.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Cover Engine Pecah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Sat Jul 23, 2011 8:41 pm

g la weld balek.
x pun g beli bru rmh enjin. ki3
Back to top Go down
ipin_8403
Laskar Kelas I


Posts : 148
Join date : 24/05/2009
Age : 33
Location : jb,kota tinggi

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Sun Jul 24, 2011 1:22 am

ko welding pakai mig kan..?..
kalau beli baru crankcase baru aja dlm rm150
kalau siap ketuk harga aku x tau la...cari kedai sparepart tau.carnkcase aku pecah jugak..aku welding aja.pastu aku gosok balik.pastu akt stanby 1 crankcase baru.tapi x pakai lagi...samapi sekrang dah 2 tahun.
x pun ko update gambr aja secra terperinci..biar kawan kita bagi pandangan...sbb crankcase 125z ni lembut kalau salah pasang.crankcase aku lak pasal eksiden tu yg retak semcam aja.
Back to top Go down
mukhaz90
Laskar Muda


Posts : 28
Join date : 03/02/2011
Age : 26
Location : nilai,marang.

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Fri Dec 09, 2011 3:23 am

latest harga carnkcase kosong ak tnye rm500.00.... amik gmbr crankcase yg pecah,bw gi balai polis,cite2 pape patut...n mcm2 hal lg la kena settle...nk senang cari bengkel yg dipercayai,suruh die setle kn... crankcase 125z skrg made in indonesia with japan technology......xde da ori japan...
Back to top Go down
ipin_8403
Laskar Kelas I


Posts : 148
Join date : 24/05/2009
Age : 33
Location : jb,kota tinggi

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Mon Jan 30, 2012 9:51 pm

kat tempat sparepat aku crancase baru ori honleong harga rm330.x ada num.ada resit.num ko upah ketuk aja harga rm150. ni mmg aku pernah buat tuk motor aku.cuma upah ketuk num terpulang pada tukang ketuk yg berlesen.tapi aku x kisah sbb motor sendiri bukan motor curi pun.harga crancase tu memang siap kanan dan kiri tau. bukan sebelah2 ek...
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Mon Jan 30, 2012 10:29 pm

tukang ketuk numbur,adeh mana nk carik tukang2 berlesen mcm gitu,kt tmpt aku entah kt mana ntah,tnya kwn2 pn diaorg x tau,bgus juga kedai spare-part ada jual crankase,yg merisaukn belah nombor tu,tapi mcm ipin ckp ada tukang ketuk berlesen yg boleh bt kira memberi 1 sinaran hrpn baru pada mereka yg ada mslh pada crankase

aku pn penah kena crankase retak,tahun 2004,bt balik kena dlm rm100,kedai tu mmg expert bab2 crankase,time aku hantar ada 10 crankase yg kedai tu kena bt balik,cina tu tnya aku "u punya mutur taun bila.. aku jwp 2002... cina tu jwb itu 10 crankase aaa sama mcm u pnya tahun,2002... tapi sygnyerr kedai tu dah pindah,ntah pindah kt mana ntah,cina tua tu pn entah idup entah dah k.o

kira nsb aku baik cina tu mmg expert dpt bt balik,smpai skrg moto aku ok Al hamdulilah... kalo x ok alamatnyer jual la mau skrg ni pakai 4 lejang je kot

tapi kalo mcm skrg kalo crankase bt hal,aku sanggup turun Jb jumpa ko ipin utk beli cankase siap ketuk nombor.. rm330+150=480

eh sori pjg berjela2 lak aku menaip....hehe


Last edited by -sLip- on Mon Jan 30, 2012 10:41 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Mon Jan 30, 2012 10:38 pm

eh lupa lak... ipin ko uplot pict crankase belah nombor yg baru ketuk nombor dgn yg lama.. nk tgk sama x

ok sekian terima ksh
Back to top Go down
ipin_8403
Laskar Kelas I


Posts : 148
Join date : 24/05/2009
Age : 33
Location : jb,kota tinggi

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Tue Jan 31, 2012 11:14 am

nanti aku upload..yg crakcase tu memag harga rm330 kiri dan kanan.aku tegok kotak dia hl malaysia.
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Thu Mar 15, 2012 10:24 pm

ipin_8403 wrote:
nanti aku upload..yg crakcase tu memag harga rm330 kiri dan kanan.aku tegok kotak dia hl malaysia.

adehh lamanyer aku menunggu ko ipin,uplot picture crankase hehehe... (buzy agaknyer)
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cover Engine Pecah   Today at 9:50 am

Back to top Go down
 
Cover Engine Pecah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: