.
HomeRegisterLog in
Share | 
 

 Nama & Alamat Kedai Motor

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
banchiksk8
Laskar Muda


Posts: 72
Join date: 08/03/2010
Age: 23
Location: desa pinggiran putra, kajang, bangi, dengkil, putrajaya,serdang

PostSubject: bengkel area bangi dengkil...   Sat Apr 17, 2010 6:16 pm

add power motorsport
dekat sekolah jalan 2,
sepan kedai dia ada petronas,
harga blh tahan murah la barang2 dia..

satu g kat dengkil
k.f.wong motorsport
kat pekan dengkil harga2 barang dia pon ok....

dua kedai ni adik beradik
Back to top Go down
6842
Laskar Muda


Posts: 4
Join date: 27/04/2010
Location: klia, sepang..

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Sat May 01, 2010 12:49 pm

kt shah alam area mane bro? bengkel baik pny.. gua nk servis blok..
Back to top Go down
azdli90
Kadet


Posts: 1443
Join date: 13/09/2009
Age: 23
Location: BEsut+terengganu

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Mon May 03, 2010 10:31 pm

salam...saper taw bengkel area sabak bernam or tedekat yang boleh wat wiring balik moto aku..adui masalah la skunk...byk kat cini x buat...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Thu May 20, 2010 10:07 pm

slm sume...kepada riders s.alam or yg dkat2 ngn s.alam, ak nk rekemen,
kalo korg nk repair, overhaul, setting, service tupai korg buat la kat bengkel wak tukiran pdg jawa.
ni bengkel melayu. keje diorg buat pn elok, puas ati, xde nk kencing2
korg tuka itu ini...pomen tu pn bepengalaman dlm setting2 motor maen
trak..kalo korg beminat nk gi bengkel ni bleh cntact ak
dulu(0145134056)...ak bleh tunjukkn bengkel tu...





Last edited by darksics on Tue Aug 10, 2010 4:36 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
lanung
Laskar Muda


Posts: 7
Join date: 11/02/2010
Age: 35
Location: putrajaya

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Wed Jul 07, 2010 11:33 am

banchiksk8 wrote:
add power motorsport
dekat sekolah jalan 2,
sepan kedai dia ada petronas,
harga blh tahan murah la barang2 dia..

satu g kat dengkil
k.f.wong motorsport
kat pekan dengkil harga2 barang dia pon ok....

dua kedai ni adik beradik

ok ker kedai situ??
aku nak repair tupai aku ni...
dh teruk sgt dh.... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
http://lanung5566.blogspot.com
Bob Sensei
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 1026
Join date: 01/06/2010
Age: 31
Location: Ayer Hitam - Batu Pahat - Kluang - JB

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Tue Jul 13, 2010 8:01 pm

Remp-it Motorworks,
Taman Suria,
86100 Ayer Hitam,
Batu Pahat, Johor

servis, baikpulih, modifikasi segala jenis motosikal 2 lejang, 4 lejang, 16 valve, enjin potong rumput, enjin kisar tebu dan lain2..

modifikasi adalah mengikut kemahuan pelanggan dan modal yg ada... stended abis meter lebih kurang rm350 tanpa modifikasi terhadap enjin...

insya'Allah...
Back to top Go down
xapex
Pegawai Waran II


Posts: 1040
Join date: 02/12/2009
Age: 18

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Wed Jul 14, 2010 12:34 am

Bob Sensei wrote:
Remp-it Motorworks,
Taman Suria,
86100 Ayer Hitam,
Batu Pahat, Johor

servis, baikpulih, modifikasi segala jenis motosikal 2 lejang, 4 lejang, 16 valve, enjin potong rumput, enjin kisar tebu dan lain2..

modifikasi adalah mengikut kemahuan pelanggan dan modal yg ada... stended abis meter lebih kurang rm350 tanpa modifikasi terhadap enjin...

insya'Allah...

btul2 ade ke bob??
Back to top Go down
Bob Sensei
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 1026
Join date: 01/06/2010
Age: 31
Location: Ayer Hitam - Batu Pahat - Kluang - JB

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Wed Jul 14, 2010 12:35 am

ape yg ade??
Back to top Go down
xapex
Pegawai Waran II


Posts: 1040
Join date: 02/12/2009
Age: 18

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Wed Jul 14, 2010 12:37 am

Bob Sensei wrote:
ape yg ade??

alamat kat atas tu???
Back to top Go down
Bob Sensei
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 1026
Join date: 01/06/2010
Age: 31
Location: Ayer Hitam - Batu Pahat - Kluang - JB

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Wed Jul 14, 2010 12:56 am

btol la.. kdai kt depan taman aku je.. nama kedai mmg lom ade... so diorang letak je dulu remp-it sbb pomen2 diorang suma mat rempit sepenuh mase adeihhh...
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts: 356
Join date: 25/08/2010
Age: 29
Location: x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Fri Sep 17, 2010 4:50 pm

cikgu bob, ambil la gambar kedai tu skali... tmn suria tu area mane ek? klu nk servis harga cun x? aku ni mencari gak bengkel coz x suka tgk pomen sesetgh benkel wat sambil lewa je
Back to top Go down
Bob Sensei
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 1026
Join date: 01/06/2010
Age: 31
Location: Ayer Hitam - Batu Pahat - Kluang - JB

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Fri Sep 17, 2010 7:18 pm

taman suria tu, 1km dari trafic light ayer hitam menghala ke yong peng... berdepan dgn pusat kesihatan ayer hitam..
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts: 356
Join date: 25/08/2010
Age: 29
Location: x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Mon Sep 20, 2010 1:08 pm

ok. tq. mmg lalu depan tu klu nk blik kg. next time aku try servis kt sane. harga barang kt kedai tu ok x? dan x de masalahkan klu bawa barang sendirikan?
Back to top Go down
Bob Sensei
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts: 1026
Join date: 01/06/2010
Age: 31
Location: Ayer Hitam - Batu Pahat - Kluang - JB

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Mon Sep 20, 2010 7:55 pm

brg2 better beli sendiri lagi bagus...
Back to top Go down
mzul787
Laskar Muda


Posts: 41
Join date: 27/11/2009
Age: 23
Location: utp

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Tue Sep 21, 2010 10:29 pm

kedai moto area2 ipoh x de ke? huhu
Back to top Go down
shahir_5847
Laskar Muda


Posts: 30
Join date: 05/10/2010
Age: 33
Location: Kg Jln Kebun, Seksyen 30 Shah Alam

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Fri Oct 08, 2010 9:32 am

Bagi warga klang & shah alam.
kedai motor kat simpang lima Bulatan Sultan Sulaiman dari bdr klang nak ke hospital Tengku Ampuan Rahimah tu pun glamer gak dengan harganya yang murah.
Aku pernah pi lama dulu. Sampai sekarang tanya member2 kedai tu masih berada di ranking teratas bab2 harga murah spare part motor ni.
Seri Muda area tempat2 spare part automotif tu mahal giler beb.
Padang Jawa memang femes gak...tapi femes tempat orang buang body moto curik kat ladang kelapa sawit tu..Padahal depan tu JPJ Selangor..heran2
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts: 356
Join date: 25/08/2010
Age: 29
Location: x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Fri Oct 15, 2010 11:04 am

shahir_5847 wrote:
Bagi warga klang & shah alam.

Padang Jawa memang femes gak...tapi femes tempat orang buang body moto curik kat ladang kelapa sawit tu..Padahal depan tu JPJ Selangor..heran2

ehem, mcm byk pengalaman jek?

anyway aku saje suka2 surf internet dan tejumpa satu website utk sparepart tupai ni

MORITAKA ASSEMBLERS (M) SDN. BHD.(491650-V)
22, Lorong Nagasari 9, Taman Nagasari,
Kawasan Perusahaan Perai 3, 13600 Perai,
Penang, Malaysia.

Tel: 604-3999994 (Hunting Line) 3991099, 3909558 Fax: 604-3997451
E-mail: support@moritaka.com.my

ada yg pernah pakai brand ni tak? especialy sticker brand ni? anyone?

Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts: 1228
Join date: 11/02/2010
Age: 28
Location: Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Fri Oct 15, 2010 11:59 pm

KC SENG MOTOR AUTO PARTS SDN BHD (690028-X)
PT 10660 Jalan BN 7B/1,
Taman Desa Cempaka,
Bandar Baru Nilai,
71800 Nilai,
Negeri Sembilan..
Tel : 06-8501516
Back to top Go down
wan_210407
Laskar Muda


Posts: 19
Join date: 19/12/2010
Age: 22
Location: kuala terengganu/klang

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Mon Dec 27, 2010 8:13 am

shahir_5847 wrote:
Bagi warga klang & shah alam.
kedai motor kat simpang lima Bulatan Sultan Sulaiman dari bdr klang nak ke hospital Tengku Ampuan Rahimah tu pun glamer gak dengan harganya yang murah.
Aku pernah pi lama dulu. Sampai sekarang tanya member2 kedai tu masih berada di ranking teratas bab2 harga murah spare part motor ni.
Seri Muda area tempat2 spare part automotif tu mahal giler beb.
Padang Jawa memang femes gak...tapi femes tempat orang buang body moto curik kat ladang kelapa sawit tu..Padahal depan tu JPJ Selangor..heran2

murah bro?? bole la... ade 2 kedai kat simpang lima tu..
1 yg ujung skali dia jual part2 vespa skali lpas tu dia susun byk EO motor kat kedai dia...
1 lagi kedai yg tgh sket sebelah kedai basikal..yg ni barang byk sket dari kedai ujung tu..

skrg bdak2 area klang jarang g citu dah...byk g kapar...
dengar cite simpang lima tu byk part yg di jual low kualiti a.k.a owner byk tipu...dgr orang ckp la
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts: 134
Join date: 09/01/2011

PostSubject: Re: Nama & Alamat Kedai Motor   Fri Jan 21, 2011 5:17 am

Bleh masuk lg satu kdi dlm list....

Mus Motor Racing Work (MMRW)
127, Jln SBC 1, T. Sri Batu Caves.
Batu Caves, Selangor.

Dulu kdi ni kat jln simpang 3 gombak.. Kalo nk modi ke servis ke buat ekzos ke... kdi ni ok la... servis puas hati... kdi ni biasa modi moto utk main cuprix.... penuh satu rak piala cuprix... owner melayu... selalu gi kdi ni ikut member servis moto... Smile
Back to top Go down
 

Nama & Alamat Kedai Motor

View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

 Similar topics

-
» coverset untuk lc 2011...kedai mne ad jual
» Nama & Alamat Kedai Motor
» salute kepada bro yg suggest & create section "alamat kedai motor"
» TTS Kedai Mamak Beside MZAB
» Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-