.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
AuthorMessage
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Feb 17, 2012 9:22 pm

neves rsenyer nk pakai 1.00 nie...
slalu bantai menten rpm9@10 time blk phg sbulan skali...
xley bwk slow sgt sbb blk berkumpulan ngan kwn2 tupai stendet...
dorg senyum jer rpm8@9 tanpa kerisauan jem nenas...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Sun Feb 19, 2012 10:46 pm

ok je kot,selagi masih mengekalkan spec saiz kestandetan blok 125z,janji setting ok,rajin bancuh 2t,perah je la ats h.way tue,mmg laju la klu maintain rpm 10 je,ke spoket besar sgt..
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Mon Feb 20, 2012 9:48 pm

skang nie atas rekemen pomen,aku pakai 16-40...
tp cam pikap lebey jer...
dlu pakai 15-37,rpm 10@11 ok tp nek bukit agk lemau...
pastu try 15-38 cam pikap sgt ar plak sbb rpm drop cket...
adekah drop disebabkn blok aku calar (cket je pon bekas jem nenas time blk raye dlu)...???
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Feb 21, 2012 1:00 pm

sherlock wrote:
skang nie atas rekemen pomen,aku pakai 16-40...
tp cam pikap lebey jer...
dlu pakai 15-37,rpm 10@11 ok tp nek bukit agk lemau...
pastu try 15-38 cam pikap sgt ar plak sbb rpm drop cket...
adekah drop disebabkn blok aku calar (cket je pon bekas jem nenas time blk raye dlu)...???

ko pki ejos apa cecah 10/11 rpm ??? <<--laju nyer bawak muto Sad
pki 16-40 low rpm mmg seksa la,dia sedap kt top....high rpm memanjang lar ko pasni Razz

_________________
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Wed Feb 22, 2012 8:43 pm

ejoz stendet je la...awat..??
korg pon bkn ejoz stendet tp power lg tahap gaban gak ker...???
ooo,16-40 low mmg sekse erkkk...baru ana tau..sbb 2 pomen ckp pikap n top ade,2 yg aku t'pedaya 2...huhuuuuu
high rpm manjang pe nyer,gie keje pon 80 jer...
seingat aku la,aku cecah rpm11 tu pon time blk raye aji n kne jem nenas 2 je...
pas2 smpi skang xbrani daa... Laughing
owner takot laju la....
berat xmencukupi nk redah angin laju2..mlayang..hahahaaa
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Jun 01, 2012 7:57 am

salam,
apakah modi yang diperlukan bagi melajukan tupai tanpa mengusik injin atau mengorek blok contohnya tukar sproket ke dll. harap2 otai2 tupai n profeser2 tupai dpt membantu aku.
tq
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Jun 01, 2012 10:33 am

Serigala Angin wrote:
salam,
apakah modi yang diperlukan bagi melajukan tupai tanpa mengusik injin atau mengorek blok contohnya tukar sproket ke dll. harap2 otai2 tupai n profeser2 tupai dpt membantu aku.
tq

tukar spocket je nk lajukan klau xnk usik brang lain...lpas tu cbut semua cverset nk bagi ringan....pkai xzos techno...pkai tyer kecik....then otai2 akan + lpas ni
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Jun 01, 2012 7:31 pm

Serigala Angin wrote:
salam,
apakah modi yang diperlukan bagi melajukan tupai tanpa mengusik injin atau mengorek blok contohnya tukar sproket ke dll. harap2 otai2 tupai n profeser2 tupai dpt membantu aku.
tq

kalau saya..setting carb kasi cun3...
baru set sporket..set sporket bukan main taram jer..
tgk beban dan perjalanan..15.38 ok la..pick and top ada..
kecik dari tu boleh gear 6 drop la..tpi kalo berat 50 kebawah ok la..pakai 15.36
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Fri Jun 01, 2012 11:12 pm

exzos techno ni bape lak rege dia ek. pastu cm ne nk setting carb tu. berat sy 55kg je.
Back to top Go down
masterpanda
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 04/04/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Mon Jun 04, 2012 11:47 pm

spec tupai besa je..
blok racing piston 60mm
carb RXZ..
eksoz ABM racing je..
sporket gila babang..
13-29
hahahaha
yg len2 stended..
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Mon Jun 04, 2012 11:57 pm

masterpanda wrote:
spec tupai besa je..
blok racing piston 60mm
carb RXZ..
eksoz ABM racing je..
sporket gila babang..
13-29
hahahaha
yg len2 stended..

yang ni bpe speed bleh pegi ni?
Back to top Go down
masterpanda
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 04/04/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 12:04 am

tgh berpantang skang ni..xleh nk speed hbeh dlu..aq tarik gear 3 da 130..tros jem tyr blakang tkunci..pomen aq ckp..leh pegi 200 keatas..xtau la ag..
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 5:47 am

masterpanda wrote:
tgh berpantang skang ni..xleh nk speed hbeh dlu..aq tarik gear 3 da 130..tros jem tyr blakang tkunci..pomen aq ckp..leh pegi 200 keatas..xtau la ag..

aku ingatkan moto baru jer pantang. moto modi pun kena pantang gak Embarassed
Back to top Go down
masterpanda
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 04/04/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 8:26 am

Serigala Angin wrote:
masterpanda wrote:
tgh berpantang skang ni..xleh nk speed hbeh dlu..aq tarik gear 3 da 130..tros jem tyr blakang tkunci..pomen aq ckp..leh pegi 200 keatas..xtau la ag..

aku ingatkan moto baru jer pantang. moto modi pun kena pantang gak Embarassed

mesti kena pantang....blok msih fit ag ngan piston..
tu la jd jem kalo lnggar pantang..hahahaha

lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 8:54 am

taknak pantang kasi goreng la itu piston sblm pakai..hehehe..

_________________

soNa - 0194485713
Back to top Go down
masterpanda
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 04/04/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 9:17 am

soNa wrote:
taknak pantang kasi goreng la itu piston sblm pakai..hehehe..

bro..kalo jem tekunci tayar ni tros drift xde effect ap ke?
smlm dok mrembat ttbe gtu lak ( gatai napsu)
pastu plug kong..hahahahaha

lol! lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 9:27 am

masterpanda wrote:
soNa wrote:
taknak pantang kasi goreng la itu piston sblm pakai..hehehe..

bro..kalo jem tekunci tayar ni tros drift xde effect ap ke?
smlm dok mrembat ttbe gtu lak ( gatai napsu)
pastu plug kong..hahahahaha

lol! lol! lol! lol! lol!
mungkin ade "kesakitan" pada piston n silinder kalau dah lekat tayar tu.. Laughing

_________________

soNa - 0194485713
Back to top Go down
masterpanda
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 04/04/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 9:31 am

soNa wrote:
masterpanda wrote:
soNa wrote:
taknak pantang kasi goreng la itu piston sblm pakai..hehehe..

bro..kalo jem tekunci tayar ni tros drift xde effect ap ke?
smlm dok mrembat ttbe gtu lak ( gatai napsu)
pastu plug kong..hahahahaha

lol! lol! lol! lol! lol!
mungkin ade "kesakitan" pada piston n silinder kalau dah lekat tayar tu.. Laughing

tp bleh jalan ag la..rsany x calar ke ap bgai piston tu?
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Tue Jun 05, 2012 10:03 am

masterpanda wrote:
soNa wrote:
masterpanda wrote:
soNa wrote:
taknak pantang kasi goreng la itu piston sblm pakai..hehehe..

bro..kalo jem tekunci tayar ni tros drift xde effect ap ke?
smlm dok mrembat ttbe gtu lak ( gatai napsu)
pastu plug kong..hahahahaha

lol! lol! lol! lol! lol!
mungkin ade "kesakitan" pada piston n silinder kalau dah lekat tayar tu.. Laughing

tp bleh jalan ag la..rsany x calar ke ap bgai piston tu?
mmg boleh jalan lg kalau stakat jem "panas" bila dah sejuk bro..tp ape yang bergesel masa panas tu mesti la ade "kesakitan" cuma tak tahu sikit atau parah..hehe..kalau tak caya try la buka blok tgk.. Neutral

_________________

soNa - 0194485713
Back to top Go down
masterpanda
Laskar Muda


Posts : 14
Join date : 04/04/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Wed Jun 06, 2012 12:54 pm

soNa wrote:
masterpanda wrote:
soNa wrote:
masterpanda wrote:
soNa wrote:
taknak pantang kasi goreng la itu piston sblm pakai..hehehe..

bro..kalo jem tekunci tayar ni tros drift xde effect ap ke?
smlm dok mrembat ttbe gtu lak ( gatai napsu)
pastu plug kong..hahahahaha

lol! lol! lol! lol! lol!
mungkin ade "kesakitan" pada piston n silinder kalau dah lekat tayar tu.. Laughing

tp bleh jalan ag la..rsany x calar ke ap bgai piston tu?
mmg boleh jalan lg kalau stakat jem "panas" bila dah sejuk bro..tp ape yang bergesel masa panas tu mesti la ade "kesakitan" cuma tak tahu sikit atau parah..hehe..kalau tak caya try la buka blok tgk.. Neutral

tu la yg aq xtau..ap yg parahny..nk bukak..tools x ckop lak..
kemungkinan yg besar ap yg kena tuh?part mna yg parah? piston?
Shocked Shocked Shocked Shocked
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Sat Jun 23, 2012 5:45 pm

assalam noobie ingin bertanya hehe.. tupai sy baru abis pantang 1000km. servis tkr eo shell ax7, 2t vsx. mitor standard gaban. td sesaja test bwk laju skit. dari gear 4, 5 dan 6 sy tengok rpm paling2 tinggi pun leh cecah sampai 8k je. meter laju plak ringan lebih kurang 40kmj berbanding gps. eg meter motor 140kmj, meter gps papago baru 100kmj. adakah ini normal? sy tinggi 178 berat 90kg. berat jugak tu hehe..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Sun Jun 24, 2012 8:38 am

wslm serez,wah motor baru tuuu....... hehe
hmmm aku rasa spoket ko msti x tuka lagi kn,try tuka,try 38blkg.. 15dpn
kwn aku bole di kira berat kilogram orgnye,mugkin lebih berat dari ko serez.. motor dia bole naik 150km/sjm,senang2.. di ulangi amat berat orgnye... kalo aku yg kurus ni bwk hehe bole la naik sikit lagi

tentg gps papago tu,aku pn x tau nk komen ape2 hehe.. tapi itula mmg biase akan ada kelainan antara kelajuan pada gps,pada meter moto,meter kereta dan lain2... hehehe... peace~

rpm 8 mmg itu kelajuan kebangsaan standet 125z,kalo nk rpm gi lebih jauh,cari blok spare,kasi besar lubang2 berkaitan,nk modi tnya para2 otai nnti kalo nsb baik ada lah jwpn,kalo x nsb baik x de lah jwpnnye hehehe Razz
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Sun Jun 24, 2012 11:32 am

-sLip- wrote:
wslm serez,wah motor baru tuuu....... hehe
hmmm aku rasa spoket ko msti x tuka lagi kn,try tuka,try 38blkg.. 15dpn
kwn aku bole di kira berat kilogram orgnye,mugkin lebih berat dari ko serez.. motor dia bole naik 150km/sjm,senang2.. di ulangi amat berat orgnye... kalo aku yg kurus ni bwk hehe bole la naik sikit lagi

tentg gps papago tu,aku pn x tau nk komen ape2 hehe.. tapi itula mmg biase akan ada kelainan antara kelajuan pada gps,pada meter moto,meter kereta dan lain2... hehehe... peace~

rpm 8 mmg itu kelajuan kebangsaan standet 125z,kalo nk rpm gi lebih jauh,cari blok spare,kasi besar lubang2 berkaitan,nk modi tnya para2 otai nnti kalo nsb baik ada lah jwpn,kalo x nsb baik x de lah jwpnnye hehehe Razz

wah info yg sangat membantu. tq bro. so aku rasa spoket salah satu faktor jugak la. sebab masa top, throttle xabis pulas lagi tp motor dah mcm minta gear lagi..
Back to top Go down
wan_210407
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 19/12/2010
Age : 25
Location : kuala terengganu/klang

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Wed Sep 05, 2012 1:30 pm

nak masuk join citer modi bole??

selepas oberhaul mase puasa ritu...

blok calar balar
head potong 1 mm
crank bearing fiber cap ayam
primary 21T
carb z pj 27.5 mj 210
spoket 39-15

jwpn nye selalu kene tinggal ngan laici pakai blok fz , head polish cermin.. Very Happy

akan dtg nk try resepi polish shj blok tanpa porting n resepi polish + porting main2
Back to top Go down
quikcurl
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 17/09/2012

PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Mon Sep 17, 2012 4:48 am

salam... ape masalahnye klau motor da bawak jauh abs tu asap banyak sngt? klau bawak dkt2 ok je... setting x btl ke?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3   Today at 11:57 pm

Back to top Go down
 
Spesifikasi & Modifikasi Tupai Masing2 V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 17Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: