.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Helmet yang anda pakai???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 04, 2009 4:15 pm

selalu mmg macam tu la... tu pasal kalau saye bawak moto.. mesti helmet xtinggal kat moto.. kalau tinggal klat moto.. tu dah cari penyakit dah namenya tu..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 04, 2009 9:01 pm

hehe aku pakai KHI jew.. mase2 tertentu je baru pakai fullface..
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Mon Apr 06, 2009 11:37 pm

aku pakai MS88 je..
nmpk gaya rempit ckit......haah
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 12:07 am

Mr.Xp wrote:
Pokpa pakai helmet ARC discovery gak.. spupu bg.. x de visor mule2 dpt.. mmg best pakai arc tu.. kemas.. x de goyang2.. tp bab visor clipper tu mmg mslah... kerap sgt dah pokpa tuka.. Satu lg helmet yg pokpa pakai skrg ni.. x tau model ape.. tgk pesen mcm khi ader.. mhr ader.. mbl pon ader.. tp due2 helmet yg pokpa ader skrg ni.. mmg 'enak' dipakai.. yg x best nyer kalo gi town.. x leh tggl kat muto.. nnt tggal tali jew.. --"

mmg agak leceh nak bawak helmet ke hulu ke hilir.... kena pakai givi box la..hehehe....
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 12:09 am

ridsect wrote:
aku pakai MS88 je..
nmpk gaya rempit ckit......haah

mmg nampak gaya rempit...tapi pastikan diikat kemas.... Cool
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 1:44 am

venom wrote:
ridsect wrote:
aku pakai MS88 je..
nmpk gaya rempit ckit......haah

mmg nampak gaya rempit...tapi pastikan diikat kemas.... Cool

btol..helmet tu bukannye fit.. What a Face
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 2:38 am

aku tgk geng2 rempit skrg pun dah maju..
layan ram3 ngan j force je.. What a Face
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 12:12 pm

Ye la skrg pn helmet msti ade cop sirim Smile
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 2:27 pm

aku rasa helmet mcm MS88, Apollo... sepatutnya takleh dijual lagi....mcm tak safe je... mcm nampak nipis je...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 2:59 pm

udin_014 wrote:
aku tgk geng2 rempit skrg pun dah maju..
layan ram3 ngan j force je.. What a Face

tu la pasal..rege bukan ratus lak tu..hehe klau aku bek bli fullface..
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 7:35 pm

lgpun.. MS88 ni y best guna sbb murah.. xyah duk pikir kalo tggal mana2x.
kalo dah pkai arai, nk p lepak2 mana pun kena bwak..
kalo kuar ngan awek, nk pegang tangan awek ag, nk pegang helmet ag.. Laughing Laughing

tp murah2 helmet ms88 ni pun ramai gak y kena curi..


p/s hilang helmet aku maka hilang la helmet orang.
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Tue Apr 07, 2009 8:50 pm

ridsect wrote:
lgpun.. MS88 ni y best guna sbb murah.. xyah duk pikir kalo tggal mana2x.
kalo dah pkai arai, nk p lepak2 mana pun kena bwak..
kalo kuar ngan awek, nk pegang tangan awek ag, nk pegang helmet ag.. Laughing Laughing

tp murah2 helmet ms88 ni pun ramai gak y kena curi..


p/s hilang helmet aku maka hilang la helmet orang.

Hehe bro ni, ingat plak aku time helmet kna curi kat kampus dulu, pstu x de helmet nak blik asrama aku rembat helmet motor sblh Evil or Very Mad
Back to top Go down
iqbal860
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/03/2009
Age : 30
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 11, 2009 7:38 am

deskcom wrote:
kalau Kuantan lak paling murah ler... RM180
biasanya mmg cecah RM200 dan ke atas

dekat depan umh aku just RM100 arc discovery....x tau r ori ke x..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 11, 2009 7:51 am

astro tu... discovery takkan jual RM100
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 11, 2009 10:04 am

deskcom wrote:
astro tu... discovery takkan jual RM100
ha'ah.. aku pun tak penah nampok kedai jual discovery bawah RM100.. paling murah pernah jumpeRM120.. tu pun dah 6-7 tahun lepas.. hehehe
Back to top Go down
iqbal860
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/03/2009
Age : 30
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 11, 2009 11:12 pm

tah la...mane la aku tau....tp stiker dia tulis discovery
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sat Apr 11, 2009 11:14 pm

ridsect wrote:
lgpun.. MS88 ni y best guna sbb murah.. xyah duk pikir kalo tggal mana2x.
kalo dah pkai arai, nk p lepak2 mana pun kena bwak..
kalo kuar ngan awek, nk pegang tangan awek ag, nk pegang helmet ag.. Laughing Laughing

tp murah2 helmet ms88 ni pun ramai gak y kena curi..


p/s hilang helmet aku maka hilang la helmet orang.

murah mmg murah.... kalau dah hilang tu tak ke menyusahkan...nak kena beli lain... mcm beli pampers pakai buang je. hehehe....

helmet org hilang sbb ko yg rembat...sbb helmet ko pun org rembat. org yg rembat helmet ko pun helmet dia hilang jugak...sbb org lain rembat....camtu la seterusnyaa....wakakakakakaa..... lol! lol!

mcm kes hilang selipar kat mesjid je.... lol!
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 12, 2009 12:47 am

Hukum karma ni Question
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 12, 2009 1:12 am

venom wrote:
ridsect wrote:
lgpun.. MS88 ni y best guna sbb murah.. xyah duk pikir kalo tggal mana2x.
kalo dah pkai arai, nk p lepak2 mana pun kena bwak..
kalo kuar ngan awek, nk pegang tangan awek ag, nk pegang helmet ag.. Laughing Laughing

tp murah2 helmet ms88 ni pun ramai gak y kena curi..


p/s hilang helmet aku maka hilang la helmet orang.

murah mmg murah.... kalau dah hilang tu tak ke menyusahkan...nak kena beli lain... mcm beli pampers pakai buang je. hehehe....

helmet org hilang sbb ko yg rembat...sbb helmet ko pun org rembat. org yg rembat helmet ko pun helmet dia hilang jugak...sbb org lain rembat....camtu la seterusnyaa....wakakakakakaa..... lol! lol!

mcm kes hilang selipar kat mesjid je.... lol!
pergh... tu yang tak bes tu.. tapi memang selalu macam tu la.. helmet hilang.. ambik helmet sebelah... tapi tang ni aku tak pernah buat la... tak baik rembat barang milik porang lain.. tak berkat
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 12, 2009 4:40 pm

wah,ramai pakai arc discovery eh..aku pon pakai discovery dak..dah 5 tahun pakai baru sekali tukar clip tepi tu..tu pon sbb terlepas masa pegang haritu..viros ori clear tu pon tak penah tukar lg setakat ni..

ni ape yang aku tau pasal ARC:

ARC discovery : hanya ada full fiber(untuk pastikan selak span tepi telinga n boleh nampak fiber yang tidak di cat - berwarna gelap dan
menggerutu),stiker belakang ada tulisan discovery berlatar belakang merah dan tulisan ARC kat dahi berwarna merah,tali ikat
bawah dagu..harga >RM150 masa aku beli dulu(ikut tempat)

ARC astro : gunakan bahan plastik(untuk pastikan selak span tepi telinga n boleh nampak plastik putih yang agak rata),stiker belakang ada tulis
astro berlatar belakangkan biru dan tulisan ARC kat dahi berwarna biru,guna tali berklip..harga RM100-RM140..

*discovery tak ada yang plastik dan astro takda yang fiber..
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 12, 2009 5:03 pm

baru je jual arc discovery aku semalam.. skrg tgh mencari helmet stail2 ram3 tuh..
nova ke, traxx ke, evo ke.. sape ade info, kasi roger aku yer.. Twisted Evil
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Sun Apr 12, 2009 6:49 pm

orang suka cari yang klon Arai... lepas tu bikin airbrush kasi design sebijik cam Arai ori
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 16, 2009 12:29 am

baru sebulan aku beli tupai ngan helmet KHI. br2 ni aku paking moto depan CP kat kk ni. kejadian ni malam dlm kul 11. nk balik tgk2 helmet yg di sangkut bawah seat td tinggal tali je. sakit ati btul. dah la sayang gila kat helmet tu. so skrg ni aku pakai helmet apollo je yg dicat semula sama warna dengan helmet yg hilang dulu tu. termasuk la stiker2 sumer sama mcm dulu. very miss it alot..mesti mamat filipin or pendatang yg rembat ni...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 16, 2009 1:21 am

lanunlaut wrote:
baru sebulan aku beli tupai ngan helmet KHI. br2 ni aku paking moto depan CP kat kk ni. kejadian ni malam dlm kul 11. nk balik tgk2 helmet yg di sangkut bawah seat td tinggal tali je. sakit ati btul. dah la sayang gila kat helmet tu. so skrg ni aku pakai helmet apollo je yg dicat semula sama warna dengan helmet yg hilang dulu tu. termasuk la stiker2 sumer sama mcm dulu. very miss it alot..mesti mamat filipin or pendatang yg rembat ni...

hahaha mesti dorg punye keje tu, dhla jm 11 mmg sunyi tmpt paking sana tu, jgn kata KHI ms88 pun dorg sapu, bwa jln ja helmet jgn tggl
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Thu Apr 16, 2009 9:10 pm

bro.. 5-6 tahun dulu boleh la simpan helmet kat moto.. arai pun xkan hilang punye.. tapi sekarang.. apollo pon orang rembat.. kan kk dah banyak perubahan sekarang.. huhu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Helmet yang anda pakai???   Today at 2:02 pm

Back to top Go down
 
Helmet yang anda pakai???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Ekzos yg korg pakai? V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: