.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Riding Skills

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 1:05 am

main corner,hati2 o..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 31
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 1:54 am

superjoemanito wrote:
main corner,hati2 o..

aku main U turn je..kalo xleh U turn pon aku redah je.. rendeer
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 10:36 pm

aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
main corner,hati2 o..

aku main U turn je..kalo xleh U turn pon aku redah je.. rendeer

aku main roundbord je...
pusing je leh 2,3 kalo smpai dah xn pusing..... Twisted Evil
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 31
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 10:44 pm

ridsect wrote:
aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
main corner,hati2 o..

aku main U turn je..kalo xleh U turn pon aku redah je.. rendeer

aku main roundbord je...
pusing je leh 2,3 kalo smpai dah xn pusing..... Twisted Evil

ow..igtkn smpi pening ko nk main pusing2
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Riding Skills   Sat Jun 27, 2009 2:27 am

xpe.. y penting leh je koner2 nie.. cheers
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 31
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Sat Jun 27, 2009 1:56 pm

ridsect wrote:
xpe.. y penting leh je koner2 nie.. cheers

janji koner ek bro.. drunken
Back to top Go down
ekzosboorukipoh
Laskar Kanan
avatar

Posts : 325
Join date : 20/06/2009
Age : 29
Location : petaling jaya & ipoh...

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 23, 2009 12:08 am

koner pe ni bro??sempoy koner ke? Very Happy
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 23, 2009 9:27 pm

xde sape2 nak join aku uprade moto main trek pas raye ke???hehe...
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Wed Jul 29, 2009 2:34 pm

WKQ4913 wrote:
xde sape2 nak join aku uprade moto main trek pas raye ke???hehe...
aku nak join...tp agak2 brape bajet nk hapgred moto yea wan?
aku nak calculate dr skrg...sbb riding gear pon aku x beli lg..
undang2 main trek pon x tau camner..
nak kene kumpul dwit dr skrg..kalo x duit abes pokai kat moto...
duit nak beli riding gear tarak.
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 30, 2009 1:35 am

hehe standby je la 1k..konpem cukup..hehe
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 31
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 30, 2009 3:23 pm

1k..manyak 2 ek..tp mst puas kn
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 30, 2009 3:48 pm

riding gear x yah complete pun xpe..

1. helmet fullface - cari 2nd ke pinjam ke
2. glove - beli yang baru yang murah2 la,leh pakai walaupun ride biase2
3. racing boot - cari 2nd / pinjam kawan klau ade
4. hard padding jacket - beli yang baru atau 2nd,pun leh pakai time ride biase2, atau pun g sewe racingsuit,klau nak aku ade contact.
5. pad lutut n elbow - brand fox baru rm60..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 12:44 am

calling2 en.wan

ambe nak tny sket nih bab riding gear..

kl pki body armor,perlu ke x pki back protector? lg satu,jakat riding dah ada hard ngan soft padding kan? kl pki armor kat dlm x ke jadi bertindih2/sangkut?

glove kl nak main trek perlu full ke? yg 1/2 @ 3/4 bleh x?

apa beza mesh,corduro ngan lain2 material utk jaket tu? mana lg elok?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 1:04 am

chocolate wrote:
calling2 en.wan

ambe nak tny sket nih bab riding gear..

kl pki body armor,perlu ke x pki back protector? lg satu,jakat riding dah ada hard ngan soft padding kan? kl pki armor kat dlm x ke jadi bertindih2/sangkut?

glove kl nak main trek perlu full ke? yg 1/2 @ 3/4 bleh x?

apa beza mesh,corduro ngan lain2 material utk jaket tu? mana lg elok?

klau pakai body armour xperlu pakai back protector..

riding jaket mmg ade soft n hard..kalu ko bli yg soft,pakai la back protector..takut t marshall cek padding,kadang die cek..
tapi selalunye klau pakai riding jacket yg dah ade padding,xperlu dah pakai protector,klau nak la selamat pakaila.. klau ko beli yg bpower nye je pun dah mencukupi..

kalo bleh glove sampai tutup pergelangan or atas cket..

kalo mesh die cam jaring2 kat luar,cordura plak fabrik kain yg tebal,semi sintetik leather plak cam leather tapi senang koyak..

untuk trek disarankan pakai material cordura or fully leather.. susah nak koyak..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 8:53 pm

kiranya cordura pilahan terbaik la selepas full leather? tp dengar kordura ni panas kl pki kan?

ingat nak usha2 dl..kl bleh nak yg agak universal,nak pki wat gi kelas pun bleh..tp kl pki yg dah ada padding skali ngan hump tu segan le jgk

idea dlm kepala utk padding/protector ingat nak cari body armour ngan knee protector..kendian jaket cari yg ada padding removeable,soo kl nak bwk pi kelas bwk jaket sj,kl nak wat jalan jauh2 bleh pki skali ngan armour..camner wan,bleh jalan x idea ni?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 10:08 pm

chocolate wrote:
kiranya cordura pilahan terbaik la selepas full leather? tp dengar kordura ni panas kl pki kan?

ingat nak usha2 dl..kl bleh nak yg agak universal,nak pki wat gi kelas pun bleh..tp kl pki yg dah ada padding skali ngan hump tu segan le jgk

idea dlm kepala utk padding/protector ingat nak cari body armour ngan knee protector..kendian jaket cari yg ada padding removeable,soo kl nak bwk pi kelas bwk jaket sj,kl nak wat jalan jauh2 bleh pki skali ngan armour..camner wan,bleh jalan x idea ni?

yep kordura agak berpeluh gak la.. kalo ko nak yg universal,jgn beli yg ade hump,tapi yg ade padding blakang..

ko beli jaket cordura,then back protector n knee protector..padding dalam jaket cordura selalunye removable..(BPower/Iz2/Alpinestar/Dainese) so bila nak pakai jalan2 xyah pakai padding,biler nak masuk trek ko sarung cordura n padding,back protector n knee protector..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 10:20 pm

okeh tq wan,dah clear skit camner gambaran mende2 nih

aku duk usha kat davidchoo punya thread,brg2 dia mmg cantik ler Shocked
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Aug 25, 2009 12:07 am

chocolate wrote:
okeh tq wan,dah clear skit camner gambaran mende2 nih

aku duk usha kat davidchoo punya thread,brg2 dia mmg cantik ler Shocked

a..ah jaket alpinestar semi leather pun aku beli kat die,tapi jatuh skali koyak trus..hehe.. tp mmg brg2 die mantap n murah.. ko try tgk cordura nye..usha2 skali racing boot n glove..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 31
Location : cheras

PostSubject: Re: Riding Skills   Wed Aug 26, 2009 8:08 am




jenis nie lowcut or highcut...????
ada yg claim highcut...smart gak rege pon elok sgt bajet posa nie...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 31
Location : cheras

PostSubject: Re: Riding Skills   Wed Aug 26, 2009 10:45 am









mane lg smart klu ak pki ekekeke Laughing dua2 bwh RM250
first pic Yamaha Fiat Cordura second pic Dainese semi leather

bwh nie plak racing boot sesuai ngan tema orange ak ekeekeke Laughing





nie plak Fullface Sol 68s YF Dragon hehehe Twisted Evil



akan jadik milik ak sume nie sebelum bulan disember nie hehehe Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Wed Aug 26, 2009 11:49 am

yg pic boot memula tu low cut tu,xlepas nak masuk trek..hehe

-better amek cordura,klau semi leather jatuh sekali trus koyak n xleh repair,mcm ape yg berlaku kat jaket aku tu..huhu..
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan
avatar

Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Aug 27, 2009 12:55 am

woo..smart oo jaket yg fiat 2..bpe rege 2??kat mne bleh dpt?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Aug 27, 2009 1:40 am

ak wrote:
woo..smart oo jaket yg fiat 2..bpe rege 2??kat mne bleh dpt?

kat dalam MBC,ko masuk thread jual beli barang selain barang motor,kat nama seller die davidchoo..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew
avatar

Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 30
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Aug 27, 2009 1:44 am

ni gambar trekday tahun lepas,tejumpe balik,tme ni baru 2 kali masuk trek..hehe kekok lagi..









Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 31
Location : cheras

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Aug 27, 2009 5:50 am

walaweiiii cayala sama lu wan....leper lempeng tue kt trek perghhh
racun yg takde vaksin nie adehhhh virusss..viruusssss arrghhh.....

wei hariz ko x jeles ker nengok pic nie sume....
ker ko da kehilangan...... hehehehehehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Riding Skills   

Back to top Go down
 
Riding Skills
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: