.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Helmet yang anda pakai???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu May 21, 2009 10:57 pm

WKQ4913 wrote:
aku pakai KHI je,tapi cam gedabak la plak..igt nak try yang RR tu,brape regenye ek? design elmet ape yg nak dekat2 cam arai ram3 / jforce/stout?

kalau tak silap aku.. helmet evo.. replica ram3.. kira macam same dengan ram3.. kalau tak silap haku dalam 3-4 rat juge regenyer.. ade nampak iklan kat ridermalaya.. hehe
Back to top Go down
neomerc
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 22/05/2009
Location : K Trg

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat May 23, 2009 12:15 am

skrang pakai ms88, ingat nk upgrade gak..
helmet ape best bajet bwh RM100..?
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat May 23, 2009 12:46 am

neomerc wrote:
skrang pakai ms88, ingat nk upgrade gak..
helmet ape best bajet bwh RM100..?

helmet index kot.. ade sticker sirim.. sure polis tak tahan punyer.. hehehe

p/s: jom http://125z.darkbb.com/diskusi-aktiviti-perjumpaan-f6/cadangan-gathering-ride-t158.htm#3341
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat May 23, 2009 1:38 am

neomerc wrote:
skrang pakai ms88, ingat nk upgrade gak..
helmet ape best bajet bwh RM100..?

arc astro,xpun index
Back to top Go down
neomerc
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 22/05/2009
Location : K Trg

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat May 23, 2009 5:25 pm

chocolate wrote:
neomerc wrote:
skrang pakai ms88, ingat nk upgrade gak..
helmet ape best bajet bwh RM100..?

arc astro,xpun index

arc astro tu guane rr..?
hok macam ms tu gok ke..?
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat May 23, 2009 6:41 pm

neomerc wrote:
chocolate wrote:
neomerc wrote:
skrang pakai ms88, ingat nk upgrade gak..
helmet ape best bajet bwh RM100..?

arc astro,xpun index

arc astro tu guane rr..?
hok macam ms tu gok ke..?

arc astro same je dengan arc discovery.. beza die material helmet tu je.. hari ni jumpe arai klon.. rm115 kalau tak silap aku
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun May 24, 2009 10:40 am

khi rr tu pun ok kot.. harga dalam rm80-90 kot..
aku pun tak habis survey lagi..

kalau ada duit lebih sikit, angkut la nova @ traxx @ evo tu.
helmet spore ni banyak yg cun2.. Twisted Evil
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun May 24, 2009 11:59 am

udin_014 wrote:
khi rr tu pun ok kot.. harga dalam rm80-90 kot..
aku pun tak habis survey lagi..

kalau ada duit lebih sikit, angkut la nova @ traxx @ evo tu.
helmet spore ni banyak yg cun2.. Twisted Evil

arai klon tu ok tak... rege kira murah dari ori tu..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun May 24, 2009 12:16 pm

aq pown Arc Discovery.. cheers
Back to top Go down
neomerc
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 22/05/2009
Location : K Trg

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun May 24, 2009 7:07 pm

Az125z wrote:
aq pown Arc Discovery.. cheers

kasi up gambirnya bro.. Very Happy
Back to top Go down
gilgamesh88
Laskar Kanan


Posts : 330
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : wang ulu yg best....

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Mon May 25, 2009 3:39 am

<<<ARC discovery...
tp part x bestnye...
helmet ni pn ak kebas...
tp 5 tahun lps pnye cite...
time tu ak rempit lg...
dan ak masey gunakannye...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Mon May 25, 2009 9:31 am

kalau nak beli helmet... jangan beli khi...
bukannye nak kondem... cuma helmet ni manja sikit...
asal terjatuh je... mula la tanduk dia tu nak tercabut...

cari cam index or arc astro...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu May 28, 2009 11:19 pm

deskcom wrote:
kalau nak beli helmet... jangan beli khi...
bukannye nak kondem... cuma helmet ni manja sikit...
asal terjatuh je... mula la tanduk dia tu nak tercabut...

cari cam index or arc astro...

kalau beli helmet ala2 arai ram3 tu ok tak.. kalau tak silap haku.. helmet evo made in spore...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu May 28, 2009 11:22 pm

mantadkb wrote:
deskcom wrote:
kalau nak beli helmet... jangan beli khi...
bukannye nak kondem... cuma helmet ni manja sikit...
asal terjatuh je... mula la tanduk dia tu nak tercabut...

cari cam index or arc astro...

kalau beli helmet ala2 arai ram3 tu ok tak.. kalau tak silap haku.. helmet evo made in spore...

helmet2 spore ni mcm2 ada, leh try bro
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Fri May 29, 2009 6:32 am

clone ram 3 tu dah mahal sangat tu...
3 buah khi boleh dapat... lol!
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Fri May 29, 2009 3:57 pm

aku rase nak bli khi rr jela,pastu airbrush corak arai!..hehe Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Fri May 29, 2009 5:01 pm

kalau nak buat airbrush kat helmet.. standard bape die charge?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Fri May 29, 2009 5:05 pm

mantadkb wrote:
kalau nak buat airbrush kat helmet.. standard bape die charge?

aku prnah tgk kat website bernairbrushing,die caj rm200,byk gak corak kat elmet tu,sebijik cam arai dah..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Fri May 29, 2009 5:14 pm

WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
kalau nak buat airbrush kat helmet.. standard bape die charge?

aku prnah tgk kat website bernairbrushing,die caj rm200,byk gak corak kat elmet tu,sebijik cam arai dah..
bernairbrush tu kat kuantan kan...? jauh la bro.. tapi rase berbaloi jugak tu...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Fri May 29, 2009 5:18 pm

mantadkb wrote:
WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
kalau nak buat airbrush kat helmet.. standard bape die charge?

aku prnah tgk kat website bernairbrushing,die caj rm200,byk gak corak kat elmet tu,sebijik cam arai dah..
bernairbrush tu kat kuantan kan...? jauh la bro.. tapi rase berbaloi jugak tu...

a..ah,tapi bro leh hanta by pos.. cube tgk kat website die..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Fri May 29, 2009 5:23 pm

WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
kalau nak buat airbrush kat helmet.. standard bape die charge?

aku prnah tgk kat website bernairbrushing,die caj rm200,byk gak corak kat elmet tu,sebijik cam arai dah..
bernairbrush tu kat kuantan kan...? jauh la bro.. tapi rase berbaloi jugak tu...

a..ah,tapi bro leh hanta by pos.. cube tgk kat website die..

yeke? macam best je tu... tapi ingat nak beli helmet evo tu.. RM350.00+airbrush RM2++... bajet lari la pulak..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat May 30, 2009 12:35 am

aku pakai ARC discovery kalo g jalan jauh..kalo g keje pakai ms88 or arc steng jek..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Jun 13, 2009 9:20 pm

aku pakai ms88,klu bwk laju2 aku pening kepale sbb helmet tu xduduk diam..nnt aku nk beli helmet cggh skit..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Jun 14, 2009 10:54 am

KHI tak minat ke bro?

design cun(lebih² lagi warna putih) dan harga mampu milik...

tapi x last longer
kalau upgrade ke arc... ok gak cuma bahagian cover yang pegang visor tu mudah rosak
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Jun 14, 2009 12:20 pm

deskcom wrote:
KHI tak minat ke bro?

design cun(lebih² lagi warna putih) dan harga mampu milik...

tapi x last longer
kalau upgrade ke arc... ok gak cuma bahagian cover yang pegang visor tu mudah rosak

mane lagi ringan,arc ke khi?,tp aku xmnt sgt helmet cenggitu,aku bru je agkt magnum III 3 button,ok x bro?,lokel..



Last edited by superjoemanito on Sun Apr 15, 2012 3:21 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Today at 9:50 am

Back to top Go down
 
Helmet yang anda pakai???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» Ekzos yg korg pakai? V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: