.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Riding Skills

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jun 25, 2009 6:32 am

aku bab2 lyn koner ni dah jd trauma dah.. Very Happy
masa aku naek lagend hr tu, layan koner masa jln licin..

dah la tgh laju masa koner plk aku potong keta kancil y dalamnya 5 org awek....
lps je potong kancil.. pang........... terguling mcm cter hindustan la plk..

masa jatuh tu,aku terus bgun g tepi coz tgk ada lori lo... nsb baik lori tu sempat brek..
kena dia wat laju,xke masalah aku..

awek keta kancil tu plak. bhti tepi jalan, tgk ikot tngkap, then terus blah...
bknnyer nk tolong cik abang ni y tgh terguling..
Twisted Evil

papepun.. nsb baek la aku terselamat.. sluar jean aku je rabak...
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jun 25, 2009 4:14 pm

ridsect wrote:
aku bab2 lyn koner ni dah jd trauma dah.. Very Happy
masa aku naek lagend hr tu, layan koner masa jln licin..

dah la tgh laju masa koner plk aku potong keta kancil y dalamnya 5 org awek....
lps je potong kancil.. pang........... terguling mcm cter hindustan la plk..

masa jatuh tu,aku terus bgun g tepi coz tgk ada lori lo... nsb baik lori tu sempat brek..
kena dia wat laju,xke masalah aku..

awek keta kancil tu plak. bhti tepi jalan, tgk ikot tngkap, then terus blah...
bknnyer nk tolong cik abang ni y tgh terguling..
Twisted Evil

papepun.. nsb baek la aku terselamat.. sluar jean aku je rabak...

kesian la bro nie..mst awek 2 kutuk2 bro dlm kete..mst aawek2 2 cakap bro nk tunjuk terer kat diorang..aku xda bran la nk lyn koner nie coz taya blkg aku rasa gelong je lol!
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jun 25, 2009 6:16 pm

fendy06 wrote:
wa... cam best jerk.. asyik layan rondebod jer...
nk try g trek.. bkit klawang tu aka bkit putus ker??

perghh!! bukit putus??
tempat ni giler seyh...
macam tempat setan beristirehat..
rmai yg da arwah kat situ...moto, kete, lori semua la arwah kat c2..
kalo ader org ajk aku meleper kat c2..tobat aku xnak.. No
gaung btol2 tepi jalan..bersepah cket jer komfem dpt title Allahyarham.. No
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jun 25, 2009 9:33 pm

encik hariz wrote:
fendy06 wrote:
wa... cam best jerk.. asyik layan rondebod jer...
nk try g trek.. bkit klawang tu aka bkit putus ker??

perghh!! bukit putus??
tempat ni giler seyh...
macam tempat setan beristirehat..
rmai yg da arwah kat situ...moto, kete, lori semua la arwah kat c2..
kalo ader org ajk aku meleper kat c2..tobat aku xnak.. No
gaung btol2 tepi jalan..bersepah cket jer komfem dpt title Allahyarham.. No

dah nama pun bukit putus..
mau xputus kan nyawa dari badan..huhu
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jun 25, 2009 10:56 pm

ridsect wrote:
encik hariz wrote:
fendy06 wrote:
wa... cam best jerk.. asyik layan rondebod jer...
nk try g trek.. bkit klawang tu aka bkit putus ker??

perghh!! bukit putus??
tempat ni giler seyh...
macam tempat setan beristirehat..
rmai yg da arwah kat situ...moto, kete, lori semua la arwah kat c2..
kalo ader org ajk aku meleper kat c2..tobat aku xnak.. No
gaung btol2 tepi jalan..bersepah cket jer komfem dpt title Allahyarham.. No

dah nama pun bukit putus..
mau xputus kan nyawa dari badan..huhu

kat mana tmpt 2 ek Question
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 12:57 am

encik hariz wrote:
fendy06 wrote:
wa... cam best jerk.. asyik layan rondebod jer...
nk try g trek.. bkit klawang tu aka bkit putus ker??

perghh!! bukit putus??
tempat ni giler seyh...
macam tempat setan beristirehat..
rmai yg da arwah kat situ...moto, kete, lori semua la arwah kat c2..
kalo ader org ajk aku meleper kat c2..tobat aku xnak.. No
gaung btol2 tepi jalan..bersepah cket jer komfem dpt title Allahyarham.. No

haha.. tula psal.. aq taw pon dari mmbe aq dari n9..
die mmg da expert r jln tu..
mkn org stu jln tu..
lg 1 tmpt tu agk keras...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 1:05 am

main corner,hati2 o..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 1:54 am

superjoemanito wrote:
main corner,hati2 o..

aku main U turn je..kalo xleh U turn pon aku redah je.. rendeer
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 10:36 pm

aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
main corner,hati2 o..

aku main U turn je..kalo xleh U turn pon aku redah je.. rendeer

aku main roundbord je...
pusing je leh 2,3 kalo smpai dah xn pusing..... Twisted Evil
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Fri Jun 26, 2009 10:44 pm

ridsect wrote:
aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
main corner,hati2 o..

aku main U turn je..kalo xleh U turn pon aku redah je.. rendeer

aku main roundbord je...
pusing je leh 2,3 kalo smpai dah xn pusing..... Twisted Evil

ow..igtkn smpi pening ko nk main pusing2
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Riding Skills   Sat Jun 27, 2009 2:27 am

xpe.. y penting leh je koner2 nie.. cheers
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Sat Jun 27, 2009 1:56 pm

ridsect wrote:
xpe.. y penting leh je koner2 nie.. cheers

janji koner ek bro.. drunken
Back to top Go down
ekzosboorukipoh
Laskar Kanan


Posts : 325
Join date : 20/06/2009
Age : 28
Location : petaling jaya & ipoh...

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 23, 2009 12:08 am

koner pe ni bro??sempoy koner ke? Very Happy
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 23, 2009 9:27 pm

xde sape2 nak join aku uprade moto main trek pas raye ke???hehe...
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Wed Jul 29, 2009 2:34 pm

WKQ4913 wrote:
xde sape2 nak join aku uprade moto main trek pas raye ke???hehe...
aku nak join...tp agak2 brape bajet nk hapgred moto yea wan?
aku nak calculate dr skrg...sbb riding gear pon aku x beli lg..
undang2 main trek pon x tau camner..
nak kene kumpul dwit dr skrg..kalo x duit abes pokai kat moto...
duit nak beli riding gear tarak.
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 30, 2009 1:35 am

hehe standby je la 1k..konpem cukup..hehe
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 30, 2009 3:23 pm

1k..manyak 2 ek..tp mst puas kn
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Thu Jul 30, 2009 3:48 pm

riding gear x yah complete pun xpe..

1. helmet fullface - cari 2nd ke pinjam ke
2. glove - beli yang baru yang murah2 la,leh pakai walaupun ride biase2
3. racing boot - cari 2nd / pinjam kawan klau ade
4. hard padding jacket - beli yang baru atau 2nd,pun leh pakai time ride biase2, atau pun g sewe racingsuit,klau nak aku ade contact.
5. pad lutut n elbow - brand fox baru rm60..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 12:44 am

calling2 en.wan

ambe nak tny sket nih bab riding gear..

kl pki body armor,perlu ke x pki back protector? lg satu,jakat riding dah ada hard ngan soft padding kan? kl pki armor kat dlm x ke jadi bertindih2/sangkut?

glove kl nak main trek perlu full ke? yg 1/2 @ 3/4 bleh x?

apa beza mesh,corduro ngan lain2 material utk jaket tu? mana lg elok?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 1:04 am

chocolate wrote:
calling2 en.wan

ambe nak tny sket nih bab riding gear..

kl pki body armor,perlu ke x pki back protector? lg satu,jakat riding dah ada hard ngan soft padding kan? kl pki armor kat dlm x ke jadi bertindih2/sangkut?

glove kl nak main trek perlu full ke? yg 1/2 @ 3/4 bleh x?

apa beza mesh,corduro ngan lain2 material utk jaket tu? mana lg elok?

klau pakai body armour xperlu pakai back protector..

riding jaket mmg ade soft n hard..kalu ko bli yg soft,pakai la back protector..takut t marshall cek padding,kadang die cek..
tapi selalunye klau pakai riding jacket yg dah ade padding,xperlu dah pakai protector,klau nak la selamat pakaila.. klau ko beli yg bpower nye je pun dah mencukupi..

kalo bleh glove sampai tutup pergelangan or atas cket..

kalo mesh die cam jaring2 kat luar,cordura plak fabrik kain yg tebal,semi sintetik leather plak cam leather tapi senang koyak..

untuk trek disarankan pakai material cordura or fully leather.. susah nak koyak..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 8:53 pm

kiranya cordura pilahan terbaik la selepas full leather? tp dengar kordura ni panas kl pki kan?

ingat nak usha2 dl..kl bleh nak yg agak universal,nak pki wat gi kelas pun bleh..tp kl pki yg dah ada padding skali ngan hump tu segan le jgk

idea dlm kepala utk padding/protector ingat nak cari body armour ngan knee protector..kendian jaket cari yg ada padding removeable,soo kl nak bwk pi kelas bwk jaket sj,kl nak wat jalan jauh2 bleh pki skali ngan armour..camner wan,bleh jalan x idea ni?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 10:08 pm

chocolate wrote:
kiranya cordura pilahan terbaik la selepas full leather? tp dengar kordura ni panas kl pki kan?

ingat nak usha2 dl..kl bleh nak yg agak universal,nak pki wat gi kelas pun bleh..tp kl pki yg dah ada padding skali ngan hump tu segan le jgk

idea dlm kepala utk padding/protector ingat nak cari body armour ngan knee protector..kendian jaket cari yg ada padding removeable,soo kl nak bwk pi kelas bwk jaket sj,kl nak wat jalan jauh2 bleh pki skali ngan armour..camner wan,bleh jalan x idea ni?

yep kordura agak berpeluh gak la.. kalo ko nak yg universal,jgn beli yg ade hump,tapi yg ade padding blakang..

ko beli jaket cordura,then back protector n knee protector..padding dalam jaket cordura selalunye removable..(BPower/Iz2/Alpinestar/Dainese) so bila nak pakai jalan2 xyah pakai padding,biler nak masuk trek ko sarung cordura n padding,back protector n knee protector..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Aug 24, 2009 10:20 pm

okeh tq wan,dah clear skit camner gambaran mende2 nih

aku duk usha kat davidchoo punya thread,brg2 dia mmg cantik ler Shocked
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Aug 25, 2009 12:07 am

chocolate wrote:
okeh tq wan,dah clear skit camner gambaran mende2 nih

aku duk usha kat davidchoo punya thread,brg2 dia mmg cantik ler Shocked

a..ah jaket alpinestar semi leather pun aku beli kat die,tapi jatuh skali koyak trus..hehe.. tp mmg brg2 die mantap n murah.. ko try tgk cordura nye..usha2 skali racing boot n glove..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Riding Skills   Wed Aug 26, 2009 8:08 am




jenis nie lowcut or highcut...????
ada yg claim highcut...smart gak rege pon elok sgt bajet posa nie...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Riding Skills   Today at 6:09 pm

Back to top Go down
 
Riding Skills
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: