.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Bengkel Motor

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 4:01 pm

mantadkb wrote:
kick_ingoal wrote:
venom wrote:
mantadkb wrote:
Huhu.. aku ni tak tau sebenarnye nak gi mane.. nak repair motor aku tu.. tapi takut ditipu@disembelih tokey kedai.. dalam kepala aku ni.. nak gi YY pang punye workshop.. atau nak gi kat area titiwangsa, tempat yang direkemen oleh sorang member MBC.. atau ade tempat lain yang geng2 tupai boleh rekemen.. hehehehe.. juga boleh rekemen bengkel korang buat motor kat area korang.. Razz Razz

ni tempat yg sama ke?? --> http://125zowners.21.forumer.com/viewtopic.php?t=159


masa aku kt KL dulu mmg aku hntr moto kt kedai tu...mmbe aku bdk mbc yg rekemen kedai tu...servis terbaek la,org melayu kita plak tu..depa suma tu peramah2 orangnya Very Happy
aku pn nk rekemen kedai tu la kalo mmbe2 suma da masalah ngan moto hampa...aku dgr cita pomen kedai tu mmg specialist 2 stroke...

pergh.... memang charge service tak cekik darah la kirenyer... tapi kalau macam aku ni yang bukan org melayu macam mane pulak.. murah tak.. hehehe jangan marah ye... saje bertanya.. macam orang kate.. malu bertanya sesat jalan..

em ok la gak...xda hal la bro...bro p try dulu repair moto kt kedai tu...
jmp pomen nma zam..dia la yg bwatkan moto aku..

Smile
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 5:37 pm

huhu.. nak gi tapi $$$ takde la..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 10:33 pm

korang ni, hari2 duk repair motor Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 10:53 pm

HailToKing wrote:
korang ni, hari2 duk repair motor Very Happy

bukan nak repair bro... nak upgrade speed skit,... hehehe
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 11:01 pm

mantadkb wrote:
HailToKing wrote:
korang ni, hari2 duk repair motor Very Happy

bukan nak repair bro... nak upgrade speed skit,... hehehe

hehe aku setuju, jgn laju je, kestabilan pn ptg
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 11:08 pm

mantadkb wrote:
HailToKing wrote:
korang ni, hari2 duk repair motor Very Happy

bukan nak repair bro... nak upgrade speed skit,... hehehe

btol2...nk upgred bg sedap bwk skit dr stendet tu...hehe...
masa aku bwat moto aritu,hari2 aku p lepak kt kedai tu... Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 11:24 pm

kalau nak buat setting cun giler.. kena simpan moto kat sane ek... teringin gak nak try... tapi.. bab nak tinggalkan moto tu yang susah skit..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 11:27 pm

mantadkb wrote:
kalau nak buat setting cun giler.. kena simpan moto kat sane ek... teringin gak nak try... tapi.. bab nak tinggalkan moto tu yang susah skit..

xyah kasi tggl bro, kalo selamat xpala, trn je pg2 then lepak smpi ptg kat bengkel tu
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 11:31 pm

HailToKing wrote:
mantadkb wrote:
kalau nak buat setting cun giler.. kena simpan moto kat sane ek... teringin gak nak try... tapi.. bab nak tinggalkan moto tu yang susah skit..

xyah kasi tggl bro, kalo selamat xpala, trn je pg2 then lepak smpi ptg kat bengkel tu

aha...
betul juga tu...
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 11:36 pm

mantadkb wrote:
kalau nak buat setting cun giler.. kena simpan moto kat sane ek... teringin gak nak try... tapi.. bab nak tinggalkan moto tu yang susah skit..

xpyh tgl pn...bro p dlu kedai tu jmp pomen n cita kt dia nk bwat pa...
pastu dia gtau la sruh bro p sna blk bla...slalu aku p pg la,tggu dia bwat smp ptg... Laughing Laughing
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu May 28, 2009 11:50 pm

mantadkb wrote:


pergh.... memang charge service tak cekik darah la kirenyer... tapi kalau macam aku ni yang bukan org melayu macam mane pulak.. murah tak.. hehehe jangan marah ye... saje bertanya.. macam orang kate.. malu bertanya sesat jalan..

xde hal ler..sana sumer customer sama je diorang layan,cuma mngkin yg dah slalu lepak tu mesra sket jadinya..tp mula2 kenal kecik tu byk jgk loya buruk dia kekekeke..aritu ada sorang brother indian pki lc,nak tukar rantai sss sbb rantai yg dia pki,ada O ring dah rosak truk..sama je harga ngan ambe dapat,layan pun ok jer..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Fri May 29, 2009 3:43 pm

chocolate wrote:
mantadkb wrote:


pergh.... memang charge service tak cekik darah la kirenyer... tapi kalau macam aku ni yang bukan org melayu macam mane pulak.. murah tak.. hehehe jangan marah ye... saje bertanya.. macam orang kate.. malu bertanya sesat jalan..

xde hal ler..sana sumer customer sama je diorang layan,cuma mngkin yg dah slalu lepak tu mesra sket jadinya..tp mula2 kenal kecik tu byk jgk loya buruk dia kekekeke..aritu ada sorang brother indian pki lc,nak tukar rantai sss sbb rantai yg dia pki,ada O ring dah rosak truk..sama je harga ngan ambe dapat,layan pun ok jer..

hehe tol,same la cam aku kenal kecik memula dulu,masuk air..tapi yg x tahan suke hasut aku upgrade2,tuka itu ini..mamat ni paling suke try moto org pastu wheelie depan kedai..xkire la moto ape pun..hahaha
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Sat May 30, 2009 6:48 am

o... bro wan pon slalu lepak kat kedai tu rupanya... so lain kali boleh pegi same2 kan....
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Sat May 30, 2009 9:37 am

WKQ4913 wrote:


hehe tol,same la cam aku kenal kecik memula dulu,masuk air..tapi yg x tahan suke hasut aku upgrade2,tuka itu ini..mamat ni paling suke try moto org pastu wheelie depan kedai..xkire la moto ape pun..hahaha

hah aritu skali lc135 dia wat wheelie depan tuan moto..nasib muto aku berat masa dia test haritu huhu Shocked
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Sun May 31, 2009 7:35 am

pergh.. siap buat whille yang tak tahan tu... mesti dier buat moto tu jadi power gile kan
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Sun May 31, 2009 1:10 pm

bro semua... kipnap kecik tu... suruh dia jadi pomen kita...

minta tolong repair motor kawan²...
drpd kita mengkayakan tokei kedai mana²...
baik mengkayakan kawan sendiri...
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Sun May 31, 2009 7:09 pm

kat penang aku selalu g kedai HARISMOTOR..dekat tepi roundabout bayan baru..dulu die pomen cubprix..zaman 90an..sekarang dah berhenti n buka bengkel n main motocross..haris merangkap tokey kedai+pomen..aku selalu g n trus jumpa die..anak buah die tak berapa..direct je kat haris..harga boleh tahan..kerja pon halus..
Back to top Go down
neomerc
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 22/05/2009
Location : K Trg

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Sun May 31, 2009 11:10 pm

chocolate wrote:
WKQ4913 wrote:


hehe tol,same la cam aku kenal kecik memula dulu,masuk air..tapi yg x tahan suke hasut aku upgrade2,tuka itu ini..mamat ni paling suke try moto org pastu wheelie depan kedai..xkire la moto ape pun..hahaha

hah aritu skali lc135 dia wat wheelie depan tuan moto..nasib muto aku berat masa dia test haritu huhu Shocked

dah ye boleh whellie x moto bro..?
haha
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Mon Jun 01, 2009 2:23 pm

mantadkb wrote:
pergh.. siap buat whille yang tak tahan tu... mesti dier buat moto tu jadi power gile kan

hehe nak power leh xnak power pun die leh wat.. aku mmg dulu slalu hnta kt UTMRacing ni wat moto,tp skang klau bende kecik aku leh wat aku wat sendiri je..hehe..jom bramai2 hnta cni wat motor..

*kecik ni antare pomen berpengalaman gak la,4 / 2stroke die leh wat.. name pun pomen cubprix /MSS..
Back to top Go down
soNa
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 522
Join date : 30/03/2009
Location : kelana jaya|puncak jalil|gemas

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Mon Jun 01, 2009 3:51 pm

WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
pergh.. siap buat whille yang tak tahan tu... mesti dier buat moto tu jadi power gile kan

hehe nak power leh xnak power pun die leh wat.. aku mmg dulu slalu hnta kt UTMRacing ni wat moto,tp skang klau bende kecik aku leh wat aku wat sendiri je..hehe..jom bramai2 hnta cni wat motor..

*kecik ni antare pomen berpengalaman gak la,4 / 2stroke die leh wat.. name pun pomen cubprix /MSS..

aik,dah buat2 sendiri eh..mesti dok telek pomen buat pastu hafal..hehe..bagus gak buat sendiri tu..leh jimat n paling penting leh kenal betul2 mto kite..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu Jun 04, 2009 4:21 pm

soNa wrote:
WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
pergh.. siap buat whille yang tak tahan tu... mesti dier buat moto tu jadi power gile kan

hehe nak power leh xnak power pun die leh wat.. aku mmg dulu slalu hnta kt UTMRacing ni wat moto,tp skang klau bende kecik aku leh wat aku wat sendiri je..hehe..jom bramai2 hnta cni wat motor..

*kecik ni antare pomen berpengalaman gak la,4 / 2stroke die leh wat.. name pun pomen cubprix /MSS..

aik,dah buat2 sendiri eh..mesti dok telek pomen buat pastu hafal..hehe..bagus gak buat sendiri tu..leh jimat n paling penting leh kenal betul2 mto kite..

hehe aku dok tgk n tnye cket2 la..pastu try n error..hehe tp wat sendiri ni menjaminkan kepuasan n pengetahuan..
Back to top Go down
abdullah_yantie
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 05/06/2009

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Sat Jun 06, 2009 12:17 pm

kalo kat kuantan lak mane kedai pomen bagus
Back to top Go down
zouk188
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 17/06/2009
Age : 32
Location : USJ Subang Jaya

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Thu Jun 25, 2009 10:54 pm

haha.. ak nak tya nih...

kat area shalam.. byk2 kedai kat area sri muda tu kedai spare part mane yang murah??..

psal kdai byk sgt... x sggup ak nak g satu2 kdai survey harge...

yy pang, gan brother,sck,???( psl kat sck aritu aku li 2t shell sx spai 15rm.... cekik darah giler)

ader saper2 leh tolong?
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Fri Jun 26, 2009 12:34 pm

zouk188 wrote:
haha.. ak nak tya nih...

kat area shalam.. byk2 kedai kat area sri muda tu kedai spare part mane yang murah??..

psal kdai byk sgt... x sggup ak nak g satu2 kdai survey harge...

yy pang, gan brother,sck,???( psl kat sck aritu aku li 2t shell sx spai 15rm.... cekik darah giler)

ader saper2 leh tolong?

cube gi tengok kat kedai moto kat area pasar malam hari jumaat tu.. kat sane macam murah sikit aku tengok.. kat sck.. erk.. memang mahal skit...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Bengkel Motor   Wed Jul 08, 2009 4:35 pm

sapa taw bengkel ni I&S WIRA kt setiawangsa.....ak tgk kt 125zowner
specialist 125z ka ni bengkel Question
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bengkel Motor   Today at 5:36 pm

Back to top Go down
 
Bengkel Motor
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: