.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Perbincangan Sprocket V5

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 7:27 pm

areyz95 wrote:
moto aku sprocket 15 - 36 , tp bila gear 6 down gile ...
moto stended . kalau aku tukar 15 - 38 , oke tak ?
minta pendapat ..

ngam dah tu, masuk 15-38 atau 39, aku selalu main dua size ni je, pickup ade top pon sedap
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 7:29 pm

nurkaye_akmal wrote:
areyz95 wrote:
moto aku sprocket 15 - 36 , tp bila gear 6 down gile ...
moto stended . kalau aku tukar 15 - 38 , oke tak ?
minta pendapat ..

ngam dah tu, masuk 15-38 atau 39, aku selalu main dua size ni je, pickup ade top pon sedap

oke . cantekk .. set 15 - 38 .. hahaa Twisted Evil
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 9:45 pm

serez wrote:
haa sebut sal spoket rantai ni aku nk tanya sikit sebagai newbie kudie. kalau bunyi rantai yang kuat adakah berpunca sebab rantai terlalu kering? kasar gler kot bunyi n ada mcm vibrate kat stand sebelah kiri. xsure lak spoket depan ape jadi sebab xde T spanar nk bukak huhu.

lagi satu, katakanlah rantai kendur, adakah bahagian bawah rantai tak di grip oleh spoket? aku td lepas lube chain aku tgk bahagian rantai spoket sebelah bawah tu mcm tak grip, kalau tolak2 dengan kaki siap bleh bergerak2 lagi.. adeh.. adakah puncanya sebab rantai tak tegang? ataupun alignment spoket depan dan belakang x sama? fyi, aku ada modi skit bush dalam untuk masukkan rim rb 3 btg + hub rim lc lama.

kalau bunyi vibrate kat stand tu rasanya rantai kendur sangat tu..kendur sampai boleh cecah double stand..
Back to top Go down
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 9:53 pm

Aku punya ada bunyi ensel pintu lah atau daun tingkap bila bawak slow. Mengapa ehh? menjengkelkan gila bunyi macam daun tingkap terbukak
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 9:57 pm

zahrul wrote:
Aku punya ada bunyi ensel pintu lah atau daun tingkap bila bawak slow. Mengapa ehh? menjengkelkan gila bunyi macam daun tingkap terbukak

selalunye kalo bunyi2 gitu dtg daripada coverset je, same la mcm aku nye motor, kalo bawak slow, dgr je bunyi begetar tu, maklum la coverset lame hahaha, tpi kalo laju, tk dgr dah hahahahha
Back to top Go down
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 10:22 pm

entah lah tapi macamnya bunyi tu datang dari bawah (swing arm) malu siot lalu kat kaki 5 ke nak parking ke bunyi orang pandang gelak gelak je. Buat taktau jelah lalalalala hahahaha
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 11:49 pm

itu maknanye rantai anda maybe kendur sedikit, dan sbb tu menyebabkan kengkadang bergesel dengan swing arm bawah tu
Back to top Go down
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 16, 2013 11:51 pm

berat badan aku 55 spoket 43 rantai mana kau syorkan?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Thu Jan 17, 2013 12:08 am

haha ringan je, masuk je 16-38, tgk dye nye top hehhe, tk pun masuk 15-37
Back to top Go down
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Thu Jan 17, 2013 12:31 am

Memang ingat nak tuka tengah tunggu duit najib rm100 tu. Lambat betul.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Thu Jan 17, 2013 3:15 pm

zahrul wrote:
Memang ingat nak tuka tengah tunggu duit najib rm100 tu. Lambat betul.

haha tnggu duit free rpanye lol! , 15-37 bgi ak mmg da sedap gila
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Sun Jan 20, 2013 7:17 pm

15-37 untuk motor stended mended ni sesuei tak azeri? skrg tgh pkai 38 blkg
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Sun Jan 20, 2013 11:13 pm

letak_pisang wrote:
15-37 untuk motor stended mended ni sesuei tak azeri? skrg tgh pkai 38 blkg

sesuai kalau naik sorang, kalau naik dua org rasa berat sikit
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Mon Jan 21, 2013 4:00 pm

oo orait bro tq
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Mon Jan 21, 2013 8:03 pm

letak_pisang wrote:
oo orait bro tq

welcome Cool
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Tue Jan 22, 2013 6:49 pm

aku baru je tkr dr 15-48 ke 15-37..best..nek 2 pn sdp je..
dulu mase stok kdai..15-48..bile top 120kmh je tupai aku dh mintak soh masok gear 7..
hm...mane nk cari gear ke-7..hehe... Smile 120kmh dh mengerang..
skrg dh best dh..dh tkr ke-15-37...
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Tue Jan 22, 2013 11:34 pm

15-48? stended kedai rse nye 15-43, xsilap la. mmg btul 15-38 sesedap rse je


Last edited by letak_pisang on Sat Jan 26, 2013 3:51 am; edited 1 time in total (Reason for editing : salah taip daa)
Back to top Go down
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Tue Jan 22, 2013 11:43 pm

Stended kedai 43 ke? Amboi besor dulang hantaran.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Wed Jan 23, 2013 11:02 pm

zahrul wrote:
Stended kedai 43 ke? Amboi besor dulang hantaran.

saiz 43 kalau stakat nk pusing kampung mmg ok la, kalau masuk highway...hehehe sndri tahu le
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Thu Jan 24, 2013 3:09 pm

15-37 utk stended sesuai ???
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Fri Jan 25, 2013 7:18 am

uu.. syok la korang.. 15-37 bleh dpt top da.. aku nye maybe sbb berat jgk kot.. 85kg penah try 15-38 pun dh xlarat abis dh motor nk bwk ahah.. trpaksa drop 14-39 baru ok sket. standard modi 15-39 ok kot dgn berat cam haku ni? hehe..
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Fri Jan 25, 2013 3:10 pm

letak_pisang wrote:
15-48? stended kedai rse nye 15-43, xsilap la. mmg btul 15-37 sesedap rse je

huhu...sori...slh taip daaa.... Cool ...
semenjak 2 menjak ni..15-37 tupai aku cam berat la kalu de pmbonceng [awek aku la tu]..bdn pn kecik je..cam aku gak..berat dlm 50kg je sorang..
aku igt nk try naikkn sikit r...15-38 ok kot?
Back to top Go down
zahrul
Laskar Muda


Posts : 25
Join date : 13/01/2013
Age : 20
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Fri Jan 25, 2013 6:06 pm

Member aku dua ekor guna 38gold. Lawa pulok. Nak beli tapi... haihh susah jadi budak sekolah ni
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Fri Jan 25, 2013 10:22 pm

BCDSyaz wrote:
letak_pisang wrote:
15-48? stended kedai rse nye 15-43, xsilap la. mmg btul 15-37 sesedap rse je

huhu...sori...slh taip daaa.... Cool ...
semenjak 2 menjak ni..15-37 tupai aku cam berat la kalu de pmbonceng [awek aku la tu]..bdn pn kecik je..cam aku gak..berat dlm 50kg je sorang..
aku igt nk try naikkn sikit r...15-38 ok kot?

kalau naik dua orang lgi baik gna 15-39 baru x rasa sangat berat sgt


Last edited by Azeri_conquistador on Fri Jan 25, 2013 10:26 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Fri Jan 25, 2013 10:25 pm

serez wrote:
uu.. syok la korang.. 15-37 bleh dpt top da.. aku nye maybe sbb berat jgk kot.. 85kg penah try 15-38 pun dh xlarat abis dh motor nk bwk ahah.. trpaksa drop 14-39 baru ok sket. standard modi 15-39 ok kot dgn berat cam haku ni? hehe..

15-39 mmg da ok tpi kalau rasa berat jgk baik gna 15-40, tapi selalu utk moto std modi saiz 38/39 mmg ok
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perbincangan Sprocket V5   Today at 6:46 pm

Back to top Go down
 
Perbincangan Sprocket V5
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: