.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Helmet yang anda pakai???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 19, 2009 1:28 am

Ak de ms88,khi, ngn magnum je.. Smile
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 19, 2009 7:51 am

yang penting... kena ada banyak helmet

1 helmet untuk bergaya... make sure dibawa hilir dibawa kehulu kehilir bila dah sampai destinasi...
1 helmet biasa... kalau tinggal kat motor pun takde orang nak curi

kalau hari Jumaat,
aku x pakai arc, aku pakai helmet buruk... tak risau nak sangkut kat motor
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 19, 2009 9:05 pm

deskcom wrote:
yang penting... kena ada banyak helmet

1 helmet untuk bergaya... make sure dibawa hilir dibawa kehulu kehilir bila dah sampai destinasi...
1 helmet biasa... kalau tinggal kat motor pun takde orang nak curi

kalau hari Jumaat,
aku x pakai arc, aku pakai helmet buruk... tak risau nak sangkut kat motor

ni aku sendiri pn buat Very Happy
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 21, 2009 1:10 am

tapi kat ofis aku tinggal je helmet... byk motor tinggal helmet, tapi bukan letak kat motor....gantung kat palang2 bumbung porch... Laughing
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 21, 2009 1:26 am

ade sape2 kat sini pakai khi rr tak?
saja nak survey harga die.. macam cun jugak la aku tgk.. Twisted Evil
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 21, 2009 10:36 am

udin_014 wrote:
ade sape2 kat sini pakai khi rr tak?
saja nak survey harga die.. macam cun jugak la aku tgk.. Twisted Evil

tule pasal,smart gak.. airbrush wat cam arai...peh..sebijik..hehe
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 21, 2009 6:05 pm

apa cerita pasal helmet 5 tahun dan helmet yang takde cop sirim?
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 21, 2009 8:09 pm

Admin wrote:
apa cerita pasal helmet 5 tahun dan helmet yang takde cop sirim?

yg aku tau skrg ni half helmet dh diharamkan dh kat msia ni btul ke?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Wed Apr 22, 2009 7:19 am

macam MHR kura² tu ker?
mmg x syiok pun helmet tu...
ride laju² cam nak terbang je helmet
setakat terbang takpe lagi... leher kita pun nak dijerutnya
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 23, 2009 7:26 pm

betol3X...
helmet ni sedap kalo pakai betul2 fit..
baru steady je nak memecut di highway.. Twisted Evil

ni contoh replica arai ram 3.. helmet evo..

hippoeleben wrote:
Replica Arai Ram3, fibreglass,ringan,removable&washable padding.

Color yg ada silver, kaler lain(biru,kuning) kena order. Size L in stock

Harga : RM360.00 - bdr








ni plak yg dah disumpah @ diairbrush menjadi arai ram3..

bernairbrush wrote:


ni sikit contoh design arai yg aku dah pernah buat..












kalo dapat buat camni, pergh.. mesti hensem la pemakainye. walaupun bukan ori.. cheers

Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 23, 2009 7:32 pm

atas motor bro... sekali imbas orang bukan tau ori ke tak...
tak kisah punya kalau nak pakai...
Very Happy

aku mmg tak mampulah nak beli helmet mahal² macam arai ni...
kalau ada rezeki... adalah

sekarang stick dgn ARC Discovery
walaupun harganya sekali ganda lagi mahal dr KHi
helmet ni mmg syiok... helmet berat + span dia padat (x mudah lembik)
kalau nak top speed pun takde masalah... takde rasa nak tercabut...
jenis tapi bukannye klip... tak risau klip rosak...


sekarang ni aku target MHR ... harga dalam dua rat lebih
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 23, 2009 8:51 pm

Berita Semasa

Topi keledar tanpa piawai Sirim akan diharamkan

KUALA LUMPUR: Kerajaan bercadang mengharamkan pengimportan topi keledar yang tidak menepati piawaian Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (Sirim).

Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Abdul Rahim Bakri, berkata Kementerian Pengangkutan akan berbincang dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna mengenai perkara itu.

"Saya harap semua penunggang dan pembonceng motosikal akan menggunakan topi keledar yang mempunyai piawaian Sirim demi menjamin keselamatan mereka di jalan raya," katanya kepada pemberita selepas melancarkan program Pengedar dan Penjual Motosikal sebagai Duta Keselamatan Jalan Raya dekat sini, hari ini.

Beliau berkata kementerian juga sedang giat menjalankan kempen penggunaan topi keledar yang dipiawai di kalangan pengguna motosikal.

Sementara itu, Ketua Pengarah Jabatan Keselamatan Jalan Raya, Datuk Suret Singh, berkata pada masa ini penunggang dan pembonceng motosikal hanya dikenakan denda jika mereka tidak menggunakan topi keledar atau tidak mengenakannya dengan sempurna.

Mengenai kemungkinan pengguna motosikal akan didenda jika menggunakan topi keledar yang tidak dipiawai oleh Sirim, Suret berkata:

"Denda boleh dilaksanakan tetapi yang lebih penting adalah menerapkan kesedaran tentang kepentingan topi keledar yang dipiawai oleh Sirim".

Beliau turut berharap lebih 7,000 pengedar dan penjual motosikal seluruh negara menjual topi keledar yang dipiawai oleh Sirim sahaja.
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 23, 2009 8:59 pm

dipiawai oleh SIRIM sahaja?

hehehehe... kalau Import... apa cer?

aku x heran sangat coz helmet aku mmg ada SIRM

cuma yang selain tu kena la argue skit pasal hal ni...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 23, 2009 9:03 pm

huhu.. cantik jugak helmet tu.. kat area selangor ni.. katner nak buat airbrush ek...?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 25, 2009 8:15 pm

mantadkb wrote:
huhu.. cantik jugak helmet tu.. kat area selangor ni.. katner nak buat airbrush ek...?

ko turun kl ,meh datang kat Taymen Airbrushing setapak..mantap hasil keje die..sebelah die UTMRacing,leh singgah beli 2t GP..hehe
Back to top Go down
andy-wkv
Laskar Muda


Posts : 28
Join date : 30/04/2009

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat May 02, 2009 2:32 am

WKQ4913 wrote:


ko turun kl ,meh datang kat Taymen Airbrushing setapak..mantap hasil keje die..sebelah die UTMRacing,leh singgah beli 2t GP..hehe

brape regenyer ek?
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Mon May 18, 2009 1:51 pm

ridsect wrote:
lgpun.. MS88 ni y best guna sbb murah.. xyah duk pikir kalo tggal mana2x.
kalo dah pkai arai, nk p lepak2 mana pun kena bwak..
kalo kuar ngan awek, nk pegang tangan awek ag, nk pegang helmet ag.. Laughing Laughing

tp murah2 helmet ms88 ni pun ramai gak y kena curi..


p/s hilang helmet aku maka hilang la helmet orang.

he he he ex roomate aku punya ms88 dah 2 kali kene rembat..

dulu pki index skali ngan cap..skrg pki arc discovery warna hitam rm 160 skali visor gelap siap tukar..dah 3 tahun pki
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue May 19, 2009 12:25 am

apa nk heran pasal sirim ni, even helmet shoe rege beribu pun takde sirim. takkan tak leh kot..
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Wed May 20, 2009 12:30 am

helmetku...

a) mhr racing.. huhuhu


b) ms88..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Wed May 20, 2009 10:58 am

aku pakai KHI je,tapi cam gedabak la plak..igt nak try yang RR tu,brape regenye ek? design elmet ape yg nak dekat2 cam arai ram3 / jforce/stout?
Back to top Go down
osiris
Laskar Kanan


Posts : 275
Join date : 28/04/2009
Age : 28
Location : Miri-KK

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Wed May 20, 2009 11:40 am

arjuna86 wrote:
helmetku...

a) mhr racing.. huhuhu


b) ms88..

brp rege helmet mhr tu?smart jugak..
Back to top Go down
arjuna86
Laskar Kanan


Posts : 344
Join date : 15/05/2009
Age : 30
Location : tlk intan - sah alam - tlk intan.....

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Wed May 20, 2009 3:27 pm

osiris wrote:
arjuna86 wrote:
helmetku...

a) mhr racing.. huhuhu


b) ms88..

brp rege helmet mhr tu?smart jugak..

rm170 je bro.. fiberglass ni.. huhuhu
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Wed May 20, 2009 8:30 pm

arjuna86 wrote:
osiris wrote:
arjuna86 wrote:
helmetku...

a) mhr racing.. huhuhu


b) ms88..

brp rege helmet mhr tu?smart jugak..

rm170 je bro.. fiberglass ni.. huhuhu

rata2 skrg ni org pkai KHI ngn MHR ni
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu May 21, 2009 10:05 am

SOL korang x minat ke?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu May 21, 2009 1:44 pm

chocolate wrote:
SOL korang x minat ke?

fullface aku..hehe SOL 39Y..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Today at 10:04 pm

Back to top Go down
 
Helmet yang anda pakai???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» Ekzos yg korg pakai? V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: