.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Petrol yang anda gunakan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

Petrol yang anda gunakan?
BHP
5%
 5% [ 9 ]
Caltex
7%
 7% [ 11 ]
Esso/Mobil
11%
 11% [ 19 ]
Petronas
26%
 26% [ 43 ]
Projet
0%
 0% [ 0 ]
Shell
50%
 50% [ 84 ]
LainĀ²...sila nyatakan
1%
 1% [ 1 ]
Total Votes : 167
 

AuthorMessage
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Apr 09, 2010 12:36 am

mak ai...smpi begitu sekali..hehe anyway xpki pn xpe sbnrnya..
sal head aku xpnah usik..so compresion xlari..piston pn kecik lg 0.25..bnda ni aku dgr berguna utk yg compresiion kaw2 koci pye...
sje gatal nk pki..natang ni aku gne kalu aku isi petrol ron95 je(mix 1cap)..kalu isi ron 97 aku xcmpur.....dgr mcm leh save sikittttt fc gne natang ni..tgh dlm eksperimen..
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Apr 09, 2010 12:43 am

man JGN8917 wrote:
mak ai...smpi begitu sekali..hehe anyway xpki pn xpe sbnrnya..
sal head aku xpnah usik..so compresion xlari..piston pn kecik lg 0.25..bnda ni aku dgr berguna utk yg compresiion kaw2 koci pye...
sje gatal nk pki..natang ni aku gne kalu aku isi petrol ron95 je(mix 1cap)..kalu isi ron 97 aku xcmpur.....dgr mcm leh save sikittttt fc gne natang ni..tgh dlm eksperimen..
huhu.......posting tadi tu kidding jer..............,kk......lepas ekspermen eksperimen ko.....update aper hasil......^^

P/S:Ohya......aku baru jer buat top overhaul...........,esok aku tunjuk gasket tembaga(skimed) tu+gasket gam........

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
acaapxx
Bintara Kanan


Posts : 787
Join date : 29/03/2010
Location : seremban~besut

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Apr 09, 2010 12:52 pm

serik da piston pch...
over boost...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Apr 09, 2010 1:56 pm

man JGN8917 wrote:
mak ai...smpi begitu sekali..hehe anyway xpki pn xpe sbnrnya..
sal head aku xpnah usik..so compresion xlari..piston pn kecik lg 0.25..bnda ni aku dgr berguna utk yg compresiion kaw2 koci pye...
sje gatal nk pki..natang ni aku gne kalu aku isi petrol ron95 je(mix 1cap)..kalu isi ron 97 aku xcmpur.....dgr mcm leh save sikittttt fc gne natang ni..tgh dlm eksperimen..

huhu.. mungkin save sikit.. tapi.. rega ron95 tambah ngan rega octane booster tu sekali.. bajet maybe lebih kurang jew ngan guna, cuma rasa macam tuang minyak vpower la.. yg ni boleh up octane beza 4 ke.. maksud saya.. ron95+booster=ron99??

haha.. ade info lagi... hari tu aku try isi ron95 kat gen2.. even minimum requirement gen2 ni ron95.. mmg terase la ade knocking.. enjin bunyi kasar sangat... terpaksa isi sbb BHP tempat tu tadak ron97.. ahahhahaa

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 8:02 pm

Aku mana2 stesen minyak pn aku isi.. biasanya Shell & Bhp - Ron95
ade beza ka penjimatan lain2 stesen? sama je aku rasa,aku isi Caltex,petronas..sama je hari2 topup dlm Rm4 jgk
hari2 aku topup lebih kurg Rm3.50-Rm5.00
aku gerak dlm 30km,pegi 15km balik 15km..
speed 140-160km maintain rpm 7.5 - 8.5
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 9:12 pm

lau minyak shell ni mne 1 yG ron 95 mne 1 yG ron 97..??
mne lg jimat..
mne lg power..??
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 9:39 pm

zr90 wrote:
Aku mana2 stesen minyak pn aku isi.. biasanya Shell & Bhp - Ron95
ade beza ka penjimatan lain2 stesen? sama je aku rasa,aku isi Caltex,petronas..sama je hari2 topup dlm Rm4 jgk
hari2 aku topup lebih kurg Rm3.50-Rm5.00
aku gerak dlm 30km,pegi 15km balik 15km..
speed 140-160km maintain rpm 7.5 - 8.5
ade je perbezaan antara jns2x mnyk sbnrnye..
lyn esso n bhp lak,lyn
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 9:41 pm

Kaer wrote:
lau minyak shell ni mne 1 yG ron 95 mne 1 yG ron 97..??
mne lg jimat..
mne lg power..??
v-power la power rangers bro,ikut teorinye,tentu la ron yg tinggi mkn bgs,tapi try dulu kt moto ko,mane yg baik
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 10:10 pm

aku muskill asal Bhp kurg sambutan ek...?
adakah minyaknya kurg baik?
atau sbb politik?
ke org rmai mmg mnyampah dgn Bhp...
aku tgk org rmai sanggup x isi Bhp & cari stesen minyak lain beribu batu jauhnya..
keluarga aku,kwn2,yg bkn kwn sume cam tu.. asal ek?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 10:15 pm

sbb dieorg x tau menilai mane baik n x baik bro,ha3x..tue je blh aku bg tau
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 10:26 pm

superjoemanito wrote:
sbb dieorg x tau menilai mane baik n x baik bro,ha3x..tue je blh aku bg tau
aku pn rasa mereka2 ni x pndai menilai...
dorg tgk petronas(cth) org rmai berpusu2 berebut2 isi..maka mereka2 pn fikir stesen tu org isi rmai,mereka2 ni pn join sekaki..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Jun 01, 2010 10:51 pm

aku hari2 isi kreta pakai BHP.. hohhoooo... tapi susah sangat la nak cari BHP kat area pantai timur... boleh kira pakai jari.. actually.. bukan BHP je yang macam tu... esso pun sama.. tak berapa laku.. actually minyak kat kedua-dua stesen ni lagi bagus dari kat stesen petronas..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Jun 02, 2010 12:56 pm

mantadkb wrote:
aku hari2 isi kreta pakai BHP.. hohhoooo... tapi susah sangat la nak cari BHP kat area pantai timur... boleh kira pakai jari.. actually.. bukan BHP je yang macam tu... esso pun sama.. tak berapa laku.. actually minyak kat kedua-dua stesen ni lagi bagus dari kat stesen petronas..
betul ke lagi bagus bro..?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Jun 02, 2010 11:48 pm

btl la mantadkb bg tau tue de,biase la org mlysia,sorang kate A,seme pilih A,ikut buntut je,padehal x tau hjg pangkalnye
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jun 05, 2010 11:23 am

gaknye diorg sume support petrol keluaran m'sia..
kn moto krajaan "belilah barangan buatan m'sia"..
huhu...Smile
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jun 05, 2010 12:34 pm

petrol bhp n esso / mobil / caltex ron 95 n 97 lagi bagus berbanding shell n petronas punyer..
pade pendapat aku la..

bhp ron 95 de best dikalangan ron 95 sebab die 2x ppm.. try google tgk pejadahnye ppm tu,malas plak aku nak terangkan.,.hehe
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jun 05, 2010 7:26 pm

Kaer wrote:
gaknye diorg sume support petrol keluaran m'sia..
kn moto krajaan "belilah barangan buatan m'sia"..
huhu...Smile

nak buat pembetulan skit bro... semua stesen minyak kat Malaysia ni jual minyak arab jew.. cuba usha2 post sebelum ini.. hhehehe..
sama macam incik WKQ4913 cakap, so far BHP ron 95 terbaek berbanding RON95 kedai lain.. rasa macam bukan petrol RON95.. kalau aku pakai RON95 stesen lain.. mmg Knocing ar.. maksud aku kreta.. bukan moto.. hehhee...

pssssssssssttt.. kalau korang perasan.. kat media massa kita.. iklan2 dari Petronas&Shell banyak.. tu pasal orang kita kebanyakannyer pump petrol kat tempat tu.. ahhahaa

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jun 05, 2010 8:37 pm

wow..
camtu ka inchik mantadkb..?
tataw pule sy..
xpe..
t ley tgk n kaji kt web psl minyak ni..
huhu..
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jun 05, 2010 8:42 pm

tu la Bhp,Esso,Mobil ni,minyak dah bgs bukannya nk wat iklan gempak maksima...
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jun 05, 2010 8:48 pm

diorg malez nk bazir wat publisiti besar-besaran..
yG pnting pengguna tau bezakn sendri..
x pun diorg kurg bajet nk wat iklan gempaq2 ni...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jun 05, 2010 10:31 pm

zr90 wrote:
tu la Bhp,Esso,Mobil ni,minyak dah bgs bukannya nk wat iklan gempak maksima...

kurangkan bajet publisiti untuk naikkan bajet R&D... actually sekarang BHP dah start buat iklan untuk minyak dier.. caltex pun sama.. tapi EssoMobile kureng skit buat publisiti kat sini.. tak tau la.. tapi keta yang aku guna sekarang pakai minyak itam mobile.. rega hampir 3rat jugak ar.. every 10000km baru tukar minyak itam.. hehhee... kalau keta aku.. mmg aku tak sumbat minyak hitam mahal2 macam tu.. hahhaha

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
zr90
Laskar Kanan


Posts : 397
Join date : 18/02/2010
Age : 26
Location : Perak

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Jul 09, 2010 10:23 pm

haramak ! moto aku jem..

moto aku biasanya isi Ron95, saja aku nk test Ron97 lak.. lepas aku isi fulltank mcm biasa aku gerak lar.. lebih kurg 10km lepas aku jalan tiba2 moto rasa kureng lak , rpm turun mendadak & terus enjin mati !

besoknya aku panggil pomen , dia bwk p bengkel.. dia tanya pkai 2t apa , aku jwb 2t Hi-rev 700.. dia ckp pasni pakai 2t lain dia syorkan Vsx & Power 1 , Motul , tcw3 pn bleh gak ..

pastu aku ckp ler kt dia moto lepas modi aritu aku dok bwk cam org giler xde plak jem,semalam aku isi Rn97 terus jem .. !

pas tu pomen bgtau moto msa set pkai minyak Ron apa kena terus pkai Ron tu,jgn tukar2 .. moto leh bunyi kasar & jem.. oh mcm tu ke,x tau lak aku dia pn 1,bkn nk bgtau awal2

abis duit aku Rm167.. huhu servis blok,rebore , tukar piston , plug dll...


sape pernah jadi mcm aku ..? betul ker isi minyak x leh tukar2..?
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Fri Jul 09, 2010 10:38 pm

hahaaa..........betul ker tu???
Ker pomen ko setting 2T@petrol tak cukup support............pastu dah jem nak coverline....???
hahaaaa..............geng2 dlm ni siap isi V-power fulltrottle kat highway..........
Jgn salah paham ek.........cuma nak beritau ape yg pomen cakap tu cam takleh percayaaa......^^
Good luck bro........

P/S:Time mtr jem,plug warna aper???plug basah or kering kaw kaw..............tulah jawapan..........^^


Kalau salah.....tlg betulkan..........

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
xapex
Pegawai Waran II


Posts : 1040
Join date : 02/12/2009
Age : 21

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jul 10, 2010 12:31 am

tu la pasal...xpnah dgr pon tkar2 minyak leh jem...
masalah carbon bnyk tu pnah la dgr...
aish!!!musyikil ni....
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Jul 10, 2010 2:10 am

kalau b4 dis ko guna vpower.. tiba2 gi isi ron 92 mungkin kot... ahahahaaa.. lain kali jangan main lenjan je moto...

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Today at 9:02 am

Back to top Go down
 
Petrol yang anda gunakan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: