.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T PILIHAN ANDA V7

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
AuthorMessage
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Sep 25, 2010 9:02 pm

apish797 wrote:
ajizaimi wrote:
Salam. Td g stesen petronas tgk 2t sprinta 4000 1L= rm 20++. Pastu g tgk kdai moto. Rm15 . Tp bila cek tgk hanyalah 0.7L. Ada ke sprinta 0.7L

aik??bkan stended 2T hnyalah 0.5 L@1L ntuk yg bese2 pnyr??

sb tu la aku tny tp tmp aku ni area sibu, sarawak bkn KL
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Sep 25, 2010 10:42 pm

aku penah tau ade ade untuk 0.7 liter,tapi x pnh lak jumpe lg,try tgk packaging untuk mane kt information blkg tue,thai ke,indon ke,malay ke..
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Sep 25, 2010 11:51 pm

superjoemanito wrote:
aku penah tau ade ade untuk 0.7 liter,tapi x pnh lak jumpe lg,try tgk packaging untuk mane kt information blkg tue,thai ke,indon ke,malay ke..

hehe segan dah aku nk g kdai tu. Muka aku ni muka survey, beli tak Twisted Evil sb kdai tu byk brg mahal, cuci mata je la
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Sep 26, 2010 12:55 pm

ajizaimi wrote:

salam. Spam ckt. Pakai moto apa pulak skrg??
kau ni tak reti nk spam, tp, diam2 suda...yg pasti, setakat ni masih lg 125.... Razz

ajizaimi wrote:

hehe segan dah aku nk g kdai tu. Muka aku ni muka survey, beli tak Twisted Evil sb kdai tu byk brg mahal, cuci mata je la
biasa la tu bro..
aku ni sampai ada kedai bengang dgn aku sbb beli 1 brg jer, tp mcm2 tanya... Razz
yg best, kalau tnya sparepart ori, mula2 tokei kedai mst bajet mcm ni bdk tak mampu beli, skali dh jd beli wlpn hrga mmg diluar capaian, terus layan baek jer......
tp kalau tokei kedai tu dh knl, tak jd mslh dah.... Laughing

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
apish797
Laskar Kanan


Posts : 206
Join date : 01/07/2010
Age : 28
Location : Penang/Dungun

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Sep 26, 2010 3:34 pm

nk tny sket stended rege motul 3100 nga 5100 ??antara 2 nie mne satu yg best?? sekian...
Back to top Go down
tupaiku
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 29/07/2010
Age : 24
Location : melaka-area bkit beruang-ayer molek

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Mon Sep 27, 2010 7:25 am

rege motul 5100 rm44.00 kot atau da mura ke skang ni xtau ar... aritu aq amik 40 je sbab ade ofer plak kdai tu heheh...

bg aq 5100 lg best ,,, tp mse mula2 tuang dlu brat skit ah lme2 mantap..

Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Mon Sep 27, 2010 9:22 am

tupaiku wrote:
rege motul 5100 rm44.00 kot atau da mura ke skang ni xtau ar... aritu aq amik 40 je sbab ade ofer plak kdai tu heheh...

bg aq 5100 lg best ,,, tp mse mula2 tuang dlu brat skit ah lme2 mantap..


macam mahal jer.. Question

aku beli ritu tak sampai rm40 pun..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
tupaiku
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 29/07/2010
Age : 24
Location : melaka-area bkit beruang-ayer molek

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Mon Sep 27, 2010 5:59 pm

x tau aritu aq pon men bli je sje nak test minyak tue Shocked
Back to top Go down
apish797
Laskar Kanan


Posts : 206
Join date : 01/07/2010
Age : 28
Location : Penang/Dungun

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Mon Sep 27, 2010 6:34 pm

yamalube cmne plak?? ade spe2 pnah pkai??tlg la bg review sket..psl kebersihan enjin ke, dsb..huhu..aku pnh try skali je..pomen yg promote..xp xrsa ape lg kot..sbb moto msh bru..
Back to top Go down
tupaiku
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 29/07/2010
Age : 24
Location : melaka-area bkit beruang-ayer molek

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Mon Sep 27, 2010 6:47 pm

heheh aq ponn pnah try gak yamalube best gak ahh mule2 je

tp da lpas merembat cam lmau skit ah
Back to top Go down
apish797
Laskar Kanan


Posts : 206
Join date : 01/07/2010
Age : 28
Location : Penang/Dungun

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Mon Sep 27, 2010 11:51 pm

tupaiku wrote:
heheh aq ponn pnah try gak yamalube best gak ahh mule2 je

tp da lpas merembat cam lmau skit ah

haa..aku pon ade rsa symptom cmne..rse cm lemau je pas merembat kt highway raye ritu..huhu
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Tue Sep 28, 2010 2:14 am

apish797 wrote:
tupaiku wrote:
heheh aq ponn pnah try gak yamalube best gak ahh mule2 je

tp da lpas merembat cam lmau skit ah

haa..aku pon ade rsa symptom cmne..rse cm lemau je pas merembat kt highway raye ritu..huhu
2t yamalube cair sgt la.. aq da test gak.. x best...

_________________
Back to top Go down
tupaiku
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 29/07/2010
Age : 24
Location : melaka-area bkit beruang-ayer molek

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Tue Sep 28, 2010 3:05 pm

bro paan 2t yamalube ke 4t yamalube???

heheh btol gak ah yamalube ni akan bwat moto jdi lemau lpas mrembet...
ingat motot aku je yg kna cmtue..
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Sep 29, 2010 3:11 am

paan1171 wrote:
apish797 wrote:
tupaiku wrote:
heheh aq ponn pnah try gak yamalube best gak ahh mule2 je

tp da lpas merembat cam lmau skit ah

haa..aku pon ade rsa symptom cmne..rse cm lemau je pas merembat kt highway raye ritu..huhu
2t yamalube cair sgt la.. aq da test gak.. x best...
dey ayoyo aq ad ckple.. 2t da... yamalube gred jaso fc.. p cair sgt.....hahah

_________________
Back to top Go down
apish797
Laskar Kanan


Posts : 206
Join date : 01/07/2010
Age : 28
Location : Penang/Dungun

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Sep 29, 2010 7:42 am

paan1171 wrote:
paan1171 wrote:
apish797 wrote:
tupaiku wrote:
heheh aq ponn pnah try gak yamalube best gak ahh mule2 je

tp da lpas merembat cam lmau skit ah

haa..aku pon ade rsa symptom cmne..rse cm lemau je pas merembat kt highway raye ritu..huhu
2t yamalube cair sgt la.. aq da test gak.. x best...
dey ayoyo aq ad ckple.. 2t da... yamalube gred jaso fc.. p cair sgt.....hahah

yamalube ade 2T jgk ke??igt 4T jek..haha scratch
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Thu Sep 30, 2010 7:29 pm

salam. Ada, yamaha bt kluar 2t n 4t yamalube. Suzuki pn ada aku jmp dlm tin tp xtulis JASO or API jd aku xbrani pakai
Back to top Go down
ayed
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 14/07/2010
Age : 26
Location : the great of Cheras,K.L

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Fri Oct 01, 2010 8:09 pm

babet wrote:
saya pilih 2t evinrude johnson,quicksilver dan shell vsx....
4t sy pilih shell rimula r3x...motul 5100 dan shell vsx...

pbezaan?hahah..sy xpndai mmbeza...

mna nak carik 2t evinrude johnson dan quicksilver serta sewaktu dengannya...???desas desus cakap 2t ni bagus... ad detergentcy(pencuci) betoi ka..?? nak try pakai jugak..
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Oct 02, 2010 3:35 pm

ayed wrote:
babet wrote:
saya pilih 2t evinrude johnson,quicksilver dan shell vsx....
4t sy pilih shell rimula r3x...motul 5100 dan shell vsx...

pbezaan?hahah..sy xpndai mmbeza...

mna nak carik 2t evinrude johnson dan quicksilver serta sewaktu dengannya...???desas desus cakap 2t ni bagus... ad detergentcy(pencuci) betoi ka..?? nak try pakai jugak..

utk 2t tcw-3..boleh roger bro hakemrahim..
ataupun otai2 kl..joe wan mcm byk simpan 2t je.. Razz

p/s: skrg jjx pakai shell advance SX..jaso FB..set 2t lebih..tp ritu bukak head..takde pon carbon tebal2 kt head..
2t high grade ni biasenye cair sgt..so mcm tak best je..detergency mmg high..tp protection utk 125z? fikir2 kan... Twisted Evil
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Oct 02, 2010 4:02 pm

tupai comel wrote:
ayed wrote:
babet wrote:
saya pilih 2t evinrude johnson,quicksilver dan shell vsx....
4t sy pilih shell rimula r3x...motul 5100 dan shell vsx...

pbezaan?hahah..sy xpndai mmbeza...

mna nak carik 2t evinrude johnson dan quicksilver serta sewaktu dengannya...???desas desus cakap 2t ni bagus... ad detergentcy(pencuci) betoi ka..?? nak try pakai jugak..

utk 2t tcw-3..boleh roger bro hakemrahim..
ataupun otai2 kl..joe wan mcm byk simpan 2t je.. Razz

p/s: skrg jjx pakai shell advance SX..jaso FB..set 2t lebih..tp ritu bukak head..takde pon carbon tebal2 kt head..
2t high grade ni biasenye cair sgt..so mcm tak best je..detergency mmg high..tp protection utk 125z? fikir2 kan... Twisted Evil

salam. selalu jln jauh2 laju, ke dlm town slow2 je ??
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Oct 02, 2010 4:27 pm

utk jalan2 town..pakai 2t murah2 je da cukup kot..
nk berembat..pakai shell sx..2t lebih/bancuh..
ramai otai2 yg suggest shell sx..da cukup da utk 125z ni.. Razz
Back to top Go down
apish797
Laskar Kanan


Posts : 206
Join date : 01/07/2010
Age : 28
Location : Penang/Dungun

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Oct 02, 2010 4:42 pm

tupai comel wrote:
utk jalan2 town..pakai 2t murah2 je da cukup kot..
nk berembat..pakai shell sx..2t lebih/bancuh..
ramai otai2 yg suggest shell sx..da cukup da utk 125z ni.. Razz

shell vsx pon ok jgk kn?? no offense..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Oct 02, 2010 6:05 pm

eh mane ade aku simpan 2t byk2x,nk yg sng cari la 2t maxoil tcw3 je,kt nks sentul confirm ade,kt kedai s.parts moto chow kit ade gk,kdg2x stock cpt hbs,bdk2x selalu beli situ sbb murah skit,2 kali gk aku terkene dah hbs,kt s.alam lak kt kedai moto area seksyen 25,kt pj lak kt deret2x kedai area shell pjs2..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Oct 02, 2010 11:00 pm

superjoemanito wrote:
eh mane ade aku simpan 2t byk2x,nk yg sng cari la 2t maxoil tcw3 je,kt nks sentul confirm ade,kt kedai s.parts moto chow kit ade gk,kdg2x stock cpt hbs,bdk2x selalu beli situ sbb murah skit,2 kali gk aku terkene dah hbs,kt s.alam lak kt kedai moto area seksyen 25,kt pj lak kt deret2x kedai area shell pjs2..
joe.. kedai spareparts kat chow kit tu yang ko pegi tu yang mana satu?
ade banyak bederet kedai moto kat sana kan..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Oct 03, 2010 11:09 am

tah ape kedai namenye,tpi kedai tue je yg jual s.parts,kedai ke-2 hjg sekali menghala ke dataran merdeka,alah bbdk s.alam pun pi sane gk,eddy tue..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Oct 03, 2010 11:27 am

superjoemanito wrote:
tah ape kedai namenye,tpi kedai tue je yg jual s.parts,kedai ke-2 hjg sekali menghala ke dataran merdeka,alah bbdk s.alam pun pi sane gk,eddy tue..
aku biasa pegi kat sana gak.. dah tak ingat kedai moto ape.. biasa depan kedai dier leh parking kreta (Bus stand) owh.. kedai spare parts tu jual parts murah ea.. lain kali aku gi sana la..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Today at 6:29 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T PILIHAN ANDA V7
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: