.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Nisbah 2T Bancuh

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
hydar
Bintara Kanan


Posts : 737
Join date : 22/06/2009
Location : shah alam

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Jun 26, 2009 1:19 pm

superjoemanito wrote:
aus_ipoh wrote:
kalo xwat 2t bancuh pon xpa kn Laughing

xpe,bgi 2t besar pun dh ok,klu bsr atau terlbh sgt jd bobok n berat,tp disyorkn untk jln jauh bancuh ar,cam blk t'ganu ke,dgn kelajuan yg maintain..

asal kena bancuh 2t kalau nk jln jauh?
apa kebaikannya?
btol2 xtahu ni bro.
save 2t n minyak ke?
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Jun 26, 2009 4:47 pm

hydar wrote:
superjoemanito wrote:
aus_ipoh wrote:
kalo xwat 2t bancuh pon xpa kn Laughing

xpe,bgi 2t besar pun dh ok,klu bsr atau terlbh sgt jd bobok n berat,tp disyorkn untk jln jauh bancuh ar,cam blk t'ganu ke,dgn kelajuan yg maintain..

asal kena bancuh 2t kalau nk jln jauh?
apa kebaikannya?
btol2 xtahu ni bro.
save 2t n minyak ke?

sbg backup kalo pump 2t tiba2 jahanam time ride jauh tu..
kurang la risiko moto nk jem nnt Laughing Laughing
kalo cara aku,aku set kt pump paling minimum & bancuh kt dlm tank lbh kurang 2-3 penutup botol 2t(maxoil)..
x la berat sgt moto..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Jun 26, 2009 6:25 pm

btl2,klu cmpur 2t dlm tank mnyk save skit,ko dpt rase klu cmpr skrg,try tgk..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Jul 01, 2009 3:31 am

hambe maen sental jer nisbah2...
isi 2t 6 ttp botol 2t tu...
isi fultank... rembat dgn klajuan yg sekate..
beze cam lg ringan and smooth..
bnyik ring xkuat...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Jul 01, 2009 8:53 pm

klu men cmpr2 nie,sellnye untuk bwk laju,lain lak la klu xpki pum 2t,klu bancuh byk sgt plag sng mati,klu bwk slow la,jd bwk la laju2 n sekata bak kate bro fendy tu Very Happy
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Jul 01, 2009 9:30 pm

snang citer tgk asap la...
klu cam aq... klu rembt, xde asp....
klu bncoh br ad asap...
klu asap bnyk sgt.. 2t ny trlbeh...
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Jul 01, 2009 10:14 pm

lol! lol! lol! lol!

member aku ada rxz... mmg dia guna 2T bancuh...
lepas tu ada member yang lain nak pinjam... dia gi la bancuh 2T tu...
banyak giler dia letak... berkepuk kepuk asap putih...
owner motor ni tanya lah awat dia letak banyak sangat... dia kata letak sikit cam x confident jer... takut tak cukup 2T.... ngekekĀ² aku gelak masa tu... lol! lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Jul 01, 2009 10:35 pm

klu rxz nie mmg byk asapnye,naik mening follow die..
Back to top Go down
assasin_lunxe
Pegawai Waran I


Posts : 1222
Join date : 22/06/2009
Age : 26
Location : kuantan--->pinang

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 1:25 am

dlu 2t bancuh..
tp skang standart dah..malas dah..
nk isi minyak,kene sukat 2t lak..
lol! lol!
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 2:07 am

aku pakai ubuh je..xpa ke Question
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 2:33 am

aus_ipoh wrote:
aku pakai ubuh je..xpa ke Question

betol2.... kalo aku isi 2t, kalo ada lebih, aku tuang je lam tanki, kalo byk2,byk la.. kalo sikit2 sikit la...huhu
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 2:35 am

ridsect wrote:
aus_ipoh wrote:
aku pakai ubuh je..xpa ke Question

betol2.... kalo aku isi 2t, kalo ada lebih, aku tuang je lam tanki, kalo byk2,byk la.. kalo sikit2 sikit la...huhu

semua jenis 2t ke leh campur lam tanki or ada jenis2 je Laughing
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 2:36 am

aus_ipoh wrote:
ridsect wrote:
aus_ipoh wrote:
aku pakai ubuh je..xpa ke Question

betol2.... kalo aku isi 2t, kalo ada lebih, aku tuang je lam tanki, kalo byk2,byk la.. kalo sikit2 sikit la...huhu

semua jenis 2t ke leh campur lam tanki or ada jenis2 je Laughing

aik...ada jenis ke? rase cm semua boleh.. ntah ler..
xpakar lo..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 2:41 am

ridsect wrote:
aus_ipoh wrote:
ridsect wrote:
aus_ipoh wrote:
aku pakai ubuh je..xpa ke Question

betol2.... kalo aku isi 2t, kalo ada lebih, aku tuang je lam tanki, kalo byk2,byk la.. kalo sikit2 sikit la...huhu

semua jenis 2t ke leh campur lam tanki or ada jenis2 je Laughing

aik...ada jenis ke? rase cm semua boleh.. ntah ler..
xpakar lo..

ok kite tggu pakar yg jawab k.. lol!
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 9:41 am

korg bubuh 2t ni nak jalan jauh ke? biasa org buat utk long distance, kalo dkt2 xperlu pn,
2t tu mana2 pn leh join dlm tank tu, cair juga wlau pekat sekalipn, bukan byk satu tudung penutup 2t tu je
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 02, 2009 12:54 pm

nak bancuh pakai 2t ape pun boleh dalam tank cume nisbahnye berlainan..nak2 plak if mineral-semi-fullsinetik..

pakai 2t bancuh ni if korang nak melenjan long distance,letak dalam satu penutup je dalam tank pun dah cukup,banyak2 t lembap moto..

klau yg nak pickup n response cket barula x pakai langsung pump 2t,pakai 2t bancuh sepenuhnye..(biasenye moto laju2 n main haram n trek je pakai)..nak daily pun leh tapi kene bersabar ngan kelecehan time isi myk..hehhehehe..

aku dah bagi contoh detail kat 1st page..
Back to top Go down
ekzosboorukipoh
Laskar Kanan


Posts : 325
Join date : 20/06/2009
Age : 28
Location : petaling jaya & ipoh...

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 23, 2009 12:04 am

bro tul ke cmpur 2T dlm fuel tank bg jimat mnyak?sjauh mn kbenarannya...gua xpnah test ag...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jul 23, 2009 9:27 pm

ekzosboorukipoh wrote:
bro tul ke cmpur 2T dlm fuel tank bg jimat mnyak?sjauh mn kbenarannya...gua xpnah test ag...

mitos semata-mata..
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Aug 26, 2009 12:42 am

ada dengar kalo nk long distance ride..campur sit 2t lam tank..
ader effect ke..tujuan?
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Aug 26, 2009 12:54 am

masuk 2T dalam tank sebab takut 2T tak cukup bro.. takut jem la.. hehehe cuba baca slow2 topic ni.. setat dari page 1 till last page.. takde effect kot.. just asap banyak skit jer.. hehehe
Back to top Go down
haizamlee
Laskar Kelas I


Posts : 150
Join date : 21/08/2009
Age : 30
Location : kuching

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Wed Aug 26, 2009 1:23 am

mantadkb wrote:
masuk 2T dalam tank sebab takut 2T tak cukup bro.. takut jem la.. hehehe cuba baca slow2 topic ni.. setat dari page 1 till last page.. takde effect kot.. just asap banyak skit jer.. hehehe

owe..maksih..bnyk nk baca nie..yg lam mbc pun lom abis lagi..hehe
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Oct 09, 2009 1:57 am

aku bancuh 25ml utk satu liter,tp tgk banyak sgt meleleh kat ekzos..soo aku kurangkan kepada rm5 petrol,60-65ml 2t

vsx cair lar..pki sprinta 5000 pekat cam minyak hitam

lg satu pki vsx asap banyak,2t pun byk meleleh..pki 5000 skrg xde la sebanyak asap vsx,kat muncung ekzos pun tgk bersih jer

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Oct 09, 2009 11:22 am

chocolate wrote:
aku bancuh 25ml utk satu liter,tp tgk banyak sgt meleleh kat ekzos..soo aku kurangkan kepada rm5 petrol,60-65ml 2t

vsx cair lar..pki sprinta 5000 pekat cam minyak hitam

lg satu pki vsx asap banyak,2t pun byk meleleh..pki 5000 skrg xde la sebanyak asap vsx,kat muncung ekzos pun tgk bersih jer

banyak gak ko bancuh.. time aku pakai sprinta gp dulu aku bancuh 20ml je tu pun sebu2 gak..hehe
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Oct 09, 2009 11:45 am

tue la pasal,ptt la ikut blakang choko wangi je memanjang


Last edited by superjoemanito on Sat Oct 10, 2009 12:22 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Oct 09, 2009 12:17 pm

superjoemanito wrote:
tue la pasal,ptt la ikut blakang choko wangi je memanjang

ikut blakang ko dapat tahi bintang kecik2 wane itam tompok2..haahaha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Today at 11:02 am

Back to top Go down
 
Nisbah 2T Bancuh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: