.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kotak Angin V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 12:10 am

hehe ha'ah la yg cumel2 tu, tpi rasenye kalo just cabut hidung tu rasenye tk perlu kot set balik, tpi kalo ko tebuk or buang kotak tu memang kene set ar balik
Back to top Go down
meerul
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/05/2011
Location : shah alam

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 3:04 pm

klu ltak nat kt skru dy carb kne set blik x? nk tnye nie,set carb 2 set angin ngn timing ker set mj pj yer? - soalan tadika keh3 Very Happy
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 3:09 pm

nurkaye_akmal wrote:
hehe ha'ah la yg cumel2 tu, tpi rasenye kalo just cabut hidung tu rasenye tk perlu kot set balik, tpi kalo ko tebuk or buang kotak tu memang kene set ar balik

ak mmg da bwang idung tuh,, tak set pon,, tp okie jer,, plan nk tebuk lak kotak tuh,, hu3,, mmg kene set balek ehk akmal? tukan pj ke ape?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 3:34 pm

syamaleeto wrote:
nurkaye_akmal wrote:
hehe ha'ah la yg cumel2 tu, tpi rasenye kalo just cabut hidung tu rasenye tk perlu kot set balik, tpi kalo ko tebuk or buang kotak tu memang kene set ar balik

ak mmg da bwang idung tuh,, tak set pon,, tp okie jer,, plan nk tebuk lak kotak tuh,, hu3,, mmg kene set balek ehk akmal? tukan pj ke ape?

mto standard gaban ape pasal mau tebuk2? syg lor itu kotak angin..kalo nk sdap sgt, kasi bukak itu cover kotak angin.. bunyi mmg msyuk!! haha..kalo nk bukak cover tu, up mj n pilot..
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 4:08 pm

bukak kaver? bkn yg cam idung tu kan?kavr dye leh bukak n pasang balek ike?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 4:09 pm

syamaleeto wrote:
bukak kaver? bkn yg cam idung tu kan?kavr dye leh bukak n pasang balek ike?

idung tu muncung dia..ni cover dia tu btol.. bleh bukak pasang.. dia ikat dgn 3 skru..ko tgk kat box tu btol2..
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 4:21 pm

ouhh,, chaos, ak sbnarnyer tak sure kat mane air box tuh,, hahaha~ noob btol kan,, bhgn kanan moto kan? kene bkk cover set kanan kan?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 4:23 pm

yup..situ lar..bukak coverset belah knan blakang..
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 4:25 pm

ouh,, oryte2,, noted,, nnt ak try bukak! hu3
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:06 pm

hehe kalo ko bukan sume memang sedap gak bunyi, tpi kalo minyak makin kuat aku tk taw haha
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:08 pm

chaosworld wrote:
syamaleeto wrote:
nurkaye_akmal wrote:
hehe ha'ah la yg cumel2 tu, tpi rasenye kalo just cabut hidung tu rasenye tk perlu kot set balik, tpi kalo ko tebuk or buang kotak tu memang kene set ar balik

ak mmg da bwang idung tuh,, tak set pon,, tp okie jer,, plan nk tebuk lak kotak tuh,, hu3,, mmg kene set balek ehk akmal? tukan pj ke ape?

mto standard gaban ape pasal mau tebuk2? syg lor itu kotak angin..kalo nk sdap sgt, kasi bukak itu cover kotak angin.. bunyi mmg msyuk!! haha..kalo nk bukak cover tu, up mj n pilot..

hehe tebuk jer, kotak angin baru berape Ringgit hahaks
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:24 pm

cabut idung tu pun kene set gak...kalo dah cabut tu conferm setting lari...
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:25 pm

oii pasquale! lame sehh tak nmpk ko! hahahahaha
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:27 pm

hahaha...aku sbuk la bro skang n...n pun baru pegang pc n ha...
eh sorry spam...
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:29 pm

haha! ak plan nk try bkk kotak angin la mggu nih! heh,, byik da tak sdap even pon bru pas cuci ekzos ari tuh~
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:31 pm

bukak kotak angin kene set balik syam...mj pj sume skali set angin...tapi dah siap setting sume bunyi prok prok...mmg garang...
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 5:35 pm

bunyik garang itu ak nk! ahha! cadangan utk MJ n PJ lpas bkk kotak angin??
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 7:29 pm

chaosworld wrote:
syamaleeto wrote:
nurkaye_akmal wrote:
hehe ha'ah la yg cumel2 tu, tpi rasenye kalo just cabut hidung tu rasenye tk perlu kot set balik, tpi kalo ko tebuk or buang kotak tu memang kene set ar balik

ak mmg da bwang idung tuh,, tak set pon,, tp okie jer,, plan nk tebuk lak kotak tuh,, hu3,, mmg kene set balek ehk akmal? tukan pj ke ape?

mto standard gaban ape pasal mau tebuk2? syg lor itu kotak angin..kalo nk sdap sgt, kasi bukak itu cover kotak angin.. bunyi mmg msyuk!! haha..kalo nk bukak cover tu, up mj n pilot..

tebuk 5-10 lubang dulu, tebuk bahagian atas, bwh takut tkena air. klu nak ttp balik gna salotip org bt binding. Xcantik tp kat dalam,x nampak pn
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 7:32 pm

chaosworld wrote:
syamaleeto wrote:
nurkaye_akmal wrote:
hehe ha'ah la yg cumel2 tu, tpi rasenye kalo just cabut hidung tu rasenye tk perlu kot set balik, tpi kalo ko tebuk or buang kotak tu memang kene set ar balik

ak mmg da bwang idung tuh,, tak set pon,, tp okie jer,, plan nk tebuk lak kotak tuh,, hu3,, mmg kene set balek ehk akmal? tukan pj ke ape?

mto standard gaban ape pasal mau tebuk2? syg lor itu kotak angin..kalo nk sdap sgt, kasi bukak itu cover kotak angin.. bunyi mmg msyuk!! haha..kalo nk bukak cover tu, up mj n pilot..

bka lagi syg,masuk pasir. Tebuk,pasir kasar ssh masuk ada lapisan span lagi
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 7:33 pm

ntah..aku bukak xde pe pun..haha..pastu dah modi blok, kotak angin yg sebongkah tu trus xpkai..haha..lg giler..hehe
Back to top Go down
fizerpool
Bintara Kanan


Posts : 697
Join date : 11/08/2009
Location : Penang / kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 8:38 pm

gila performance pnya pasal.....apedahal x pkai kotak angin....hahahaha....
jnji mau rajin servis headblockcarb xde mslah la.....hehe...
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 9:08 pm

fizerpool wrote:
gila performance pnya pasal.....apedahal x pkai kotak angin....hahahaha....
jnji mau rajin servis headblockcarb xde mslah la.....hehe...

xlju mne pun mto..sesedap rase je..ntah lar, pomen yg bikin blok tu kate, mmg 125z kalo modi blok mmg xbleh pkai box angin..maybe resipi dia kot..resipi org len aku xtahu lar..
Back to top Go down
fizerpool
Bintara Kanan


Posts : 697
Join date : 11/08/2009
Location : Penang / kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 9:23 pm

mmg la...byk pomen ckap cmtu....bukak air box tuk dpat kan prestasi mksima....
pomen aku pon...
tp takat nk bwak jln ari2 mkn angin xyah ler nak bukak trus...minyak kuat + low rpm berat....

citarasa masing2....peace...
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 11:34 pm

fizerpool wrote:
mmg la...byk pomen ckap cmtu....bukak air box tuk dpat kan prestasi mksima....
pomen aku pon...
tp takat nk bwak jln ari2 mkn angin xyah ler nak bukak trus...minyak kuat + low rpm berat....

citarasa masing2....peace...


oo maksudnya dlm bandar dia jd krg pickup la
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Wed May 25, 2011 11:57 pm

bkk kotak angin le pikap mencanak,bg muto dah modi lagi kurang bobok rpm tengah pesal angin dah byk masuk

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kotak Angin V2   Today at 1:48 pm

Back to top Go down
 
Kotak Angin V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: