.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Semua Tentang Clutch

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Aug 19, 2009 1:10 am

emm..lps overhaul aritu aku tukar spring clutch biasa balik,ingt nk tkr balik le,he3x,ape yg sesuai ek?..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Aug 19, 2009 9:05 am

uma racing,racingbee
Back to top Go down
assasin_lunxe
Pegawai Waran I


Posts : 1222
Join date : 22/06/2009
Age : 26
Location : kuantan--->pinang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Aug 19, 2009 10:28 am

sape tau harge spring ori..
4 spring kan ?
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan


Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Aug 19, 2009 12:52 pm

xeffect gear box ker klu xtarik clutch??
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Wed Aug 19, 2009 7:03 pm

kalo bawak slow dier tersentap la..
saranan encik wan kalo bawak laju x tarik clutch pon xper..
aku sendiri pon kalo bwk laju x tarik clutch...terus songket masuk gear jer..
kelebihannyer power x kurang/x hilang dgn cepat..
biase kalo bwk laju pastu kite tarik clutch nak masuk gear, rpm akan turun dgn byk/cepat..kalo x tarik rpm tu leh cepat naik ke rpm yg seterusnyer..
kesimpulannayer...memang sedap nak tarik..
kalo tengok motoGP pon diorg x tarik clutch time jalan lurus sbb nak dpt top end ngan lebih cepat..
betolkan kalo salah yea..
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan


Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 20, 2009 10:29 am

bro hariz..klu x tarik clutch mse tukar gear 2,minyak lepas x??
Back to top Go down
assasin_lunxe
Pegawai Waran I


Posts : 1222
Join date : 22/06/2009
Age : 26
Location : kuantan--->pinang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 21, 2009 5:03 pm

aku tanye kedai,spring ori x jual lak..hmm
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 21, 2009 5:07 pm

ak wrote:
bro hariz..klu x tarik clutch mse tukar gear 2,minyak lepas x??
minyak lepas cket jer...jgn bukak throttle terlalu besar..
buka sikit jer utk tukar gear..
tp jgn la bawak slow2 kalo nak wat camni..
kalo bwk laju or main kat highway oke jer wat camni..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 21, 2009 9:59 pm

encik hariz wrote:
ak wrote:
bro hariz..klu x tarik clutch mse tukar gear 2,minyak lepas x??
minyak lepas cket jer...jgn bukak throttle terlalu besar..
buka sikit jer utk tukar gear..
tp jgn la bawak slow2 kalo nak wat camni..
kalo bwk laju or main kat highway oke jer wat camni..

btol..seeloknye rpm 7 keatas...
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan


Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Sat Aug 22, 2009 5:41 am

hehe..ak tes nnt..tq..


-slamat berpuasa-
Back to top Go down
feederxv
Laskar Kelas I


Posts : 152
Join date : 13/08/2009
Age : 28
Location : sanglang, KEDAH

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 10:11 pm

slam bro2 skalian..aku ni bru lg ngan mtot 125 ni..nak tnyer sket pasal spring clutch racing..mggu dpan dah nak g tkar 4t ingat nak tkar spring clutch racing skali sbb ble bca thread ni ase cm nak pkai je spring clutch racing..cm best jer..tp akunyer mtot bru lg(baw kedai lg)..hehe..so nak tnyer pndapt orai2 kat cni ptut ke aku tkar spring clutch racing or stil je pkai yg ori pnyer??
mtak otai2 beri pndapat..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 10:15 pm

feederxv wrote:
slam bro2 skalian..aku ni bru lg ngan mtot 125 ni..nak tnyer sket pasal spring clutch racing..mggu dpan dah nak g tkar 4t ingat nak tkar spring clutch racing skali sbb ble bca thread ni ase cm nak pkai je spring clutch racing..cm best jer..tp akunyer mtot bru lg(baw kedai lg)..hehe..so nak tnyer pndapt orai2 kat cni ptut ke aku tkar spring clutch racing or stil je pkai yg ori pnyer??
mtak otai2 beri pndapat..

tuka spring clutch ni sedap pickup je.. kalo ko tuka 4-4 spring tu,mmg sakit tgn klau main dalam town,nak2 plak jalan jem.. die keras cket.. kalo tuka 2 je pun ok.. tapi pade aku biler ko dah lama pakai mesti ko nak pakai yg ori punye balik..cubprix pun pakai spring ori..hehe
Back to top Go down
feederxv
Laskar Kelas I


Posts : 152
Join date : 13/08/2009
Age : 28
Location : sanglang, KEDAH

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 10:21 pm

kalo mtot stndet cm aku ni xpe ke tkar spring clutch cmtu jer??
emm..
bape bajet upah kedai ea nak wat mnde ni??
n bape rege spring clutc(uma racing)??
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 10:25 pm

feederxv wrote:
kalo mtot stndet cm aku ni xpe ke tkar spring clutch cmtu jer??
emm..
bape bajet upah kedai ea nak wat mnde ni??
n bape rege spring clutc(uma racing)??

xde ape effect buruk pun.. em tu aku x sure la plak rege menatang tu..hehe
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 10:29 pm

aku beli dl dlm rm30++ utk 4 ketul spring..spring kaler chrome

alang2 bukak psg trus je 4 ketul keh keh keh..nnt dah boring bleh tukar balik

tp tengoklar nnt camner tangan jadi berurat nak main clutch..jem adalah mudah anda Shocked
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 10:48 pm

chocolate wrote:
aku beli dl dlm rm30++ utk 4 ketul spring..spring kaler chrome

alang2 bukak psg trus je 4 ketul keh keh keh..nnt dah boring bleh tukar balik

tp tengoklar nnt camner tangan jadi berurat nak main clutch..jem adalah mudah anda Shocked

huhu... incik choco betul2 nak main motot ni...
Back to top Go down
feederxv
Laskar Kelas I


Posts : 152
Join date : 13/08/2009
Age : 28
Location : sanglang, KEDAH

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 10:50 pm

chocolate wrote:
aku beli dl dlm rm30++ utk 4 ketul spring..spring kaler chrome

alang2 bukak psg trus je 4 ketul keh keh keh..nnt dah boring bleh tukar balik

tp tengoklar nnt camner tangan jadi berurat nak main clutch..jem adalah mudah anda Shocked

kalu skali upah pasang brape agak2 ea??
haha..
kena bajet gak ler.. :albino:
Back to top Go down
assasin_lunxe
Pegawai Waran I


Posts : 1222
Join date : 22/06/2009
Age : 26
Location : kuantan--->pinang

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Thu Aug 27, 2009 11:42 pm

feederxv wrote:
chocolate wrote:
aku beli dl dlm rm30++ utk 4 ketul spring..spring kaler chrome

alang2 bukak psg trus je 4 ketul keh keh keh..nnt dah boring bleh tukar balik

tp tengoklar nnt camner tangan jadi berurat nak main clutch..jem adalah mudah anda Shocked

kalu skali upah pasang brape agak2 ea??
haha..
kena bajet gak ler.. :albino:

klu rase nk tolak spring standart,meh sini tolak murah2 Very Happy Very Happy
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 28, 2009 12:50 am

feederxv wrote:
kalo mtot stndet cm aku ni xpe ke tkar spring clutch cmtu jer??
emm..
bape bajet upah kedai ea nak wat mnde ni??
n bape rege spring clutc(uma racing)??

weh moto hg tu x sampai sebulan kluar kedai,xkn nk msuk spring racing dh kot lol!

guna la yang ori tu dulu,nanti dah jahanam yg tu tukar la yg racing..

**sekadar menyampuk Laughing Laughing
Back to top Go down
feederxv
Laskar Kelas I


Posts : 152
Join date : 13/08/2009
Age : 28
Location : sanglang, KEDAH

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 28, 2009 4:00 am

kick_ingoal wrote:
feederxv wrote:
kalo mtot stndet cm aku ni xpe ke tkar spring clutch cmtu jer??
emm..
bape bajet upah kedai ea nak wat mnde ni??
n bape rege spring clutc(uma racing)??

weh moto hg tu x sampai sebulan kluar kedai,xkn nk msuk spring racing dh kot lol!

guna la yang ori tu dulu,nanti dah jahanam yg tu tukar la yg racing..

**sekadar menyampuk Laughing Laughing


haha..saja2 la nak prepare nak tmbah knowledge..gpon nak lwan ngan RH ni..
hahahaha..pkai racing la smpan yg ori.. Twisted Evil
Back to top Go down
feederxv
Laskar Kelas I


Posts : 152
Join date : 13/08/2009
Age : 28
Location : sanglang, KEDAH

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 28, 2009 4:02 am

assasin_lunxe wrote:
feederxv wrote:
chocolate wrote:
aku beli dl dlm rm30++ utk 4 ketul spring..spring kaler chrome

alang2 bukak psg trus je 4 ketul keh keh keh..nnt dah boring bleh tukar balik

tp tengoklar nnt camner tangan jadi berurat nak main clutch..jem adalah mudah anda Shocked

kalu skali upah pasang brape agak2 ea??
haha..
kena bajet gak ler.. :albino:

klu rase nk tolak spring standart,meh sini tolak murah2 Very Happy Very Happy

haha..xdapat la bro..spring standard kte maw kasi truh masuk peti besi la..wat spare..kekeke
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 28, 2009 5:50 am

kl xnak rasa berat sgt cari spring clutch cap nakasone,spring ni panjang sket dr ori,dia punya stiffness xde keras sgt banding ngan uma punya
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 28, 2009 5:55 am

tahan woo ori nyer...motot ak thn '07 spi skang sume part stended
lum tukau apa2 pon coz sume masih ekselen condisen hehehe....
camne yer kerasnya klu sumbat 4 skali coz skang lever ak
yg jenis RB lever tue mmg ringan tarik cluth pki jari telunjuk pon ok...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 28, 2009 1:02 pm

mazakim wrote:
tahan woo ori nyer...motot ak thn '07 spi skang sume part stended
lum tukau apa2 pon coz sume masih ekselen condisen hehehe....
camne yer kerasnya klu sumbat 4 skali coz skang lever ak
yg jenis RB lever tue mmg ringan tarik cluth pki jari telunjuk pon ok...

pakai jari telunjuk je ye?klau pakai uma 4 ketul silap2 5 jari kene gune..hehe...over plak,dalam 2 jari tapi kene berusehe..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Fri Aug 28, 2009 2:39 pm

mazakim wrote:
tahan woo ori nyer...motot ak thn '07 spi skang sume part stended
lum tukau apa2 pon coz sume masih ekselen condisen hehehe....
camne yer kerasnya klu sumbat 4 skali coz skang lever ak
yg jenis RB lever tue mmg ringan tarik cluth pki jari telunjuk pon ok...

cerita pasal lever... lever aku patah coz motor jatuh park kat tempat yang tak rata...

bila dah repair... brader tu setting jadi clutch panjang (b4 ni clutch pendek)
mula la cam orang baru blajar motor 2 stroke...

nak merembat mmg tak syok langsung... tapi kalau stop... then free gear... sangat² smooth... x macam masa guna clutch pendek...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Semua Tentang Clutch   Today at 4:07 pm

Back to top Go down
 
Semua Tentang Clutch
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: