.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Exzos Yang korang Pakai? V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Feb 15, 2012 6:40 pm

sherlock wrote:
thankx bosss...
ekzos bocor bab karat lak...
mmg nk kne tukar gak la nie...

aku nye pun dah karat...tapi tu yg macho tu...
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Thu Feb 16, 2012 3:27 am

karat saje xper,ley kikis blk...
da bocor,xensem da la...
ngat nk tampal ngan pnampal priuk 2 jer...
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Thu Feb 16, 2012 6:57 pm

sherlock ko pegi kedai welding ajer,sebesar duit lima posen pn kwn aku dah kena,lepas bakar ekjos nk buang carbon,skali tgk berlubang ekjos kwn aku keh3,lawak tergelak aku menengoknye.. cari kedai welding ekjos setel,lebih jimat berbanding ko beli ejos ejm,tapi kalo byk duit bole je beli ejos baru ejm ensem baru hehehe
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Feb 17, 2012 2:48 am

kedai welding kete @ pagar @ mmg bengkel moto yg ade welding...???
sory la,aku xpnh lg men welding2 nie..
chasis aku bengkok da 2taon pon xbekki lg smpi skang... Laughing
aku nk try ejoz ejm sbb ejoz stendet pon da de 3...
so nk try ar yg len gak..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Feb 17, 2012 6:23 pm

kedai welding kete @ pagar @ mmg bengkel moto yg ade welding... suma pn boleh jnji ada welding hehe... sediakn aje duitnyer

Ejm... try jgn x try.. hehe... lepas psg kasi cerita sikit kt sini yerr...
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Feb 17, 2012 9:09 pm

BERESSSSSSSSS...!!!
Back to top Go down
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Mar 21, 2012 10:01 pm

camne nk bakar ekzos ek?
ak nk cuci ekzos..dah bersumbat..bunyik pon tenggelam..ex5 lagi kuat bunyi dari motot ak..
ak dah guna soda..xder kesan..sape tau camne nk bakar ekzos?









Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Mar 21, 2012 10:22 pm

125z ganu wrote:
camne nk bakar ekzos ek?
ak nk cuci ekzos..dah bersumbat..bunyik pon tenggelam..ex5 lagi kuat bunyi dari motot ak..
ak dah guna soda..xder kesan..sape tau camne nk bakar ekzos?










aq pn plik nk bakar mcm mane xzos tu...aq tuang pertol dlam xzos....try bakar...tp lpas api padam...aq goncang2 xzos kluar
minyk petrol lagi....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Wed Mar 21, 2012 10:54 pm

Shark pfa wrote:


aq pn plik nk bakar mcm mane xzos tu...aq tuang pertol dlam xzos....try bakar...tp lpas api padam...aq goncang2 xzos kluar
minyk petrol lagi....

tu la..ade ak dgr,terus bakar je mcm bese atas api..then siap...pelik,lepas bakar tuh kene wat pape x? goncang2 ke pape..
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Thu Mar 22, 2012 12:30 pm

tembak air, keringkan pastu pasang balik....main rem2
Back to top Go down
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Thu Mar 22, 2012 4:30 pm

redline wrote:
tembak air, keringkan pastu pasang balik....main rem2

ohhh..lame x proses nk bakar tuh??
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Thu Mar 22, 2012 5:00 pm

ntah la, aku pernah buat dulu tp x igt brape lama plak... ade org cakap jgn sampai besi jadi merah sudah la... pas tu masa suam2 kuku ketuk2 manja area tulang belulang, coz klu time panas aku takut belekuk plak dah x cantik....
Back to top Go down
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Thu Mar 22, 2012 11:26 pm

redline wrote:
ntah la, aku pernah buat dulu tp x igt brape lama plak... ade org cakap jgn sampai besi jadi merah sudah la... pas tu masa suam2 kuku ketuk2 manja area tulang belulang, coz klu time panas aku takut belekuk plak dah x cantik....

area tulang belulang tuh kat belakang dia ke kat tempat dia weld?
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 8:18 am

maksud aku area y x ade kesan bila diketuk, plg slmt area welding tu la, jgn lupa digantung dulu baru ketuk,ketuk pun jgn ganas sgt,ketuk2 manja la katakan...ketuk la pakai kayu alas kain.nak lg cantik, sblm bakar tuang diesel dlm ekzos pastu bakar..bru la kerak dlm tu jd crispy mcm tepung kfc he2
Back to top Go down
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 10:21 am

redline wrote:
maksud aku area y x ade kesan bila diketuk, plg slmt area welding tu la, jgn lupa digantung dulu baru ketuk,ketuk pun jgn ganas sgt,ketuk2 manja la katakan...ketuk la pakai kayu alas kain.nak lg cantik, sblm bakar tuang diesel dlm ekzos pastu bakar..bru la kerak dlm tu jd crispy mcm tepung kfc he2

ok2..nk gantung tu camne? muffler duk bawah ke manifold duk bawah?
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 12:21 pm

mana2 yg senang la, klu aku prefer gantung mufler ke bawah, pastu ketuk3... pastu tebalikkan dan goncang2 untuk keluarkan crispy2 tu... tembak air ikut mufler, pastu kering kan...bila dan kering, pasang kat moto... main rem2...kadang2 kerak2 yang tetinggal kat mufler tu besepah keluar... banyak syok lah... pastu dah bleh la nak spray anti rust+hi temp flat black...ha3... aku try n error je... ni ikut pengalaman sendiri je... asal boleh hu3...
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 12:36 pm

bro, pakai spray hi temp flat black brand apa? boleh bagi contoh x Laughing
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 2:42 pm

letak_pisang wrote:
bro, pakai spray hi temp flat black brand apa? boleh bagi contoh x Laughing

Samurai Hi Temp...harga dalam belas2 ringit lar...aq pkai spray tu ok..lar...xde cat tang tertangal....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 2:50 pm

Shark pfa wrote:
letak_pisang wrote:
bro, pakai spray hi temp flat black brand apa? boleh bagi contoh x Laughing

Samurai Hi Temp...harga dalam belas2 ringit lar...aq pkai spray tu ok..lar...xde cat tang tertangal....

oh, tq bro. n lg stu, hehe, itam dia kalau spray sama ngan kaler itam kilang ke?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 3:23 pm

letak_pisang wrote:
Shark pfa wrote:
letak_pisang wrote:
bro, pakai spray hi temp flat black brand apa? boleh bagi contoh x Laughing

Samurai Hi Temp...harga dalam belas2 ringit lar...aq pkai spray tu ok..lar...xde cat tang tertangal....

oh, tq bro. n lg stu, hehe, itam dia kalau spray sama ngan kaler itam kilang ke?

wane itam dia wane itam flat...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 4:42 pm

lebih kurang sama la...ok2 redline,ak nk cube wat care ko..tapi lepas biar kering spray dulu boleh x? xnk pakai lagi (tang rem2 2)..
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Mar 23, 2012 9:11 pm

ok thanks
Back to top Go down
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Apr 20, 2012 11:14 am

sape penah pakai ekzos tekno? boleh kasitau maklumat skit2..
hehehee
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Fri Apr 20, 2012 3:22 pm

salam semua....xzos standart klau jentik kt perut dia memang akan ade bunyi ting ting ting mcm tin kosong ke???
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
125z ganu
Laskar Kelas I


Posts : 164
Join date : 31/10/2011
Location : Kelate-Terengganu

PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Sat Apr 21, 2012 12:31 am

tak la bunyi mcm ting3 sgt..cam ade benda kat dlm..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Exzos Yang korang Pakai? V4   Today at 6:28 pm

Back to top Go down
 
Exzos Yang korang Pakai? V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: