.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Riding Skills

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 01, 2009 2:56 pm

err stromberg nie sejak ak pasang tue hari ni yg terjadi pada
motot standed suria bajak hitam nie...

1.pepagi dua tiga kali gak kick baru idup,klu sejuk br lepas ujan
kne tari choke gak tp kejap jer(maybe angin ak x betul) tp
sometime sekali kick jer da idup..ak pon xphm motot ak nie

2.rpm mmg ada naik skit,sebelum pasang 7.5k plg tinggi
selepas pasang 8k dier jejak...

3.mende nie berfungsi jika long distance,mmg anda akn rs penjimatan
minyak dimana fulltank bley jejak 160km ngan spec ak tue....
kelajuan plak maintain rpm 4.5-6k sekali skala overtake lori lembab...
naik gak ler 160km...

4.bila enjin da panas pergghh sedap dan selesa betul walau x laju
mana tp enjin smooth n xder gegar langsung...(ada kaitan ker???)

*recommend for long distance mmg membantu menjimatkn minyak
walau seringgit dua....tetap duit kita hehehe

_________________
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 01, 2009 8:47 pm

err bwk bersabor en mazakim..tarik napas ,hembus,tarik napas,jgn lepas..ok stay Shocked

karb stended tu rasanya dah ok sgt,xpun try karb rxz ke..karb rxz ni rasanya x cerewet mcm tm kl nak set,power pun ok
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 01, 2009 11:43 pm

chocolate wrote:
err bwk bersabor en mazakim..tarik napas ,hembus,tarik napas,jgn lepas..ok stay Shocked

karb stended tu rasanya dah ok sgt,xpun try karb rxz ke..karb rxz ni rasanya x cerewet mcm tm kl nak set,power pun ok

yup..kasi asah skill dgn standard spec dulu..upgrade pelan2 baru syok..men trek ni kan long term..hehehe
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Sun Sep 06, 2009 3:39 am

WKQ4913 wrote:
ni gambar trekday tahun lepas,tejumpe balik,tme ni baru 2 kali masuk trek..hehe kekok lagi..











TERBAKAR!!!!!!!!!!...........................
x bleh jadi nih....huih!!!
Back to top Go down
boy
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 426
Join date : 24/07/2009
Age : 27
Location : Dungun, Terengganu

PostSubject: Re: Riding Skills   Sun Sep 06, 2009 3:36 pm

aku da x brani nk meleper ni..trauma siot..pas xcident dlu..lap nye psl..125 kalau rndah lg best amek lap..
Back to top Go down
neomerc
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 22/05/2009
Location : K Trg

PostSubject: Re: Riding Skills   Sun Sep 06, 2009 9:57 pm

Moto ak neh pasang stromberg, lpas pasang tu ak prasan pickup r ade up sket.. tp sket je laa, minyak rase same je, kalu save pon save skit je laa..

Carb rxz? bro choc, tolong cari kat ambe satu..
hehe..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 1:04 am

wan nk masuk trek nie klu spec stended bley ker...????
bukan nk laju pon,nk amk mood jer,nk learn tatasusila
dlm trek jer...hehehe bley ker...???? klu lc nk pancung
silakan patik newbie ekekeke....

sakit kepala siot belanjawan tuk masuk trek nie....tetiba ak da was2
kang melabur abis wet da tue kang dibuat nyer ak terbabas xker
naya nk repair....ekekeke

trekday klu xclap ak pertengahan bulan 12...2x

_________________
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 1:15 am

lepas raya ni pon ade trekday rasenyer..
spec stended boleh jer masuk...tp bukan lah 'stended' sebenarnyer...
stended yg dimaksudkan adlh stended telah 'disihirkan'...
dah port blok, pakai pipe, setting carb...kan da bleh masuk trek..
wan cakap pakai carb stended pon da bleh masuk trek..
lgpon kiter beginer...eh silap!....aku sorang jer yg beginer..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 1:39 am

ak pon beginner gak oiiii....gayat siot lelaju nie geek
ala sarung futres jer yg lain bior stended dulu...
tak pon port polish skit2 sudeyyy......
motot carik makan bro jahanam mampoihhh ak.... Evil or Very Mad

_________________
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 1:45 am

haha...sarung futrest pastu kene pakai pipe..
baru 'heaven' nak layan trek...
pakai ejos stended kalu...calar balar la ejos aku jawabnyer...
kalo klawang ok ah...tu hari pon perut ejos ngan cover ejos calar masa layan klawang tu hari..

ni yg aku pening nih...motot cari makan...
kalo trekday hari sabtu or ahad...isnin nak masuk kerja maner sempat nak stended kan moto balik...
mati la aku kalo jumper pak polisi kat tol sungai besi tuh pale
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 1:51 am

encik hariz wrote:
haha...sarung futrest pastu kene pakai pipe..
baru 'heaven' nak layan trek...
pakai ejos stended kalu...calar balar la ejos aku jawabnyer...
kalo klawang ok ah...tu hari pon perut ejos ngan cover ejos calar masa layan klawang tu hari..

ni yg aku pening nih...motot cari makan...
kalo trekday hari sabtu or ahad...isnin nak masuk kerja maner sempat nak stended kan moto balik...
mati la aku kalo jumper pak polisi kat tol sungai besi tuh pale

beli moto baru sebijik lagi Very Happy
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 2:05 am

err....aku nak beli RXZ...
bleh merempit dgn encik mod kiter nih Twisted Evil
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 2:37 am

encik hariz wrote:
err....aku nak beli RXZ...
bleh merempit dgn encik mod kiter nih Twisted Evil

kuah3x,jgn la cmtue,xbaik rempit2 nie Very Happy
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 2:49 am

wooo....rxz sedap woo full throttle..
tp nak wat meleper or main trek tinggi lar plak moto nih..
kat mss tu camner la diorg adjust rxz kasi sedap meleper..
encik wan cakap wantupai pon ader yg kene kitai time kona ngan rxz..
tp pakai absorber nih mesti goyang2 kalo meleper..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 1:15 pm

nak spec standed masuk trek leh je.. member aku pakai wave 125 tayar duro siap bakul n futrest standed slamber je.. terpulang pade ko n poket ko ler..hehe

tapi klau aku,aku tuka tayar,ekzos n futrest je.. tayar cari 2nd sudah,ekzos kan si ekzosburokipoh nak jual,angkat le.. sebab pade aku moto aku ni wat daily,klau mmg untuk trek mmg aku dah togelkan n sumbat ape2 jin n toyol yg patut..hehe..

masuk trk ni ikut pade ko,janji ade safety,spec motor ape ko nak bawak dalam ni xdehal,nak bawak ex5 --- hinggelah ke--- ducati streetfighter full modi spec pun no hal.. janji pandai2 le jage diri n tau undang2 dalam trek..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Mon Sep 07, 2009 2:19 pm

ekzozburokipoh pon ada kat pj..kan dia dah ada join tt..try la main harga ngan dia..

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 12:02 am

aha.. seratus tu kira ok la tu.. yang baru yy pang dalam rm2++ juga kalau tak silap aku..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 1:06 am

mantadkb wrote:
aha.. seratus tu kira ok la tu.. yang baru yy pang dalam rm2++ juga kalau tak silap aku..

a..ah dalam rm230-260 gak la..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 1:20 am

yg plg br kat dia ahm..rasanya dlm sbln je dia pakai

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 9:24 am

owh...die ade jual ek?
cam best jerk Twisted Evil
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 2:22 pm

rebut la korang sblm barang 2 abg ekzosbooruk pakai kat moto lagenda dia..

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 4:13 pm

haha xde sape2 nak beli ke? kang klau aku dah gian kang aku angkat je kang,nyesal korg..hahaha
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 5:44 pm

bkn ko dah berlambak ke wan..tp xpa wan juz nk angkat je..bkn nk beli..ko selamat lg hariz

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Riding Skills   Tue Sep 08, 2009 10:41 pm

aus_ipoh wrote:
bkn ko dah berlambak ke wan..tp xpa wan juz nk angkat je..bkn nk beli..ko selamat lg hariz

melambak penyer,pipe aku dah jual dah aritu,kononnye x nak main trek wat sementara..haha last2 kene racun,nyesal aku tolak ekzos aku aritu..
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Riding Skills   Wed Sep 09, 2009 8:17 am

eh...kenapa name aku disebut2 nih encik aus..

kan best kalo aku dpt beli ejos ko dulu...walaupon time tu x terfikir nak masuk trek..dah la tolak murah...rugi2
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Riding Skills   Today at 11:03 am

Back to top Go down
 
Riding Skills
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: