.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kaunter Tambah Posting V5

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Wed Dec 08, 2010 8:39 pm

itulah melayu.. dari tanah pusaka ke helmet pusaka kepada rim pusaka sekarang coverset pusaka.. lepas2 ni entah ape barang pusaka yang naek rega. bodo je..
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Wed Dec 08, 2010 9:43 pm

haha bagi kes yg penah aku dengar plak..
mule2 mamat A ni saje2 nak jual set2 rare limited dier n bukak le rege mengarut yakni riban2....
pastu dtng mamat B ni anak load+minat giler set tu tanpa ckp banyak amik terus bayar harge riban...
then mamat B, cite kat mamat C "aku dapat jual harge ni dowh"
mamat C plak tanpa berlengah jual plak set rare dier ngan harge yg same n up skit2...
alasan ade "budak slumber beli harge ni,apsal aku xleh jual harge ni plak"..
dan korang plak renung2 kan lah mamat mane yg korang nak jadi..haha..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 12:22 am

aku nak jadi mamat D.. up lagi sebelum coverset reput.. buat modal beli moto baru sambil gelak mamat B bodo beli coverset mahal2.. bak kata vendeta.. coverset ni.. makin lama makin nak rosak.. reput.. etc..etc.. so.. jual la selagi harga tu orang stil nak mahal2.. coverset tu bukan bagi moto laju pun.. xsiden tatap pecah punya.. well.. duet masing2.. kalau loaded tu takpe gak.. janji duet datang dari titik peluh sendiri.. bukan dari duit loan@duet mak bapak yang kerja separuh nyawa untuk menyara anak2 tapi taktau anak2 dier senang2 je buang duit riban2 semata2 nak dapat coverset 'rare'
takde salahnya kalau duit tu sindiri yang punya.. asalkan tidak membebankan orang tua.. tapi.. kalau coverset yang belum tahap rare lagi dah nak jual riban2.. memang sah2 desprate..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 12:33 am

mantadkb wrote:
aku nak jadi mamat D.. up lagi sebelum coverset reput.. buat modal beli moto baru sambil gelak mamat B bodo beli coverset mahal2.. bak kata vendeta.. coverset ni.. makin lama makin nak rosak.. reput.. etc..etc.. so.. jual la selagi harga tu orang stil nak mahal2.. coverset tu bukan bagi moto laju pun.. xsiden tatap pecah punya.. well.. duet masing2.. kalau loaded tu takpe gak.. janji duet datang dari titik peluh sendiri.. bukan dari duit loan@duet mak bapak yang kerja separuh nyawa untuk menyara anak2 tapi taktau anak2 dier senang2 je buang duit riban2 semata2 nak dapat coverset 'rare'
takde salahnya kalau duit tu sindiri yang punya.. asalkan tidak membebankan orang tua.. tapi.. kalau coverset yang belum tahap rare lagi dah nak jual riban2.. memang sah2 desprate..

ayat yg dibold ni..
i lllooooooiiiiikkkkkkkeeeeeee haha
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 12:47 am

Ultra-Z wrote:
itulah realiti wahai kawan2..
sbb brg dh tkde production, tp permintaan tinggi.
setinggi mane permintaan itu, haa, itu yg kte tatau..
same la dgn enkei 3/6 btg, coverset gogo/rossi, spotrim rare..
hasil dr obsesi kbykn manusia neh la punca arga mkin naik.
tahun 2006/2007 dlu prnah je mmbr aku offer enkei 3btg rm250, desperate nk pkai duet.
tp aku tk brnafsu pn time tu, wat bodo jela..
ar125 pn arge dlm seriban lbey, 3btg s'pore(ybr) 5-7rat..
skg kalo arge tu, korg pn mesti rase nk tanye, 'dtg tahun 2010 naek mesin mase ke bang?' Laughing
selera masing2..
obsesi masing2..
ade sggup berabes beli cvrset/rim riban2,
ade kemaruk men music beli gitar 2-3bijik, kne plak gibson les paul custom, ibanez jem7v, pastu sje nk wat collection amek fender strat MIA sbijik, telecastor sbijik..
yg gile game plak bli graphic card plg kawdu power, monitor 24inch, keyboard n mouse Razer, CPU pkai water coolant..
pergh..
kdg heran tgk manusia neh.
smpai sggup bergolok gadai, berhutang sane sini, ikat perut, semate2 puaskan nafsu.
nafsu sndr ke nafsu org lain?
pkai coverset crack, tp hati puas sebab org usha2 n puji coverset orimoto/rare..
bodo namenye tu..

sbb tu islam menyuruh umatnye mengamalkan kesederhanaan.
berlebih2 mmbazir memenuhi tuntutan nafsu pn tkleh,
kedekut ya amat sggup pkai moto bogel tkde coverset pn tkleh.
apepn bli cvrset mhl2 ade cacat semate2 nk poyo2, still bodo.
bodo gile bab1.
bab1 gile pn tk bodo cmtu..

farao
*maroon hitam orimoto 4rat? beli kt mudah br rm350. siap spoiler n ferring. span belah dlm tkde? tk bleh potong n lekatkn sndr? dh pkai kt moto nmpk ke span tu? ke tnk pkai pn, nk canang satu malaya 'aku ade coverset orimoto, neh span dlm sbg bukti.' astaga.. mengucap yob, mengucap..


Aku Sokong....
Renungkan & selamat beramal.... drunken
Klu bende lain selain Coverset tu aku cam bley terima g nk abes riban2..
bak kata Ultra, Nafsu sendiri ke nafsu org lain?
pada aku, dua2 sama jer, kita beli sbb nafsu sendiri, dah beli pastu kita guna,
bila guna org len plak tgok bernafsu.... maknanya, beli tok nafsu sendiri & org lain.... drunken
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 12:52 am

kudaunismall wrote:
itulah melayu.. dari tanah pusaka ke helmet pusaka kepada rim pusaka sekarang coverset pusaka.. lepas2 ni entah ape barang pusaka yang naek rega. bodo je..

Salah Satunya Minyak Petrol Pusaka Tanah Melayu..... drunken
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 12:54 am

N.A.M.I wrote:
haha bagi kes yg penah aku dengar plak..
mule2 mamat A ni saje2 nak jual set2 rare limited dier n bukak le rege mengarut yakni riban2....
pastu dtng mamat B ni anak load+minat giler set tu tanpa ckp banyak amik terus bayar harge riban...
then mamat B, cite kat mamat C "aku dapat jual harge ni dowh"
mamat C plak tanpa berlengah jual plak set rare dier ngan harge yg same n up skit2...
alasan ade "budak slumber beli harge ni,apsal aku xleh jual harge ni plak"..

dan korang plak renung2 kan lah mamat mane yg korang nak jadi..haha..

Mmg ini la yg slalu terjadi skarang...
sepatutny sebagai pengguna/pembeli kne la fkr masak2 dlu...
mmg la berduit, tp berbalik pada ultra ckp tu,
islam ~ kesederhanaan ~ nafsu....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 12:57 am

mantadkb wrote:
aku nak jadi mamat D.. up lagi sebelum coverset reput.. buat modal beli moto baru sambil gelak mamat B bodo beli coverset mahal2.. bak kata vendeta.. coverset ni.. makin lama makin nak rosak.. reput.. etc..etc.. so.. jual la selagi harga tu orang stil nak mahal2.. coverset tu bukan bagi moto laju pun.. xsiden tatap pecah punya.. well.. duet masing2.. kalau loaded tu takpe gak.. janji duet datang dari titik peluh sendiri.. bukan dari duit loan@duet mak bapak yang kerja separuh nyawa untuk menyara anak2 tapi taktau anak2 dier senang2 je buang duit riban2 semata2 nak dapat coverset 'rare'
takde salahnya kalau duit tu sindiri yang punya.. asalkan tidak membebankan orang tua.. tapi.. kalau coverset yang belum tahap rare lagi dah nak jual riban2.. memang sah2 desprate..

Aku Sokong...... cheers
Renung2kan & selamat beramal.... drunken
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 8:40 am

Yap S.ALam wrote:


Salah Satunya Minyak Petrol Pusaka Tanah Melayu..... drunken

post incik yap kt atas neh Rolling Eyes aku suke sbb time posting cun..
kehehehehe..
smbung sket cte psl buat duet riban2 neh,
tk rase brdosa ke up arge kaw2?
haram siot amek keuntungan double dr nilai sebenar.
tu la mak soh pegi skola agama ponteng gi maen motor.
aku pn tk dlm mane ilmu agama, tp basic2 halal haram dosa pahala faraid muamalat jenayat munakahat tu tau la sket2..
kahaha..
syllabus skola agama kt johor tu.. Wink
ahh, boring la cte mende rare2 neh..
asek melalut je nnt.. drunken
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 10:30 am

satu hal lagi fenomena kat malaysia ni bile moto dah upgred kaw2, harga jual lagi mahai dari harga beli.. ape buduhnye mereka ini?

contoh: 125z 2009 + rim ar + coverset kuning = rm 7900.. ayahanda beliau ajar macam tu ke? haish..
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 10:45 am

slalunya org pakai brg ori ni sbb tahan lama...

coverset rare rm1000 & enkei 3btg konon2 rare tp bersepah bdk jual hrga rm1000 jugak,
dua2 brg orimoto, satu brg kalau jatuh pn masih kukuh, 1 lg brg kalau jatuh kompom pecah...
mane satu berbaloi dgn harga, mane satu pilihan anda... Razz Razz tongue

biasalar...rare in malaysia only..
ar125, gto tu kalau kt luar negara mcm tahap c70 jer kt malaysia ni...
125z? pakai la brg rare mane pn, org luar mmg tak pndg lgsg...
kalau rz350, rz250r, r1z250 tu org pandang lg lar...ni mmg betul2 rare...

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 4:14 pm

hehehe... takyah pegi jauh2..
kalau ko pegi kampong aku pun dah leh nampak vendetta..
nampak orang pakai enkei 3 batang+coverset orimoto 'rare'
orang tak pandang sangat.. moto stendet keluar kedai katanyer..
pakai barang aftermarket.. footrest resing.. rim RB spesel size..
coverset lokel airbrush.. senang citer semua barang aftermarket la..
orang cakap walawei.. mantap sioot..
maybe mentaliti tak sama kot.. kalau macam aku..
ape aku kisah kat cat coverset tu.. ori tak ori belakang kira..
janji nampak cantik dimata n berbaloi untuk wang ringgit yang dileburkan..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 6:02 pm

mantadkb wrote:
hehehe... takyah pegi jauh2..
kalau ko pegi kampong aku pun dah leh nampak vendetta..
nampak orang pakai enkei 3 batang+coverset orimoto 'rare'
orang tak pandang sangat.. moto stendet keluar kedai katanyer..
pakai barang aftermarket.. footrest resing.. rim RB spesel size..
coverset lokel airbrush.. senang citer semua barang aftermarket la..
orang cakap walawei.. mantap sioot..
maybe mentaliti tak sama kot.. kalau macam aku..
ape aku kisah kat cat coverset tu.. ori tak ori belakang kira..
janji nampak cantik dimata n berbaloi untuk wang ringgit yang dileburkan..


Terrbbaaiikkk... ayat nie la aku nk ckp 'taip' selama nie....
tp x tertaip2.... wakaka.... drunken drunken drunken
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 7:57 pm

tapi aku memang banyak kumpul barang ori ni yap.. tapi beli dengan harga rendah la..
sebab parts semua tak komplete.. coverset ori ni mmg tahan sikit dari lokel..
tapi semua kaverset ori tu dah ready nak cat je.. hahahahaha...
tunggu musim panas datang lagiii.... tapi aku muskil la..
ko kan collector barang rare...

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Thu Dec 09, 2010 8:18 pm

Laughing Laughing Laughing

adeh mengidam rim 3.0 ngan tayar slick le pulok..115/70 blkg,95/70 depan perghhh...

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Fri Dec 10, 2010 12:36 am

mantadkb wrote:
tapi aku memang banyak kumpul barang ori ni yap.. tapi beli dengan harga rendah la..
sebab parts semua tak komplete.. coverset ori ni mmg tahan sikit dari lokel..
tapi semua kaverset ori tu dah ready nak cat je.. hahahahaha...
tunggu musim panas datang lagiii.... tapi aku muskil la..
ko kan collector barang rare...


Uik?? Hehe... aku mmg collector brg rare... tp klu brg rare tu aku dah ade,
aku x bli lagi.... Hehe... aku bkn collector brg same byk2.. watpe.. Haha...
Terus terang, kat 125z sume bende x bape nk rare bg aku... servis ikut time..
guna brg2 enjin yg ori dah cukup.. yg rare hny Sportrim.. drunken
Lain org lain la carany... Cukup aku de coverset ori dah ler.. coverset riban2 aku tgok sambil senyum jer..
tp klu sportrim atau rayban riban2... Eerrrrrr...... Goyanggg gak rrr......
cam biase la.. lapa pown mkn sekadar alas pewot jer...
simpan tok bli brg2 yg aku minat tu... He...
ish, teruk betul la diriku ni...
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Fri Dec 10, 2010 12:49 am

chocolate wrote:
Laughing Laughing Laughing

adeh mengidam rim 3.0 ngan tayar slick le pulok..115/70 blkg,95/70 depan perghhh...

ohtidak.com!!!
hahahaha..
bleh je choc kalo nk sarung..
tp utk spesel function jela..
kalo tk mau jd 'kotak' tyrnye..
then pasir pn sng naik masuk airbox.
soft compound le katekan..
silap2 trlggr lubang pn berlekuk tyr..
huhuhuhu... Sad
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Wed Dec 15, 2010 5:56 pm

sape tau lobang-lobang pekerjaan utk individu sdang menunggu result spm?? bosan duk umah..mau buat duit skit
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Wed Dec 15, 2010 5:57 pm

mazakim wrote:
Rumah lama :>> http://125z.darkbb.com/diskusi-kedai-kopi-isu-semasa-f13/kaunter-tambah-posting-v4-t936.htm

compliment from me...


cantik jacket mazakim tu..bpe sen beli?? utk daily ride sesuai x??
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Wed Dec 15, 2010 8:38 pm

chaosworld wrote:
sape tau lobang-lobang pekerjaan utk individu sdang menunggu result spm?? bosan duk umah..mau buat duit skit

gi try apply rider McD atau pizza hut..
bwk ex5 delivery..
hehehehe..
jnji ade lesen moto..
Back to top Go down
Shiro
Bintara Muda


Posts : 438
Join date : 03/01/2010
Age : 27
Location : kangaq

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Sun Dec 19, 2010 3:57 am

Ultra-Z wrote:
chaosworld wrote:
sape tau lobang-lobang pekerjaan utk individu sdang menunggu result spm?? bosan duk umah..mau buat duit skit

gi try apply rider McD atau pizza hut..
bwk ex5 delivery..
hehehehe..
jnji ade lesen moto..


rider Mcd@ pizza hantar delivery nek tupaijet..fuuuhhh...merciikkkk....
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Sun Dec 19, 2010 12:07 pm

Shiro wrote:
Ultra-Z wrote:
chaosworld wrote:
sape tau lobang-lobang pekerjaan utk individu sdang menunggu result spm?? bosan duk umah..mau buat duit skit

gi try apply rider McD atau pizza hut..
bwk ex5 delivery..
hehehehe..
jnji ade lesen moto..


rider Mcd@ pizza hantar delivery nek tupaijet..fuuuhhh...merciikkkk....

tp kn nk pkai box kat blakang?? 125zr+box=??? mcm mne rupe nye ek??
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Sun Dec 19, 2010 12:18 pm

Ultra-Z wrote:
chaosworld wrote:
sape tau lobang-lobang pekerjaan utk individu sdang menunggu result spm?? bosan duk umah..mau buat duit skit

gi try apply rider McD atau pizza hut..
bwk ex5 delivery..
hehehehe..
jnji ade lesen moto..

ultra z cakap bawak ex5 ke 125z?
ke mata aku yg salah tengok?

_________________
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Sun Dec 19, 2010 12:28 pm

ntahnye..
sndr punye moto, parking n kasi lock baek2 suda.
delivery sumer pkai la moto company.
kbykn fastfood company diorg punye moto ex5 je.
tp ade gk area lembah klang pkai wave100 atau wave125 tk sure.
kt area damansara aritu aku jumpe LC (domino's pizza tk silap)
hehehe..
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Sun Dec 19, 2010 3:50 pm

xde ag yg pkai tupai ek..hehe.. ex5 diorg tu kalo kita nk modi bleh x?? kasi power skit hahaha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V5   Today at 6:01 am

Back to top Go down
 
Kaunter Tambah Posting V5
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Kaunter Tambah Posting V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: