.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sticker/Stripe Masing2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 11:46 am

N.A.M.I wrote:
to arif mohd....
stripe biru carbon tu ada yg biru chrome ker?
or memang merah chrome je ada tuk keluaran time tu?
lg 1,biru carbon tu transparent gak ke cam babet cakap?

stripe biru carbon tu ada yg biru chrome ker?
or memang merah chrome je ada tuk keluaran time tu?


aku rasa cam tadek je.tunggu jawapan encik babet pulak.

lg 1,biru carbon tu transparent gak ke cam babet cakap?

aah ada yg transparent.aku pakai yg ni la utk set biru putih.check kat myride..
azdli cakap stripe aku original.pdahal lokel.ahaks

lagi satu, set yg ko nak smalam tu ada.tp lokel la.brand HLD.skali stripe.tinggal 2 set je lg mase aku check pagi td.

_________________
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 12:59 pm

kira yg trasparent tuk biru putih carbon tu yg ko beli local nye tu r?
membe aku ade set biru carbon tu ori moto nye..
aku check x transparent.kaler putih kat dier nye sticker...
n b4 ni pun aku de check dak2 yg aku jumpe kat melake ni...ada la dalam 11 bijik moto set biru putih carbon aku g check kan..cam polis pulak da....
semua x transparent pun ariff..haha
pening r...

oooo xmu r HL nye....aku nak try cari yg moto or stock2 lame kedai simpan....
neway thanx banyak r ariff...sory r susah kan ko plak...
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 1:26 pm

yg R chrome tu ade 1 kaler je iaitu merah putih....
yg lain2 tu sume kaler org bwat sndiri....


yg pasal R carbon tu xkompem la...tp yg kt lokel kedai mmg transperent pown...
kt ori moto xtaw la plak...blum pnah belek2 lg...
tp yg pnting stripe yg ori kt bhgian kepok pnjg...n kt tmpt bakul tu ngam xde yg kosong..n tulisan FRAME..
hehe...FRANE kawan dh slalu jumpe...
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 1:37 pm

N.A.M.I wrote:
kira yg trasparent tuk biru putih carbon tu yg ko beli local nye tu r?
membe aku ade set biru carbon tu ori moto nye..
aku check x transparent.kaler putih kat dier nye sticker...
n b4 ni pun aku de check dak2 yg aku jumpe kat melake ni...ada la dalam 11 bijik moto set biru putih carbon aku g check kan..cam polis pulak da....
semua x transparent pun ariff..haha
pening r...

oooo xmu r HL nye....aku nak try cari yg moto or stock2 lame kedai simpan....
neway thanx banyak r ariff...sory r susah kan ko plak...

haah.aku punya lokel.siap tulis twin tube FRANE lagi.tgk post aku yg smalam.'peringatan dari yg dah terkena'..aku ler tu.haha
ape keje ko g check coverset sorang2.mcm forensik jer. Suspect

_________________
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 3:57 pm

ariff.....so slama ni ko ingat ori ke?
seller tu jual kt ko atas nama ori ke?

xdela...
ak dh perasan 6speed ko tu xtransperen n stripe kt kepok ko lari ke bwh sgt....
n awal2 dlu ak nmpk stker yamaha kt dada xtimbul n xkilat..
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 4:10 pm

babet wrote:
ariff.....so slama ni ko ingat ori ke?
seller tu jual kt ko atas nama ori ke?

xdela...
ak dh perasan 6speed ko tu xtransperen n stripe kt kepok ko lari ke bwh sgt....
n awal2 dlu ak nmpk stker yamaha kt dada xtimbul n xkilat..

dan tentu stripe tu aku yg tampal sendiri.aiyakk.mana mungkin aku sendiri xtau.
hehe stripe ori kat coverset tu aku dah cabut laa...
orang asyik dok tanya dulu coverset ori ke tak.memangla ori.
tp orang x tanya STRIPE kat coverset tu ORI ke X.
hm babet memang terer bab2 mengesan ori or non ori. cheers

_________________
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 5:01 pm

haha aku check tuk kepastian je cik ariff....
sebab aku minat R carbon biru putih tu....
so sebelum aku plak yg terkene t..bek aku kaji sampai puas hat baru aku beli...
wat mase ni 80% aku yakin yg R carbon biru putih tu x transparent....
R chrome merah putih tu aku x minat sangat....hehehe

cik BABET plak ade ape2 komen mengenai R carbon biru putih tu?huhuhu
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 10:50 pm

hahah...jgn la marah ariff...tnye jep...jgn ban ak..kih3...

NAMI:owhh ak pown xde kepastian..dh try belek2 gmbr2 set ori biru putih tu...tp xdpt detect gak sama ad transperen ke x trnsperen.....

ala kalaw wktu nk beli tu cek bhgian2 ni:
1.stiker YAMAHA kt ekor bwh spoiler=yg ori transperen n kecik jep...
2.stiker 6speed =yg ori pown transperen...
3.stiker kt kepok=yg ori pnjang n lekat ke atas ckit...
4.stiker kt bhgian bwh bakul...cutting dye ngam2 dgn set bserta tulisan TWIN TUBE FRAME..


nami...kalaw ak....yg R chrome tu ak cari....
itu lg mantap....ak dpt pakai yg lokel jep...syukurr Cool
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Tue Oct 26, 2010 11:26 pm

haha....prob nye aku kureng skit kaler merah ni even R chrome paling limited bg edition ni...
mate aku berkenan kat biru putih R carbon tu je...
tp aku check kat membe2 aku yg yg pakai set biru putih ori R carbon ni,
1.bawah spoiler nye YAMAHA tu x transparent r....
5 bijik moto membe2 aku kat melake ni pakai semua x transparent...musykil gak coz ko ckp transparent kat situ...
yg len semua sama cam ko cite...
cuma no 1 ni aku pelik skit.....
hahah
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 12:04 am

stripe yamaha tu kecik ke besar?
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 12:19 am

hahaha....amek ni ORI katanye Razz
http://www.mudah.my/Cover+set+125zR+biru+kotak+new-7510929.htm
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 11:12 am

babet wrote:
stripe yamaha tu kecik ke besar?

kecik cam ko citer r babet tp x transparent.....
ko sure ke transparent?
ko pernah pakai or ko check kat membe2 ko?
haha pening aku boh...
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 11:33 am

oit2.obses smacam je aku tengok ko ni nami.nak kaji ke..nak kaji sbelom beli?
sticker yamaha kat bawah spoiler tu transparent la.kecik n berpatutan.
mcm mana aku tau?pasal aku cabut itu sticker.pasal ape aku cabut?ada la makhluk asing kecik2 pakai pampers gatal tangan p cungkih sikit.pastu gam die dah x lekat dah.

moto aku yg dulu tahun 2003.set asal mase beli moto tu ialah biru putih n spotrim putih suci murni.ni cerita dulu2 punya la..

babet, aku x marah.aku sayang ko.mmuahh!

_________________
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 1:45 pm

haha....
ok2. thanx banyak ariff...
kalo dah ex-owner set ni dah ckp camtu so aku yakin skit r..haha
ni mesti membe2 aku tu senasib ngan ko n depa ganti sticker baru kat tempat tu..haha
thanx a lot...
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 2:15 pm


pening aku transparent, carbon sume.. hehe..

tapi stripe macam 125epin smart gak, dulu aku ade, original beb, jual dah.. set dah lame.. terase rindu plak kat set tuh... dah lah susah nak dapat skang...

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 2:24 pm

125 epin yg mane 1 geeks?kale pe?ade kat my ride ke?
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 2:37 pm

N.A.M.I wrote:
125 epin yg mane 1 geeks?kale pe?ade kat my ride ke?

tgk kt thread WTS 125z - 00...
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 4:02 pm

haha...nami2...ak xde set biru putih energy tu yg ori moto...
tp set merah putih stripe sabit adela...mmber ak pnye...
mmg transperen dye pnye bkan putih...kecik je...bkn mcm lokel besar...
so ak predict set2 1st model stripe yamaha kt bwh spoiler tu sume transperen...
hahaha....so kalaw ad salah n silap tu maaf la ye...jgn fenim2 Wink
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Wed Oct 27, 2010 7:09 pm

babet wrote:
haha...nami2...ak xde set biru putih energy tu yg ori moto...
tp set merah putih stripe sabit adela...mmber ak pnye...
mmg transperen dye pnye bkan putih...kecik je...bkn mcm lokel besar...
so ak predict set2 1st model stripe yamaha kt bwh spoiler tu sume transperen...
hahaha....so kalaw ad salah n silap tu maaf la ye...jgn fenim2 Wink

haha ok2..semua dah beres pun cik babet..
arif mohd yg satlekan semua..
neway thanx semua...
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Thu Oct 28, 2010 8:18 am

N.A.M.I wrote:
babet wrote:
haha...nami2...ak xde set biru putih energy tu yg ori moto...
tp set merah putih stripe sabit adela...mmber ak pnye...
mmg transperen dye pnye bkan putih...kecik je...bkn mcm lokel besar...
so ak predict set2 1st model stripe yamaha kt bwh spoiler tu sume transperen...
hahaha....so kalaw ad salah n silap tu maaf la ye...jgn fenim2 Wink

haha ok2..semua dah beres pun cik babet..
arif mohd yg satlekan semua..
neway thanx semua...

kalo rajin ko belek2 dari page 1 thread ni.
dah ada issue ni orang2 dok debat.
just fyi.

_________________
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Thu Oct 28, 2010 9:15 am

komi wrote:
N.A.M.I wrote:
125 epin yg mane 1 geeks?kale pe?ade kat my ride ke?

tgk kt thread WTS 125z - 00...

ha tuh komi dah bagi tau..
nih link die..

http://125z.darkbb.com/urusniaga-motosikal-untuk-dijual-f25/wts-125z-00-t1537.htm#97688

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Oct 29, 2010 10:52 am


to encik nami.yg biru camni ke ko cari?


_________________
Back to top Go down
N.A.M.I
Pegawai Waran II


Posts : 1131
Join date : 25/07/2010
Age : 27
Location : MELAKA BANDARRAYA BERSEJARAH

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Oct 29, 2010 11:32 am

ariffm0hd wrote:

to encik nami.yg biru camni ke ko cari?


yeah......biru putih sabit ni la yg kawe dok cari...
nak FULL ORIGINAL muto nye n tiptop lg la kalo boleh...
hehe..
kalo ade sila2 la PM kawe ye.....

thanx banyak ariff mohd...sayang demo lebey...
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Oct 29, 2010 2:44 pm

oohh itu stripe same coverset aq rase 99.99% mmg mustahil nk dpat klau ori... lau ad pon leh bli enkei 3 btg.. hakhak.... lokal bnyak je ad aq rse...

_________________
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Fri Oct 29, 2010 3:00 pm

hahah....itu lg susah mau jumpe...kalah set energy....
tp merah putih tu ade lg...ramai jgak yg nk jual hr tu..
tp ak minat yg kuning...sbb otak kuning gak kowt...harharhar..
pnah pakai yg lokel tp feel dye xbest
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sticker/Stripe Masing2   Today at 11:03 am

Back to top Go down
 
Sticker/Stripe Masing2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: