.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V11

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
AuthorMessage
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sat Jan 22, 2011 6:50 pm

ori ke carb tu?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sat Jan 22, 2011 7:02 pm

komi wrote:
ori ke carb tu?
ori la tue,siap ade hologram,tpi antara mampu beli atau x nk beli je la,emm..
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sat Jan 22, 2011 7:10 pm

superjoemanito wrote:
komi wrote:
ori ke carb tu?
ori la tue,siap ade hologram,tpi antara mampu beli atau x nk beli je la,emm..

ok..tenkiu en.joe..hehe.
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sat Jan 22, 2011 8:16 pm

ehemm... nk tnye ni.. coil plug rxz bleh guna kat 125 ke..?? aku beli kat kdi spare part.. tokey tu kata bleh guna... betul ke..??
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sat Jan 22, 2011 8:22 pm

midi wrote:
hmm

posting ape cmni bro? xkn cmni pn ko nk org tau? tlg jgn post cmni lg k...
ni bkn chat box..bkn free server ni nk smpan posting cmtu!!!
mod, tlg delete sbb spam cmni mmg xspatutnye ade!!!!
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sat Jan 22, 2011 8:22 pm

judge125 wrote:
ehemm... nk tnye ni.. coil plug rxz bleh guna kat 125 ke..?? aku beli kat kdi spare part.. tokey tu kata bleh guna... betul ke..??
ehemmmmm...boleh je...masuk yg lagenda pon same...cuma tapak dia kne ejas ckt...sb rxz punye besar ckt,xmuat ngn tapak asal 125...sekian
Back to top Go down
midi
Bintara Muda


Posts : 456
Join date : 25/10/2010
Age : 22
Location : somban

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sat Jan 22, 2011 10:01 pm

jgn grang sgt bro.. mmg silap aku ... x bek la kau dok sound itu macam ..
aku dh edit oky. maaf .
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 12:38 am

superjoemanito wrote:
komi wrote:
ori ke carb tu?
ori la tue,siap ade hologram,tpi antara mampu beli atau x nk beli je la,emm..

ngehehe,,,ori mmg ori....mslhnye carb rxz catal...
ramai yg ckp cari bosch pnye....

anyone yg dh pkai carb rxz catal kt cni??
review plisss
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 1:58 am

aku ade lagi satu persoalan.. org bdan besar ni xleh nek 125zr ke?? thats all TQ..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 2:13 am

chaosworld wrote:
aku ade lagi satu persoalan.. org bdan besar ni xleh nek 125zr ke?? thats all TQ..

npe pulak xleh...bleh je...kwn ak berat 150kg naek motor ak n siap bonceng ak lg...
die perah abis trottle maintain 170km/h dari s.alam smpai kl clown
sbenarnye berat bdn xjd masalah...cume nmpak xsesuai je sbb motor
lg kecik dari tuan huhu silent
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 2:21 am

btol2, aku setuju ngan darksics, aku pon berbadan besar jugak, adela dlm 90 kg kot, aku tgk dlm pic mcm sesuai je hehe, tp kt mate orang lain sape yg tahu kan huhu, pasala laju ke tk tu, aku rase tk jadik masalah la, lagi berat lagi bermomentum la kan hehe, tetibe je ni
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 5:43 am

yi_tupaijek01 wrote:
judge125 wrote:
ehemm... nk tnye ni.. coil plug rxz bleh guna kat 125 ke..?? aku beli kat kdi spare part.. tokey tu kata bleh guna... betul ke..??
ehemmmmm...boleh je...masuk yg lagenda pon same...cuma tapak dia kne ejas ckt...sb rxz punye besar ckt,xmuat ngn tapak asal 125...sekian

cantikkk... tq bro... sebenarnye aku dah terbeli.. skali sampai rumah baru terpikir boleh guna ke tak... tongue
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 10:14 am

boleh je guna...cuma kne pandai ejas/modi la ckt...dh try ke?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 11:45 am

babet wrote:
ngehehe,,,ori mmg ori....mslhnye carb rxz catal...
ramai yg ckp cari bosch pnye....

anyone yg dh pkai carb rxz catal kt cni??
review plisss
ape yg masalahnye tue bro?,nmpk sgt bermasalah nie..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 1:48 pm

midi wrote:
jawab la soalan ak tu kejap .. plizz .. ak tkut ade kesan negatif je kt moto ak nnti ..

head potong memang ada kesan -ve & +ve..
bukan diaorang tak nak jawab persoalan ko tu..
tapi.....................................
klik kat sini kalau ko nak tanya pasal blok+head

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
midi
Bintara Muda


Posts : 456
Join date : 25/10/2010
Age : 22
Location : somban

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 5:23 pm

ok . sorry, sy masih baru di sini ..
Back to top Go down
eddy8075
Support Crew
Support Crew


Posts : 971
Join date : 03/02/2010
Age : 29
Location : shah alam-k.lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 7:38 pm

aku nk tnye skit, law kite couple ngn kakak angkat kte blh ke?org pndg serong x?
aku ngn dia sllu d'kcewakn sblm ni tnpa sbrg pnjelasan.ktorg rpt sgt.hjg mggu je bsame.
tgk wyg, karaoke, lpk kt tasik.ngee~ I love you

_________________
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 7:42 pm

eddy8075 wrote:
aku nk tnye skit, law kite couple ngn kakak angkat kte blh ke?org pndg serong x?
aku ngn dia sllu d'kcewakn sblm ni tnpa sbrg pnjelasan.ktorg rpt sgt.hjg mggu je bsame.
tgk wyg, karaoke, lpk kt tasik.ngee~ I love you

bro, kalo kita nk ikut je mulut org ni sape bila2 kita x senang.. alaa ok ape kapel ngan akak angkat..kot ye pun korang mmg dah saling syg menyayangi kn.. lagi snang.. lpak kat tasik? haa buat pe haa? romen2 ka? haha..gurau2 bro.. ok je..kalo akak ko nk, ko on je lar..
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 7:42 pm

huhu sebelum hujah aku dikeluarkan aku mau kasi ini Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
pada eddy....
ala kakak angkat pedehal..bukan kakak kandung pun..hehe
membe2 aku dulu 3-4 orang gak couple ngan kakak angkat...
rilax je orang x pandang serong..hehe
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 7:43 pm

N.A.M.I wrote:
huhu sebelum hujah aku dikeluarkan aku mau kasi ini Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
pada eddy....
ala kakak angkat pedehal..bukan kakak kandung pun..hehe
membe2 aku dulu 3-4 orang gak couple ngan kakak angkat...
rilax je orang x pandang serong..hehe

btolx3..nami, miz u lar..wakaka.. spam~spam..haha
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 7:48 pm

eddy8075 wrote:
aku nk tnye skit, law kite couple ngn kakak angkat kte blh ke?org pndg serong x?
aku ngn dia sllu d'kcewakn sblm ni tnpa sbrg pnjelasan.ktorg rpt sgt.hjg mggu je bsame.
tgk wyg, karaoke, lpk kt tasik.ngee~ I love you
ptt pon xnk ekt aku..nk g dating rupanyer..hahaha..mane org tau dia tu kakak angkat ko?xtau kn?diam2 sudah..mcm ko penah citer jgk...si A ngn adik angkat dia pon slamber je.ko bt slamber sudah ler....apedehal..yg penting ati saling mencintai 1 same lain hdop bersame ke akhir hayat bunga n kumbang dh bersatu,dua ati memaut kasih abadi ke jinjang pelamin di raja sehari..nah amek ko...hahaha
Back to top Go down
eddy8075
Support Crew
Support Crew


Posts : 971
Join date : 03/02/2010
Age : 29
Location : shah alam-k.lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 7:55 pm

chaosworld : xdela smpai romen.biasela law duk kt tasik, dia cabut uban aku, aku cabut uban dia.cm cple2 len gak..hehe

N.A.M.I : oo..ye ke?law cmtu blhla aku dclare ngn dia.hehe.dia pon no hal.cuma malu2 skit psl 1st time cple ngn laki yg muda dr dia. Laughing

yi_tupaijek01 : tp korg da taw ni.aiseh.kantoi la pulak.peehhh ayt ko..haha

_________________
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 8:06 pm

nk ayt ppuan,ayt mst mau manis itu mcm..rupa xkesah cgt,tp kete pnting..hahaha...slow2 gohead la eddy jr... Basketball Basketball
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 8:10 pm

Skali bab kapel2 da.haha aku takleh polow.
Persoalan aku pulak, apa pasal pas aku tukar sportrim, disc depan ada bunyi2 mcm disc bengkok.
Lagi kuat bunyi taim mem brek.pastu bila brek, rasa mcm tayar lari.x center.ada hipotesis yg related?

Care to explain?

Aku pasang sportrim tu dulu baru aku ketatkan skru disc yg 4 batang tu.

_________________
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Sun Jan 23, 2011 8:15 pm

haha yi ni banyak pengalaman sebenarnye..
dr.love or mulut mesti cam gule ni..hehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V11   Today at 5:36 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V11
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 16Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: