tu la brek jd mcm x lekat dan tayar tak menyasar...
itu mmg bagus... tp member aku punya moto tu tetiba mcm xde brek langsung,
benda tu mcm lock tekanan minyak... itu lebih bahaya...
tp tgok brand kut...
ttg safety, jgn la anda gunakan jenama yg mengarut....
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 12:09 pm

syamsk891 wrote:
pasquale wrote:
ade la...aku modi skit moto aku yg dare aritu...ok la...stended modi piston stended...boleh pegi 180...gear 4 140 gear 5 150 gear 6 180 kmh...boleh keja z lagi...baget rm300

head potong...polished
piston potong
clutch
reed valve

fuyo~ minyak x parah?

parah gak la...dulu aku blik KL kalo ade rm10 bleh blik dah...skang n kene ade rm20 siap ngn myk spare...hahaha...nak jom aku boleh tlg bwk ko jumpe pomen tu
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 12:12 pm

carlz wrote:
aku x galakkan la korg psg ABS ni....
sbb member aku ada pakai dulu,
fungsi dia mengurangkan tekanan minyak brek...
sbb tu la brek jd mcm x lekat dan tayar tak menyasar...
itu mmg bagus... tp member aku punya moto tu tetiba mcm xde brek langsung,
benda tu mcm lock tekanan minyak... itu lebih bahaya...
tp tgok brand kut...
ttg safety, jgn la anda gunakan jenama yg mengarut....

yeke? x jd ah beli hahahahaha..
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 12:12 pm

pasquale wrote:
syamsk891 wrote:
pasquale wrote:
ade la...aku modi skit moto aku yg dare aritu...ok la...stended modi piston stended...boleh pegi 180...gear 4 140 gear 5 150 gear 6 180 kmh...boleh keja z lagi...baget rm300

head potong...polished
piston potong
clutch
reed valve

fuyo~ minyak x parah?

parah gak la...dulu aku blik KL kalo ade rm10 bleh blik dah...skang n kene ade rm20 siap ngn myk spare...hahaha...nak jom aku boleh tlg bwk ko jumpe pomen tu

dulu kalau ade rm10 dah boleh balik?? K.L DARI TAPAH????
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 1:22 pm

ABS aku rasa xperlulah takut ada masalah pulak tibe2 brake xmakan bahaya tu lagi pon yamaha dah buat cantik dah. mereka dah kaji benda tu kalau 125z perlu pakai ABS dah lame yamaha pasang ABS tu kat 125z
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 1:38 pm



dak menda ni bkn nk bg makan lebeh.. ni sbb terlebih makan yg ade bende nih.. huhu..
moto murah mmg xde pon ABS.. slalu moto mahal dgn kete je..
Back to top Go down
ipin_8403
Laskar Kelas I


Posts : 148
Join date : 24/05/2009
Age : 33
Location : jb,kota tinggi

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 1:49 pm

x payah pakai la.kan kat cakera disc korang dah ada abs.cuba korang tegok disc .piring disc leh bergerak la
Back to top Go down
syamsk891
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 13/01/2011
Age : 25
Location : Ipoh mali

PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Fri Mar 11, 2011 2:03 pm

ipin_8403 wrote:
x payah pakai la.kan kat cakera disc korang dah ada abs.cuba korang tegok disc .piring disc leh bergerak la

x phm?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Anti-Lock Braking System (ABS)   Today at 6:10 pm

Back to top Go down
 
Anti-Lock Braking System (ABS)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: