.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Semua Tentang Clutch

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Mon Jul 02, 2012 8:01 am

Shark pfa wrote:
salam para raider...
knapa masa ak bwak moto lpas tu off throttle kat enjin ade keluar bunyi..weeeennn weeen weeeen....tekan clutch hilang lr bunyi tu......
getah dlm mgkk klac dh lembik tue,kene la ribet blk..
Back to top Go down
wan_210407
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 19/12/2010
Age : 25
Location : kuala terengganu/klang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 03, 2012 6:09 pm

kalo mangkuk clutch plate tu dh mkn sket bole buat ape ye??
skrg ni tukar clutch plate pun tukar gear x ngam lg jd nye
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 03, 2012 9:26 pm

knpa tupai sya susah nak cari gear N ? klau tgh moto berjalan senang plak..
tapi klau nk masuk gear atau drop gear berbunyi kuat.. ?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 17, 2012 11:01 pm

mcmna nk lapik clutch? ari 2 pergi kedai diorang x tahu apa 2 lapik clutch, so mcmna cara nk bagi diorang paham?
Back to top Go down
SAA1729H
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 01/10/2012

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Nov 08, 2012 7:08 pm

salam nak tanya ne kenapa bising betul bunyi enjin tupaikita ne sebelah kanan ne tempat klac.. ada ka klac saya rosak dah? satu lagi lau meroket tu kadang kadang miss gear.. huhuhuhu
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Nov 08, 2012 7:19 pm

ak dlu slalu miss gear...lpas tkar clutch baru...OKKK U SET TO FLYYY>>>
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Nov 08, 2012 8:24 pm

motor aku pn sama baru je ribet balik mangkuk klac dgn tukar klac plet,dah bunyi balik,tapi x de la kaw2 sgt bunyinye,aku biarkn aje..
Klac plet aku pakai ex5 je,brand Fcci japan murah sikit dari ori,bajet tarak hehehe
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Nov 08, 2012 10:46 pm

SAA1729H wrote:
salam nak tanya ne kenapa bising betul bunyi enjin tupaikita ne sebelah kanan ne tempat klac.. ada ka klac saya rosak dah? satu lagi lau meroket tu kadang kadang miss gear.. huhuhuhu

selalunye motor baru kalo kuar kedai, dalam 5 bulan pun dah bunyi bising dah, 2 stroke memang bunyi gini, yg bab2 miss gear tu, maybe dah sampai mase kot tukar clutch plate
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Nov 08, 2012 11:15 pm

Shark pfa wrote:
ak dlu slalu miss gear...lpas tkar clutch baru...OKKK U SET TO FLYYY>>>

brapa ringgit satu set clutch plate bro
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Nov 09, 2012 8:56 am

ak bli ari tu 70lbih yg ori HLY pnya....( atas harga kedai lar )....+ minyak itam baru 20lbih..upah pasang
10ingit ( harga kawan ngn pomen )...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
SAA1729H
Laskar Muda


Posts : 20
Join date : 01/10/2012

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Nov 09, 2012 2:31 pm

nurkaye_akmal wrote:
SAA1729H wrote:
salam nak tanya ne kenapa bising betul bunyi enjin tupaikita ne sebelah kanan ne tempat klac.. ada ka klac saya rosak dah? satu lagi lau meroket tu kadang kadang miss gear.. huhuhuhu

selalunye motor baru kalo kuar kedai, dalam 5 bulan pun dah bunyi bising dah, 2 stroke memang bunyi gini, yg bab2 miss gear tu, maybe dah sampai mase kot tukar clutch plate


baru 6 bulan tukar clucth plate.. atau salah sporket??
Back to top Go down
are_mair
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 24/10/2011
Age : 23
Location : penang-klang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sat Feb 16, 2013 3:25 am

penat mmbace dr 1st page...menarik n pnuh info..heheh...

nubis nk tumpang tny,,
masalah kat sini :: gear 5-6 slalu miss...
erti kata lain :: tgh high rpm trus shift up ke gear 6 dgn lju,,dan dgn tetiba gear drop ke gear 5 n rpm naik kaw2...
nk kata tekan x ckup kuat,,da tekan hbis kuat da,,elak patah je paddle gear tu (model lama yg ad depan blakang) ...
spec clutch :: clutch plate bru tkar original,,spring std tp lapik washer,,clutch bru rbet,,clutch pnjg,,gigi gear time overhaul tgk xde un crack or ap2..then da tkar eo un,,xde un nmpk kesan2 serbuk besi (seperti yg dibaca posting sblum ni)...

hope otai2 leh mmbntu dlm menyetelkan masalah ni..TQ
Back to top Go down
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sun Apr 28, 2013 1:48 am

salam. nak tnye, kalau tarik clutch bunyi bising ape masalah nyer eh? time x tarik senyap jeh. biasa bila mangkuk clutch yg da longgar tarik clutch baru senyap. baru bukak td, rivet balik cek tgk ok.
Back to top Go down
pakztam125zr
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 11/05/2013
Age : 25
Location : selangor

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sat May 11, 2013 11:24 pm

boleh ke 125 klac panjang tukar ke pendek? kene antar kedai ke?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sun May 12, 2013 3:11 pm

pakztam125zr wrote:
boleh ke 125 klac panjang tukar ke pendek? kene antar kedai ke?

ko pusing je nat die, nak bgi jdi panjang/pendek semue leh...
Back to top Go down
AwekMarket2Y125ZR
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 22/09/2013

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sun Sep 22, 2013 11:23 pm

aku nak tanye psl moto aku ni

kalau berhenti tarik klas ada gear mesti nak mampus je ? kalo gear satu lps klas pon nk mmpus nk kene main total ? apa mslh motor aku ni ek ? adakah mangkuk klas aku rosak or kena rivet je ?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Mon Sep 23, 2013 3:31 pm

AwekMarket2Y125ZR wrote:
aku nak tanye psl moto aku ni

kalau berhenti tarik klas ada gear mesti nak mampus je ? kalo gear satu lps klas pon nk mmpus nk kene main total ? apa mslh motor aku ni ek ? adakah mangkuk klas aku rosak or kena rivet je ?
clutch pendek sgt kot..
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Nov 20, 2013 1:25 pm

salam ,, tumpang tanya otai otai , clutch plate apa yg best , ori yamaha 125z or ori honda ex5 ??
spring yg ingin dimasukkan = racing bee ,,
minta tolong otai otai ,,,
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Nov 20, 2013 7:18 pm

oliey2u wrote:
bunyi cluctch adat da...mmg susah xbg bunyi..akan bunyi gok...haha...

aku recoommend...plate Uma racing..sedap weh..
plate uma racing hrge bpe ???
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Nov 20, 2013 10:00 pm

areyz95 wrote:
salam ,, tumpang tanya otai otai , clutch plate apa yg best , ori yamaha 125z or ori honda ex5 ??
spring yg ingin dimasukkan = racing bee ,,
minta tolong otai otai ,,,
masuk yg ori punya.. yg barang ori lgi best
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Nov 21, 2013 11:33 am

Azeri_conquistador wrote:
areyz95 wrote:
salam ,, tumpang tanya otai otai , clutch plate apa yg best , ori yamaha 125z or ori honda ex5 ??
spring yg ingin dimasukkan = racing bee ,,
minta tolong otai otai ,,,
masuk yg ori punya.. yg barang ori lgi best
ok terima kasih Azeri ,, Very Happy Very Happy Very Happy 
aku ade bce information otai otai dr page 1 sampai 19 , gne clutch plate ex5 ori lg pickup melambung ,
tu aku confius ni , memang yg ori aku nak letak tapi taktahu nak pakai yg ex5 ori ke 125z ori ???
yg mne lg sedap n tahan lme erkk ,,,    
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sat Nov 23, 2013 4:13 pm

areyz95 wrote:
Azeri_conquistador wrote:
areyz95 wrote:
salam ,, tumpang tanya otai otai , clutch plate apa yg best , ori yamaha 125z or ori honda ex5 ??
spring yg ingin dimasukkan = racing bee ,,
minta tolong otai otai ,,,
masuk yg ori punya.. yg barang ori lgi best
ok terima kasih Azeri ,, Very Happy Very Happy Very Happy 
aku ade bce information otai otai dr page 1 sampai 19 , gne clutch plate ex5 ori lg pickup melambung ,
tu aku confius ni , memang yg ori aku nak letak tapi taktahu nak pakai yg ex5 ori ke 125z ori ???
yg mne lg sedap n tahan lme erkk ,,,    
ex5 ori pnya ak dh prnh try, mmg sedap.. tapi bila sebut nk yg tahan lama tu bgi ak yg 125z ori pnya la ..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sat Nov 23, 2013 4:59 pm

tumpang menyibuk bg komen jap... keh3x!!

-kalo ada duit byk bole beli yg ori hLy ada hologram pnya...(ini mmg tebaik laa & x penah tuka pakai jenis ni)hehe
-kalo nk bajet tapi ok bole pakai yg ex5 ori..
-nk save2 bajet pn bole pakai brand Fcc japan ex5 (yg ini aku tgh pakai.. Al-hamdulilah ok2 aje)
-nk yg murah brand TAA taiwan mari... ini betul2 x de bajet tapi klac dah thp kritikal out,kira jnji bole bfngsi,bole jln.. (penah pakai nasib aku baik tahan smpai 2 tahun keh3x...)

harga yg FCc tu entah brpa rm tahun lepas bt,x ingt... x pn bole ronda2 spare-part hrga2 nye... hehe
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sun Nov 24, 2013 10:12 pm

Azeri_conquistador wrote:
areyz95 wrote:
Azeri_conquistador wrote:
areyz95 wrote:
salam ,, tumpang tanya otai otai , clutch plate apa yg best , ori yamaha 125z or ori honda ex5 ??
spring yg ingin dimasukkan = racing bee ,,
minta tolong otai otai ,,,
masuk yg ori punya.. yg barang ori lgi best
ok terima kasih Azeri ,, Very Happy Very Happy Very Happy 
aku ade bce information otai otai dr page 1 sampai 19 , gne clutch plate ex5 ori lg pickup melambung ,
tu aku confius ni , memang yg ori aku nak letak tapi taktahu nak pakai yg ex5 ori ke 125z ori ???
yg mne lg sedap n tahan lme erkk ,,,    
ex5 ori pnya ak dh prnh try, mmg sedap.. tapi bila sebut nk yg tahan lama tu bgi ak yg 125z ori pnya la ..
ohh .. okekee ~
terima kasih azeri   
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sun Nov 24, 2013 10:23 pm

-sLip- wrote:
tumpang menyibuk bg komen jap... keh3x!!

-kalo ada duit byk bole beli yg ori hLy ada hologram pnya...(ini mmg tebaik laa & x penah tuka pakai jenis ni)hehe
-kalo nk bajet tapi ok bole pakai yg ex5 ori..
-nk save2 bajet pn bole pakai brand Fcc japan ex5 (yg ini aku tgh pakai.. Al-hamdulilah ok2 aje)
-nk yg murah brand TAA taiwan mari... ini betul2 x de bajet tapi klac dah thp kritikal out,kira jnji bole bfngsi,bole jln.. (penah pakai nasib aku baik tahan smpai 2 tahun keh3x...)

harga yg FCc tu entah brpa rm tahun lepas bt,x ingt... x pn bole ronda2 spare-part hrga2 nye... hehe
aku baru lg dlm dunia 125 nii ,..
terima kasih atas information abam slip ,,
eheheheee ~    
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Today at 4:50 pm

Back to top Go down
 
Semua Tentang Clutch
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: