.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T PILIHAN ANDA V7

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next
AuthorMessage
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Jan 19, 2011 7:59 pm

komi wrote:


beli kt area mane??ade diskaun??cube cite (dgn gaya usop hantu kak limah blk rumah) hehehe. aku rase pengguna tegar maxoil ni superjoemanito, tggu die jwb... Very Happy

hehe aku bli kt bangi la, area2 cni, aku bli 2t ni RM 23 1L, tu la, aku riso nk bubuh ni hehe, kang tk berasap terus plak hehe
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Jan 19, 2011 8:06 pm

MaGNum_1721 wrote:



salammm...slalu gak gne 2t ni...mnyak dye mmg htam...bau dye pn x brape nk sdap la mcam 2t vsx...2t ni mmg x likat pn...
mnyak ni pn kureng asap...n mnde ni jgak dpat kurangkn krbon...x mcam sheel pnye la...

aq rase cmtu la...kalo silap otai2 tolong btolkn la yekkk... Laughing


yi_tupaijek01 wrote:



xda ape perlu d takotkn..memg 2t utk motor..kurg karbon n asap...enjin lg ringan...memg minyak dia kaler htam n npk kotor,tp performance not bad....cuma harga jela agak keras bg student mcm aku ni...

Yi:hehe yeker, tu la pasal, aku tgk kotor je td, haa baru berani nk ltak kt tank, em harge dye td aku bli dlm RM 23, kalo jadi ahli dpt dlm RM 21





Magnum: owh yeker, tanx2 aku pon nk bg clean skit la head ni, ejos pon dah berkarbon dah ni hahaks
Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Jan 19, 2011 8:12 pm

nurkaye_akmal wrote:
MaGNum_1721 wrote:



salammm...slalu gak gne 2t ni...mnyak dye mmg htam...bau dye pn x brape nk sdap la mcam 2t vsx...2t ni mmg x likat pn...
mnyak ni pn kureng asap...n mnde ni jgak dpat kurangkn krbon...x mcam sheel pnye la...

aq rase cmtu la...kalo silap otai2 tolong btolkn la yekkk... Laughing


yi_tupaijek01 wrote:



xda ape perlu d takotkn..memg 2t utk motor..kurg karbon n asap...enjin lg ringan...memg minyak dia kaler htam n npk kotor,tp performance not bad....cuma harga jela agak keras bg student mcm aku ni...

Yi:hehe yeker, tu la pasal, aku tgk kotor je td, haa baru berani nk ltak kt tank, em harge dye td aku bli dlm RM 23, kalo jadi ahli dpt dlm RM 21





Magnum: owh yeker, tanx2 aku pon nk bg clean skit la head ni, ejos pon dah berkarbon dah ni hahaks




tarak hai la...ade rase beze x ble ko gne tu...??









Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Jan 19, 2011 8:17 pm

erk... 2t tu x bersih kn carbon dlam ekzos ye... hahaha...

_________________
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Jan 19, 2011 8:18 pm

hehe blum tuang pon lagi, sblum ni pkai shell sx ngan vsx je selang seli, maybe dlm dua tiga hari t kot baru rase
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Wed Jan 19, 2011 8:20 pm

paan1171 wrote:
erk... 2t tu x bersih kn carbon dlam ekzos ye... hahaha...

hahaks paan sampe hati ko gelak kt aku, clap2 dlm head jer kah2
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Thu Jan 20, 2011 3:07 am

besenyer akan bersih kt head je...xpon lubang minyak n lubang angin...lubang ejos kerak tebal cgt...memg payah nk bersih kalo stakat pakai sebotol...ambe beli aritu rm18 je stok lame..pastu harga naik jd rm22,trus xpakai dh...
Back to top Go down
chrome
Bintara Muda


Posts : 476
Join date : 01/09/2009
Age : 29
Location : dungun,shah alam

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 12:42 am





packing baru
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 12:13 pm

chrome wrote:


packing baru



packing baru..
tp isi die makin upgrade or downgrade..??
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 5:33 pm

dh la mahal plak packing baru tu....
adoii....

kt bngkel tmpt ak
AX7=rm26
AX5=19

semisynthetic start dgn AX7...
perghhh,,,,,

stick dgn HDEO ajela...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 5:45 pm

2t pon packing baru ke babet?
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 6:00 pm

2t xde lg...masih vsx dgn sx
Back to top Go down
chrome
Bintara Muda


Posts : 476
Join date : 01/09/2009
Age : 29
Location : dungun,shah alam

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 7:58 pm

tp aku rase 2T pon dh brtukar...packing still botol lame,tp isi dlm 2 dh lain...aku bli sx,mnyk tu kaler kuning jernih n bau cm mnyk 4T..n cm cpt abis je..slalu aku isi stgh botol thn lame,tp yg bru ni isi stgh botol,cm skejap je abis...
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 8:03 pm

yi_tupaijek01 wrote:
nurkaye_akmal wrote:
sekejap2 td aku pd bli 2t maxoil tcw3 yg color purple mcm ni:








disebabkan first time nk pkai minyak 2t ni, aku mcm pelik la hehe, btol ke minyak dye warne hitam ni, and lagi satu dye tak likat sgt ek mcm shell vsx or 2t laen, tak bubuh lagi ni, takotttttttt, pliss help me
xda ape perlu d takotkn..memg 2t utk motor..kurg karbon n asap...enjin lg ringan...memg minyak dia kaler htam n npk kotor,tp performance not bad....cuma harga jela agak keras bg student mcm aku ni...

kt meru 2T ni 19 inggit je..nk murah g la sana
Back to top Go down
inseniorshah
Laskar Muda


Posts : 57
Join date : 14/11/2009
Age : 35
Location : Klang-Shah Alam-Kuala Kangsar

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 8:09 pm

NCH_KU wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
nurkaye_akmal wrote:
sekejap2 td aku pd bli 2t maxoil tcw3 yg color purple mcm ni:








disebabkan first time nk pkai minyak 2t ni, aku mcm pelik la hehe, btol ke minyak dye warne hitam ni, and lagi satu dye tak likat sgt ek mcm shell vsx or 2t laen, tak bubuh lagi ni, takotttttttt, pliss help me
xda ape perlu d takotkn..memg 2t utk motor..kurg karbon n asap...enjin lg ringan...memg minyak dia kaler htam n npk kotor,tp performance not bad....cuma harga jela agak keras bg student mcm aku ni...

kt meru 2T ni 19 inggit je..nk murah g la sana

meru kedai mana satu??aku br je angkat kt sek 25 shah alam...dpt RM20 sebotol..angkat 3 botol terus.. cheers
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sat Jan 22, 2011 8:30 pm

kt lampu traffic simpang empat..dekat2 kedai bundle bertentangan kedai bundle 2..dekat ngan sekolah..nama kedai 2 x ingat la pulak...Very Happy
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 12:39 am

chrome wrote:
tp aku rase 2T pon dh brtukar...packing still botol lame,tp isi dlm 2 dh lain...aku bli sx,mnyk tu kaler kuning jernih n bau cm mnyk 4T..n cm cpt abis je..slalu aku isi stgh botol thn lame,tp yg bru ni isi stgh botol,cm skejap je abis...

yeke chrome cepat abes?

ak pown baru beli 2t sx td..tp xbukak lg...rasanya still kaler hijaw(stok lama)
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 12:51 am

uiyooo RM 19, ni nk bli buat stock byk2 ni, aku ingat 21 dah murah dah, rupenye ade lagi murah hehe, ta bleh jadik ni ngee
Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 1:05 am

brang murah ni kekadng ssah nk caye gak....
kne tliti btoi2 ma....jgan ikot sdap murah kang jd yg mhal bnde laen...
hahahhaa
Back to top Go down
chrome
Bintara Muda


Posts : 476
Join date : 01/09/2009
Age : 29
Location : dungun,shah alam

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 1:09 am

babet wrote:
chrome wrote:
tp aku rase 2T pon dh brtukar...packing still botol lame,tp isi dlm 2 dh lain...aku bli sx,mnyk tu kaler kuning jernih n bau cm mnyk 4T..n cm cpt abis je..slalu aku isi stgh botol thn lame,tp yg bru ni isi stgh botol,cm skejap je abis...

yeke chrome cepat abes?

ak pown baru beli 2t sx td..tp xbukak lg...rasanya still kaler hijaw(stok lama)

hahahaha..kt moto aku cm cpat abis r..pdahal moto stndard...mgkn perasaan aku je....dlm bln ni dh 2 kali aku bli sx...1 kt shell,1 lg kt bengkel...dua2 btol sx yg aku bli 2 sume mnyk dier kaler kuning n bau cm 4T...tp packing still cm packing lame...2psal aku cnfius....
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 1:14 am

tu la pasal, kene carik 2t lain la ni, sebelum ni aku pkai sx/vsx, tp mcm dah ta wangi jer, then baru try pkai maxoil ni, stkat ni mcm best skit la, bau tu busuk jugak kah2, tp mcm senyap skit la


Last edited by nurkaye_akmal on Sun Jan 23, 2011 11:02 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 2:43 am

MaGNum_1721 wrote:
brang murah ni kekadng ssah nk caye gak....
kne tliti btoi2 ma....jgan ikot sdap murah kang jd yg mhal bnde laen...
hahahhaa

2 la murah semacam je..kedai 2 baru bukak..tokey 2 cakap ada promosi..ntah la.. Rolling Eyes
Back to top Go down
Kato_125
Bintara Kanan


Posts : 682
Join date : 28/09/2010
Age : 26
Location : kUaNtaN mEnJeRiT

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 5:03 pm

chrome wrote:




packing baru


packing baru 2T shell pon cm nie gak ker?? bounce bounce bounce
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 11:09 pm

Kato_125 wrote:
chrome wrote:




packing baru


packing baru 2T shell pon cm nie gak ker?? bounce bounce bounce

fuiyooo lawa btol packing dye, meriah gler, tapi aku tk jumpe lagi packing mcm ni kt area sni
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Sun Jan 23, 2011 11:52 pm

packing yg tukar aq rase untok mnyak itam... untuk 2t diorng x tukar packing die.. still yg same... cume mnyak je diorng tukar...

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T PILIHAN ANDA V7   Today at 11:58 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T PILIHAN ANDA V7
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 17Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: