.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Keselamatan Berkonvoi!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Oct 11, 2010 3:46 pm

pade pandangan aku, dak-dak yang selalu konvoi nih, bukan tau pun isyarat-isyarat suh laju, suh kejar orang depan.. suh benti.. sebab aku pun tak ingat sume-sume isyarat tuh..

jadinye, pendapat aku, kite ingat dalam 3 isyarat yang mudah:-
a. kejar orang depan.
b. turunkan kelajuan.
c. berhenti.
(isyarat tuh, mintak tolong kudaunismall nak bagi isyarat mane yang seswai.... Razz )

pendapat aku, kalau konvoi, cube maintain speed, sebab aku duk belakang sekali aku tau sape yang boleh kejar sape yang takleh kejar.. silent
motor dah modi memang susah nak maintain speed, motor standard senang nak maintain speed.. ada pape cadangan untuk point nih?.

kalau boleh elakkan konvoi berkelompok, cuak oo tengok, t ade kete dari belakang datang.. korang bukan reti pun nak tengok side mirror, harap side mirror mahal.. Evil or Very Mad

lagi satu mase konvoi, mungkin ade motor yang tak brape sihat, jadi jangan la tinggalkan member-member macam nih, kesian tengok.. orang depan dah jauh, sat gi kang sesat.. pegi mane ntah.. flower


dan lagi mintak tolong, bagi cadangan tempat-tempat untuk berhenti kalau time hujan.. sebab benti tepi highway, ramai-ramai pakai baju ujan, bahaye oo.. nanti kene sapu, masing-masing bukan ade insuran nyawe pun (aku pun..Laughing )..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Oct 11, 2010 4:03 pm

geek..pd pndapat aku, pasal maintain speed tu..aku rase 120km-140km ok kot..tu je speed kalo aku ats highway...jrg nak roket smpai ketok2 meter..tkot wo..hehehe.
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Oct 11, 2010 4:07 pm

komi wrote:
geek..pd pndapat aku, pasal maintain speed tu..aku rase 120km-140km ok kot..tu je speed kalo aku ats highway...jrg nak roket smpai ketok2 meter..tkot wo..hehehe.

haha.. aku paham tuh, tapi kene dapat kejesame dengan yang lain-lain.. nafsu masing-masing.. masyarakaaatttt... ..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Oct 11, 2010 4:25 pm

geeks wrote:
komi wrote:
geek..pd pndapat aku, pasal maintain speed tu..aku rase 120km-140km ok kot..tu je speed kalo aku ats highway...jrg nak roket smpai ketok2 meter..tkot wo..hehehe.

haha.. aku paham tuh, tapi kene dapat kejesame dengan yang lain-lain.. nafsu masing-masing.. masyarakaaatttt... ..

mybe kene wat 2 group ke....1 yg jenis suke kelajuan cahaya....1 lg jenis kelajuan biase je....pastu meet la kt mane2 rnr utk refuel@mkn@senaman peparu->isap rokok la@toilet@chck kondisi moto n sebagainye.....hmmmm...mcm dh slalu wat je pndpat aku ni..kui3..
Back to top Go down
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Oct 11, 2010 4:34 pm

2 gr0up? Ok gak.
X aku kne tgl kt hway s0rg2 cm smalam.
Da r xtw jalan,xtw na exit mne,xtw na pg mne. Hahaha..
Back to top Go down
yana125zgurlz
Laskar Kelas I


Posts : 129
Join date : 23/08/2010
Age : 26
Location : 1 MALAYSIA

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Oct 11, 2010 5:40 pm

kesian fareez...... Razz
aus la kejam sgt tgl kn fareez..ish2..
x baik btul dia kn..
hahaha
Back to top Go down
https://www.facebook.com/groups/JennaLeeSuppliers
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Oct 11, 2010 5:59 pm

ape lak..
Mse 2 fareez kt tgh2 r,da r sens0rg. Hehe..
Yg dpan 150 160,yg blkg 130 je.
Nseb jmpe jgk. Lau trus amk kl,babai la,fareez trus gerak tg je. Hahaha
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Sun Mar 06, 2011 9:20 pm

mcm mn lak konvoi g pangkor nnti...dh r 1st time ak nk konvoi ni...glisah jgk tngk statement otai nih...
Back to top Go down
madconan
Laskar Muda


Posts : 52
Join date : 05/10/2010
Age : 27
Location : UTP, kemaman, setiu

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Mar 07, 2011 12:03 pm

follow the flow jer...
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Mar 07, 2011 12:06 pm

pangkor...nak ikot...
Back to top Go down
Que Danealle
Bintara Muda


Posts : 582
Join date : 03/01/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Mar 07, 2011 2:09 pm

najmimecha wrote:
mcm mn lak konvoi g pangkor nnti...dh r 1st time ak nk konvoi ni...glisah jgk tngk statement otai nih...

belum cuti.. tak dapat nak g..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Today at 7:35 pm

Back to top Go down
 
Keselamatan Berkonvoi!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: