.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 13, 2010 1:16 pm

mcm solex biase je... pick kt kunci x nmpak..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 13, 2010 2:17 pm

man JGN8917 wrote:
takziah vendetta atas kehilangan moto baru tu...
time lepak dgn ko & superjoemanito lepas main futsal ritu mmg xnk borak sal moto ko..
sbb phm perasaan tuan moto yg baru kehilangan moto...

moto vendetta hilang ke?

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
imanhalimi
Bintara Kanan


Posts : 637
Join date : 16/06/2010
Age : 29
Location : Perlis->kL->???

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 13, 2010 2:19 pm

mantadkb wrote:
man JGN8917 wrote:
takziah vendetta atas kehilangan moto baru tu...
time lepak dgn ko & superjoemanito lepas main futsal ritu mmg xnk borak sal moto ko..
sbb phm perasaan tuan moto yg baru kehilangan moto...

moto vendetta hilang ke?

aku tolongjawab ye ven..
haah da hilag dalam 2 mgu cam2 kot..
Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts : 1228
Join date : 11/02/2010
Age : 31
Location : Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 13, 2010 7:28 pm

keluarkan jenis2 lock lg....
byk yg berkenan tp ssh nk jumper...
next project:gps tracker...
budget... budget...
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 13, 2010 11:00 pm

vendetta wrote:
solex tu ada bdk hntr weld kt bhgn bwh tu......
tp nk weld tu pn kene dkt rm30 jugak la sbb nk weld aloi...
silap weld pn blh hangus plak solex tu walaupun solex ori yg hrga rm50++...

**rasanya sblm ni pn dh ada kes hilang 125z yg guna 4,5 lock kt mtr, siap cabut CDI pn ada..tp tetap lesap jugak...

salam. vandetta, boleh share ke mcmn moto tu hilang? blh kwn2 kita dapat iktibar. Minta2 dijauhkan
Back to top Go down
WTY 4666
Laskar Muda


Posts : 48
Join date : 16/06/2010
Age : 25
Location : dungun, terengganu

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Fri Aug 13, 2010 11:16 pm

mintak ja0h la m0to aq ilang..amin,,
nnt ngis mcm2 lgu la..


takziah ntuk br0 vendetta..

nk tmbh safety ntuk wty aq..gps.gps..
spe nk derma gps bleyh la cntct aq erk..ha5
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Sat Aug 21, 2010 1:20 am

just bg idea.....rendeer

[img][/img]

kalu xdpt beli abloy,gps tracker...
bela natang ni pun 1 cara nak lock moto korang drunken
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Sat Aug 21, 2010 3:41 am

makaihhhh.....ketul2 bdn die...main besi ke ape....hehehe.
Back to top Go down
Hanomichi89
Laskar Kelas I


Posts : 159
Join date : 21/05/2010
Age : 25
Location : nibong tebal - Kubang Krian/ Kota Baru

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Sat Aug 21, 2010 3:58 am

klau bnatang ni kt sblah moto, dgn tuan2 die xbrani amek moto sndiri.
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Sat Aug 21, 2010 1:33 pm

menatang spesis apeka ni..
najis mughalazah.. Razz
Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts : 1228
Join date : 11/02/2010
Age : 31
Location : Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Sat Aug 21, 2010 10:45 pm

yg nih namenyer motowatcher...
parking tmpat no parking pun xder hal klu ader menatang nih...
yg pasti, bakul xmuat...
so kna bonceng belakang laa...
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Mon Aug 23, 2010 12:20 pm

bpe kilo menatang tuh?.huhu..

mau xbegarak moto aku bwk menatang tuh.
Back to top Go down
imanhalimi
Bintara Kanan


Posts : 637
Join date : 16/06/2010
Age : 29
Location : Perlis->kL->???

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Mon Aug 23, 2010 12:27 pm



cutter cmnh ke yg dorg guna utk cut lock mto??
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Mon Aug 23, 2010 1:26 pm

semua jenis mangga mmg boleh cut gune cutter ke? scratch
Back to top Go down
imanhalimi
Bintara Kanan


Posts : 637
Join date : 16/06/2010
Age : 29
Location : Perlis->kL->???

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Mon Aug 23, 2010 1:36 pm

kalu camnh aku tengk tinggi sampi ke paras lutut..kalu kt tempat open bawak cutter cmnh mmg prasan la kn sbb besar
Back to top Go down
iqram
Laskar Kelas I


Posts : 111
Join date : 28/06/2010
Age : 25
Location : telok panglima garang

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Wed Aug 25, 2010 11:23 am

tupai comel wrote:
semua jenis mangga mmg boleh cut gune cutter ke? scratch

xde la...yg jenis ABLOY ngn ABUS xboley kot rasenye...

tp hrge lock 2 kene phm2 la.....3 rat-4 rat 2.......
Back to top Go down
Sarkers
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 25/08/2010
Age : 25
Location : Kepala Batas Pulau Pinang

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Wed Aug 25, 2010 1:29 pm

salam suma aq bru lg kat cni tp pasai pengalaman moto nk kena curi tu ada skit...orang mai pecah masuk rumah aku nk amek moto..aku letak kat tempat parking reta dpn rumah ja..yang gambar SureLock 2 pn aku guna tp barai.. nsb baik lock kat disc aku depa xleh buka kalo x babai moto aku... aq pkai clamp Yale,tp depa dh bwah msuk plate dah kt tmpat kunci 2 tp xleh bukak gak...depa usung moto aku kluaq rumah(punya nk tibai)pastu proses dpn rumah aku nsb baik ada orang nmpak dlm dkt pkui 7pg,,pastu dia tpon polis ,polis bru nk mai depa chow dah...polis ketuk rumah aku tnya moto spa sbb tngok pintu pagar terbuka..polis pon cerita aa kat aku ,polis kata nk bt report pon moto dpt balik..tp apa2 hal moto slamat alhamdulillah laa Smile hmm lpas tu aku pnggil la kawan aku bwak grinder potong lock aku tu sbb kna rgol dah kunci dia,wk2 grind 2 mkan la disc brake skit...lpas tu aku beli balik lock jenis 2 skarang pkai 1 tu ja sbb xda det bli lock len lg..apehal2 arap korang suma brhati2 la ok,yg ilang moto tu arap2 korang tabah la mgkin tu suma musibah..
Back to top Go down
h@ziQ
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 14/04/2010
Location : KLANG

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Wed Aug 25, 2010 4:53 pm

tupai comel wrote:
semua jenis mangga mmg boleh cut gune cutter ke?


xde la...yg jenis ABLOY ngn ABUS xboley kot rasenye...

tp hrge lock 2 kene phm2 la.....3 rat-4 rat 2.......

salam utk jwapan ni cutter yg berkuasa hidraulik je yg boleh potong mangga cap ABUS yg rege dia rm470.stakat cutter berkuasa hardware yg kena tekan gila2 nak potong ABUS ni agak ssh + sia2.
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Wed Aug 25, 2010 6:10 pm

kt mane2x pad lock yg tulis hardened steel mmg blh potong ngan cutter,klu nk cari padlock yg hargenye ok n berbaloi,cari materielnye dibuat dari boron,setakat cutter gedabak tue mmg sori la nk potong,nk grind mmg makan mase,melainkan trs angkut dlm lori,mmg x blh nk buat ape la..
Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts : 1228
Join date : 11/02/2010
Age : 31
Location : Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Wed Aug 25, 2010 6:19 pm

baper lingkungan budget nih joe?
ko pakai nih ker?
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Wed Aug 25, 2010 8:13 pm

superjoemanito wrote:
kt mane2x pad lock yg tulis hardened steel mmg blh potong ngan cutter,klu nk cari padlock yg hargenye ok n berbaloi,cari materielnye dibuat dari boron,setakat cutter gedabak tue mmg sori la nk potong,nk grind mmg makan mase,melainkan trs angkut dlm lori,mmg x blh nk buat ape la..

tapi... kalau lock ni bubuh kat discbrek takde guna kan? so nasihat saya.. lock macam ni jangan pasang kat disk depan moto.. teringat ade member eksiden.. pasang manga kat diskbrek.. tapi incik Joe berjaya jugak menunggang moto tu dari sunway sampai shah alam sedangkan lock/manga tu still ade kat discbreak.. magic tu... hehehhee

eh.. yang kecik tu macam thumdrive je..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 1:55 am

hu3.
salam.bkn x nk galakkn pkai alarm.tp 1 je disadvantage die.akn short circuit.
sepanjang ak duk bengkel, bnyk mto yg pkai alarm mati time bwk.so solution die buang alarm.
bnyk gk care nk elakkan muto dari di copek.
1.parking la moto anda ditempat yg btol2 parking moto dan ditempat dimane kenderaan cm van or lori x ley msuk.
2.pkai la main key yg safety cm solcar.
3.da parking mto kt tmpt kenderaan cm van ngn lori x ley msuk,cbut cdi anda elok2.jgn rogol nk cabut cdi cz nnty jointer cdi ngn cabel akn cept brai.
4.pkai la mangge.mmg org ckp cm x de function pkai mangge murah2,tp sekurang2nye melewatkn jgk si pencuri tuk bkk or ptong mangge anda.

Dlm bnyk2 kes, 1 kes je pencuri tu btol2 expert.lepas bukak sume mangge,die siap susun lg mangge2 tuh kt tmpt owner parking mto.so sepanjang ak duk bengkel,klu pasang alarm n buat suis pendue tu x de function cz akn buat wiring mto anda short.hu3.
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 1:57 am

mantadkb wrote:
superjoemanito wrote:
kt mane2x pad lock yg tulis hardened steel mmg blh potong ngan cutter,klu nk cari padlock yg hargenye ok n berbaloi,cari materielnye dibuat dari boron,setakat cutter gedabak tue mmg sori la nk potong,nk grind mmg makan mase,melainkan trs angkut dlm lori,mmg x blh nk buat ape la..

tapi... kalau lock ni bubuh kat discbrek takde guna kan? so nasihat saya.. lock macam ni jangan pasang kat disk depan moto.. teringat ade member eksiden.. pasang manga kat diskbrek.. tapi incik Joe berjaya jugak menunggang moto tu dari sunway sampai shah alam sedangkan lock/manga tu still ade kat discbreak.. magic tu... hehehhee

eh.. yang kecik tu macam thumdrive je..

ko rasekn rax,ak tawu ke mto spe tuh rax.hi3
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 2:39 am

absolute_ahben wrote:
mantadkb wrote:
superjoemanito wrote:
kt mane2x pad lock yg tulis hardened steel mmg blh potong ngan cutter,klu nk cari padlock yg hargenye ok n berbaloi,cari materielnye dibuat dari boron,setakat cutter gedabak tue mmg sori la nk potong,nk grind mmg makan mase,melainkan trs angkut dlm lori,mmg x blh nk buat ape la..

tapi... kalau lock ni bubuh kat discbrek takde guna kan? so nasihat saya.. lock macam ni jangan pasang kat disk depan moto.. teringat ade member eksiden.. pasang manga kat diskbrek.. tapi incik Joe berjaya jugak menunggang moto tu dari sunway sampai shah alam sedangkan lock/manga tu still ade kat discbreak.. magic tu... hehehhee

eh.. yang kecik tu macam thumdrive je..

ko rasekn rax,ak tawu ke mto spe tuh rax.hi3

bukan setakat tau... ko kenal sangat kat moto tu...
tapi.. nasib baik tuan moto tu lock kat diskbrek..
kalau bubuh manga kat rantai moto..
memang sah2 kena angkut pakai Van/Lori
Razz Razz Razz Razz Razz Razz

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Thu Aug 26, 2010 5:37 am

lg magic aku tergolek lak pastue,mmg lyn la Razz a.ah thumdrive la tue,mangga mcm nie mmg baik buh kt spoket,klu kt disk mmg sng la nk bukak,wlpn kt disk blkg,aku tgk bdk bukak kuarkan disk blkg x sampai 3 minit Evil or Very Mad klu pakai disk dpn lagi la sng,pakai kt spoket blkg ssh skit pencuri nk buat keje klu die x dpt nk bukak mangga tue..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???   Today at 9:06 am

Back to top Go down
 
Jenis Lock Moto Yang Korang Pakai???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» Picture Of The Day
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: