.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Exzos Yang korang Pakai? V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Apr 21, 2012 1:29 pm

125z ganu wrote:
tak la bunyi mcm ting3 sgt..cam ade benda kat dlm..

ohh standart lr nii....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Apr 21, 2012 3:50 pm

yer...kalo bunyi ting3 cam tin kosong tuh,ekzos slapis..
sape kat sini penah pakai ekzos tekno????
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Apr 21, 2012 5:04 pm

125z ganu wrote:
yer...kalo bunyi ting3 cam tin kosong tuh,ekzos slapis..
sape kat sini penah pakai ekzos tekno????

Enik Ultra Z penah pkai xzos tu....tut tut tut tut mmangiil ultra z..
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Mon Apr 23, 2012 10:44 pm

Ultra-Z,dimanakah anda? haahahaha
Back to top Go down
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Tue Apr 24, 2012 10:19 pm

sape penah tengok/pakai ekzos BM POWER cutting std?
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sun Apr 29, 2012 3:20 pm

redline wrote:
mana2 yg senang la, klu aku prefer gantung mufler ke bawah, pastu ketuk3... pastu tebalikkan dan goncang2 untuk keluarkan crispy2 tu... tembak air ikut mufler, pastu kering kan...bila dan kering, pasang kat moto... main rem2...kadang2 kerak2 yang tetinggal kat mufler tu besepah keluar... banyak syok lah... pastu dah bleh la nak spray anti rust+hi temp flat black...ha3... aku try n error je... ni ikut pengalaman sendiri je... asal boleh hu3...

redline,cmner ko wat sembor anti rust 2 erkkk...???
jenis pe...???
spray anti rust then tggu smpi kering n pastu bru spray hi temp...???
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Mon May 07, 2012 9:59 pm

Tanya skit..

Dekat Mana saya boleh cari pipe EJM 125Zr ?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Aug 31, 2012 10:29 pm

ekzos chamber kalau gna untuk daily ride ok ke?
Back to top Go down
Naruto125z
Laskar Muda


Posts : 15
Join date : 11/08/2012
Age : 34
Location : Miri

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Aug 31, 2012 11:44 pm

Azeri_conquistador wrote:
ekzos chamber kalau gna untuk daily ride ok ke?


ok jer bro...Aku penah pakai chamber 3 bln direct, pegi n balok keje...Yg ptg lepas dr roadblock,hehehe...Jgn lupa bg 2t lebh dlm tangki minyak...
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Sep 01, 2012 12:18 pm

Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ekzos chamber kalau gna untuk daily ride ok ke?


ok jer bro...Aku penah pakai chamber 3 bln direct, pegi n balok keje...Yg ptg lepas dr roadblock,hehehe...Jgn lupa bg 2t lebh dlm tangki minyak...

minyak makan tak? lagi 1 kalau ekzos pendek lepas roadblock tak
Back to top Go down
Naruto125z
Laskar Muda


Posts : 15
Join date : 11/08/2012
Age : 34
Location : Miri

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Sep 01, 2012 12:56 pm

Azeri_conquistador wrote:
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ekzos chamber kalau gna untuk daily ride ok ke?


ok jer bro...Aku penah pakai chamber 3 bln direct, pegi n balok keje...Yg ptg lepas dr roadblock,hehehe...Jgn lupa bg 2t lebh dlm tangki minyak...

minyak makan tak? lagi 1 kalau ekzos pendek lepas roadblock tak

Mengikut pengalaman ekzos chamber takkan lps roadblok punya...Ade roadblok kn tggu roadblok lps n jika cun ader kwn polis lg cantik,mmg lps punyer...Minyak ader mkn sket tp utk ulang alik keje tu ok la...Yg paling penting adalah kepuasan memakai chamber kalu tgk meter melepasi 180km...mmg syok giler...nak lps roadblok pakai la yy pang...Aku skrg pakai yy pang rxz sbb perut ekzos nyer besar sket ala2 chamber...
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Sep 01, 2012 10:30 pm

Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ekzos chamber kalau gna untuk daily ride ok ke?


ok jer bro...Aku penah pakai chamber 3 bln direct, pegi n balok keje...Yg ptg lepas dr roadblock,hehehe...Jgn lupa bg 2t lebh dlm tangki minyak...

minyak makan tak? lagi 1 kalau ekzos pendek lepas roadblock tak

Mengikut pengalaman ekzos chamber takkan lps roadblok punya...Ade roadblok kn tggu roadblok lps n jika cun ader kwn polis lg cantik,mmg lps punyer...Minyak ader mkn sket tp utk ulang alik keje tu ok la...Yg paling penting adalah kepuasan memakai chamber kalu tgk meter melepasi 180km...mmg syok giler...nak lps roadblok pakai la yy pang...Aku skrg pakai yy pang rxz sbb perut ekzos nyer besar sket ala2 chamber...

chamber yang perut besar ak tringin nk gne tpi tmpat ak bnyk plak bonggol, t kemek plak. apa2 pn bila pakai chamer baru la awek2 usya

lol!
Back to top Go down
Naruto125z
Laskar Muda


Posts : 15
Join date : 11/08/2012
Age : 34
Location : Miri

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Sep 01, 2012 11:05 pm

[quote="Azeri_conquistador"]
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ekzos chamber kalau gna untuk daily ride ok ke?


ok jer bro...Aku penah pakai chamber 3 bln direct, pegi n balok keje...Yg ptg lepas dr roadblock,hehehe...Jgn lupa bg 2t lebh dlm tangki minyak...

minyak makan tak? lagi 1 kalau ekzos pendek lepas roadblock tak

Mengikut pengalaman ekzos chamber takkan lps roadblok punya...Ade roadblok kn tggu roadblok lps n jika cun ader kwn polis lg cantik,mmg lps punyer...Minyak ader mkn sket tp utk ulang alik keje tu ok la...Yg paling penting adalah kepuasan memakai chamber kalu tgk meter melepasi 180km...mmg syok giler...nak lps roadblok pakai la yy pang...Aku skrg pakai yy pang rxz sbb perut ekzos nyer besar sket ala2 chamber...

chamber yang perut besar ak tringin nk gne tpi tmpat ak bnyk plak bonggol, t kemek plak. apa2 pn bila pakai chamer baru la awek2 usya

Tu la pasal, kang kemek plak chamber...sayang tu bro...aku punya chamber ada scratch sket sbb korner sket kena plak,haha...Pakai chamber bunyi mengancam mana tak awek usya...haha...
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sun Sep 02, 2012 12:53 pm

kalau guna ekzos selain ekzos standard mmg kne set carb blik ke?
Back to top Go down
Naruto125z
Laskar Muda


Posts : 15
Join date : 11/08/2012
Age : 34
Location : Miri

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sun Sep 02, 2012 1:25 pm

Azeri_conquistador wrote:
kalau guna ekzos selain ekzos standard mmg kne set carb blik ke?

Bg aku la bro pas tukar ekzos 1st kn test bawa laju tp jgn la sampai max (erti kata - smoth ke tak bila tarik ke rpm tinggi), pastu tgk plug basah or kering...In case kalu ada bunyi menembak tu kn tkr plug dulu n setting carb (tune angin or kn tkr main jet bg minyak lebih bila kepala spark plug tu kering)...Bro ko pakai carb ape 125z / RXZ...berdasar pengalaman aku bersama 125z kesayangan ku...
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sun Sep 02, 2012 5:29 pm

Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
kalau guna ekzos selain ekzos standard mmg kne set carb blik ke?

Bg aku la bro pas tukar ekzos 1st kn test bawa laju tp jgn la sampai max (erti kata - smoth ke tak bila tarik ke rpm tinggi), pastu tgk plug basah or kering...In case kalu ada bunyi menembak tu kn tkr plug dulu n setting carb (tune angin or kn tkr main jet bg minyak lebih bila kepala spark plug tu kering)...Bro ko pakai carb ape 125z / RXZ...berdasar pengalaman aku bersama 125z kesayangan ku...

ak gne carb stendet je, 2 mnggu lepas ak gne ekzos bm power, masa bawak dalam meter 1++,ekzos bnyi mcm meletup2 kecil, takut time tu nasib baik sampai rumah gak,lps tkr ekzos stendet ok plak jadinya. dua2 meter boleh out dgn ekzos pn tak meletup2. so mmg kne set carb la?
Back to top Go down
Naruto125z
Laskar Muda


Posts : 15
Join date : 11/08/2012
Age : 34
Location : Miri

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sun Sep 02, 2012 5:55 pm

Azeri_conquistador wrote:
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
kalau guna ekzos selain ekzos standard mmg kne set carb blik ke?

Bg aku la bro pas tukar ekzos 1st kn test bawa laju tp jgn la sampai max (erti kata - smoth ke tak bila tarik ke rpm tinggi), pastu tgk plug basah or kering...In case kalu ada bunyi menembak tu kn tkr plug dulu n setting carb (tune angin or kn tkr main jet bg minyak lebih bila kepala spark plug tu kering)...Bro ko pakai carb ape 125z / RXZ...berdasar pengalaman aku bersama 125z kesayangan ku...

ak gne carb stendet je, 2 mnggu lepas ak gne ekzos bm power, masa bawak dalam meter 1++,ekzos bnyi mcm meletup2 kecil, takut time tu nasib baik sampai rumah gak,lps tkr ekzos stendet ok plak jadinya. dua2 meter boleh out dgn ekzos pn tak meletup2. so mmg kne set carb la?

Cuba pakai balik ekzos BM tu and Kotak agin punya span cuba buka (Jgn pakai span dlm kotak angin...Kalu msih sama tu kn setting carb...aku rekemen cuba tune agin dulu...tutup habis angin n cuba buka 2,2 1/2 or 3 round (carb - tombol angin), pastu cuba bw lagi...Masih sama gak, kn tukar main jet - bg bsr sket (minyak bg lbh)...hehe...
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sun Sep 09, 2012 10:51 am

Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
kalau guna ekzos selain ekzos standard mmg kne set carb blik ke?

Bg aku la bro pas tukar ekzos 1st kn test bawa laju tp jgn la sampai max (erti kata - smoth ke tak bila tarik ke rpm tinggi), pastu tgk plug basah or kering...In case kalu ada bunyi menembak tu kn tkr plug dulu n setting carb (tune angin or kn tkr main jet bg minyak lebih bila kepala spark plug tu kering)...Bro ko pakai carb ape 125z / RXZ...berdasar pengalaman aku bersama 125z kesayangan ku...

ak gne carb stendet je, 2 mnggu lepas ak gne ekzos bm power, masa bawak dalam meter 1++,ekzos bnyi mcm meletup2 kecil, takut time tu nasib baik sampai rumah gak,lps tkr ekzos stendet ok plak jadinya. dua2 meter boleh out dgn ekzos pn tak meletup2. so mmg kne set carb la?

Cuba pakai balik ekzos BM tu and Kotak agin punya span cuba buka (Jgn pakai span dlm kotak angin...Kalu msih sama tu kn setting carb...aku rekemen cuba tune agin dulu...tutup habis angin n cuba buka 2,2 1/2 or 3 round (carb - tombol angin), pastu cuba bw lagi...Masih sama gak, kn tukar main jet - bg bsr sket (minyak bg lbh)...hehe...

thanks bro
Back to top Go down
Naruto125z
Laskar Muda


Posts : 15
Join date : 11/08/2012
Age : 34
Location : Miri

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sun Sep 09, 2012 5:14 pm

Azeri_conquistador wrote:
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
Naruto125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
kalau guna ekzos selain ekzos standard mmg kne set carb blik ke?

Bg aku la bro pas tukar ekzos 1st kn test bawa laju tp jgn la sampai max (erti kata - smoth ke tak bila tarik ke rpm tinggi), pastu tgk plug basah or kering...In case kalu ada bunyi menembak tu kn tkr plug dulu n setting carb (tune angin or kn tkr main jet bg minyak lebih bila kepala spark plug tu kering)...Bro ko pakai carb ape 125z / RXZ...berdasar pengalaman aku bersama 125z kesayangan ku...

ak gne carb stendet je, 2 mnggu lepas ak gne ekzos bm power, masa bawak dalam meter 1++,ekzos bnyi mcm meletup2 kecil, takut time tu nasib baik sampai rumah gak,lps tkr ekzos stendet ok plak jadinya. dua2 meter boleh out dgn ekzos pn tak meletup2. so mmg kne set carb la?

Cuba pakai balik ekzos BM tu and Kotak agin punya span cuba buka (Jgn pakai span dlm kotak angin...Kalu msih sama tu kn setting carb...aku rekemen cuba tune agin dulu...tutup habis angin n cuba buka 2,2 1/2 or 3 round (carb - tombol angin), pastu cuba bw lagi...Masih sama gak, kn tukar main jet - bg bsr sket (minyak bg lbh)...hehe...

thanks bro

Ur welcome bro...
Back to top Go down
d1grandprix
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 11/09/2012

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Tue Sep 11, 2012 9:56 pm

halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Sep 12, 2012 4:08 pm

d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

rsa2 ahm sebab ak pernah gna bunyi dya memang ting ting ting
Back to top Go down
d1grandprix
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 11/09/2012

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Sep 12, 2012 7:39 pm

Azeri_conquistador wrote:
d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

rsa2 ahm sebab ak pernah gna bunyi dya memang ting ting ting

ada ahm punnya kilang atau kedai nombor telephone tak?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Sep 12, 2012 8:04 pm

d1grandprix wrote:
Azeri_conquistador wrote:
d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

rsa2 ahm sebab ak pernah gna bunyi dya memang ting ting ting

ada ahm punnya kilang atau kedai nombor telephone tak?

sory ak takde no.telepon kedai tu.. kalau kat penang hampir semua kedai motor ada jual ahm
Back to top Go down
d1grandprix
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 11/09/2012

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Sep 12, 2012 8:05 pm

Azeri_conquistador wrote:
d1grandprix wrote:
Azeri_conquistador wrote:
d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

rsa2 ahm sebab ak pernah gna bunyi dya memang ting ting ting

ada ahm punnya kilang atau kedai nombor telephone tak?

sory ak takde no.telepon kedai tu.. kalau kat penang hampir semua kedai motor ada jual ahm

ok
ahm mana satu model sesuai stock engine?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Sep 12, 2012 8:12 pm

d1grandprix wrote:
Azeri_conquistador wrote:
d1grandprix wrote:
Azeri_conquistador wrote:
d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

rsa2 ahm sebab ak pernah gna bunyi dya memang ting ting ting

ada ahm punnya kilang atau kedai nombor telephone tak?

sory ak takde no.telepon kedai tu.. kalau kat penang hampir semua kedai motor ada jual ahm

ok
ahm mana satu model sesuai stock engine?

ahm yang potongan dia macam ekzos standart tu pn ok. pick up pn baik
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Today at 11:55 pm

Back to top Go down
 
Exzos Yang korang Pakai? V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: