.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Keselamatan Berkonvoi!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Wed Aug 25, 2010 6:45 pm

kudaunismall wrote:
betul2.. set tempat break kat mane lagi senang. so takde la terpendam je kuasa2 modi korang time ride. miahahaha..

btol2...ak sokong...dh modi2, xkn nk bwk pelan je...nk gak test mecin tu...tgk cmne hasilnye
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Wed Aug 25, 2010 7:09 pm

dah pandai2 merambat tu jem kalu jangan harap ah member selow kat blakang rajin nak menunda. tinggal ajelah~ hihihahahaha~
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Wed Aug 25, 2010 10:14 pm

kudaunismall wrote:
dah pandai2 merambat tu jem kalu jangan harap ah member selow kat blakang rajin nak menunda. tinggal ajelah~ hihihahahaha~

i Loooiikkkeee diz statement...
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Wed Aug 25, 2010 11:10 pm

kudaunismall wrote:
dah pandai2 merambat tu jem kalu jangan harap ah member selow kat blakang rajin nak menunda. tinggal ajelah~ hihihahahaha~

mazakim jem aku benti woo tlg check..
naseb bek leh idop blk..
kalo tk, 120kmh tnpe idop enjin la pastu..
huhuhu... What a Face
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Aug 26, 2010 12:05 am

aah...org laen sume benti tlg...moto plate WUD je wat xtau org jem kat highway karak
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Aug 26, 2010 11:14 am

darksics wrote:
aah...org laen sume benti tlg...moto plate WUD je wat xtau org jem kat highway karak

choco pun same.. kitorang memang dah plan awal2 buat2 tak nampak kalu ade ape2 tepi jalan.. maklumlah gelap pastu jalan kosong lak tu an.. so takut kena tegur wat bodo je ar. hihihahahaha~
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Aug 26, 2010 5:36 pm

haha bak kate vendeta,sedar kemampuan mesin masing2,nak laju ikut grup laju,nak pelan ikut grup pelan..klau xde,haa pelan la sorang2..hehe

*klau xleh bersaing nak laju,dapat catch up pun jadila.. budak2 yg meroket ni pun bukannye tahan nak meroket all daway..at some point mesti rilek balik..rase aku la..ni pun klau raja kepak dan anasir2 lain x masuk campur..haha
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Aug 26, 2010 5:45 pm

WKQ4913 wrote:
haha bak kate vendeta,sedar kemampuan mesin masing2,nak laju ikut grup laju,nak pelan ikut grup pelan..klau xde,haa pelan la sorang2..hehe

*klau xleh bersaing nak laju,dapat catch up pun jadila.. budak2 yg meroket ni pun bukannye tahan nak meroket all daway..at some point mesti rilek balik..rase aku la..ni pun klau raja kepak dan anasir2 lain x masuk campur..haha

stgh org ckp "konvoi jenis ape kalo x satu group" mean, ad yg laju, ad yg slow....xgerak skali, namenye xkonvoi...bergroup plak...tp cm xpuas plak kalo maintain slow je kn...dh la highway, ngntok nt
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Aug 26, 2010 5:57 pm

darksics wrote:

stgh org ckp "konvoi jenis ape kalo x satu group" mean, ad yg laju, ad yg slow....xgerak skali, namenye xkonvoi...bergroup plak...tp cm xpuas plak kalo maintain slow je kn...dh la highway, ngntok nt

pecah2 tu kalau kt atas highway jer...
sampai check point, semua joint blk...
kalau jln dlm bndr, atau jln selain dr highway yg lapang dan lurus tu, fllow jerla speed marshall....
jgn slow sgt & jgn nk potong marshall plak...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Aug 26, 2010 8:13 pm

bese nyer ak tgk yg buat jdk berpecah nie time starting, yg blakang tuh klu tak alert
ngan speed yg depan dlm 5minit jer compem split 2 group..
so starting jer cth: lepas refuel alert la ngan kelajuan org depan..klu diorg speedup
kita pun speedup jgn kita ske2x layan syok sendiri plak...tue yg buat split...
motot super saiya leh kejar takpe la, nie da la stended da kne tinggal jauh br terhegeh nak
kejar..tue yg rajin jem Razz

_________________
Back to top Go down
ayie_banjar
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 02/06/2010
Age : 28
Location : perak

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Aug 26, 2010 8:49 pm

hahahaha..takut t double stand t jatuh lagi la fareez oi.....(jangan marah)
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Fri Aug 27, 2010 12:12 am

WKQ4913 wrote:
haha bak kate vendeta,sedar kemampuan mesin masing2,nak laju ikut grup laju,nak pelan ikut grup pelan..klau xde,haa pelan la sorang2..hehe

*klau xleh bersaing nak laju,dapat catch up pun jadila.. budak2 yg meroket ni pun bukannye tahan nak meroket all daway..at some point mesti rilek balik..rase aku la..ni pun klau raja kepak dan anasir2 lain x masuk campur..haha

dgr cite g tg malim sabtu nie bawak z kuning raja pening..hbs la

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Fri Aug 27, 2010 4:33 pm

aus_ipoh wrote:
WKQ4913 wrote:
haha bak kate vendeta,sedar kemampuan mesin masing2,nak laju ikut grup laju,nak pelan ikut grup pelan..klau xde,haa pelan la sorang2..hehe

*klau xleh bersaing nak laju,dapat catch up pun jadila.. budak2 yg meroket ni pun bukannye tahan nak meroket all daway..at some point mesti rilek balik..rase aku la..ni pun klau raja kepak dan anasir2 lain x masuk campur..haha

dgr cite g tg malim sabtu nie bawak z kuning raja pening..hbs la

hmm habisla..pening trus yang meminjam tu.. masak..masak...
Back to top Go down
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Sun Aug 29, 2010 3:17 am

ayie_banjar wrote:
hahahaha..takut t double stand t jatuh lagi la fareez oi.....(jangan marah)

ape nme aku pon ade ni ayie??
xpe2,tgu ko jmpe nti.hehe..
Back to top Go down
ayie_banjar
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 02/06/2010
Age : 28
Location : perak

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Aug 30, 2010 2:07 am

dah jumpe pun....xde pape pun..wakakakakak
Back to top Go down
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Mon Aug 30, 2010 2:17 am

lupe kowt.hahaha..

tgu aku jmpe n igt kn.hahaha..
Back to top Go down
ayie_banjar
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 02/06/2010
Age : 28
Location : perak

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Tue Aug 31, 2010 9:49 pm

huahuahua....yeke??
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Wed Sep 01, 2010 12:44 am

ape spam2 ni? tak serius langsung..
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Sat Sep 11, 2010 6:53 pm

tu tu tuan rumah dah marah.
soalan sy, kalo lead kat depan tu nk up bg laju sikit tp tengok2 konvoi kat blakang wat dekk jer.haha

_________________
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Sat Sep 11, 2010 8:39 pm

rsenye tkde up speed dr depan..
nk up kelajuan konvoi kne tggu signal dr runner..
n up speed tu berperingkat br group tk pecah..
tbe2 mencanak2 120kmh kpd 182.5kmh kalo komboi berdua je tkpe..
kalo 30-40bijik mau tk ttggal yg belakang..?
so aku rase nk up speed tu +10kmh every 5km supaya semua rider belakang leh catchup..
up up up smpai la..... (ape yg korg pikir mungkin betul.. haha..)
Back to top Go down
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Sun Sep 12, 2010 10:54 am

mak aih.moto sape tu bang 182.5kmh.hehe
alah bknnye banyak..dari 80 to 110 je.moto lam 30 bijik kot.

_________________
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Sun Sep 12, 2010 7:42 pm

haha..
contoh smate2 je speed tu..
hmm,
maybe kalo nk up speed tu bg la signal(isyarat tgn ke ape) dlu..
ttbe je drop gear n pecut..
tergamam org blkg..
tau2 bau asap pn takde, tgk2 lmpu brek blkg tu mkin sayuuuuppppp je menjauh..
maybe leh gak planning b4 tyr golek,
10km b4 next RnR, sukati masing2 nk roket.. Twisted Evil
nyum~~
Back to top Go down
mousepink
Bintara Muda


Posts : 400
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Kuala Perlis

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Wed Sep 15, 2010 11:43 am

speed konvoi? hahaha...benda yg selalu fail time konvoi..

dari pengalaman aku berkonvoi dgn geng2 malaysian 125z community nie, pantang jumpa highway sume nk layan top speed aje..seolah2 mcm nk cepat sampai sgt..
mcm konvoi g gua tempurung dulu aku asik kene tinggal aje..tp mmg saja xnk bawak laju..
selain dari faktor usia mesin yg semakin meningkat+setting kadang2 x cun yg buat aku rilek jer bawak..

yg penting time konvoi perancangan masa sangat penting..bila nk bertolak..bila nk berhenti..bila nk sampai..ketua konvoi (marshall) perlu bagi penerangan selengkapnya..klu konvoi2 sblm2 ni bila nk gerak ada ahli konvoi yg xtau ape planning konvoi..

Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Sep 16, 2010 3:11 am

Ultra-Z wrote:
haha..
contoh smate2 je speed tu..
hmm,
maybe kalo nk up speed tu bg la signal(isyarat tgn ke ape) dlu..
ttbe je drop gear n pecut..
tergamam org blkg..
tau2 bau asap pn takde, tgk2 lmpu brek blkg tu mkin sayuuuuppppp je menjauh..
maybe leh gak planning b4 tyr golek,
10km b4 next RnR, sukati masing2 nk roket.. Twisted Evil
nyum~~

paan1171 loike dis statement.. muahahahxxx

_________________
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Thu Sep 30, 2010 9:02 pm

mousepink wrote:
speed konvoi? hahaha...benda yg selalu fail time konvoi..

dari pengalaman aku berkonvoi dgn geng2 malaysian 125z community nie, pantang jumpa highway sume nk layan top speed aje..seolah2 mcm nk cepat sampai sgt..
mcm konvoi g gua tempurung dulu aku asik kene tinggal aje..tp mmg saja xnk bawak laju..
selain dari faktor usia mesin yg semakin meningkat+setting kadang2 x cun yg buat aku rilek jer bawak..

yg penting time konvoi perancangan masa sangat penting..bila nk bertolak..bila nk berhenti..bila nk sampai..ketua konvoi (marshall) perlu bagi penerangan selengkapnya..klu konvoi2 sblm2 ni bila nk gerak ada ahli konvoi yg xtau ape planning konvoi..


kite rider 125z mesti la gilekan kelajuan..
tak kesah la brape top speed pon..140..160..180..mahupun lebih..
pastinye setiap rider nk full throttle..
kalau tak berjiwa kelajuan buat ape beli 125z kan..
takkan sekadar pada look n design je kot..
speed up skali skala takpe.. Razz
jgn all the way nk pecut..da pecah2 bukan konvoi namenye..ekekeke
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Keselamatan Berkonvoi!   Today at 1:48 pm

Back to top Go down
 
Keselamatan Berkonvoi!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: