.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Bearing di Enjin Motor

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Mon Jan 31, 2011 6:49 pm

haizamlee wrote:
tolng jawab soklan ambe,,,,camne nk bezakna bearing ori dgn local,,,,,kk..thx

err bearing pon ade ori ngan lokel ke..? x pnah aq dgar lg.. hahaha... lau tkot kna tipu baik beli je kt kdai dealer2 bearing ni trus... di yakini BOK barang ori kilang Cool Cool

_________________
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Mon Jan 31, 2011 8:20 pm

paan1171 wrote:
haizamlee wrote:
tolng jawab soklan ambe,,,,camne nk bezakna bearing ori dgn local,,,,,kk..thx

err bearing pon ade ori ngan lokel ke..? x pnah aq dgar lg.. hahaha... lau tkot kna tipu baik beli je kt kdai dealer2 bearing ni trus... di yakini BOK barang ori kilang Cool Cool

sbb pernah terbaca kat forum mbc...kalo x silap...FAG ader bearing lokel punya,,,sbb portugal mari mmg rare sikit,,, Laughing Laughing ..btw,,,aku nk ambik bearing cam ko gak la,,esok nk tgk balik kedai tu,,,kalo bkk,,kalo x...tulun an ko je la ek,,,hahaha
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Mon Jan 31, 2011 8:27 pm

hahaha... maybe pengilang FAG kat malaysia kot.. mahal nak import jauh2 dari portugal..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
poknik
Laskar Kelas I


Posts : 158
Join date : 05/11/2010
Age : 26
Location : shah alam, pauh limo, klate

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Tue Feb 01, 2011 11:59 am

haizamlee wrote:
tolng jawab soklan ambe,,,,camne nk bezakna bearing ori dgn local,,,,,kk..thx

biasenye kalau yg ori tulisan pada bearing tu macam ditempa bkn di taip pakai laser or whatever..
macam bearing koyo, tulisan die mmg da di tempa..yg tu ori la..
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Tue Feb 01, 2011 2:28 pm

poknik wrote:
haizamlee wrote:
tolng jawab soklan ambe,,,,camne nk bezakna bearing ori dgn local,,,,,kk..thx

biasenye kalau yg ori tulisan pada bearing tu macam ditempa bkn di taip pakai laser or whatever..
macam bearing koyo, tulisan die mmg da di tempa..yg tu ori la..

bro poknik..gambar avatar ko ni freemason kn?..mcam penah jumpa.. confused ...sori lari tajuk
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Tue Feb 01, 2011 10:22 pm

poknik wrote:
haizamlee wrote:
tolng jawab soklan ambe,,,,camne nk bezakna bearing ori dgn local,,,,,kk..thx

biasenye kalau yg ori tulisan pada bearing tu macam ditempa bkn di taip pakai laser or whatever..
macam bearing koyo, tulisan die mmg da di tempa..yg tu ori la..

leh kasi contoh pic x,,,heehhe
Back to top Go down
izlan
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 13/01/2011

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Wed Feb 02, 2011 10:47 am

bearing aku ade cop portugal..ori ke.
Back to top Go down
madconan
Laskar Muda


Posts : 52
Join date : 05/10/2010
Age : 27
Location : UTP, kemaman, setiu

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Sun Feb 13, 2011 5:19 pm

haha..moto ak dh sumbat bearing fag.
crankshaft fiber yg lain bese jer.
rm300-rm400 juga hbs. enjin mmg ringan skit
overhaul pun lps pg grand tt psl otai2 kate enjin aku mmg nk kena overhaul
keh3
Back to top Go down
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Sun Mar 20, 2011 11:27 pm

kt seremban ni mane plak aku nk carik bearing SKF Enduro c3?? tah mner plak kdi bearing.tah ader ke tidak tah.takotnyer kne tipu dpt xori pnyer...aduishh. ade spe2 dpt tolong?? en.WKQ da xdo online pulak ha.
Back to top Go down
judge125
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 09/01/2011

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Sun Mar 20, 2011 11:46 pm

gi kilang SKF kat nilai la... huhu...
Back to top Go down
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Mon Mar 21, 2011 12:36 am

woah.kt situ ade eh??
style lah.nnti aku pegi usha.
kt kilang boleh beli skit² ke?
tkot x dlyan nyer nnti.
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Mon Mar 21, 2011 12:28 pm

xopai wrote:
kt seremban ni mane plak aku nk carik bearing SKF Enduro c3?? tah mner plak kdi bearing.tah ader ke tidak tah.takotnyer kne tipu dpt xori pnyer...aduishh. ade spe2 dpt tolong?? en.WKQ da xdo online pulak ha.

wo wo..yg higlight kaler merah tu aku mmg tgh pki kt moto...zing zing...
kalu nk aku belikan pun boleh..aku beli kt klang..dealer skf...mmg kt signboard ade tulis dealer skf...
resit belian pun mmg tulis dri skf...
Back to top Go down
faaizil
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 10/10/2010
Age : 29
Location : kl

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Mon Mar 21, 2011 4:12 pm

sbnrnyer ape function bearing tu...sbb mmber aku der tukar dia ckp rm60...tp bwk mtor dia cm ada bunyi n ringan ckit...bunyi tu sedap di dgr la bg aku...cm bunyi enjin lc pn ada gak
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Mon Mar 21, 2011 10:01 pm

kirenye, nak tuko bearing ni kena overhaul dulu ek.?
ape bende kalau kite nak tuko kat enjin ni, kite kena overhaul dulu, baru boleh tuko.?
Back to top Go down
Fendi Faito
Support Crew
Support Crew


Posts : 412
Join date : 17/08/2010
Age : 25
Location : kota kinabalu sabah

PostSubject: bearing terbaik untuk engine tupai kita..   Tue Mar 22, 2011 10:40 pm

Salam bro dan otai-otai sekalian...saya nak tanya ni....pa beza bearing skf c3,c4,skf enduro high speed bearing,skf E2...tah macam2 lagi...tlg jawab untuk saya bro...puas saya cari maklumat tapi belum juga puas hati dengan jawapan tu.sya baru dalam hal bearing engine bro.


1.Betul ka Setiap Bearing seperti c3,c4 ni ada besa dari segi saiz....keliru saya ni..huhu..
2.apa bearing terbaik untuk saya masukkan d tupai saya ni.saya nak standard bearing....adakah mendatangkan effect yang baik kalo saya guna semua bearing skf c4.


3.Kalo banyak yang saya salah dalam pertanyaan ni sila perbetulkan..

(Saya Dalam Kekeliruan)huhu

Back to top Go down
http://125z.darkbb.com
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts : 1825
Join date : 05/04/2010
Location : kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Tue Mar 22, 2011 10:45 pm

Back to top Go down
Fendi Faito
Support Crew
Support Crew


Posts : 412
Join date : 17/08/2010
Age : 25
Location : kota kinabalu sabah

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Tue Mar 22, 2011 11:58 pm

tq bro....wormx..
bro wormx....dapat oder ka baju cam ko guna pic profile ni.
Back to top Go down
http://125z.darkbb.com
Fendi Faito
Support Crew
Support Crew


Posts : 412
Join date : 17/08/2010
Age : 25
Location : kota kinabalu sabah

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Thu Mar 24, 2011 6:48 pm

Bro Sekalian nak tanya sikit....tadi saya pergi servey bearing SKF C4......harga dalam rm 48 cam tu...tapi bran bearing ni saya keliru...MADE IN BULGARIA......ori ke tak ori ni bro hihi..
Back to top Go down
http://125z.darkbb.com
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Thu Mar 24, 2011 6:59 pm

Que Danealle wrote:
kirenye, nak tuko bearing ni kena overhaul dulu ek.?
ape bende kalau kite nak tuko kat enjin ni, kite kena overhaul dulu, baru boleh tuko.?

bkn lar..org tua2 kate xelok bukak enjin slalu..haha.. mksud tukar bering bila nk overhaul tu mkna nye, xnk wat keje 2,3 kali.. alang2 dah overhaul tu, tukar lar trus..xnk tukar xpe.. atau pun kalo rajin bukak je enjin walau pun xnk overhaul..haha
Back to top Go down
der z0uwl
Laskar Kelas I


Posts : 121
Join date : 02/05/2010
Location : kl

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Fri Mar 25, 2011 2:38 am

huhu..ntah...lawa gak bju nyer...
mmang serasi ar lau bsama tupai
Back to top Go down
Fendi Faito
Support Crew
Support Crew


Posts : 412
Join date : 17/08/2010
Age : 25
Location : kota kinabalu sabah

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Fri Mar 25, 2011 11:51 am

hihi tu la hihi...
Back to top Go down
http://125z.darkbb.com
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Fri Mar 25, 2011 11:27 pm



rm10 seketul utk rim...spe ad gne brand ni?
Back to top Go down
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Sat Mar 26, 2011 10:20 pm

siang td aku pegi kilang SKF kt nilai.egat nk la beli bearing.
pastu guard bangla dia kate cmni "sini tempat pembuatan bearing,bukan tempat penjualan bearing".
so aku pn tros menuju ke jalan ipoh.HQ nyer.tpi tutup plak.
aduhaiii....
Back to top Go down
carlz
Laskar Kelas I


Posts : 118
Join date : 23/05/2010
Location : Shah Alam, Selangor tetap indah...

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Sun Mar 27, 2011 12:01 am

semekom...

haaa, btul la tu, stakat nih x pnah lak aku bli bearing kat kilang....
selalunya bli kat kdai spare part jer...
SKF, NTN, etc...
tapi yg sedia maklum semua org tahu yg bearing standard tu mmg la
utk long term...
bearing racing ni selalunya ada level age dia... ringan mmg ringan tp bukan heavy duty la...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Sun Mar 27, 2011 12:07 am

btl..bkn seme brg2x blh beli direct dari kilang,dealer2x tertentu kilang tue je,dari dealer baru la ke kedai s.parts ke ape..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bearing di Enjin Motor   Today at 9:05 am

Back to top Go down
 
Bearing di Enjin Motor
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: