.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Footrest yang korang pakai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
faristrx
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 02/02/2011
Age : 21
Location : kota bharu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Mar 21, 2011 9:38 pm

owhh..mgkin kot.....sticker ori dye ltak lam plastik ad hlogram tue la???
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts : 349
Join date : 30/05/2010
Age : 26
Location : UTP,perak

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Apr 27, 2011 11:54 pm

kalau ak nk cabot footrest asal moto ganti ngan ini boleh tak?

[img] [/img]

or kene beli 1 set camni?

[img] [/img]

agak-agak brape ek harga footrest cmni?
ak nk yg bese2 jek..takmo la racing punye..
nk gnti sbb ak punye yg asal dah tak lawa..
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Thu Apr 28, 2011 4:13 pm

yg atas aku xsure leh psang ke x ngan yg ori 125zr punye..

yg bwh tu footrest racing utk 125z.. psang je..smart pun smart..heehe
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts : 349
Join date : 30/05/2010
Age : 26
Location : UTP,perak

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Thu Apr 28, 2011 8:16 pm

tp mcm kekok je nk bwk..lg2 nk tekan brek..
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Thu Apr 28, 2011 11:16 pm

xde apelah..ok je..mula2 mmg lar..dah lame, mesti biase..hehe
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Apr 29, 2011 1:44 am

chaosworld,coverset rm350 tu stiker ori la eh..dh coverset nye camne lak?cam ori moto gk ke?
sal aku bli coverset ori kedai (ade la stiker hologram tu) rm180 je..spoiler/carrier ori tnpa LED lm rm40..stiker lokel rm10..
berdasarkn harge rm350 tu,tolak hrge stiker ori 150.tggal lagi rm200..krenye coverset+spoiler rm200 la kn?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Apr 29, 2011 7:54 pm

maybe lar..aku tgk kat mudah RM360 xsilap..skali spoiler,sticker ori..spoiler tu xtau skali led ke x..sbb led ade gak jual asing2..huhu
Back to top Go down
dtk3a
Laskar Kanan


Posts : 339
Join date : 22/08/2010
Age : 27
Location : Sitiawan --> IpoH --> Manjung

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Sun Jul 10, 2011 4:28 pm

Baru baru nie ak beli 1 set footrest RB V3...

mula mula dpt..pening gak nak pasang,,,,erm harga 160 jer...

urmm last2 anta kedai...wat upah pasang..urmm upah saja dah 30..

tp hasil nyer...bapaaakkk x sekemas langsung...

dgn nak change gear pun ssh...apatah brake..

last3 bw blk umah DIY sendiri...alhamdulillah..mmg selesa skrang nie..

erm dr labur anta kedai baek diy...br pueh hati..hihihi

tp tue ar ade part2 yg kena pakai impact..ermm tue yg prob...hehehe

apa pun bg ak pakai footrest nie sedap ar dr footrest biasa...kalo x...urmm kasut selipar jari

kaki pun ikut sagat2 jalan....adoii..~~ Very Happy
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Sun Jul 10, 2011 7:46 pm

dtk3a: hehe.. orait la problem futres ko dh settle.. ade sesetengah mende ni baek buat sendiri sbb pomen pn lom tentu ade kepakaran. dok bengkel bukan hari2 jumpe 125z aje, ngadap ex5 la, wave la, lc la, legend la, orang gi...la, hahahaha... ntah2 pomen yg psg futres kt moto ko tu pn 1st time nk psg rb v3 kt 125z.. tu yg hasil kerja kurenggg tu.. apepn congrats kerana telah berjaye menginstall pemijak kaki versi perlumbaan di motosikal anda. chaiyok!~ Wink

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
dtk3a
Laskar Kanan


Posts : 339
Join date : 22/08/2010
Age : 27
Location : Sitiawan --> IpoH --> Manjung

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Sun Jul 10, 2011 9:52 pm

Ultra-Z wrote:
dtk3a: hehe.. orait la problem futres ko dh settle.. ade sesetengah mende ni baek buat sendiri sbb pomen pn lom tentu ade kepakaran. dok bengkel bukan hari2 jumpe 125z aje, ngadap ex5 la, wave la, lc la, legend la, orang gi...la, hahahaha... ntah2 pomen yg psg futres kt moto ko tu pn 1st time nk psg rb v3 kt 125z.. tu yg hasil kerja kurenggg tu.. apepn congrats kerana telah berjaye menginstall pemijak kaki versi perlumbaan di motosikal anda. chaiyok!~ Wink

hehehehe tq ultra....hahaha

ermmm makan masa juga ar...hehehe

erm hujung mggu nie ak ngan moto jer...hahaha

tp yg brake padel dah setel...sedap jer nak brake.....erm skrang masalah semua dah selesai...

nnti ak masuk pic dalam forum nnti...hehe

perghhh pueh hati gilerzz...haha Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Sun Jul 10, 2011 10:23 pm

dtk3a wrote:
Ultra-Z wrote:
dtk3a: hehe.. orait la problem futres ko dh settle.. ade sesetengah mende ni baek buat sendiri sbb pomen pn lom tentu ade kepakaran. dok bengkel bukan hari2 jumpe 125z aje, ngadap ex5 la, wave la, lc la, legend la, orang gi...la, hahahaha... ntah2 pomen yg psg futres kt moto ko tu pn 1st time nk psg rb v3 kt 125z.. tu yg hasil kerja kurenggg tu.. apepn congrats kerana telah berjaye menginstall pemijak kaki versi perlumbaan di motosikal anda. chaiyok!~ Wink

hehehehe tq ultra....hahaha

ermmm makan masa juga ar...hehehe

erm hujung mggu nie ak ngan moto jer...hahaha

tp yg brake padel dah setel...sedap jer nak brake.....erm skrang masalah semua dah selesai...

nnti ak masuk pic dalam forum nnti...hehe

perghhh pueh hati gilerzz...haha Very Happy Very Happy Very Happy

syok lar kau... Sad Sad
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
dtk3a
Laskar Kanan


Posts : 339
Join date : 22/08/2010
Age : 27
Location : Sitiawan --> IpoH --> Manjung

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Jul 15, 2011 10:42 pm

Shark pfa wrote:
dtk3a wrote:
Ultra-Z wrote:
dtk3a: hehe.. orait la problem futres ko dh settle.. ade sesetengah mende ni baek buat sendiri sbb pomen pn lom tentu ade kepakaran. dok bengkel bukan hari2 jumpe 125z aje, ngadap ex5 la, wave la, lc la, legend la, orang gi...la, hahahaha... ntah2 pomen yg psg futres kt moto ko tu pn 1st time nk psg rb v3 kt 125z.. tu yg hasil kerja kurenggg tu.. apepn congrats kerana telah berjaye menginstall pemijak kaki versi perlumbaan di motosikal anda. chaiyok!~ Wink

hehehehe tq ultra....hahaha

ermmm makan masa juga ar...hehehe

erm hujung mggu nie ak ngan moto jer...hahaha

tp yg brake padel dah setel...sedap jer nak brake.....erm skrang masalah semua dah selesai...

nnti ak masuk pic dalam forum nnti...hehe

perghhh pueh hati gilerzz...haha Very Happy Very Happy Very Happy

syok lar kau... Sad Sad

syok kenapa bro...??hehehe
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Jul 22, 2011 9:00 am

aq dh lama mengidam nk pkai footrst RB tu....tp no money no RB
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Jul 22, 2011 11:42 pm

aku ade nk jual footrest rb v3..murah2 je..kondisi nora danish...hehe
Back to top Go down
lobo
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 23/04/2011
Age : 29
Location : kuching

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Wed Aug 31, 2011 12:22 pm

bro chaosworld, brapa kau jual futres kau? klu harga okay aku nak. pm kan harga ngan sye, boleh post ke swk kah? sini mahal2 futres. ade yg murah, moto lain pakai. aku mls nak mod sini mod sana. pnp trus bagus lg. mane tau lain kali nak jual moto. hehehehe......
Back to top Go down
tupaiterbang
Laskar Muda


Posts : 60
Join date : 02/09/2011
Age : 27
Location : Sibu - Kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Oct 21, 2011 7:25 pm

bro, footrest yg diborak-borakkan ni samada single set atau full set? aku rasa mcm x cantik plak kalu single set je? ada yg full set ke? (footrest depan belakang)

kt kuantan mana nak cari yg murah sket? hehe
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Fri Oct 21, 2011 9:58 pm

tupaiterbang wrote:
bro, footrest yg diborak-borakkan ni samada single set atau full set? aku rasa mcm x cantik plak kalu single set je? ada yg full set ke? (footrest depan belakang)

kt kuantan mana nak cari yg murah sket? hehe

125zr mmg xde fullset depan blakang..ade utk depan je..xtau lar kalo ade yg custom punye...
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Sat Oct 22, 2011 11:09 am

belakang pakai nouvo punya..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
tupaiterbang
Laskar Muda


Posts : 60
Join date : 02/09/2011
Age : 27
Location : Sibu - Kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Sat Oct 29, 2011 3:05 am

devilmeasha wrote:
belakang pakai nouvo punya..

pakai nouvo punya masuk tupai? dapat ke?
Back to top Go down
fiq
Laskar Kanan


Posts : 214
Join date : 29/07/2010
Age : 26
Location : seri iskandar

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Mon Oct 31, 2011 10:54 pm

nape ek ak pakai footrest rb v3, brek belakang langsung x makan..adoi..dah lme ak tertanye2
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Tue Nov 01, 2011 12:38 am

fiq wrote:
nape ek ak pakai footrest rb v3, brek belakang langsung x makan..adoi..dah lme ak tertanye2

aik, xmkn?? aku pkai footrest tu, mkn smcm je brake nye.. hihi..tkut ko psang xbpe cantik kot..<--(pndai2 je aku kondem org) hehehehe
Back to top Go down
fiq
Laskar Kanan


Posts : 214
Join date : 29/07/2010
Age : 26
Location : seri iskandar

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Tue Nov 01, 2011 6:26 am

seriesly x makan..kalo ak bawak laju 60, kat trafic light mmg x kan berenti moto ak kalo pakai brek blkg je
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Tue Nov 01, 2011 2:17 pm

lobo wrote:
bro chaosworld, brapa kau jual futres kau? klu harga okay aku nak. pm kan harga ngan sye, boleh post ke swk kah? sini mahal2 futres. ade yg murah, moto lain pakai. aku mls nak mod sini mod sana. pnp trus bagus lg. mane tau lain kali nak jual moto. hehehehe......

item sold!! sorry..lmbat sgt...haha
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Tue Nov 01, 2011 2:18 pm

fiq wrote:
seriesly x makan..kalo ak bawak laju 60, kat trafic light mmg x kan berenti moto ak kalo pakai brek blkg je

guna brake depan je lar..leh men wekang..hahaha
Back to top Go down
fiq
Laskar Kanan


Posts : 214
Join date : 29/07/2010
Age : 26
Location : seri iskandar

PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Tue Nov 01, 2011 7:42 pm

haha..kalo wekang x pe lg..kot ke longkang jawabnye..haha..ko nye brek mmg makan ke?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Footrest yang korang pakai?   Today at 4:06 pm

Back to top Go down
 
Footrest yang korang pakai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Ekzos yg korg pakai? V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: