.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sticker/Stripe Masing2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Apr 08, 2011 7:33 pm

babet wrote:
stripe kuning silver tu local...rm 10 dh leh dpt...

yg ori mmg jual asing2..bukan dlm satu papan...
means stiap sticker tu dletakkn dlm plastik masing2...
dan kt blkg stiker tu ada stiker hologram yamaha genuine...
ok bro.. tq for the info babet.

kira sticker ori asing2 ni sejak azali lagi la. Cool Cool
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Apr 08, 2011 7:46 pm

babet wrote:
stripe kuning silver tu local...rm 10 dh leh dpt...

yg ori mmg jual asing2..bukan dlm satu papan...
means stiap sticker tu dletakkn dlm plastik masing2...
dan kt blkg stiker tu ada stiker hologram yamaha genuine...

bet..
kalo yg ori nye stripe sabit bentuknye cmnr?
ko dah penah jumpe ade orang jual ke?
aku rase striper ni cam ori sebab sticker 6 speed ngan yamaha dier transparent..(asing dlm potongan yg kecil)
x same ngan yg rm10 jual kat kedai.....6 speed ngan yamaha x transparent tu dah siap melekat kat kertas tu skali......
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Apr 08, 2011 7:55 pm

N.A.M.I wrote:
babet wrote:
stripe kuning silver tu local...rm 10 dh leh dpt...

yg ori mmg jual asing2..bukan dlm satu papan...
means stiap sticker tu dletakkn dlm plastik masing2...
dan kt blkg stiker tu ada stiker hologram yamaha genuine...

bet..
kalo yg ori nye stripe sabit bentuknye cmnr?
ko dah penah jumpe ade orang jual ke?
aku rase striper ni cam ori sebab sticker 6 speed ngan yamaha dier transparent..(asing dlm potongan yg kecil)
x same ngan yg rm10 jual kat kedai.....6 speed ngan yamaha x transparent tu dah siap melekat kat kertas tu skali......

aku rasa mcm ori gred A je ni
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Apr 08, 2011 8:00 pm

Man4822 wrote:
N.A.M.I wrote:
babet wrote:
stripe kuning silver tu local...rm 10 dh leh dpt...

yg ori mmg jual asing2..bukan dlm satu papan...
means stiap sticker tu dletakkn dlm plastik masing2...
dan kt blkg stiker tu ada stiker hologram yamaha genuine...

bet..
kalo yg ori nye stripe sabit bentuknye cmnr?
ko dah penah jumpe ade orang jual ke?
aku rase striper ni cam ori sebab sticker 6 speed ngan yamaha dier transparent..(asing dlm potongan yg kecil)
x same ngan yg rm10 jual kat kedai.....6 speed ngan yamaha x transparent tu dah siap melekat kat kertas tu skali......

aku rasa mcm ori gred A je ni

nape ko ckp ori gred A man?
kalo yg betul2 ori kat moto tu cmnr?
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Apr 08, 2011 8:11 pm

N.A.M.I wrote:
Man4822 wrote:
N.A.M.I wrote:
babet wrote:
stripe kuning silver tu local...rm 10 dh leh dpt...

yg ori mmg jual asing2..bukan dlm satu papan...
means stiap sticker tu dletakkn dlm plastik masing2...
dan kt blkg stiker tu ada stiker hologram yamaha genuine...

bet..
kalo yg ori nye stripe sabit bentuknye cmnr?
ko dah penah jumpe ade orang jual ke?
aku rase striper ni cam ori sebab sticker 6 speed ngan yamaha dier transparent..(asing dlm potongan yg kecil)
x same ngan yg rm10 jual kat kedai.....6 speed ngan yamaha x transparent tu dah siap melekat kat kertas tu skali......

aku rasa mcm ori gred A je ni

nape ko ckp ori gred A man?
kalo yg betul2 ori kat moto tu cmnr?

pasal duduk 1 papan je..
aku pernah tgk yang mcm ni kat kg aku.. Rm 25

yang biasa Rm 10 je
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Sep 21, 2011 11:03 pm



Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Sep 21, 2011 11:16 pm



ni stripe apa?? ada contoh gambar moto yg pakai stripe ni
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Sep 21, 2011 11:19 pm





yg ni ke? yg ni kaler merah ori..kaler kuning xkuar utk ori..yg ori cuma ade merah n biru sj..
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Thu Sep 22, 2011 12:05 am

Oo tq banyak2 chaosworld. Aku beli coverset kuning silver tapi diberi stripe ni. adula.
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Thu Sep 22, 2011 12:36 am

ajizaimi wrote:
Oo tq banyak2 chaosworld. Aku beli coverset kuning silver tapi diberi stripe ni. adula.

silap lar tu..cam aku lar..nk beli set biru energy...bila bukak dlm tu, dia bg stripe cam ko lar..tp kaler biru..aku suruh tukar..nasib bek bukak kotak coverset kat kedai tu gak.. ko beli kuning grey kan? kuning grey stripe sabit lar..
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Thu Sep 22, 2011 3:47 pm

em.kena kuar ongkos lagi
Back to top Go down
mrbean
Laskar Muda


Posts : 39
Join date : 29/04/2011

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Sep 30, 2011 10:14 pm

Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Sep 30, 2011 11:27 pm

berdasar kn khabar angin, ini 125zr design terbaru..dlu bukan kata nk stop production ke? tp knp leh kuar lak design bru..rim tu aku x kenan lngsung kaler biru..kalo sumbat kaler putih lg msyuk..kena lak 3 btg nye..fuuhhh lg smart..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Sat Oct 01, 2011 7:51 am

sekali tgk stripenyer mcm logo puma(logo puma yg lagi 1,bkn yg logo puma kucen belari) hehe.... ni kalo pkai kasut puma suede secocok ni
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 04, 2011 12:29 pm

hahahaha.. mcm legenda baru tu je... aduh..ni klu ad org nk bg kat ak confirm2 rim tu ak sembur htam xpun putih... hehehheh
Back to top Go down
shrinklefritz
Laskar Muda


Posts : 65
Join date : 03/03/2011
Age : 25
Location : Alor Setar, Kajang, Kuching

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 04, 2011 2:12 pm

mrbean wrote:

xlame lg.. dlm 3-4 taun set nie kompem nek harge.. limited.. hahahaha..
Back to top Go down
cabai
Laskar Muda


Posts : 9
Join date : 29/09/2011
Age : 24
Location : kajang

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 04, 2011 2:56 pm

mcm x lawa je stripe die.
mcm lagenda pnye stripe pon ade gak
seb bek da bli 125 awl2,klo x mst dpt stripe x lawa cm ni.
hhahaa santa
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 05, 2011 11:47 am

lari topik da ni.. ni msuk kt pic model2 125z / 125zr..

back 2topic..
spe tau mne ad jual stiker go!!!! ori????
heheheh
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 05, 2011 1:20 pm

cabai wrote:
mcm x lawa je stripe die.
mcm lagenda pnye stripe pon ade gak
seb bek da bli 125 awl2,klo x mst dpt stripe x lawa cm ni.
hhahaa santa

incase kalau ini limited edition...cmne?
design kt kepak mcm ada design logo factory je....
haha....
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Sat Jan 05, 2013 8:46 pm

hurmmmmmmm baru brapa bulan pakai stripe versi sabit dah terkopek2,x tahan betul gamnye... ohh biasela tu sticker lokel rm10 cap ayam joget2 kah3.. tiba masanye utk tukar stripe 125z yg lain... hehe
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Sat Jan 05, 2013 10:20 pm

stipe cap moritaka ni beza ape ngn yang rm10??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Sat Jan 05, 2013 10:44 pm

errr stripe cap moritaka pn aku pnah pakai rm10 jugak... mcm2 brand ada.. pn rm10.. beza dgn yg rm10 x de cap... sama je kot...

Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Sat Jan 05, 2013 11:32 pm

ak tgk dlam fb bdk2 moto jual stripe moritaka ni smpai rm30...ohhh jadi bnda ni sama je lar???....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Sun Jan 06, 2013 12:39 am

-sLip- wrote:
errr stripe cap moritaka pn aku pnah pakai rm10 jugak... mcm2 brand ada.. pn rm10.. beza dgn yg rm10 x de cap... sama je kot...


untuk stok stiker lokel, antara2 yg paling baik ialah runcing dan moritaka, kalo kt tempat ko jual rm 10 memang murah btol la tew, jarang jumpe moritaka dlm area rm 10, selalunye rm 15-20 gitu, different ngan yg stiker lokel yg lain, gred runcing ngan moritaka ni lebih berkilat and cutting yg lebih cantik, selalu nye kalo dekat 46 ngan gogo, warna ngan tone dye dah hampir 95 percent la sebijik Very Happy Very Happy
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Sun Jan 06, 2013 7:49 am

uiksss rm30... hmm lepas ni mau harga akan jdi mcm tu,nk2 pula tokey2 @ pomen spare part ada intenet kt umah... mmg aku penah pakai,moritaka,runcing,asalnye rm10... tapi sejak 2 menjak ni kedai byk amik yg x de cap kosong je... kang jap lagi cap runcing pn akan naik harga agaknyer kot...

a'ah ye btul gak kata ko nurkaya akmal yg ada cap ni kilat sikit dan cantik,nsb baik smlm beli stripe petir cap runcing rm10,tinggal 1,aku beli trus kehkehkeh.... tapi skrg susah dah nk jumpa stripe yg ada cap2 ni,samada runing @ moritaka,kalo jumpa pn bkn utk 125z@R punya

oh lupa lak pengalaman yg lepas2 aku pakai stripe yg ada cap,gam dia tahan sikit... kira nk terkopek tu amik la masa sikit,sempat la kumpul duit sikit2 baru beli stripe baru hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Today at 6:43 pm

Back to top Go down
 
Sticker/Stripe Masing2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 11 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: