.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V12

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next
AuthorMessage
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 3:13 pm

zai wrote:
cayalah que,ak pun penah rembat 140 gak tp mse dh jln 100km,blum tukar pe pun....xde pun jem....tyme tu ak x thu pun bwk lelaju bleh wat moto jd jem. ...kalo dh thu tyme tu ak dh buat moto jd jem tat nenas dh...ekekek

hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
Back to top Go down
aleen90
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 25/02/2011
Age : 26
Location : KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 3:56 pm

Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...
Back to top Go down
http://www.facebook.com/AlifAzranShahIsmail
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:08 pm

aleen90 wrote:
Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...

lbey rm1 je drpd ron95...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:12 pm

aleen90 wrote:
Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...
ron 97 1tank rm 8?
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:31 pm

yi_tupaijek01 wrote:
aleen90 wrote:
Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...
ron 97 1tank rm 8?
aq pon plek.. hahah.. ron 95 pon dkat rm 11.00 klau full... ni kn lg ron 97..?

capasity tank minyak 125z 5.5ltre...

ron 95 rm 1.90/1ltre.. rm10.00 ++

ron 97 rm 2.50/1ltre.. full tank rm 13.00 ++

_________________
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:34 pm

paan1171 wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
aleen90 wrote:
Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...
ron 97 1tank rm 8?
aq pon plek.. hahah.. ron 95 pon dkat rm 11.00 klau full... ni kn lg ron 97..?

capasity tank minyak 125z 5.5ltre...

ron 95 rm 1.90/1ltre.. rm10.00 ++

ron 97 rm 2.50/1ltre.. full tank rm 13.00 ++

ni mesti time isi mnyak lam tank ada lg ni.. scratch
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:35 pm

hoho tkpe jer, cume kalo elok, stick kepada satu jer, cume ron 97 ni orang kata bleh jage enjin and lebih POWERRR, tp aku pon campur2 gak hahaks
Back to top Go down
aleen90
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 25/02/2011
Age : 26
Location : KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:35 pm

yi_tupaijek01 wrote:
aleen90 wrote:
Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...
ron 97 1tank rm 8?

sbb dh de ptrol dlm tu...hehe
Back to top Go down
http://www.facebook.com/AlifAzranShahIsmail
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:37 pm

aku pon pelik gak, aku isi full tank untuk minyak yg dah ade separuh dlm tank pon RM 7 kui2
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 4:54 pm

aleen90 wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
aleen90 wrote:
Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...
ron 97 1tank rm 8?

sbb dh de ptrol dlm tu...hehe
kalo mcm tu xle r pgl fultank...kih3... sunny
Back to top Go down
Cat Faris
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/12/2009
Age : 23
Location : Jay Bee

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 10:05 pm

asmekom,,
korang nie sisih kan aq apew??
aq tnya bearing SKF c3 and c4 T9 fiber mana lg bgus??
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 10:31 pm

ko rase tersisih ke fat paris?,wakaka..blh usha sini..
http://125z.darkbb.com/t1406-bearing-di-enjin-motor
Back to top Go down
Cat Faris
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/12/2009
Age : 23
Location : Jay Bee

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 10:41 pm

trimaz,,
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 11:44 pm

paan1171 wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
aleen90 wrote:
Quote :
hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..
full tank baru rm8 bro...
ron 97 1tank rm 8?
aq pon plek.. hahah.. ron 95 pon dkat rm 11.00 klau full... ni kn lg ron 97..?

capasity tank minyak 125z 5.5ltre...

ron 95 rm 1.90/1ltre.. rm10.00 ++

ron 97 rm 2.50/1ltre.. full tank rm 13.00 ++

hahahaha.. aku pun ade pelik jugak sekarang ni.. sejak bile rega ron97 turun.? seingat aku le 2hengget lebih haritu.. tak tawu le kalau dah naek..
kalau fulltank dari E 7hengget, baek aku isik ron 97 je..
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Sun Feb 27, 2011 11:54 pm

aleen90 wrote:
aku bwak dlm 100 je.mnyak cm ner?xper ke cmpur ron 97 ngn 95??

campur cam ne tu? contoh dlm tank ade lagi skit ron95 pastu nk isi ron97? gitu? kalo gitu xpe je.. standard kilang tnpa tukar spoket mmg 140 je dpt..haha..
Back to top Go down
aleen90
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 25/02/2011
Age : 26
Location : KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Mon Feb 28, 2011 4:13 pm

chaosworld wrote:
aleen90 wrote:
aku bwak dlm 100 je.mnyak cm ner?xper ke cmpur ron 97 ngn 95??

campur cam ne tu? contoh dlm tank ade lagi skit ron95 pastu nk isi ron97? gitu? kalo gitu xpe je.. standard kilang tnpa tukar spoket mmg 140 je dpt..haha..

aku takut ade effect kat enjin jer.semput ke ape ker...lgipun aku bawak 80 kebawh jer...hehehe
Back to top Go down
http://www.facebook.com/AlifAzranShahIsmail
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Mon Feb 28, 2011 5:12 pm

ha 80je mcm bersiar siar kar kampong je
Back to top Go down
aleen90
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 25/02/2011
Age : 26
Location : KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Mon Feb 28, 2011 6:24 pm

mega mc D wrote:
ha 80je mcm bersiar siar kar kampong je
rumah aku ngn tmpat bljar xsmpai 2 km bro.pastu lalu kwsan prumahn lak tu..tu yg xtarik bnyak2...hehehe cheers
Back to top Go down
http://www.facebook.com/AlifAzranShahIsmail
tupaiku
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 29/07/2010
Age : 24
Location : melaka-area bkit beruang-ayer molek

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Mon Feb 28, 2011 6:48 pm

salam..cmne nk twu wiyering moto problem?????
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Mon Feb 28, 2011 7:32 pm

aleen90 wrote:
mega mc D wrote:
ha 80je mcm bersiar siar kar kampong je
rumah aku ngn tmpat bljar xsmpai 2 km bro.pastu lalu kwsan prumahn lak tu..tu yg xtarik bnyak2...hehehe cheers

saje je bawak sloe2.. nak bagi orang nengok muto kau yang chumell kan..? hahaha..
Back to top Go down
aleen90
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 25/02/2011
Age : 26
Location : KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Mon Feb 28, 2011 7:39 pm

Que Danealle wrote:
aleen90 wrote:
mega mc D wrote:
ha 80je mcm bersiar siar kar kampong je
rumah aku ngn tmpat bljar xsmpai 2 km bro.pastu lalu kwsan prumahn lak tu..tu yg xtarik bnyak2...hehehe cheers

saje je bawak sloe2.. nak bagi orang nengok muto kau yang chumell kan..? hahaha..

nk bg berair cikit mata ex aku..hahahaa
Back to top Go down
http://www.facebook.com/AlifAzranShahIsmail
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Tue Mar 01, 2011 1:12 am

kalaw korg perasaan...waktu moto baru kluar kedai...2t yg ada dlm tank 2t tu mcm kesat je...
gear 1 2 3 4 sume trase macam kesat.....
n then bile ganti 2t semisynthetic baru terasa lancar .....

jd 2t kessat ni kmungkinan besar 2t mineral...
2t mineral baik dgunakn ketika engine break in process tp xseswai utk merembat...

p/s:moto tune kluar kedai susah nk jem asenye...yg dah lari dr tune kilang tu yg slalu jem..hak3
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Tue Mar 01, 2011 5:28 pm

btul tu babet...
dulu rembat je xde masalah...
tapi skang...tgh merembat pk dlm ati "hai, kalo la jem jap g masak aku"
Back to top Go down
ayl alemm
Laskar Muda


Posts : 45
Join date : 25/10/2010
Age : 28
Location : ~~~~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Tue Mar 01, 2011 7:48 pm

Que Danealle wrote:
zai wrote:
cayalah que,ak pun penah rembat 140 gak tp mse dh jln 100km,blum tukar pe pun....xde pun jem....tyme tu ak x thu pun bwk lelaju bleh wat moto jd jem. ...kalo dh thu tyme tu ak dh buat moto jd jem tat nenas dh...ekekek

hahaha.. aku tawu, tapi saje gatal2 test meter.. mase tu pakai 2t petronas syntium je.. punye le tak tawu ape2 lagi pasal muto ni, maen hentam je..
aleen, kaye kau.. ron97 mahal sekarang.. hahaha..


aku lak bru je kua kedai dr kuantan trus pecut 140 smpai dungun..... nampak sngat noobies tahap dewa... lol!
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Tue Mar 01, 2011 11:52 pm

huiyoo..!! jauh le siot.. memang tawakkal le mase tu.. hahahaha..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V12   Today at 10:06 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V12
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 17Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: