.
HomeRegisterLog in
Share | 
 

 Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next
AuthorMessage
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts: 1523
Join date: 04/07/2010
Location: jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 1:14 pm

mega mc D wrote:
alamak aku kene tukar pilot la pulak nih aku set lebih pusing sekarang aku pakai pilot jet 20 so brape aku kene pakai???

spec blok cmne bro..? piston saiz ape..? blok standet ke modi..?

_________________
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts: 67
Join date: 21/02/2011
Age: 30
Location: wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 2:24 pm

ok aku pakai piston saiz 0,25 block standert
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts: 2078
Join date: 05/01/2010
Age: 27
Location: KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 3:00 pm

Adjusting: The airscrew requires a flathead screwdriver for adjustments. Start by turning the screw clockwise all the way in until it reaches its closed position. A good rule of thumb is to go all the way in and then back it out one and a half turns. From there, turn it in or out until your bike feels like it has just the right amount of snap on the bottom end. The minimum adjustment is generally about one full turn out, and the maximum that you'll ever want to go is about two and a half turns out. If you're anywhere out of that range, look at changing the size of the pilot jet.


kalau enjin cepat panas tu angin terlebih bukak = terlalu lean.




camni:
*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)
*kalo setting carb rich= agak sukar nk hidup waktu sejuk(sebab myk lebih n plug masih sejuk-pembakaran kurg sempurna)...tp kalau terlalu rich plug juga cepat "kong"(sebab plug ada heat range khas utk membolehkan fungsi self-cleaning pd elektrod plug)...(combustion chamber pun kotor@performance drop)...
**jadi kene carik setting yg balance antara dua tersebut...


sedikit panduan ..
1. Cari kamus
2. Bace ni

BIKE WON'T START AFTER A CRASH HEAVY USAGE/ENGINE TEMP. HIGH

Pilot too lean

Idle set too high

Improper starting procedure

Bike wants hot-start button (KTMs and 400Fs)

BIKE RUNS ON OR WONT IDLE DOWN WHEN THROTTLE IS CHOPPED

Idle set too high

Air leak in intake or engine

Pilot too rich (when bike is hot)

BIKE WONT START WHEN COLD OUTSIDE

BIKE SPUTTERS/WONT CLEAN OUT AT HIGH RPM

Main jet too rich

Air filter over-oiled

Spark plug has debris on electrode

BIKE COUGHS & STALLS IN SLOW TURNS

Pilot jet too lean

Idle set too low

Valves set too tight

Decompressor is set too tight, so turning the bars engages release slightly

BIKE HESITATES OR BOGS OVER DEEP WHOOPS OR G-0UTS

Float level too low

Carb vent tubes blocked

Main jet splash shield not installed

Float level too high, gas is trapped in vent tunes (install T-vents)

BIKE STARTS BUT WONT TAKE THROTTLE WITHOUT SPUTTERING

Pilot jet too rich

Water in fuel

Debris in main jet

BIKE SUDDENLY STARTS SPUTTERING/GAS FLOWS FROM VENT TUBES

Stuck float check valve

Debris in gas or carb

BIKE RUNS HOT/FEELS SLOW & FLAT ON STRAIGHTS

Main jet too lean

Fuel octane too low, causing detonation

BIKE COUGHS & STALLS WHEN YOU WICK OPEN THROTTLE

Needle too lean

Slide cutaway too lean

Pumper circuit blocked or too lean


ermmm..ni bab ni dah kire masuk dalam pengeluwapan petrol kat dalam carb tuh..

(kalau sape tau camne air-cond berfungsi akan faham mende nih)

-petrol menyerap tenaga haba untuk menjadi wap....maka apabila haba disekitar(dekat carb) dah kene serap maka body carb turut menjadi sejuk....(biler dah sejuk kondensasi berlaku maka carb pun berpeluh)


jarum lbh baik jgn adjust lgsg...letak kt takuk tgh je klip jarum tu....

plug perang dh cukup bagus lar tu...lbh2 nnt minyak kuat + bwk slow blh sbbkan plug cpt kong..
melainkan nk setting jln jauh/ men highway, mmg kene bg jd coklat gelap skit...

ni setting yg biase aku lalui lar...lain org lain skill...
ada org setting men pulas2 minyak smpai nk pecah enjin, pastu tgk plug..
ada org setting try set kt jln, kalo rasa tak cun, baru setting blk..

tmpt aku punya setting, try bwk,tarik gear 1,2,3 pastu mati enjin,tgk plug...
nk set tgk plug ni lbh baik pakai plug yg lama, biar ada carbon skit2...
plug baru nnt ssh plak nk tgk die punya color..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
tgk kt plug...
-kalau semua putih = main jet kecik , pilot jet besar
-kalau tgh putih , tepi hitam = main jet kecik , pilot jet kecik
-kalau tgh hitam , tepi putih = main jet besar , pilot jet besar

-kalau tgh coklat , tepi putih = main jet dh cun , pilot jet kene kecikkan
-kalau tepi coklat , tgh hitam = pilot jet dh cun , main jet kene kecikkan

-kalo plug dh coklat cun tp mcm ada kelabu2 skit = 2T kurang

-up main jet - plug tgh tgh jd itam klu bsar sgt.
-up pilot jet - plug tepi jd putih klu bsr sgt.

lain bengkel, lain cara...yg penting, hasil akhir, dpt setting yg cun....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku ader satu cara setting carb yg lain dari semua,
biasanya aku setting untuk carb Uma racing...
caranya sangat senang bagi mereka yg tak tau
nak set carb jenis powerjet nih,
first cari moto yg sama pakai carb tu,
start dan rem biar sama bunyi ngan moto kita.
tune sampai betul2 sama.
aku tak gerenti 100% jadi,
tapi comform bole jalan....

-step dia::

1) tinggikan timing dalam 3k (agak-agak)
2) pusing skru angin tutup sampai enjin semput-semput nak mati
3) bukak skru angin perlahan-lahan sampai rpm naik maksimum (meraung paling tinggi masa bukakn skru angin tuh)
4)ejas timing bagi stended..
5)test...
6)check plug
7)kalau ok..berjaya
8)kalau plug itam sangat atau putih sangat cuba rujuk dekat link dalam page1 apa yang kene buat


*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)

4 stroke memang cepat panas dan lambat sejuk..
lagi panas lagi sedap..
cuma kalau panas sebab setting lean memang jadi seperti yg dinyatakan di atas...


aku nak terai jawab..kalau ko dah set dgn air filter dapat cun,pastu baru nak buka filter tu jawabnya lari balik la setting tu nanti sbb flow rate angin tu dah lain..mula2 set dgn halangan (filter),tiba dapat udara direct pulak tanpa halangan (filter)..mahu tersedak carb tu nanti..(membobok la tu)..so kalau nak setting carb ni,kena set dgn suma barang yang ko nak pakai..macam air filter tu..kalau ko nak pakai air filter,ko pasang n set carb..kalau taknak pakai,juz buka n set carb tu..

pasal susah senang dapat setting tu aku ta berapa pasti bagi moto dah modi..tapi bagi moto stended kuar kilang,senang kalau pakai filter rasenya..sbb kuar kilang pon mmg dah ade dgn filter yang mmg dah jurutera kaji masa design..

dah buat dan sukses sukses ( bak kater ajis do re mi )




-perasan x kalau kita bukak skru ejas angin nanti timing akan naik lepastu kalau bukak lagi sampai satu tahap timing akan turun kembali dan semput-semput...itu kalau pilot jet sesuai....tapi kalau pilot jet tak cukup besar pusing sampai skru angin tercabut pun timing takkan turun semula...

To re-emphisize: If the idle never drops when you're turning the fuel screw in, you need a smaller pilot jet. If the idle never drops when you're turning the fuel screw out, you need a bigger pilot jet.


-katakan kita mula set dengan pilot saiz #20.0....dari skru setting angin tutup habis..kita bukak pelan-pelan dan rpm akan naik dengan sendiri....tapi bila dah bukak habis skru setting pun still xdapat lawas (akan dengar dekat ekjoz letup-petup halus)....jadi sebab pilot xcukup besar untuk membenarkan angin masuk dalam takung carb untuk tolak minyak masuk melalui ruang-vakum...jadi minyak xsampai...

-kalau pilot terlebih besar pulak akan jadi bila dah tutup trottle tapi RPM lambat turun....sebab::minyak still masuk dalam ruang pembakaran melalui lubang vakum pilot jet... (pilot jet=bypass slide carb)


-jumlah udara yang masuk dimalarkan/ditetapkan...dan kita perlu melaraskan jumlah minyak untuk mencapai pembakaran yg sempurna....jika pilot jet kecik...kita perlu open screw dengan besar(bukak abis) untuk mencapai pembakaran yang sempurna...sebaliknya jika pilot besar...kita bukak sikit je fuel screw pun dah memadai untuk mencapai pembakaran yg sempurna....


-katakan pilot jet terlalu kecil...kita dah bukak abis screw..tapi pembakaran belum sempurna....so kita perlu upkan pilot(besarkan pilot--seperti yg bro pomen sarankan sebelum nie)...


*rasenye bro sendiri yang keliru ni...fungsi PJ tu cube bro fahamkan semula...PJ pada carb "air screw" mahupun "fuel screw" tetap sama..iaitu membenarkan minyak masuk berpandukan aliran udara tekanan vakum...

*rujuk semula 2 gambar ni...kalau bro ibaratkan paip air dengan "shutter valve" *anggap sebagai "air" atau "fuel" screw dan pilot jet pulak kita bayangkan sebagai meter air...





*bro tengok kedudukan shutter valve tu sebelum serta selepas meter bacan meter tetap sama jika penggunaan air pada kedua-dua meter sama...(anggap meter sebagai pilot jet yang sama saiz)

*jadi jika perlu pilot besar maka bacaan meter menjadi besar....jika perlu pilot kecil bacaan meter menjadi kecil....tidak kira kedudukan shutter valve dimana (dalam kes carb tidak kira skru tu jenis "air" atau jenis "fuel"


-rujuk gambar...area biru...pilotjet lengkapkan coverage semua area..(dari 0 trottle sampai full trottle) *tengok area 0 trottle sampai 1/4 trottle hanya pilot jet yg ada kaler biru=fungsi utama pilot




kes pilot ngam>>dgn "fast-idle@1800" cube bro tutup skru angin sampai habis...and then bro bukak skru tu pelan2 timing akan naik tinggi maksimum contohnya@2700rpm betul x???bila sampai tahap tu dah kira ngam....tapi katakan kita gatal tangan bukak lagi skru tu beberapa pusingan..idle yang dah naik tadi akan jatuh semula ke tahap contoh@1600rpm dan akan dengar dekat ekjoz semput2(tuss tuss tuss)

kes pilot kecik>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis....and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalahnya dah bukak sampai habis pun even cabut skru tu pun timing cuma naik tinggi sikit jer contoh@2300rpm jer...(skru jadi kurang sensitif pada perubahan)

kes pilot besar>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis...and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalanya baru bukak 0.6 pusingan timing dah naik maksimum ke contoh@2700rpm...dan even terbukak lebih sikit 0.65-0.7 pusingan timing akan terus jatuh mendadak dan semput (skru jadi super-sensitif pada perubahan)
*sila bc pelan2 n phmkn ye kwn2...selamat mencuba Very Happy
*from mbc
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts: 67
Join date: 21/02/2011
Age: 30
Location: wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 3:54 pm

mane dpt nih panjangnye???
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts: 1523
Join date: 04/07/2010
Location: jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 4:06 pm

mega mc D wrote:
mane dpt nih panjangnye???

aq rase ad kt version2 sblum ni... rjin x rjin je nk bace 1 1.. hahaha...

_________________
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts: 67
Join date: 21/02/2011
Age: 30
Location: wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 4:11 pm

aku dah xnak pening2 kepala dah, aku setting sesedap rasa je janji plug cantik. bawak rasa sdap ok lah tu... lagipon bukan nak masuk race, [code]
Quote :
[quote][u]
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts: 2078
Join date: 05/01/2010
Age: 27
Location: KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Fri Feb 25, 2011 8:01 pm

[quote="mega mc D"]aku dah xnak pening2 kepala dah, aku setting sesedap rasa je janji plug cantik. bawak rasa sdap ok lah tu... lagipon bukan nak masuk race, [code]
Quote :
Quote :
[u]
ok la tu...kalo skdar setting je xdala kasi laju cgt motor tu...silap2 leh jem..ngeh3
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts: 67
Join date: 21/02/2011
Age: 30
Location: wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Sat Feb 26, 2011 1:31 am

tu la pasal yi aku ni ikut perasaan sgt la
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts: 1806
Join date: 04/03/2010
Location: bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Sat Feb 26, 2011 2:33 pm

terbaik la y1....
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts: 1141
Join date: 28/03/2010
Location: Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Tue Mar 01, 2011 8:46 pm

apa yg penting?...kerjasama!!!! kene pandai reading plug..keadaan plug bole bagi tau apa yang berlaku dalam blok enjin..to rich or to lean..smua bole refer kat spark plug..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts: 1677
Join date: 22/12/2009
Age: 25
Location: Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 12:59 pm

rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts: 1429
Join date: 02/05/2010
Age: 23
Location: tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 1:06 pm

tupai comel wrote:
rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?

spec moto nye?
aku pakai carb z lu yg laen stended mended mj aku set 215...hahahaha...set fly nye
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts: 1677
Join date: 22/12/2009
Age: 25
Location: Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 1:48 pm

pasquale wrote:
tupai comel wrote:
rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?

spec moto nye?
aku pakai carb z lu yg laen stended mended mj aku set 215...hahahaha...set fly nye

aku blok porting carb rxz set 210 pon da bobok..peh..mantop motomu
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts: 1429
Join date: 02/05/2010
Age: 23
Location: tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 3:43 pm

tak mantap mane pun...try la up kan lagi...pilot jet tc?
baru2 n aku dpt taw menjet pilot nak taw die ok ke tak cube try tiup kat lubang mj n pj tu...lawas ke tak...tak sume mj pj same kalo nak ikut ngn brand...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts: 2078
Join date: 05/01/2010
Age: 27
Location: KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 6:29 pm

pasquale wrote:
tak mantap mane pun...try la up kan lagi...pilot jet tc?
baru2 n aku dpt taw menjet pilot nak taw die ok ke tak cube try tiup kat lubang mj n pj tu...lawas ke tak...tak sume mj pj same kalo nak ikut ngn brand...
btol3...i like x1000
kadang2 saiz same.tp peginyer lain,minyak lain,berat n ringan lain...
tc-ko pakai jarum panther kn?
Back to top Go down
aleb lemonish
Laskar Muda


Posts: 54
Join date: 31/01/2011
Age: 24
Location: kajang

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 7:00 pm

ape beze pki jarum panther ngn jarum rxz ea???
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts: 1523
Join date: 04/07/2010
Location: jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 8:57 pm

aleb lemonish wrote:
ape beze pki jarum panther ngn jarum rxz ea???

jarum panter die runcing/tajam skit... jarum rx-z xruncing/tajam...

_________________
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts: 2078
Join date: 05/01/2010
Age: 27
Location: KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 9:10 pm

tmbh lauk-jarum panther pjg lg dr jarum rxz
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts: 1928
Join date: 26/07/2010
Location: pekan-kuantan

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 9:11 pm

pasquale wrote:
tupai comel wrote:
rpm 3...layan kejap..pastu terus full throttle..moto tesengguk2 nk pegi..(bobok)..
ape nk wat..kotak angin bukak or turun mainjet?

p/s: mainjet 150 tu besar sgt ke?

spec moto nye?
aku pakai carb z lu yg laen stended mended mj aku set 215...hahahaha...set fly nye

215 bro? huhu aku blok modi pun pkai kecik lagi dari tu..hehe..
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts: 582
Join date: 03/01/2011
Age: 22
Location: Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4   Mon Mar 14, 2011 9:44 pm

ape beza jarum panjang pendek.? dari segi flow minyak die ke ape.?
Back to top Go down
 

Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V4

View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 21Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community ::  :: -