.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 5:43 am

asury wrote:
baper lingkungan budget nih joe?
ko pakai nih ker?
cari yg 60mm,rating security 6,dlm lingkugan harge rm100++ sebijik..
info..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 11:55 am

mantadkb wrote:
absolute_ahben wrote:
mantadkb wrote:
superjoemanito wrote:
kt mane2x pad lock yg tulis hardened steel mmg blh potong ngan cutter,klu nk cari padlock yg hargenye ok n berbaloi,cari materielnye dibuat dari boron,setakat cutter gedabak tue mmg sori la nk potong,nk grind mmg makan mase,melainkan trs angkut dlm lori,mmg x blh nk buat ape la..

tapi... kalau lock ni bubuh kat discbrek takde guna kan? so nasihat saya.. lock macam ni jangan pasang kat disk depan moto.. teringat ade member eksiden.. pasang manga kat diskbrek.. tapi incik Joe berjaya jugak menunggang moto tu dari sunway sampai shah alam sedangkan lock/manga tu still ade kat discbreak.. magic tu... hehehhee

eh.. yang kecik tu macam thumdrive je..

ko rasekn rax,ak tawu ke mto spe tuh rax.hi3

bukan setakat tau... ko kenal sangat kat moto tu...
tapi.. nasib baik tuan moto tu lock kat diskbrek..
kalau bubuh manga kat rantai moto..
memang sah2 kena angkut pakai Van/Lori
Razz Razz Razz Razz Razz Razz


rasanye penah dgr cite pasal nie..mamat yg eksident nie pakai moto warna biru kn

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 12:15 pm

u-lock yale...
lum pnh jmpe kedai yg jual ni lg...



http://www.yaleasia.com/en/yale/yale-asia/ProductsDB/?groupId=586&productId=9346
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 12:18 pm

yale nie barang2 kuluaran dia bgs ke..

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
imanhalimi
Bintara Kanan


Posts : 637
Join date : 16/06/2010
Age : 29
Location : Perlis->kL->???

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 12:19 pm

solcar ngn yale mana bagus??
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 1:09 pm

yale ni kira jenama antarabangsa lar...ala2 mcm enkei lar...
atas dr yale pn ada mcm abbloy,abus tu...tp aku rasa org yg betul2 kaya jer mampu beli lock tu...

nk banding solcar dgn yale ni mcm bandingkn sportrim y-teq dgn enkei lar...
blh jer nk guna....cuma takyah nk menaruh hrpn tggi sgt lar...

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
imanhalimi
Bintara Kanan


Posts : 637
Join date : 16/06/2010
Age : 29
Location : Perlis->kL->???

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 1:13 pm

ok2 suda paham...yale nh ada x ciplak punya?????
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 1:14 pm

imanhalimi wrote:
solcar ngn yale mana bagus??


alamak,,,padlock yale 2 mcm power je??
xde jual lg ke?


dua2 bgus maa.....
kalo nk beli,beli je dua2 brand 2....
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 1:33 pm

ajizaimi wrote:
vendetta wrote:
solex tu ada bdk hntr weld kt bhgn bwh tu......
tp nk weld tu pn kene dkt rm30 jugak la sbb nk weld aloi...
silap weld pn blh hangus plak solex tu walaupun solex ori yg hrga rm50++...

**rasanya sblm ni pn dh ada kes hilang 125z yg guna 4,5 lock kt mtr, siap cabut CDI pn ada..tp tetap lesap jugak...

salam. vandetta, boleh share ke mcmn moto tu hilang? blh kwn2 kita dapat iktibar. Minta2 dijauhkan

salam, kalau dah lock pun lesap, itu namanya pakai angkat...masuk van masuk lori ni
Back to top Go down
imanhalimi
Bintara Kanan


Posts : 637
Join date : 16/06/2010
Age : 29
Location : Perlis->kL->???

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 3:31 pm

iqram wrote:
imanhalimi wrote:
solcar ngn yale mana bagus??


alamak,,,padlock yale 2 mcm power je??
xde jual lg ke?


dua2 bgus maa.....
kalo nk beli,beli je dua2 brand 2....

hehe..bak kate vendetta...
macam enkei ngn y-teq la..
masing2 punya citarasa, kepuasan n ketahanan barang..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 5:39 pm

peh rege lock je dah bleh wat top oberhol,tuka piston n ring..hehehe
Back to top Go down
Sarkers
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 25/08/2010
Age : 25
Location : Kepala Batas Pulau Pinang

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 9:42 pm

WKQ4913 wrote:
peh rege lock je dah bleh wat top oberhol,tuka piston n ring..hehehe

haha lol!
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 10:13 pm

absolute_ahben wrote:
hu3.
salam.bkn x nk galakkn pkai alarm.tp 1 je disadvantage die.akn short circuit.
sepanjang ak duk bengkel, bnyk mto yg pkai alarm mati time bwk.so solution die buang alarm.
bnyk gk care nk elakkan muto dari di copek.
1.parking la moto anda ditempat yg btol2 parking moto dan ditempat dimane kenderaan cm van or lori x ley msuk.
2.pkai la main key yg safety cm solcar.
3.da parking mto kt tmpt kenderaan cm van ngn lori x ley msuk,cbut cdi anda elok2.jgn rogol nk cabut cdi cz nnty jointer cdi ngn cabel akn cept brai.
4.pkai la mangge.mmg org ckp cm x de function pkai mangge murah2,tp sekurang2nye melewatkn jgk si pencuri tuk bkk or ptong mangge anda.

Dlm bnyk2 kes, 1 kes je pencuri tu btol2 expert.lepas bukak sume mangge,die siap susun lg mangge2 tuh kt tmpt owner parking mto.so sepanjang ak duk bengkel,klu pasang alarm n buat suis pendue tu x de function cz akn buat wiring mto anda short.hu3.

salam. mungkin pendawaian yang tak kemas dan salah. aku psg sdiri smp skrg msh ok. cek alarm moto kwn aku, teruk betul pomen tu psg, senang wayar nk tercabut, tak balut betul2. cpt makan bateri. alarm pn kna bli yg berkualiti. Alarm ni sensitif, jd ia blh menyusahkan dan menyelamatkan.
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 11:42 pm

absolute_ahben wrote:
hu3.
salam.bkn x nk galakkn pkai alarm.tp 1 je disadvantage die.akn short circuit.
sepanjang ak duk bengkel, bnyk mto yg pkai alarm mati time bwk.so solution die buang alarm.
bnyk gk care nk elakkan muto dari di copek.
1.parking la moto anda ditempat yg btol2 parking moto dan ditempat dimane kenderaan cm van or lori x ley msuk.
2.pkai la main key yg safety cm solcar.
3.da parking mto kt tmpt kenderaan cm van ngn lori x ley msuk,cbut cdi anda elok2.jgn rogol nk cabut cdi cz nnty jointer cdi ngn cabel akn cept brai.
4.pkai la mangge.mmg org ckp cm x de function pkai mangge murah2,tp sekurang2nye melewatkn jgk si pencuri tuk bkk or ptong mangge anda.

Dlm bnyk2 kes, 1 kes je pencuri tu btol2 expert.lepas bukak sume mangge,die siap susun lg mangge2 tuh kt tmpt owner parking mto.so sepanjang ak duk bengkel,klu pasang alarm n buat suis pendue tu x de function cz akn buat wiring mto anda short.hu3.

nak pasang benda elektrik kt moto ni bleh je...
yg penting tau basic electrik...
jgnla lepas pasang duk terbiar je suma wayar/kabel tanpa maintanance....
sekali sekali tgokla wayar yg kita connect kan berada pada keadaan asal @ x...
lg 1 kne tau la sikit dri wayar mana pegi mana....
t pomen bkk moto xdela terpinga2 dia duk blur tgok wayar
kalu pomen bkk moto aku mmg bersilirat wayar....
pomen selalu tye aku mana wayar pegi cdi/mana wayar pegi coil plug..
sal aku ni wat keja xkemas...asal connect leh function sudah.... Razz
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 2:23 am

aus_ipoh wrote:
mantadkb wrote:
absolute_ahben wrote:
mantadkb wrote:
superjoemanito wrote:
kt mane2x pad lock yg tulis hardened steel mmg blh potong ngan cutter,klu nk cari padlock yg hargenye ok n berbaloi,cari materielnye dibuat dari boron,setakat cutter gedabak tue mmg sori la nk potong,nk grind mmg makan mase,melainkan trs angkut dlm lori,mmg x blh nk buat ape la..

tapi... kalau lock ni bubuh kat discbrek takde guna kan? so nasihat saya.. lock macam ni jangan pasang kat disk depan moto.. teringat ade member eksiden.. pasang manga kat diskbrek.. tapi incik Joe berjaya jugak menunggang moto tu dari sunway sampai shah alam sedangkan lock/manga tu still ade kat discbreak.. magic tu... hehehhee

eh.. yang kecik tu macam thumdrive je..

ko rasekn rax,ak tawu ke mto spe tuh rax.hi3

bukan setakat tau... ko kenal sangat kat moto tu...
tapi.. nasib baik tuan moto tu lock kat diskbrek..
kalau bubuh manga kat rantai moto..
memang sah2 kena angkut pakai Van/Lori
Razz Razz Razz Razz Razz Razz


rasanye penah dgr cite pasal nie..mamat yg eksident nie pakai moto warna biru kn

ak dpt info trkini.bdk tu skrnk kt ipoh.ki3
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 5:16 am

salam. adeh sakit mata eh duk quote gmb sama JOM KEMBALI KE TOPIK ASAL


Last edited by ajizaimi on Fri Aug 27, 2010 10:23 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts : 1228
Join date : 11/02/2010
Age : 31
Location : Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 7:52 am

[quote="absolute_ahben"]
aus_ipoh wrote:
mantadkb wrote:
absolute_ahben wrote:
mantadkb wrote:
superjoemanito wrote:
kt mane2x pad lock yg tulis hardened steel mmg blh potong ngan cutter,klu nk cari padlock yg hargenye ok n berbaloi,cari materielnye dibuat dari boron,setakat cutter gedabak tue mmg sori la nk potong,nk grind mmg makan mase,melainkan trs angkut dlm lori,mmg x blh nk buat ape la..
tapi... kalau lock ni bubuh kat discbrek takde guna kan? so nasihat saya.. lock macam ni jangan pasang kat disk depan moto.. teringat ade member eksiden.. pasang manga kat diskbrek.. tapi incik Joe berjaya jugak menunggang moto tu dari sunway sampai shah alam sedangkan lock/manga tu still ade kat discbreak.. magic tu... hehehhee

eh.. yang kecik tu macam thumdrive je..

ko rasekn rax,ak tawu ke mto spe tuh rax.hi3

bukan setakat tau... ko kenal sangat kat moto tu...
tapi.. nasib baik tuan moto tu lock kat diskbrek..
kalau bubuh manga kat rantai moto..
memang sah2 kena angkut pakai Van/Lori
Razz Razz Razz Razz Razz Razz


rasanye penah dgr cite pasal nie..mamat yg eksident nie pakai moto warna biru kn

ak dpt info trkini.bdk tu skrnk kt ipoh.ki3

aku pun dpt info cmtu gak...hehehe....
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 6:23 pm

superjoemanito wrote:
lg magic aku tergolek lak pastue,mmg lyn la Razz a.ah thumdrive la tue,mangga mcm nie mmg baik buh kt spoket,klu kt disk mmg sng la nk bukak,wlpn kt disk blkg,aku tgk bdk bukak kuarkan disk blkg x sampai 3 minit Evil or Very Mad klu pakai disk dpn lagi la sng,pakai kt spoket blkg ssh skit pencuri nk buat keje klu die x dpt nk bukak mangga tue..
alamak aku pakai spoket faito mcmne nak lock ni... xde lubang nk masuk.. Mad

Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 7:39 pm

gantung kat rantai la..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 7:44 pm

klu gntg kt rantai lagi sng nk bukak bro,ade player muncung tirus 10 second je setel untuk bukak n psg clip rantai tue dah blh buang lock tue,x blh buat ape la klu pakai spoket camnie,kene tebuk lubang la Very Happy
Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts : 1228
Join date : 11/02/2010
Age : 31
Location : Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 8:07 pm

kna custom la tebuk lubang khas utk lock....
sayang sprocket ker syg moto?

15-36...
laju moto nih.....
moto power nih...
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 9:05 pm

tebuk lubang ...? Rolling Eyes

asury - pic tu aku amik dr google lar.. Very Happy muto ambe 14-39
Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts : 1228
Join date : 11/02/2010
Age : 31
Location : Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 9:16 pm

ko gerudi la 1 lubang kt sprocket tuh.....
wat lubang size mangga yg ko nk pakai.....
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 9:21 pm

ok insyaallah akan diusahakn...
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 27, 2010 9:36 pm



padlock ni kualiti dia ok ke..? pasni nk cari la..

skrg aku pakai jenama Buick Rm 55.. masa beli igt nk cari yg lg mahal tp xde,kedai tu ada jenis ni je yg paling elok.. yg lain2 bwh Rm30 lg cikai
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Today at 10:02 pm

Back to top Go down
 
Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 16Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» Picture Of The Day
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: