.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
meerul
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/05/2011
Location : shah alam

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Thu Jun 30, 2011 12:13 pm

babet wrote:
weeee....korg tak bincang harga skali ke?
kan cun kalaw ada list jenama dan lingkungan harga,,,
boleh la newbie2 mcm saya buat rujukan kat sini,takde la kena ketuk/kencing kt kedai nt...
dan xde la soalan berulang2...hik2...

sedikit pertanyaan kepada otai2,,,

1.piston bearing NTN tu mcm mana pack dia?ada local dgn ori jugak x?kt bearing tu ada cop NTN ke x?

2.pin bearing tu pulak jenama ape yg elok?harga please...

3.ring NPR pomen aku ckp ad yg local,camne nak bezakan dgn yg ori?harga please...


sye sokong yg nie sbb sye x tau harga pinston brapa..list kn skali mne yg bnyk digunakan..pinston,ring,dan ap yg berkenan bleh x? cheers
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Fri Jul 01, 2011 4:35 pm

meerul wrote:
babet wrote:
weeee....korg tak bincang harga skali ke?
kan cun kalaw ada list jenama dan lingkungan harga,,,
boleh la newbie2 mcm saya buat rujukan kat sini,takde la kena ketuk/kencing kt kedai nt...
dan xde la soalan berulang2...hik2...

sedikit pertanyaan kepada otai2,,,

1.piston bearing NTN tu mcm mana pack dia?ada local dgn ori jugak x?kt bearing tu ada cop NTN ke x?

2.pin bearing tu pulak jenama ape yg elok?harga please...

3.ring NPR pomen aku ckp ad yg local,camne nak bezakan dgn yg ori?harga please...


sye sokong yg nie sbb sye x tau harga pinston brapa..list kn skali mne yg bnyk digunakan..pinston,ring,dan ap yg berkenan bleh x? cheers

rse page lame ad review.. rjin2 la bukak mntelaah.. hahaha.. psal bearing aq x tau sgt.. tpi rse ad cop kt bearing dgan kod die.....
pin bearing TKRJ... hahah lau dpt la...
psal ring ni xtau la plak..

_________________
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Sun Jul 03, 2011 8:33 pm

paan1171 wrote:
meerul wrote:
babet wrote:
weeee....korg tak bincang harga skali ke?
kan cun kalaw ada list jenama dan lingkungan harga,,,
boleh la newbie2 mcm saya buat rujukan kat sini,takde la kena ketuk/kencing kt kedai nt...
dan xde la soalan berulang2...hik2...

sedikit pertanyaan kepada otai2,,,

1.piston bearing NTN tu mcm mana pack dia?ada local dgn ori jugak x?kt bearing tu ada cop NTN ke x?

2.pin bearing tu pulak jenama ape yg elok?harga please...

3.ring NPR pomen aku ckp ad yg local,camne nak bezakan dgn yg ori?harga please...


sye sokong yg nie sbb sye x tau harga pinston brapa..list kn skali mne yg bnyk digunakan..pinston,ring,dan ap yg berkenan bleh x? cheers

rse page lame ad review.. rjin2 la bukak mntelaah.. hahaha.. psal bearing aq x tau sgt.. tpi rse ad cop kt bearing dgan kod die.....
pin bearing TKRJ... hahah lau dpt la...
psal ring ni xtau la plak..

ada 4 page je pun...dh katam...
Back to top Go down
KapcaiKuDie
Laskar Muda


Posts : 52
Join date : 12/07/2010
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Mon Jul 04, 2011 1:44 am

Mafiaflix wrote:
xopai wrote:
spe tau harga piston wiseco bpe?
sje nk tau.

wiseco DT 125 bro?
+/- 350 RM la.

kat mane nk dpt piston ni bro ?

bole bgtaw ?
Back to top Go down
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: PISTON RING 125z   Mon Jun 18, 2012 12:37 pm



ni piston ring original japan atau celup?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Mon Jun 25, 2012 9:30 pm

pin bearing NTN japan... stok entah la ada tmpt senang dpt,ada sesetgh tmpt aduii x de aje,cth tmpt aku.. abis lah.x de stok la.. last stok lah...

lain kali kalo aku jumpa aku beli lagi simpan bt stok hr2 mendtg...


Last edited by -sLip- on Mon Jul 02, 2012 11:37 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Mon Jun 25, 2012 10:17 pm

puas cari bearing NTN tu aku angkat ni je terus....piston ring NPR je ada..[img][/img]..tak tau apsal gambar kecik ni..upload besar dh
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Tue Jun 26, 2012 6:52 pm

wah ori hong leong pnya pin piston & pin bearing siap ada hologram orii... hr tu time mencari pin bearing ada jgak tokey tu tnjuk pin bearing ori harga bole tahan lebih kurg rm30 sebijik,pin piston aku x tnya.. kalo NTN ni murah sikit hehe.. yg ori bajet x de,lepas ni kalo dah susah sgt nk dpt NTN mungkin kumpul duit beli ori mcm ko beli tu

pin bearing yg bajet ori pn aku ada jumpa rm15,stiker cop hologram ori hong leong x de..
pin bearing TAA paling senang nk dpt,tapi psg kt moto aku bising.. NTN ok bila psg kt motor aku..

mcm2 brand ada faito (lawaa kaler tembaga),IKK pn ada (pn kaler tembaga),safety (kwn aku pakai dgn selambernye ok pulak hehe aku x penah try),TAA (penah pakai,bising,bunyi x tau la aku nk bt mcmner soundnye haha..)

NCH..ring NPR japan pn ok... aisehmen siap beli piston ART.. brapa puluhan rm piston tu
ART piston ori moto keluar kilang hehe
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Tue Jun 26, 2012 8:28 pm

-sLip- wrote:
wah ori hong leong pnya pin piston & pin bearing siap ada hologram orii... hr tu time mencari pin bearing ada jgak tokey tu tnjuk pin bearing ori harga bole tahan lebih kurg rm30 sebijik,pin piston aku x tnya.. kalo NTN ni murah sikit hehe.. yg ori bajet x de,lepas ni kalo dah susah sgt nk dpt NTN mungkin kumpul duit beli ori mcm ko beli tu

pin bearing yg bajet ori pn aku ada jumpa rm15,stiker cop hologram ori hong leong x de..
pin bearing TAA paling senang nk dpt,tapi psg kt moto aku bising.. NTN ok bila psg kt motor aku..

mcm2 brand ada faito (lawaa kaler tembaga),IKK pn ada (pn kaler tembaga),safety (kwn aku pakai dgn selambernye ok pulak hehe aku x penah try),TAA (penah pakai,bising,bunyi x tau la aku nk bt mcmner soundnye haha..)

NCH..ring NPR japan pn ok... aisehmen siap beli piston ART.. brapa puluhan rm piston tu
ART piston ori moto keluar kilang hehe

aku kalau ada jual bearing NTN pkai tu je..sebab susah nak jumpa rembat ni terus..aku pikir2 balik part enjin elok lah pakai yang ori..tahan lama sikit..piston ART tu aku beli rm40..ok tak harga tu?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Thu Jun 28, 2012 8:43 pm

betul2 part2 tang enjin,pakai bagus pnya...
tntg piston art yg ko beli tu aku pn x brapa tau,kalo harganye mcm yg ko bgtau tu kira okla.. tapi belah dlm piston tu ada tulisan art x? cth mcm piston ori motor.. krna aku biasa pakai piston TOP je,piston TOP + ring NPR + korek blok = lebih kurg Rm70

lepas ni kalo nk rebore aku nk try tnya piston TE pula brapa harga area tmpt aku

piston Art mmg mcm tu ye kotak nye,(ini la akibtnye asik pakai piston TOP aje yg lain2 aku x tau hehehe)..

kalo piston ori kotak yamaha hong leong ada hologram.. dlm belah piston pn ada tulisan ART,aku nk amik pict pakai kamera mlss lak piston aku lumurkn dgn myk, saiz 0:0 asal moto
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Thu Jun 28, 2012 10:19 pm

-sLip- wrote:
betul2 part2 tang enjin,pakai bagus pnya...
tntg piston art yg ko beli tu aku pn x brapa tau,kalo harganye mcm yg ko bgtau tu kira okla.. tapi belah dlm piston tu ada tulisan art x? cth mcm piston ori motor.. krna aku biasa pakai piston TOP je,piston TOP + ring NPR + korek blok = lebih kurg Rm70

lepas ni kalo nk rebore aku nk try tnya piston TE pula brapa harga area tmpt aku

piston Art mmg mcm tu ye kotak nye,(ini la akibtnye asik pakai piston TOP aje yg lain2 aku x tau hehehe)..

kalo piston ori kotak yamaha hong leong ada hologram.. dlm belah piston pn ada tulisan ART,aku nk amik pict pakai kamera mlss lak piston aku lumurkn dgn myk, saiz 0:0 asal moto

aku rasa ada tulisan ART belah dalam tu..sama macam piston ori kilang 00..tp ni saiz 0.25..kalau ori HLY siap hologram aku rasa lagi mahal kot..
Back to top Go down
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Sat Aug 25, 2012 8:31 am

snyi plak thread ni..aku ada vdeo yg cambest je nk share..camni la piston mutot kite dbuat
http://www.youtube.com/watch?v=SwBRi2Pjluk&feature=related
Back to top Go down
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Sat Aug 25, 2012 8:31 am

snyi plak thread ni..aku ada vdeo yg cambest je nk share..camni la piston mutot kite dbuat
http://www.youtube.com/watch?v=SwBRi2Pjluk&feature=related
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Sun Aug 26, 2012 10:52 am

siap!!! tapi tang 1 stud kt head pulak ada kureng sikit tripnyee... ahh lantak lah! jnji bole ikat hentam sajala & x bocor.. tapi pasti sekali lagi aku buka trus out stud kt head tu kena tuka.

[img] [/img]

[img] [/img]

[img] [/img]

berpantangla motoku ini... bwk 60km/sjm,rpm 3500.93km rm5 keh3 giler pnya jimat,tapi sungguh lama masanye,maklumla bwk slow tahap giler2 & ditambah pengguna2 jlnraya yg lain bwk sungguh laju,sabar je la aku

lama x merasa bwk motor piston bwh 1:00... hehe... kalo piston 0:0 lagilah lama x rasa lagi dah
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring   Today at 1:48 pm

Back to top Go down
 
Info Mengenai Kualiti/Harga Piston & Piston Ring
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: