.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
AuthorMessage
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 4:17 pm

blok nak bukak ketuk sikit kiri kanan blok pakai mallet @ hammer + lapik dengan kain kepala hammer tu.
gosok dengan kertas pasir untuk membuang karbon2 tersebut.
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 5:11 pm

ok tank u...klau nk pasng gasket baru....kikis dengan pisau gsket lama ....lepas tu letak mcm tu je kan gasket tu....xpayh kene gam ke ape kan???

1soalan lgi....kalau gasket block dan head yng lama x tukar yng baru xpe ke???...drop perfoamce x???.....dan carbon atas piston tu wajib kene cuci ke x???..kalau x cuci mcm mane???
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 7:42 pm

aku tmbh skit ya bro shark pfa..klu nak buka blok tu jgn lupa bukak ekzos dulu..klu tak mmg xnak tercabut la blok tu..aku mula2 buka blok mcm nak tercabut tgn cuba buka blok,tp keras..rupanya2 ekzos aku xbuka lg..huhu..

bro absolute_ahben, buang karbon tu gosok pakai kertas pasir yg no berapa bro??
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 7:45 pm

adeqyana wrote:
aku tmbh skit ya bro shark pfa..klu nak buka blok tu jgn lupa bukak ekzos dulu..klu tak mmg xnak tercabut la blok tu..aku mula2 buka blok mcm nak tercabut tgn cuba buka blok,tp keras..rupanya2 ekzos aku xbuka lg..huhu..

bro absolute_ahben, buang karbon tu gosok pakai kertas pasir yg no berapa bro??

dh bkak dh xzos tu...tp tarik2 x tercbut gk...haiyaaaaaaaa...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 7:48 pm

absolute_ahben wrote:
rebore fit + runinng je dulu dengan mj dengan pilot yang sedia ada.
pendapat nubis.

bro nak tanya skit..klu nak pasang blok & piston baru tu main pasang terus je ke piston tu ngan blok?? xpyh sapu2 minyak lg ke kat piston & blok?? maklum la aku br nak belajar DIY pasang blok & piston sendiri..
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 9:36 pm

nk sng msk, buh lh mnyk ckit..
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 10:38 pm

letak 2t sikit.
dekt blok tu.
pasang piston clip btol2.
kang ada yang tercabut + naye je kena rebore balik blok Smile
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 10:42 pm

hahahaha Laughing Laughing
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 11:06 pm

owh mcm tu ya bro hyuhuu & absolute_ahben, tq2 atas tunjuk ajar bro semua..maksud bro absolute_ahben piston clip tu kna btl2 masuk dalam parit piston kn?? klu clip yg btk G tu ok juga kn bro klu d pakai?? janji btl2 masuk dalam parit piston kn..
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 11:13 pm

ada bntuk len ke? rs aku mmg bntuk G pn
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 11:21 pm

ada 2.
satu C
satu lagi G
Smile
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 11:25 pm

mcm ada yg btk bulat kn pin tu?? pinjam gbr kejap ya..

[img] [/img]
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 11:30 pm

orait..
make sure bnda tu msk dlm lonkang dia je..tp klu pkai c ni, cam ssh ckit lah nk tarik eh..kna pusing dlu clip tu kn..br ley kepit..
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Tue Mar 13, 2012 11:36 pm

a'ah..klu aku tgok pun mcm ssh juga klu pakai yg btk C ni..ssh nak tarik keluar berbanding yg btk G..

alamak mcm dah lari je topik ni..sori2..
Back to top Go down
azrey
Laskar Muda


Posts : 5
Join date : 14/03/2012
Age : 31
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Wed Mar 14, 2012 9:27 am

salam...(sopan gtu)

bro nak tanya ckit kla blog habis saiz , mcm mana yeup..... terasa tak best lol, naik motor beringat jew.... sbb dah habis saiz.... skrg ni dah sampai 1.75 dah..
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Wed Mar 14, 2012 2:04 pm

banyak lagi tu.
mana ada habis saiz.
ho3.
boleh sumbat sampai 56.75mm Smile
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Wed Mar 14, 2012 6:31 pm

nk pasng gasket kene pkai gam ke??...atau boleh letak mcm tu je
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Wed Mar 14, 2012 6:45 pm

Shark pfa wrote:
nk pasng gasket kene pkai gam ke??...atau boleh letak mcm tu je

ltak gtu je pun bleh..
nk gam pun bleh...
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Thu Mar 15, 2012 9:00 pm

adeqyana wrote:
mcm ada yg btk bulat kn pin tu?? pinjam gbr kejap ya..

[img] [/img]

gune playar muncung tirus je.. gne playr bese mmg la pyh sket.. lol! lol!
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Thu Mar 15, 2012 9:34 pm

owh mc tu bro samporna ccn, ok bro tq2..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Thu Mar 15, 2012 10:17 pm

dulu2 aku cabut klip tu,terbang.. ilang ntah mana ntah,terpaksa beli balik,harga x ingt tpi x mhl... hati2 ya time cungkil2 tu.. hehe...

nsb baik x terbg masuk dlm enjin.. kalo x.. hadoiiii problem2...
Back to top Go down
adeqyana
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 05/12/2011

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Fri Mar 16, 2012 9:47 pm

skrg tupai aku dah siap rebore & dah siap top ovohul..tq semua otai2 atas tunjuk ajar tu sampai berjaya aku DIY sendiri..tp kn dah 2hari pakai tupai aku tu, kdg2 enjin aku mcm ada bunyi pelik skit bila lepas jln atau pun time berhenti dan tekan clucth..mcm bunyi "ketak.."tak".."tak".."tak"..tp kdg2 je bunyi tu keluar..mgapa ek??

nak senang faham bunyi mcm klu keble plug kita longarkn,kn ada bunyi "tak".."tak".."tak"..mcm tu la..megapa ek??

bro slip : aku time tarik klip tu terbang hampir kna mata..huhu..bahaya btl klu xada teknik yg btl..
Back to top Go down
apik sure
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 13/03/2012
Age : 24
Location : Dungun,Terengganu ==> Alor Gajah,Melaka

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Fri Mar 16, 2012 11:23 pm

Salam sume.. Nk mitak pdapat cket.. kn blok korek... gasket mcm kcik dr lubang... nk alter x gasket tuu.. newbie... Surprised
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Sat Mar 17, 2012 1:09 am

korek ape?
Back to top Go down
apik sure
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 13/03/2012
Age : 24
Location : Dungun,Terengganu ==> Alor Gajah,Melaka

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Sat Mar 17, 2012 11:03 am

absolute_ahben wrote:
korek ape?

lubang intake
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4   Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 17Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V6
» Segala Persoalan V7
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: