.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Petrol yang anda gunakan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

Petrol yang anda gunakan?
BHP
5%
 5% [ 9 ]
Caltex
7%
 7% [ 11 ]
Esso/Mobil
11%
 11% [ 19 ]
Petronas
26%
 26% [ 43 ]
Projet
0%
 0% [ 0 ]
Shell
50%
 50% [ 84 ]
Lain²...sila nyatakan
1%
 1% [ 1 ]
Total Votes : 167
 

AuthorMessage
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed May 20, 2009 7:11 pm

aku adalah kawan dengan budak² felda... jengka 19... budak area jerantut... kuala lipis

dorang kata kat felda banyak stesyen bhp...
korang boleh bayang sendiri rupa stesyen kat felda...
dorang gak kata bhp ni banyak air...
so... aku rasa betul la apa yang bro chocolate kata tu...


aku pernah kerja kat Shell... kat tempat aku biasanya lori turun minyak diesel waktu pagi...
2 3 pagi... kadang² lewat malam...

aku x pasti lak dalam tangki lori tu petrol + diesel...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sun May 24, 2009 1:07 pm

Aq Gune Shell V-Power Racing Jer Slalu kadang kalo urgent bantai jer petrol ape2 pown janji boleh blah. cheers
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Mon May 25, 2009 8:14 pm

Az125z wrote:
Aq Gune Shell V-Power Racing Jer Slalu kadang kalo urgent bantai jer petrol ape2 pown janji boleh blah. cheers

perghhhhh minyak mahal tuuuu...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Mon May 25, 2009 9:15 pm

mantadkb wrote:
Az125z wrote:
Aq Gune Shell V-Power Racing Jer Slalu kadang kalo urgent bantai jer petrol ape2 pown janji boleh blah. cheers

perghhhhh minyak mahal tuuuu...

ye. mahal skang dah turun skit 2ingit 5sen dah 1 litre Very Happy
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue May 26, 2009 11:38 am

tula pasal..huhu,aku isi 2 mggu skali je myk ni..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 16, 2009 11:35 pm

HailToKing wrote:
deskcom wrote:
guna esso bro... apply kad Smile... nanti boleh redeem dgn minyak atau air.... hehehehe

kalau Shell ada bonuslink... tapi 3 tahun jer.. lepas tu dia reset semula... rugi


terpromote la pulak.... lol!

tula psl, aku ade bonuslink tu yg lyn shell je hehe

haha..sma la Laughing
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 23, 2009 4:41 am

wah.. mcm2 pndpat..
tp asal berlainan ngan aq erk..
aq gne shell cam cepat abeh..
petronas lbih km..
esso njen kasar
vpower rcing ad ump..pikap ad..

hm.. ntah ler.. tp slalu pkai shell jer..
enjen sdap cket..
Back to top Go down
budak p.d
Laskar Kelas I


Posts : 189
Join date : 23/06/2009
Location : Pantai Dalam,Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 23, 2009 7:52 pm

ak plak gne:
petronas=pembakaran enjin yg bersih
shell=LEBIH KILOMETER Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Jun 24, 2009 8:41 pm

Admin wrote:
aku adalah kawan dengan budak² felda... jengka 19... budak area jerantut... kuala lipis

dorang kata kat felda banyak stesyen bhp...
korang boleh bayang sendiri rupa stesyen kat felda...
dorang gak kata bhp ni banyak air...
so... aku rasa betul la apa yang bro chocolate kata tu...


aku pernah kerja kat Shell... kat tempat aku biasanya lori turun minyak diesel waktu pagi...
2 3 pagi... kadang² lewat malam...

aku x pasti lak dalam tangki lori tu petrol + diesel...

ha3x,aku bdk jengka 18,ade satu stesen kt jengka 19,klu time aku blk kmpg je cam xsggp nk isi mnyk kt stesen tu..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Jun 24, 2009 9:59 pm

superjoemanito wrote:
Admin wrote:
aku adalah kawan dengan budak² felda... jengka 19... budak area jerantut... kuala lipis

dorang kata kat felda banyak stesyen bhp...
korang boleh bayang sendiri rupa stesyen kat felda...
dorang gak kata bhp ni banyak air...
so... aku rasa betul la apa yang bro chocolate kata tu...


aku pernah kerja kat Shell... kat tempat aku biasanya lori turun minyak diesel waktu pagi...
2 3 pagi... kadang² lewat malam...

aku x pasti lak dalam tangki lori tu petrol + diesel...

ha3x,aku bdk jengka 18,ade satu stesen kt jengka 19,klu time aku blk kmpg je cam xsggp nk isi mnyk kt stesen tu..

haha..nape bro..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Jun 24, 2009 10:20 pm

stesen die cam nk roboh bro,aku ngk mnyk die pun lain mcm..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Jun 24, 2009 11:08 pm

superjoemanito wrote:
stesen die cam nk roboh bro,aku ngk mnyk die pun lain mcm..

nape..minyak dia cm teh tarik ke bro.. affraid
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Thu Jun 25, 2009 7:59 pm

cam teo ais pun ader..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Thu Jun 25, 2009 9:57 pm

superjoemanito wrote:
cam teo ais pun ader..

kalo isi minyak rm2 pon dah full tank ek Twisted Evil
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Thu Jun 25, 2009 10:43 pm

full tank siap melimpah,pstu besoknye trs overhaul moto Very Happy ..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Thu Jun 25, 2009 11:36 pm

superjoemanito wrote:
full tank siap melimpah,pstu besoknye trs overhaul moto Very Happy ..

ha flower
Back to top Go down
enzoanz
Laskar Kanan


Posts : 363
Join date : 29/06/2009
Age : 28
Location : Ipoh mali/ Taiping

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 30, 2009 2:29 pm

aku pun pakai shell gak..
xpun petronas..
dah regular customer kt tesen mnyk 2...
huhu
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 30, 2009 3:04 pm

minyak yang kita guna ni depa ambil dari tangki kat negeri mana?

masa bila depa letak additif dalam minyak tu?

maknanya minyak sama cuma setiap syarikat letak additif berlainan..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jul 04, 2009 7:04 pm

deskcom wrote:
minyak yang kita guna ni depa ambil dari tangki kat negeri mana?

masa bila depa letak additif dalam minyak tu?

maknanya minyak sama cuma setiap syarikat letak additif berlainan..

xpenah terpikir lak scratch
Back to top Go down
ekzosboorukipoh
Laskar Kanan


Posts : 325
Join date : 20/06/2009
Age : 28
Location : petaling jaya & ipoh...

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Thu Jul 23, 2009 10:52 am

gua layan shell unleaded yg warna ijau 2 je..
Back to top Go down
Thund3r
Laskar Muda


Posts : 26
Join date : 05/06/2009
Age : 26
Location : Alor staq

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Jul 31, 2009 12:29 pm

RON95 bila ade kat pasaran???
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Aug 21, 2009 5:22 pm

lepas sembahyang jumaat td ak isi minyak RON95 kt shell
RM1.75/liter...ak isi RM8=4.571liter meter kt takuk E kaler
merah lg seinci penuh ler tank ak hehehe...xmanyak beza
pon ngan RON97 RM1.80/liter RM8=4.444liter so lebih 0.127liter....

*minyak apopn enjin da menggelegak pogi gak dier
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Aug 21, 2009 7:14 pm

kekekekekeke... betul²... cam takde beza sangat jer...
lainlah kalau minyak RM1.50 - RM1.60... ada gak beza...

tapi minyak Petronas paling cepat meruap + habisss....
isi Caltex sudah... lambat skit habis....
Back to top Go down
hydar
Bintara Kanan


Posts : 737
Join date : 22/06/2009
Location : shah alam

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Aug 21, 2009 7:56 pm

deskcom wrote:
korang isi V power ada beza x pada motor?

member ak isi v power full tank aritu.
n den tengah merembat kat hgway tiba2 moto trus out.
cek plug rupanya dah hancur berkecai.
so kalau nk isi pon,isi rm3 je.
yg len isi minyak shell bese je.
Back to top Go down
neomerc
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 22/05/2009
Location : K Trg

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Aug 21, 2009 8:18 pm

hydar wrote:
deskcom wrote:
korang isi V power ada beza x pada motor?

member ak isi v power full tank aritu.
n den tengah merembat kat hgway tiba2 moto trus out.
cek plug rupanya dah hancur berkecai.
so kalau nk isi pon,isi rm3 je.
yg len isi minyak shell bese je.

ak isi ok jer, siap full tank agi.. tp x berambat laa, utk daily use,
2bulan isi sekali v power ni..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Today at 9:53 am

Back to top Go down
 
Petrol yang anda gunakan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: