.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
AuthorMessage
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Sat Feb 12, 2011 11:36 am

chocolate wrote:
besenya engineer dah buat terbaik utk kegunaan apa muto tu akan digembala

tp tang production part2 ada byk mende kecik yg besenye diorang kasi x cantek(buat ala kadar sj,x detail btol2),supaya hp lg rendah dr target..nape buat camtu?rugi la diorang kl sumer yg best kasi kat muto production-->ni apa yg aku baca la

besenye mmg muto stended dah power,tp ada byk mende yg diorang kasi offset lari nak kasi power tu kureng
contoh offset lari tu guane choc?adkah kt crankshaft?blok?

penah ambe dgr,crankshaft molek xmolek boleh bg kesan kt kelajuan n hp...btol ke
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Sat Feb 12, 2011 1:50 pm

contoh ambe amik kat blok..masa piston kat TDC,tebing blok tu tinggal tinggi lg,mean piston x travel habis sampai ke atas-->kompression jadi kurang

pasal crankshaft tu ambe xtau,molek guane tu yi?

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Sun Feb 13, 2011 10:03 pm

woah...plug baru ni..susah nk read...
pilot kecik sgt tu bro..

nk tanye otai2 la kan..
jarum asah ni...effect mainjet mase full throttle je ke? (jarum tarik smpai atas)...
sbb half throttle..bobok..bile fulll throttle..plug perang terang plak..nk up mainjet lg jd lebih bobok le mid rpm... adakah ini effect pakai jarum asah kt hujung?
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Mon Feb 14, 2011 3:06 am

tupai comel wrote:
woah...plug baru ni..susah nk read...
pilot kecik sgt tu bro..

nk tanye otai2 la kan..
jarum asah ni...effect mainjet mase full throttle je ke? (jarum tarik smpai atas)...
sbb half throttle..bobok..bile fulll throttle..plug perang terang plak..nk up mainjet lg jd lebih bobok le mid rpm... adakah ini effect pakai jarum asah kt hujung?

mcmlbeh kurng kes aq kena gak skrg ni... hahaha... mtor dh bobok... test plug perang terang.. nk up mj mkin la bobok.. hahha... ke pilot besar effek bobok gak..? tmpang skali soalan same.. keh3...

_________________
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Thu Feb 17, 2011 10:23 am

paan1171 wrote:
tupai comel wrote:
woah...plug baru ni..susah nk read...
pilot kecik sgt tu bro..

nk tanye otai2 la kan..
jarum asah ni...effect mainjet mase full throttle je ke? (jarum tarik smpai atas)...
sbb half throttle..bobok..bile fulll throttle..plug perang terang plak..nk up mainjet lg jd lebih bobok le mid rpm... adakah ini effect pakai jarum asah kt hujung?

mcmlbeh kurng kes aq kena gak skrg ni... hahaha... mtor dh bobok... test plug perang terang.. nk up mj mkin la bobok.. hahha... ke pilot besar effek bobok gak..? tmpang skali soalan same.. keh3...
erk pilot besar pon mempelawa bobok sebenarye...lg 1,saiz jetting walaupon same,tp effect lain2...

choco-crankshaft offset tu rsnyer mcm jarak center ke center yg lari,sbkn jarak lejang jd ter offset...ni pomen yg kate..ambe tlg tulis je
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 12:09 pm

alo alo alo bawak moto pergi mek hajar, boleh aku nak belajar?
depada otai2 yg di hormati dan di sayangi, aku ingin bertanye bagaimanakah cara2 nak setting carburator dgn betul, cara2nye?????? Shocked Question
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 12:45 pm

mega mc D wrote:
alo alo alo bawak moto pergi mek hajar, boleh aku nak belajar?
depada otai2 yg di hormati dan di sayangi, aku ingin bertanye bagaimanakah cara2 nak setting carburator dgn betul, cara2nye?????? Shocked Question

cara2 nye..bace thread ni dari v1 smpai la skrg..

p/s: mod..nk rumah baru.. cheers
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 12:50 pm

snang je anta trus kat pomen mntak tlg set kan...smbil2 tu tgk la care nak set nye...lagi sng tak pning kpale nnt...dah taw boleh cube sndri...
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 12:56 pm

maksud aku setting angin n rpm,,, kat v?? semua cite mj dan pj je....... kalau ada cara cite la,,, kalau xnak kongsi xpelah,, saje nak bertanye nak tambah pergalaman, berkongsi ilmu xkan rugi, tq bro otai 2 semua cadangan yg bijak tu..
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 1:01 pm

uit jgn la cmtu bro...aku ckp trus terang aku tak pandai sgt...slalu anta pomen je...nnt ade la otai2 comment tu...kene saba je...smbil2 tunggu otai2 komen tgk2 la page2 sebelum n mane taw ade terjumpe...takpun tgk kat thread arkib...thread2 post2 lame...aku pnh terjumpe lu...k bro? chill2
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 1:21 pm

ha mcm tulah sejuk sikit hati,, aku xpandai je kalau pandai dah lame bukek kedai moto hihihihihihihihi
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 1:24 pm

kene rajin survey2 lam forum n...byk giler info tapi kene cari la...
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 1:41 pm

orait aku pon tgh selak2 nih, cari ape yg berguna.... ko dok gombak xjauh tu
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 2:52 pm

skang aku dah blik perak...lame dah tak ke gombak...
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 2:57 pm

fb aku megaabdullah@yahoo.com.my
xboleh sembang sini nanti kene sebat bro
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 3:04 pm

k2...nnt aku add...nnt kene sebat???
Back to top Go down
mega mc D
Laskar Muda


Posts : 67
Join date : 21/02/2011
Age : 32
Location : wangsa maju

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 6:14 pm

ada org ckp kalau nak set angin tutup skrul angin sampai habis. pastu pulas throtal sampai 3 tahan sampai 3 pastu mula bukak skrul angin pelahan lahan sampailah enjin menjerit paling kuat, itulah yg selalu aku buat tapi xtau la betul atau x,, Razz
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Wed Feb 23, 2011 8:24 pm

aku pun dnga cmtu gak
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3   Today at 7:10 am

Back to top Go down
 
Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
 Similar topics
-
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: