.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Plag Kegunaan Masing2x..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next
AuthorMessage
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jul 06, 2009 1:36 pm

zouk188 wrote:
Quote :

ye btol.. semalam aku bli ngan member aku 3 bijik b8ecs..hehe..


wah... amacam bro.. ok x?

ok,ujung rpm nye clearance lagi sedap dari b8es standed.. yela nama pun untuk hi speed riding.. pasni nak try compare br9es VS b9ecs plak.. tapi kene set menjet dulu,baru sedap..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jul 06, 2009 1:57 pm

hydar wrote:
lanunlaut wrote:
ada sesaper tau tak kelebihan or kekurangan plug yg kepala 3 tu??

bro.
plug 3 kpala tuh mmg xberapa bagus ar.
bnyak pomen kate.
baik pkai ngk standad je.
xpun pkai ngk pin tajam.
ngk platinum.
racing plug ar rm12 sbijik.

pakai plug standed je ataupun pakai plug TZM.. x pun plug b8ecs / b9ecs (specially for hi speed riding),xyah nak pakai plug2 platinum ni..same je firing spark die sume lebih jitu tu je..
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jul 06, 2009 2:54 pm

WKQ4913 wrote:
zouk188 wrote:
Quote :

ye btol.. semalam aku bli ngan member aku 3 bijik b8ecs..hehe..


wah... amacam bro.. ok x?

ok,ujung rpm nye clearance lagi sedap dari b8es standed.. yela nama pun untuk hi speed riding.. pasni nak try compare br9es VS b9ecs plak.. tapi kene set menjet dulu,baru sedap..

wan kalo mcm moto aku yg stendet ni skrang guna B8es nk try masuk B8ecs kena setting mainjet blk x or trus masuk ja???
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jul 06, 2009 5:57 pm

kick_ingoal wrote:
WKQ4913 wrote:
zouk188 wrote:
Quote :

ye btol.. semalam aku bli ngan member aku 3 bijik b8ecs..hehe..


wah... amacam bro.. ok x?

ok,ujung rpm nye clearance lagi sedap dari b8es standed.. yela nama pun untuk hi speed riding.. pasni nak try compare br9es VS b9ecs plak.. tapi kene set menjet dulu,baru sedap..

wan kalo mcm moto aku yg stendet ni skrang guna B8es nk try masuk B8ecs kena setting mainjet blk x or trus masuk ja???


nak masuk trus pun ok.. nak lagi cun ko set menjet balik..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jul 06, 2009 11:45 pm

conclusionnye xde la byk beza Very Happy
Back to top Go down
hydar
Bintara Kanan


Posts : 737
Join date : 22/06/2009
Location : shah alam

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Mon Jul 06, 2009 11:46 pm

tp ok ar.
trase ringan sikit pkai plug patinum ni.
ada beza gak kat speed.
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jul 07, 2009 9:58 am

WKQ4913 wrote:
kick_ingoal wrote:
WKQ4913 wrote:
zouk188 wrote:
Quote :

ye btol.. semalam aku bli ngan member aku 3 bijik b8ecs..hehe..


wah... amacam bro.. ok x?

ok,ujung rpm nye clearance lagi sedap dari b8es standed.. yela nama pun untuk hi speed riding.. pasni nak try compare br9es VS b9ecs plak.. tapi kene set menjet dulu,baru sedap..

wan kalo mcm moto aku yg stendet ni skrang guna B8es nk try masuk B8ecs kena setting mainjet blk x or trus masuk ja???


nak masuk trus pun ok.. nak lagi cun ko set menjet balik..

oo ok,trimas Laughing
nnt aku try cari dulu B8ecs tu,kt perlis ni aku rasa mcm susah nk dapat ja Evil or Very Mad
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jul 07, 2009 12:47 pm

try tepon mamat ni : nama die don,die jual plug racing tu..2t quicksilver pun ade..0172232262
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jul 07, 2009 2:40 pm

WKQ4913 wrote:
try tepon mamat ni : nama die don,die jual plug racing tu..2t quicksilver pun ade..0172232262

dia guna nick skyboy kt mbc kn..aku penah beli Qs ngan dia dulu..
nnt aku try contact dia bounce
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jul 07, 2009 4:27 pm

sebab tu aku kate firing spark die lebih jitu so ko xde mos fire cam lug standed,so sebab tu rase motor lebih response.. speed xdela tambah sgt,cume rase laju sebab timing rpm ko nye ujung lebih clear..so leh tarik lajak cket..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Tue Jul 07, 2009 9:10 pm

superjoemanito wrote:
emm,ok la..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 11:10 am

so aus cmne plag ko?..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 4:18 pm

superjoemanito wrote:
so aus cmne plag ko?..

em xchek lg pon.. lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 6:03 pm

ish2x,kepale plag btl la aus nie..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 8:51 pm

superjoemanito wrote:
ish2x,kepale plag btl la aus nie..

Laughing Laughing kalo aku blk umah je mst lupa Laughing Laughing
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 10:23 pm

yela,ingt mkn je ha Very Happy
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 11:06 pm

superjoemanito wrote:
yela,ingt mkn je ha Very Happy

nk wat cmne..da lapo Laughing
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 11:37 pm

ko kene diet la aus..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Wed Jul 08, 2009 11:46 pm

superjoemanito wrote:
ko kene diet la aus..

bkn aku xnk..tp diet xnk aku.. lol! lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jul 09, 2009 1:12 pm

ha3x,mcm2 ko,skrg perut ko dh naik skit ke ape?..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jul 09, 2009 8:52 pm

naik byk kot..berbanding dulu Laughing
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Thu Jul 09, 2009 10:36 pm

isk ko nie,cover sikit mkn tu Very Happy ,blum kawin lagi tu,klu kawin je mst org ingt ko mengandung..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jul 10, 2009 4:05 pm

ish..sape kata blm kawin..nikah je yg belom lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jul 10, 2009 9:24 pm

o,nikah la cpt,ko nie Very Happy
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Fri Jul 10, 2009 9:35 pm

haha..nk nikah ngan sape lak..calon pon dah xda
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Plag Kegunaan Masing2x..   Today at 6:45 pm

Back to top Go down
 
Plag Kegunaan Masing2x..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next
 Similar topics
-
» Kaunter Tambah Posting V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: