.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V11

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 1:43 pm

alamak...sedih n syahdu citer bro ni...bro xtry bk sndri ke head blok n karb tu?boleh jimatkn kos secara tidak langsung menjauhkn penipuan berlaku...gasket tu kalo slalu bocor kasi ltk gam merah a.k.a silikon jela...ambe pon pakai gam jgk...mls nk pk n bt keje same byk kali...
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 2:55 pm

ahahaha mende biasa babet,pengalaman nih..try belajar bkk sendiri ler..bkk karb ngan blok xde le ssh sgt

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 3:58 pm

yi_tupaijek01 wrote:
devilmeasha wrote:
Quote :
penah terjadi kt motor ambe suatu ketika dlu...ada kaitan dgn shaft gear,try check kot2 shaft gear 'lari' time tgh bk klac..menda ni xda kaitan ngn gear box...selain tu,try cek kt pemasangn spring kt gear shaft sebelah klas.ada takuk2 yg ter'lari' ataupon terasa ati..hehehe...selamat mencuba bro

spring kat gear tu yang mana 1 bro? spring kat shift gear sblh bawah clutch tu ker?
yep...yg ada takuk tu...tgk balik kedudukn takuk tu..

kedudukan macamna ek?...aku tgk mcm normal jer semua..huhuhu

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 4:19 pm

nk xplain kt cni pon xbrape nk reti jgk...huhuhu..
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 4:57 pm

babet wrote:
2/1/2011 gasket bocor
-buat 1 tiang rm12
-gasket et rm12
-servis rm35

7/1/200 gasket bocor lg
-buat 1 tiang lg+gakset rm22
-servis carb+tukar pilotjet rm15

11/1/2011 lagi2 gasket bocor
-rm??? xde duit nk bwt lg....

persoalan:duhai motor,,,kenapa ko bwat ak mcm ni??,,,sob3... Embarassed Laughing

ko cube rectify mane satu batang stud yang ade problem.. tukar yang tuh jer.. pakai batang stud yang besar sket lepas dah buat lubang batang stud yang baru..

tak silap aku, sebatang batang stud tuh baru rm8.. kalau sekali dengan upah, tak pasti lak..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 6:01 pm

yi_tupaijek01 wrote:
nk xplain kt cni pon xbrape nk reti jgk...huhuhu..

aku da try tgk kot2 ade spring yg lepas..mcm yg bro ckp tu..aku tgk smua spring sangkut je kat tempat yg asal..

td aku da pasang blk, try ride,,gear 4 mc x sangkut, then aku stop kejap, jalan balik, tiba2 x gear masuk2, gear 1 jer dpt..tp bila lalu jalan gravel,,ade lobang2 skit, motor jg ok blk.

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 6:49 pm

alamak...mcm ada toyol je lam enjin tu...hehehe...xtry suh pomen berpengalaman tgk?kalo nk citer lam ni payah ckt
Back to top Go down
archonixm
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 15/09/2009
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 6:51 pm

Kenapa brake kaki bile dh tekan, dia x naik tendang balik ke kedudukan asal, dh letak wd40 pn same, kedai ckp kena tukar pump tu rm40 kene, adoi,..betul ke?
Back to top Go down
anep4742
Laskar Kelas I


Posts : 140
Join date : 12/01/2010
Age : 28
Location : wangsa maju-kuantan-???

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 7:25 pm

babet wrote:
2/1/2011 gasket bocor
-buat 1 tiang rm12
-gasket et rm12
-servis rm35

7/1/200 gasket bocor lg
-buat 1 tiang lg+gakset rm22
-servis carb+tukar pilotjet rm15

11/1/2011 lagi2 gasket bocor
-rm??? xde duit nk bwt lg....

persoalan:duhai motor,,,kenapa ko bwat ak mcm ni??,,,sob3... Embarassed Laughing

babet,ko srvice mtor kt kdai mn?kt tmn u ade 1 bgkel ok..pomen mlayu..deret ngan bank rakyat..kdai penzoil..
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 7:29 pm

aik?siggy same ngan yie tupai jek?satu persoalan gak ni.
aku tersepam.

_________________
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 7:31 pm

ariffm0hd wrote:
aik?siggy same ngan yie tupai jek?satu persoalan gak ni.
aku tersepam.
aku culik siggy mg kejap...jgn mara r..hahaha...watpe name aku tukor kaler?
mod spam dlu...ambe ekt je...
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Wed Jan 12, 2011 9:40 pm

yi_tupaijek01 wrote:
alamak...mcm ada toyol je lam enjin tu...hehehe...xtry suh pomen berpengalaman tgk?kalo nk citer lam ni payah ckt

orait bro..hehehe..apa2 pun thanks bro yi...aku rasa gearbox yg problem..nnt mggu depan baru masuk bengkel..skg xde fulus n transport. Laughing

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 1:55 am

geeks wrote:
babet wrote:
2/1/2011 gasket bocor
-buat 1 tiang rm12
-gasket et rm12
-servis rm35

7/1/200 gasket bocor lg
-buat 1 tiang lg+gakset rm22
-servis carb+tukar pilotjet rm15

11/1/2011 lagi2 gasket bocor
-rm??? xde duit nk bwt lg....

persoalan:duhai motor,,,kenapa ko bwat ak mcm ni??,,,sob3... Embarassed Laughing

ko cube rectify mane satu batang stud yang ade problem.. tukar yang tuh jer.. pakai batang stud yang besar sket lepas dah buat lubang batang stud yang baru..

tak silap aku, sebatang batang stud tuh baru rm8.. kalau sekali dengan upah, tak pasti lak..

aik... mcm mhal je... aq bru je bli btg stud baru 2.. 1 tiang rm 3.00... aq bwak lek psang sndri...sng je... pkai nut saiz 12 2 bjik nk cabut tiang lame n psang tiang baru... top gasket baru rm 4.00... ngam2 rm 10.00... DIY je babet.. jimat...

_________________
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 9:58 am

tuit2 nk tanye mcm mane nk adjust 2t paling senang, sama ada dkt benang 2t tu ataw dkt pam 2t kt clutch tu?
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 10:50 am

paan1171 wrote:
geeks wrote:
babet wrote:
2/1/2011 gasket bocor
-buat 1 tiang rm12
-gasket et rm12
-servis rm35

7/1/200 gasket bocor lg
-buat 1 tiang lg+gakset rm22
-servis carb+tukar pilotjet rm15

11/1/2011 lagi2 gasket bocor
-rm??? xde duit nk bwt lg....

persoalan:duhai motor,,,kenapa ko bwat ak mcm ni??,,,sob3... Embarassed Laughing

ko cube rectify mane satu batang stud yang ade problem.. tukar yang tuh jer.. pakai batang stud yang besar sket lepas dah buat lubang batang stud yang baru..

tak silap aku, sebatang batang stud tuh baru rm8.. kalau sekali dengan upah, tak pasti lak..

aik... mcm mhal je... aq bru je bli btg stud baru 2.. 1 tiang rm 3.00... aq bwak lek psang sndri...sng je... pkai nut saiz 12 2 bjik nk cabut tiang lame n psang tiang baru... top gasket baru rm 4.00... ngam2 rm 10.00... DIY je babet.. jimat...

rm8 tuh aku anta kedai.. die besarkan & buat balik thread batang stud tuh.. sebatang rm3?.. pm aku beli kat mane paan.. hehe..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 1:54 pm

nurkaye_akmal wrote:
tuit2 nk tanye mcm mane nk adjust 2t paling senang, sama ada dkt benang 2t tu ataw dkt pam 2t kt clutch tu?
dekat benang 2t la seng...erk dekat pam 2t sebelah klac tu mcne?boleh ejas ke kt situ?melainkn bro tebuk lubg lain kt plastik bulat tu Wink Wink Wink
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 7:33 pm

hehe aku pon buat kot benang 2t tuh abg yi, tp aku Ter'tgk ade pomen mcm usik2 and pusing2 kt situ waktu aku ribet hari tu, jadik aku pun terfikir kot2 boleh adjust kot situ ker hehe
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 10:42 pm

paan:kalawlah ak ni pandai n ada masa diy....alangkh indahnye...huhu
cuti semester nt nk gatal2 tgn la blajar diy2 ni...klaw x smpai bile2 pun xkn pndai...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 11:02 pm

nurkaye n babet-diy ni menda yg syok...kepuasan lain mcm je rs...coba bygkn,motor yg anda repair sndri boleh bgerak atas jln ry..hehehe...lg2 yg modi sndri,lg la syok Basketball
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Thu Jan 13, 2011 11:15 pm

tu la, teringin gak nk tgk motor yg kite DIY sendiri bleh bergerak ngan macho nye hehe, maklum la budak baru lagi, ta berape pandai nk DIY2 sendiri ni Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Fri Jan 14, 2011 12:00 am

xpe2...blaja slow2...xtau leh tye otai2 lam ni...ramai leh tlg...
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Fri Jan 14, 2011 12:55 am

nurkaye_akmal wrote:
tu la, teringin gak nk tgk motor yg kite DIY sendiri bleh bergerak ngan macho nye hehe, maklum la budak baru lagi, ta berape pandai nk DIY2 sendiri ni Very Happy Very Happy Very Happy

nk start DIY plg kurg kne ade tools sendiri la bro..
skru dreba pn tkde susah ler.
set spana dpt free bwh seat bli tupai tu bleh buang parit jestandby je,
sbb spana 'open end' kurg bagus nk buat bukak psg itu ini..
try beli set spana 8-24mm(rm30 brand yg asal boleh), playar(rm10), screwdriver(rm5)..
pastu seharisbulan dua ade bajet lebih sket bli set impact(rm25), spana box(rm25 satu set, asing2 rm15 dh dpt)..
gudluck~~
Wink

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Fri Jan 14, 2011 8:40 am

hehe set spanar tu ade, tp tk ckup sgt la, bleh la stkat nk bukak2 part yg ringan tu, cme nk bli set impact jer ni, rm 25 tu murah tu, aku tgk cni manyak mahal woo
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Fri Jan 14, 2011 10:19 am

nurkaye_akmal wrote:
hehe set spanar tu ade, tp tk ckup sgt la, bleh la stkat nk bukak2 part yg ringan tu, cme nk bli set impact jer ni, rm 25 tu murah tu, aku tgk cni manyak mahal woo

pss... aku nak bagitau satu rahsie.. otai-otai kat sni.. pakai tools brand mr. mark..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Fri Jan 14, 2011 11:06 am

hehe bro geek, brand mr mark tu nk dapt kt mane, aku pon nk jugak ni haha, heeee aku dah usha kt website, mcm best jer
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Today at 4:07 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V11
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: