.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Nisbah 2T Bancuh

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AuthorMessage
125z kuning
Laskar Muda
avatar

Posts : 3
Join date : 08/02/2013
Location : kelantan

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Sun Feb 10, 2013 10:29 pm

nak tanya..kalau isi 2T dlm tank blkg tu smpai pnuh n x cmpur pown 2T dlm petrol xpe kew??
sori..x tau pape sbb bdk bru blaja pkai motor 125..
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan
avatar

Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Sun Feb 10, 2013 10:47 pm

125z kuning wrote:
nak tanya..kalau isi 2T dlm tank blkg tu smpai pnuh n x cmpur pown 2T dlm petrol xpe kew??
sori..x tau pape sbb bdk bru blaja pkai motor 125..

takde ape bro. normal la tu untuk motor yg masih standard, n takde ubahsuai pape.. janji setting 2T cukup.
yang orang slalu campur 2T sikit dalam petrol tu untuk ride long distance @ full throttle,
bimbang supply 2T xcukup n nak elak piston jammed. just my 2cent.

bro usha page 1 untuk info '2T Bancuh' yg lagi byk. tq.

kalau ada salah harap otai2 tolong ejas skit.

info bguna: dah nampak lampu 2T mnyala bkelip2 tu elok la topup.
jgn jd cm aku, lampu 2T dah bhenti bkelip pun rembat lagi last2 jammed panas. abis blok n piston calar truk. daah kena potong@rebore.. Crying or Very sad


Last edited by letak_pisang on Sun Feb 10, 2013 10:53 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : ejas skit boh...nasi tambah..)
Back to top Go down
125z kuning
Laskar Muda
avatar

Posts : 3
Join date : 08/02/2013
Location : kelantan

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Sun Feb 10, 2013 10:58 pm

letak_pisang wrote:
125z kuning wrote:
nak tanya..kalau isi 2T dlm tank blkg tu smpai pnuh n x cmpur pown 2T dlm petrol xpe kew??
sori..x tau pape sbb bdk bru blaja pkai motor 125..

takde ape bro. normal la tu untuk motor yg masih standard, n takde ubahsuai pape.. janji setting 2T cukup.
yang orang slalu campur 2T sikit dalam petrol tu untuk ride long distance @ full throttle,
bimbang supply 2T xcukup n nak elak piston jammed. just my 2cent.

bro usha page 1 untuk info '2T Bancuh' yg lagi byk. tq.

kalau ada salah harap otai2 tolong ejas skit.

info bguna: dah nampak lampu 2T mnyala bkelip2 tu elok la topup.
jgn jd cm aku, lampu 2T dah bhenti bkelip pun rembat lagi last2 jammed panas. abis blok n piston calar truk. daah kena potong@rebore.. Crying or Very sad

mcm mne nk tau setting 2T ckup ke x??
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan
avatar

Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Sun Feb 10, 2013 11:14 pm

cek muncung hujung ekzos tu kalau nmpak cam basah2 gelap sikit tu ok la. ni cara aku la. mungkin xbrapa btul. nk check ikut spark plug aku xbrp pndai.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Tue Feb 12, 2013 6:47 pm

letak_pisang wrote:
cek muncung hujung ekzos tu kalau nmpak cam basah2 gelap sikit tu ok la. ni cara aku la. mungkin xbrapa btul. nk check ikut spark plug aku xbrp pndai.

ak pn sama x pandai tgk wrna plug. ak rsa cara ko tu mmg da betul, check muncung ekzos.. moto ak perghhh ekzos basah walaupun dh set nat 2t paling kecil
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda
avatar

Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Tue Mar 05, 2013 12:21 am

saja layan google... aku terjumpa carta ni....
mungkin bole dipakai guna ni.... tapi kalo jem nenas jgn slhkn aku lakkk kehkehkeh...
kira pepandaila agak2 tgk asap kt ekjos @ kt plug

[img] [/img]
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Sat Jan 11, 2014 4:12 pm

Kalau tak bancuh 2t ni takper ker ??..
Kalau bancuh apa lebihnya ??.. motor baru
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Mon Jan 13, 2014 11:30 am

EncikTupai wrote:
Kalau tak bancuh 2t ni takper ker ??..
Kalau bancuh apa lebihnya ??.. motor baru

tk bancuh pn tkpa.. slalunya org bancuh bila nk long distance.. kelebihannya utk elakkn motor jem sbb mana la tahu kalau2 pump 2t rosak masa tgh ride, 2t dh tak masuk enjin.. so kiranya petrol dlm tank tu dh ada 2t siap2..
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jan 16, 2014 5:42 am

Azeri_conquistador wrote:
EncikTupai wrote:
Kalau tak bancuh 2t ni takper ker ??..
Kalau bancuh apa lebihnya ??.. motor baru

tk bancuh pn tkpa.. slalunya org bancuh bila nk long distance.. kelebihannya utk elakkn motor jem sbb mana la tahu kalau2 pump 2t rosak masa tgh ride, 2t dh tak masuk enjin.. so kiranya petrol dlm tank tu dh ada 2t siap2..  

aku setiap hujung minggu jalan jauh bro... pergi balik +/- 300km macam tu lah, takper ker tak bancuh ..  study 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Thu Jan 16, 2014 2:26 pm

EncikTupai wrote:
Azeri_conquistador wrote:
EncikTupai wrote:
Kalau tak bancuh 2t ni takper ker ??..
Kalau bancuh apa lebihnya ??.. motor baru

tk bancuh pn tkpa.. slalunya org bancuh bila nk long distance.. kelebihannya utk elakkn motor jem sbb mana la tahu kalau2 pump 2t rosak masa tgh ride, 2t dh tak masuk enjin.. so kiranya petrol dlm tank tu dh ada 2t siap2..  

aku setiap hujung minggu jalan jauh bro... pergi balik +/- 300km macam tu lah, takper ker tak bancuh ..  study 

tk bancuh pn tkpa tapi bro kena buka 2t benang tu lebih sikit.. kalau bro rasa nk lebih yakin, bro boleh tuang dua penutup 2t dalam tank mnyk..
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   Fri Jan 17, 2014 11:12 pm

Azeri_conquistador wrote:
EncikTupai wrote:
Azeri_conquistador wrote:
EncikTupai wrote:
Kalau tak bancuh 2t ni takper ker ??..
Kalau bancuh apa lebihnya ??.. motor baru

tk bancuh pn tkpa.. slalunya org bancuh bila nk long distance.. kelebihannya utk elakkn motor jem sbb mana la tahu kalau2 pump 2t rosak masa tgh ride, 2t dh tak masuk enjin.. so kiranya petrol dlm tank tu dh ada 2t siap2..  

aku setiap hujung minggu jalan jauh bro... pergi balik +/- 300km macam tu lah, takper ker tak bancuh ..  study 

tk bancuh pn tkpa tapi bro kena buka 2t benang tu lebih sikit.. kalau bro rasa nk lebih yakin, bro boleh tuang dua penutup 2t dalam tank mnyk..

tuang time mana yer, setiap kali isi minyak ker ?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Nisbah 2T Bancuh   

Back to top Go down
 
Nisbah 2T Bancuh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: