.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next
AuthorMessage
boy fei cai
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 27/06/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Thu May 16, 2013 3:09 pm

Assalamualaikum..maaf mncelah..Saje nk share ilmu yg xsberapa..klu xngam jgn marah..hehehe..

Size piston enduro 1.00
Carb z mili siap lay
Main jet-235
Pilot jet 30
Jarum panther ori
Skru angin buka 1setengah
Kotak angin tebuk2
Exhaust standard
Magnet stndard
Cdi ori
Sproket 30-15
Meter?? Senyum slalu..hehehe..xdelah lajuuuu...xbole kejar rr pon..hehehe..
Head 1mm tp skrg da skimmed lg jdnye 2mm..so moto nk set balik..

Klu jumpa tgur2lh..sy cume budak bru blaja..nk mnimba ilmu lg..huhu..
Moto sy wqq 76x4 set biru gp...klu tsrempak tgur2lh..jgn samun pulak..huhu..moto pusing pasar jeww..
Back to top Go down
naiem ahmad
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 05/05/2013
Age : 22

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Mon May 20, 2013 3:04 am

salam nubies agy..nak tnya...mtor std agy cuma buang idung b**i, span n dah tebuk nak pkai carb z mili..mj n pj apa yg cun..??? hehe
Back to top Go down
amane_kaoru
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 13/05/2013

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Wed Jul 03, 2013 1:25 am

hello... spec tupai yg lembab aku nih

Size piston enduro 00
Carb standed
Main jet-x igt
Pilot jet x igt
Kotak angin dah tebuk
Exhaust YY Pang
Magnet standed
Cdi standed
Sproket 15-30
Meter top naek 170 je... dah try mcm2 setting pown 170 je... xtaw camner nak kasi naek lg
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Thu Aug 01, 2013 10:42 pm

bro, sudah try pakai cdi rxz catalizer 1st model tak? bagi pengalaman saya  ia ada membantu top.
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Aug 02, 2013 8:58 am

170km/h pn xcukup lagi Shocked  pd aku dah cukup laju dah tu..yg penting kite alert tahap kepanasan mesin tupai kite..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Sat Sep 21, 2013 3:38 pm

snake... aku slh seorg yg tgh pakai cdi rxz catalyte 5pv hehe... tapi aku bila pakai terpaksa up minjet pilot sikit utk motor aku yg spec standet 2x rebore hehe... kesan nyer ok... bole pakai cdi tersebut... max brapa km/sjm bila pakai cdi tersebut... entah la aku dah x bwk motor laju2,bwk rilex2 aje..
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Sep 27, 2013 9:12 am

Bagusnya dah jumpa member yang pakai cdi rxz catalyte 5pv, memang takda masalah starting jika set pilot jet besar daripada biasa. Max berapa km/h kena lah juga ikut spec motor anda tu, memang habis meter tu takda masalah, sebab masalah cdi cutting tu takda. Jika Disertakan dengan koil plug yang baik seperti motorcross YZ 125 tu lagi bagus, tetapi susah dapat, saya pun terpaksa pakai koil plug Honda NSR 150sp sahaja dah memuaskan.
Sistem magneto 125z saya standard untuk perjalanan atas jalan raya, pasal modifikasinya saya tidak arif, ada sesiapa yang ada informasinya?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Sep 27, 2013 6:02 pm

aku pn sebenarnyer x tau yg 125zr ni bole pakai cdi rxz catalyte 5pv,ada org kata,lagi pn cdi ori dah rosak,sebelum pakai cdi rxz catalyte 5pv,aku pakai cdi lokel,pakai cdi lokel sabor je la,api kurg memuaskn,tapi stakat bole jln,ok la.... tapi cuak jugee,kalo pakai cdi rxz catalyte 5pv ni X de la kn mmbtkn coil magnet bwh tu akan kong.... mintak2 jgn laa.. hehehe... tapi snake ko dah pakai lama kn cdi 5pv tu,kalo dah lama,x de ape2.. Al-hamdulilah kira bole pkai la kn

-baru je pakai cdi tersebut hehe...-
Back to top Go down
munez
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 21/09/2013
Location : P.P Putatan kota kinabalu Sabah

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Oct 01, 2013 5:56 am

Spec_Carb RxZ(lay abis...) pj=37.5 mj=???(aku pn x tau,over saiz sda). cdi=125z second model(logo M). Sproket=15-36. Head=std. Blok=Ported n polish. Piston=TzM(lupa saiz.hehe..). Exzos=Yy std chmber.Rim=RB aloy 17*1.4(dpn n blkg). Lain2=std.Result(km/h)=smpai165km ja aku brani..x ksi abis..(bkn tkt tsungkur..tkt jem..tkt pokai.haha).saja2 post..bosan de..
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Oct 11, 2013 10:38 am

Memang sudah setahun pakai Cdi original tersebut takde masalah bagi magneto, batteri dan juga sistem penyalaan api, asalkan magneto tidak diubahsuai. Pasal bro yang pakai piston TZM tu, ada betul ke? Kebiasaan orang akan menggunakan Piston untuk Yamaha DT, Honda Rider, dan paling pro pun pkai Rxz sahaja.
Back to top Go down
munez
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 21/09/2013
Location : P.P Putatan kota kinabalu Sabah

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Oct 11, 2013 11:37 am

btl ma..aku ada jga blok pkai pston dt..mmg teraik la dt..da pkai 5 thn xda calar..lg pn dt pnya lubang mnyak utk bearing pston beso..tzm kcik je lubang dia..
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Oct 11, 2013 6:07 pm

Bro Sabah ni mesti pakai piston DT175, piston Tzm pun sudah 59mm kalau tak silap. Memang betul juga sebab lubang dekat piston DT bukan sahaja besar tapi ada dua , sebenar lubang tu besar apa kelebihannya? katakan untuk ringan pun tak ringan juga piston DT.
Back to top Go down
munez
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 21/09/2013
Location : P.P Putatan kota kinabalu Sabah

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Oct 11, 2013 7:36 pm

bearing pston ni kdudukannya tsembunyi dlm pston.. lubang pston tu utk mnyak msuk..bearing tu klau kurang mnyk ble pecah.. mmbera ku pena kena..lain2 kgunaan lubang tu aku x brani mau ckp..tkut mlebih2 plak.. pomen2 d sni rmai yg bgi bsar lubang tu..pena jga 1 org pomen bg tau aku tujuannya kasi besar utk bgi ringan..
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Oct 18, 2013 4:21 pm

Masalah pecah bearing kena overhaul motor.mestilah sakit hatinya. Rasa motor ni bukan biasa punya.
Lepas tu bro pakai caburator jenis ?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Oct 18, 2013 5:19 pm

dgr ayat overhaul ak rsa tk best da.. walaupun bkn motor ak
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Sat Oct 19, 2013 7:45 am

satu soalan. bila aku start pepagi ada macam bunyi tak berapa best kat blok (orang utara panggil bunyi kiat, macam berdesing). ada kena mengena dengan bearing piston jgk ke? tak sedap hati nak jalan jauh..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Sat Oct 19, 2013 5:17 pm

moto ak pn ada bunyi mcm tu jgk.. bunyi mcm nk pecah block pn ada jgk.. dh la baru setahun beli..tapi ALHAMDULILLAH long distance takde masalah lagi
Back to top Go down
Snake125z
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 24/07/2012
Age : 32
Location : Kuala Krai Kelantan

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Oct 22, 2013 12:26 am

Rasanya macam piston ring yang telah haus ...saya rasa bearing piston susah mengalami masalah selagi enjin dapat hidup. Kalau tekan cluth tiada bunyi bising , maknanya masalah mangkuk cluth yang kena rebat semula. Yang paling teruk ialah masalah bearing cranksaft dah makan housing bearing tu....
Back to top Go down
softoperator
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 699
Join date : 12/01/2010
Age : 27
Location : kl

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Oct 22, 2013 1:44 am

mak aih...da page 20...mod da blh bkk umh baru kot ni...

_________________
Back to top Go down
munez
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 21/09/2013
Location : P.P Putatan kota kinabalu Sabah

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Oct 22, 2013 1:14 pm

nah.. tambah agi page..skrg dah ubah skit spec. crankshaft bearing gna skf c3.ejos rxz yamasport ejm popduct.ganaz gak la ejos ni.. 1time pkai ni..set carb pj40 ejos ni yg nak bkn aku..hehe sproket 15-35..
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Wed Oct 23, 2013 8:11 am

pakai carb standard 125 ke carb rxz? minyak camne penggunaan dia? ekjos rxz tu bole trus psg ke (pnp) ke kene modi? bunyi bising sgt x?

ingin taw je..berminat gak nk modi tupai kesayangan ku ini..
Back to top Go down
munez
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 21/09/2013
Location : P.P Putatan kota kinabalu Sabah

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Thu Oct 24, 2013 2:16 pm

BCD Syaz_aku pkai carb rxz mili..da lay abis..ada spec moto aku dkt atas tu..ejos tu x bnyk nak modi..ble kate PnP je la..RXZ dgn 125 lubang ejos dkat depan tu same je..ble trus psg..dkat blakang je tambah breket skit..mmg snang la..nti ko dah nmpak ko tau la tu cm na nk wat..minyak aku skrg ni bgantung pd cara aku bawa..klau bwa slow sgt jimat..mcm carb 125 gak..tp lau pulas abis trasa sgt minyak tu cpt abis..
Back to top Go down
munez
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 21/09/2013
Location : P.P Putatan kota kinabalu Sabah

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Thu Oct 24, 2013 2:30 pm

BCD Syaz_Ha..tgk tu aku pnye pic..snang je kn...aku siap ubah pic lg nak bg ko tgk..
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Thu Oct 24, 2013 2:58 pm

waah...cun!! yg ni pkai silencer ke muffler ek?
Back to top Go down
munez
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 21/09/2013
Location : P.P Putatan kota kinabalu Sabah

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Oct 25, 2013 12:39 am

dah tkar pic..pkai silencer..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Today at 6:29 pm

Back to top Go down
 
Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 17Go to page : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: