.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Helmet V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 05, 2011 7:38 pm

keje2...kumpul duit+ OT...smpai RM2k, smbar stella satu..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 05, 2011 7:56 pm

2K

bdk sek cam aq ni nk g rompak kedai mamak mane lar nk cri duit 2k tuu....
wahai abg chaos yang hensem dan budiman...blanja aq helmet stela bleh???.....kuii99
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 05, 2011 8:37 pm

Shark pfa wrote:
mcm mane tuu...yg aq tahu lokel guna pengacip klau nk ikat...manakala yg ori guna besi mcm pengikat topi ms2

warna padding kt dlm dh beza...
shape visor pun dah beza...
air ventilation pun ada beza...
Back to top Go down
mrbean
Laskar Muda


Posts : 39
Join date : 29/04/2011

PostSubject: Re: Helmet V2   Thu Jul 07, 2011 7:01 pm

Mak aku habaq kat aku , dia kata kalau nak selamat , hangpa kena pakai Arai yang klon tu kerana Arai klon tu 25% bahannya adalah dari bahan Arai Asli. Ini terjadi apabila Arai yang dibeli itu tidak mengandungi bahan toksid yang tersemburan.
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Thu Jul 07, 2011 8:23 pm

babet wrote:
Shark pfa wrote:
mcm mane tuu...yg aq tahu lokel guna pengacip klau nk ikat...manakala yg ori guna besi mcm pengikat topi ms2

warna padding kt dlm dh beza...
shape visor pun dah beza...
air ventilation pun ada beza...

ermmm...klau dh sampai cam tu ketara dia...xjd lar.....nk ambik khi klau jd...khi ori brp stadart harga??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Thu Jul 07, 2011 8:24 pm

mrbean wrote:
Mak aku habaq kat aku , dia kata kalau nak selamat , hangpa kena pakai Arai yang klon tu kerana Arai klon tu 25% bahannya adalah dari bahan Arai Asli. Ini terjadi apabila Arai yang dibeli itu tidak mengandungi bahan toksid yang tersemburan.

hebot benor mak kau....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
mrbean
Laskar Muda


Posts : 39
Join date : 29/04/2011

PostSubject: Re: Helmet V2   Thu Jul 07, 2011 8:31 pm

Tq. Habaq nak tau Ceq Mai la tanyaq.
Back to top Go down
der z0uwl
Laskar Kelas I


Posts : 121
Join date : 02/05/2010
Location : kl

PostSubject: Re: Helmet V2   Fri Jul 08, 2011 4:30 am

khi hrge dlm bpe puloh je... rm70/80..lau ade yg nk khi,aku nk letgo murah2...hu3
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Fri Jul 08, 2011 7:32 am

der z0uwl wrote:
khi hrge dlm bpe puloh je... rm70/80..lau ade yg nk khi,aku nk letgo murah2...hu3

airbrush ke bro...klau airbrush gua leh pikir2 mau angkat u punya helmet....area mane??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Helmet V2   Fri Jul 08, 2011 10:18 pm

mrbean wrote:
Mak aku habaq kat aku , dia kata kalau nak selamat , hangpa kena pakai Arai yang klon tu kerana Arai klon tu 25% bahannya adalah dari bahan Arai Asli. Ini terjadi apabila Arai yang dibeli itu tidak mengandungi bahan toksid yang tersemburan.

keh3 cayalah Mr.bean (Like sedasss)
bahan Toksid Radiasi Nuklear.. keh3..
dgn selamber badak aku memakai Arai cap AYAM riptide ke hulu ke hilir mencari rezki yg halal

Shark pfa>ahakkk x jdi?try dlu tgk dpn2 kt sepepart mahu pn kedai mutut helmet arai cap ayam tu hehe.. x pn try ko tgk yg Ayoyamo klon pnyer(ntah betul entah x spelling aku 'ayoyama tu,blasah je la),samurai klon dgn nakano hehehe... x pn arc discovery pn cantik jugeee hehe
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Sat Jul 09, 2011 9:38 am

-sLip- wrote:
mrbean wrote:
Mak aku habaq kat aku , dia kata kalau nak selamat , hangpa kena pakai Arai yang klon tu kerana Arai klon tu 25% bahannya adalah dari bahan Arai Asli. Ini terjadi apabila Arai yang dibeli itu tidak mengandungi bahan toksid yang tersemburan.

keh3 cayalah Mr.bean (Like sedasss)
bahan Toksid Radiasi Nuklear.. keh3..
dgn selamber badak aku memakai Arai cap AYAM riptide ke hulu ke hilir mencari rezki yg halal

Shark pfa>ahakkk x jdi?try dlu tgk dpn2 kt sepepart mahu pn kedai mutut helmet arai cap ayam tu hehe.. x pn try ko tgk yg Ayoyamo klon pnyer(ntah betul entah x spelling aku 'ayoyama tu,blasah je la),samurai klon dgn nakano hehehe... x pn arc discovery pn cantik jugeee hehe

aq dh tgk kat tempat aq KHI airbrush dekat 200lbih PUiiiiiii.....baik aq elo22 cousin aq kt KL sruh dia beli...baru ade branddd...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Helmet V2   Sat Jul 09, 2011 1:30 pm

Shark pfa wrote:
-sLip- wrote:
mrbean wrote:
Mak aku habaq kat aku , dia kata kalau nak selamat , hangpa kena pakai Arai yang klon tu kerana Arai klon tu 25% bahannya adalah dari bahan Arai Asli. Ini terjadi apabila Arai yang dibeli itu tidak mengandungi bahan toksid yang tersemburan.

keh3 cayalah Mr.bean (Like sedasss)
bahan Toksid Radiasi Nuklear.. keh3..
dgn selamber badak aku memakai Arai cap AYAM riptide ke hulu ke hilir mencari rezki yg halal

Shark pfa>ahakkk x jdi?try dlu tgk dpn2 kt sepepart mahu pn kedai mutut helmet arai cap ayam tu hehe.. x pn try ko tgk yg Ayoyamo klon pnyer(ntah betul entah x spelling aku 'ayoyama tu,blasah je la),samurai klon dgn nakano hehehe... x pn arc discovery pn cantik jugeee hehe

aq dh tgk kat tempat aq KHI airbrush dekat 200lbih PUiiiiiii.....baik aq elo22 cousin aq kt KL sruh dia beli...baru ade branddd...

khi yg cam mne ni? blanja pic skit... yg ade corak tu stahu aku hrga dlm 110-120 je..xkn smpai 200 lebih..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Sat Jul 09, 2011 2:36 pm

chaosworld wrote:
Shark pfa wrote:
-sLip- wrote:
mrbean wrote:
Mak aku habaq kat aku , dia kata kalau nak selamat , hangpa kena pakai Arai yang klon tu kerana Arai klon tu 25% bahannya adalah dari bahan Arai Asli. Ini terjadi apabila Arai yang dibeli itu tidak mengandungi bahan toksid yang tersemburan.

keh3 cayalah Mr.bean (Like sedasss)
bahan Toksid Radiasi Nuklear.. keh3..
dgn selamber badak aku memakai Arai cap AYAM riptide ke hulu ke hilir mencari rezki yg halal

Shark pfa>ahakkk x jdi?try dlu tgk dpn2 kt sepepart mahu pn kedai mutut helmet arai cap ayam tu hehe.. x pn try ko tgk yg Ayoyamo klon pnyer(ntah betul entah x spelling aku 'ayoyama tu,blasah je la),samurai klon dgn nakano hehehe... x pn arc discovery pn cantik jugeee hehe

aq dh tgk kat tempat aq KHI airbrush dekat 200lbih PUiiiiiii.....baik aq elo22 cousin aq kt KL sruh dia beli...baru ade branddd...

khi yg cam mne ni? blanja pic skit... yg ade corak tu stahu aku hrga dlm 110-120 je..xkn smpai 200 lebih..

khi air brush standart je.......biasa arr tempat aq brang moto arga mahal...diorang lipat arga tinggi...nk untung org katakan....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Helmet V2   Sat Jul 09, 2011 3:36 pm

mahalnyerrrrr fuh..... itu baru khi..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Sat Jul 09, 2011 3:53 pm

-sLip- wrote:
mahalnyerrrrr fuh..... itu baru khi..

tu lar....bab tu aq jarang beli ngan kedai spepart moto kat tempat aq ni klau beli ngan kedai pn aq beli kat kelantan...klau mlas nk g kelantan beli ngan bdk2 kampung...leh nego besar2....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Helmet V2   Mon Jul 11, 2011 10:08 am

baru angkat arai nakano sakura klon semalam..rm160, padding leh buka, tali ikat..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Helmet V2   Mon Jul 11, 2011 7:14 pm

devilmeasha wrote:
baru angkat arai nakano sakura klon semalam..rm160, padding leh buka, tali ikat..

nakano sakura klon cantikk juge tu.rm160 ok gak harganyer kalo mcm gitu,siap visor rainbow ke?

kt tmpat aku nakano sakura,abis murah rm180.visor jernih... mcmne ni area sabah lagi ok harganyer berbanding kt sini,hehe... tmpat lain x tau brapa lak harganyer
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Helmet V2   Mon Jul 11, 2011 7:28 pm

devilmeasha wrote:
baru angkat arai nakano sakura klon semalam..rm160, padding leh buka, tali ikat..

belanja pic sedas...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 12, 2011 8:32 am

Tauke tu buka RM200...aku tawar 150..last dia bg 160 jer.siap visor rainbow..



ni jerk yg mampu..nak beli ori..kumpul duit gaji 3 bulan pun belum tentu dapat..hahaha

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 12, 2011 10:50 am

ce teke ori ke local.









Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 12, 2011 12:48 pm

yg visor clear lokel kot..

iqram mana dapat visor ori?..brapa RM..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 12, 2011 2:58 pm

komfem lokel??

huhu

visor ori bersepah kt mudah bro...

try cari...

hrge ikot owner,warne and condition...


Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 12, 2011 3:09 pm

xtau la..aku noob je bab helmet ni..hehehe..aku beli arai ni pun sbb minat ghrapic dia..nak beli khi air brush/ arc discovery hrga lebih kurang jer..khi aku ada gak tp da retak sana sini..hehehe..

kat mudah mmg bnyak..tp byk jg yg mudah menipu..hehehe..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Helmet V2   Tue Jul 12, 2011 5:35 pm

bape bajet ko nk beli visor?jenis ape?size?warne?

kt mudah ni senang je kalo nk beli...

jenis aku,kalo nk beli...jumpa depan2...slow talk...tapi kene rajin runner la...

da banyak gk barang aku deal dlm mudah je...alhamdulilah ok je semua..

aku xske pos2 ngn bank in duit ni...hati xtenteram.huhu...

Back to top Go down
wormzx
Support Crew
Support Crew


Posts : 1825
Join date : 05/04/2010
Location : kemaman<--->kerteh

PostSubject: Re: Helmet V2   Wed Jul 27, 2011 8:39 pm

iqram wrote:
ce teke ori ke local.


kalu ikut visor, dua2 ori...hlmet kmgkinan ori gak..sbb pasan x, lubang angin kt tgah yg ori mmg transparent...tp skunk xleh kire gak..coz mende tu leh cari so kalu ikut pic ni...ori las..kene telek dpm mate bru taw...

span kt dalam kalu bleh cabut pon berbeza ngn ori~
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Helmet V2   Today at 11:58 am

Back to top Go down
 
Helmet V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: